Chestiunea zilei..

cred...mami...
iasomia
Postat pe 23 Mai 2011 16:17
De la: iasomia, la data 2011-05-23 16:17:01cred...mami...

sa crezi, ca doar n-oi fi tocmai tu TOMA NECREDINCIOSU'
garbo007525
Postat pe 23 Mai 2011 16:22
Buna seara tuturor! Ma bucur sa va citesc!
Nu prea mai am timp de garbo...uf viata asta intortocheata...dar mai citesc Chestiunea zilei...ma destinde...la TV nu prea pot sa ma mai uit, m-am saturat de Columbeni, de Zavoranca...si de divorturi care nu ne privesc...politica imi da dureri de burta....acum mai nou rapirea din serai...nu stiu dar astia de la Media s-au prostit cu totul....
Iaso...am auzit ca Huidu nu prea isi revine cum spun astia...e inca pierdut rau saracu....ai dreptate trebe sa ne bucuram de ce avem...asa putin cum e...sau greu...
Si referitor la divorturi uneori sunt necesare, uneori nu, poate fi doar e schimbare de decor ...
lala_cri
Postat pe 23 Mai 2011 20:08
lalutz

esti oricand bine venita...

ehhh
se duse si fanusu' neagu,are el o replica celebra in scoica de lemn,cica:
cine nu bea.. urzeste ceva impotriva omenirii...

uite ca nu-l trada ficatu',pocni prostata,din ceva tre' s-o mierlim,unii mai devreme,altii mai tarziu,deh...
bagai chesia asta ca sa fiu in trend,citesc si ma crucesc,mai nostim este ca cei care trag de urechi... nu au nici ei boii acasa,si atunci?despre ce vorbim?
si inca o chestie,aparu flexisexualitatea,cica in categoria asta se incadreaza femeile care prefera un timp barbati,un timp femei..nu vor sa se numeasca bisexuale,bre....si tot asa...

iasomia
Postat pe 24 Mai 2011 12:08
bun venit iasomia
si pentru barbatii care o perioada prefera femeile si apoi barbatii si tot asa, nu se gasi vreun termen din asta?
daca nu s-a gasit sigur trebuie sa apara!
poate mai apare si vreun termen pentru barbatii care prefera o vreme o femeie si apoi mai multe si iar o femeie si tot asa
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 12:19
iaso

dar oare is boii acasa pe undeva ? ... e soare afara , cald ... de ce sa stea acasa ?
cricat
Postat pe 24 Mai 2011 12:20
au iesit la pascut
salutam iasomia, cri, alf
tusi_Oli
Postat pe 24 Mai 2011 12:25
mami iaso, la urma urmei moshu' isi cam traise traiu' si-si mancase malaiu'. si inca bine de tot... acum, ca fi-capu', ca prostata, ce mai conteaza? oricum alde barbu il chema demult la el, urmeaza vadim, sa reintregeasca tripleta de aur p-acolo pe unde s-or dus
nu ca m-ar incerca vreun regret...
Thor_again
Postat pe 24 Mai 2011 12:27
alfi, ai putea renunta la saltaretii aia p-acilea?
multumesc
michelle_
Postat pe 24 Mai 2011 12:29
sar'na tusi Oli, salve Thor,

io mai am nitel si plec cu capra la raze ca mi se defecta masina de batut campii si tre sa ajung si la veterinat cu un purice care-a facut paduchi si cu tantzarul ca i-a intrat o musca in ochi tot citind stirili zilei
sa-l ierte bunul Dumnezeu pe nea Fanel, fu' si el prin lumea asta cat putu
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 12:31
o cheste feminista... ce sta la originea inegalitatii sociale-ntre sexe...

da nene, o autoare s-a aplecat asupra problemei si-a scos urmatoarea explicatie: controlu' paternitatii... masculu' vrea sa fie sigur ca progenitura pt care trage la jug e chiar a lui... o treaba absolut naturala, avand in vedere ca-n regnu' animal anumite specii omoara puii rezultati din imperecheri cu alti masculi, ca sa favorizeze propria descendenta...

deci ce-au facut barbatii cavernelor, urmati de lungul lor sir de descendenti?... au ingradit libertatea de miscare a femelelor... cum?... prin crearea mediului familial monogam, in care femeia are rolul de supus absolut... de-acilea tot felu'de coduri de comportament si reguli nescrise pt femele... cum ca de exemplu' ele trebe sa fie credincioase barbatului pana la moarte, daca vor ca ea, moartea, sa survina cat mai tarziu...

ca sa faca regulile astea de nediscutat, tot barbatii au inventat religia... regulile nu sunt date de-un nea caisa in criza hormonala, ci de nea EL... ati observat ca toate zeitatile supreme si toti profetii sunt barbati?... ok, nimeni nu zice ca dumnezeu are-un sex anume, dar departamentu' celest de marketing s-a ocupat si de imagine, pana la urma...

zambil
Postat pe 24 Mai 2011 13:05
zambil

doar ca pe la hindushi, daca nu ma insel nu prea e cu barbati
amaterasu la japo e total femeie ca nume si reprezentare
ca noi zicem soare si altii ziceau zeul soare la astrul pe care japo il definesc la feminin asta e alta mancare de spanac
nu stiu sharpili cu pene la ce-l putem incadra

totusi interesanta expunerea ta insa astept si partea cu poligamia, fiindca de poliandrie se vorbeste fff putin in lumea asta;
poligamia chiar de la inceputurile biblice e destul de frecvent intalnita. e intalnita si prin alte religii... nu le mai enumar
cumva ca prin vremea crestinismului si chiar a precrestinismului, neamurile israelite au cam renuntzat la poligamie, e adevarat, dar asta nu inseamna ca nu si-au imbratishat si ei la vremea lor genul cela de viatza!
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 14:19

da' macar o certitudine are si femeia in viata asta!

si ziceai ca dumnezeu n-are sex, sau n-ar trebui....sa-mi spuna mie cineva care si-l imagineaza pe dumnezeu femeie!?!
zambila
Postat pe 24 Mai 2011 14:20
asaaa.. si-alta cheste...

ati auzit, desigur, de jeanne d' arc... unii dintre voi au vazut si filmu', presupun... iete nene ca un alt autor a scris o carte, bine documentata prin arhive, care zice ca de fapt jeanne d'arc e un mit, si ca femeea ca atare n-a existat niciodata...

printre argumente:

jeanne d'arc era o pastoritza care-si plimba oile de colo - colo printr-o franta bantuita de razboaie - fals! - zice autoru'... perioada respectiva a fost marcata de-o foamete cumplita, in care tot ce manca poporanu' erau radacini fierte... dac-ar fi existat vreo turma de oi, ar fi fost halita demult de fomistii aia needucati...

jeanne d'arc era o fecioara naiva, singurica-n mijlocu' turmei ei de pe dealuri - iara fals! - zice autoru', in acelasi vremi de criza morala era la pamant si violurile erau la ordinea zilei, mai ceva ca-n congo... nicio femeie, in general, nu se-aventura de una singura pe undeva, fie si numa' ca sa culeaga vreo radacina la coltzu' casei... iar daca s-aventura, sigur nu mai era fecioara, si aproape sigur nu mai era nici in viata...

ce mai zice autoru' e ca de fapt jeanne d'arc era de fapt barbat, ba chiar ca-l chema philippe si era de origine nobila, cumva spre bastarda... toata chestea cu tarvestiu' se datoreaza bisericii, care avea nevoie de-o imagine divina pt a mobiliza un popor sictirit de-atatea maceluri, ciume si foamete, si care evident dadea toata vina pe nobili...

si pe cine au ars englejji pe rug, pana la urma?... pe-o oarecare, pe care papistasii lui filip cel bun au ambalat-o drept jeanne d'arc... sa nu uitam ca oricum personaju' fusese declarat nezdravan la cap (ceea ce-n vremile alea era echivalent cu a fi in directa comunicare cu divinitatea!), asa ca eventualele proteste ale victimei au foist trecute la capitolu' delir mistic... lumea avea nevoie de-o martira, asa ca li s-a servit una...
zambil
Postat pe 24 Mai 2011 14:31
l-au vazut si deja ecranizat in DOGMA cu ben affleck si matt damon
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 14:33
asta era ca-n bacu ala.... si nu era masina, era bicicleta
zambila
Postat pe 24 Mai 2011 14:37
poligamia se rezolva scurt cu-n harem... ca tii o femeie la cratitza sau o suta, tot aia e, ideea era de a asigura descendenta paterna...

religia hindusa nu-i tocma exemplu' cel mai bun.. e drept, misuna de femei, da' mai ales de barbati pe-acolo, ba chiar si de elefenti si vaci, crez... da' la hindusi nasterea unei fetitze e nenorocire curata, daca e sa vorbim de situatia femeilor reale, nu de mitologie...

in religia shinto, religia dominanta in japonia, nu putem vorbi de zei, ci de spirite, ceea ce-i cu totu' altceva... caracteristica de baza a spiritelor respective e ca-s polimorfe, in functie de chefu' de moment al credinciosilor...
zambil
Postat pe 24 Mai 2011 14:50
pai daca nu ma insel, mai sus ziceai ce capii divinitatilor, nu de multitudinea de zeitati
acum hai sa ne hotaram pe care idee ne axam
si ori vorbim de divinitati ori vorbim de populatiile tarilor aduse in discutie?!
ca asa, deh, femeia prin multe locuri are o conditie mizera, de la nastere pana la....
io n-am zis ca n-are rezolvare poligamia ci doar ca faceai ceva referiri directe de monogamie cum ca ar fi baza
nu zic ca pe ici pe colo nu ar fi... dar nu este de neglijat poligamia
musulmanii prin perceptele coranului au dezlegare la poligamie, si nu sunt de neglijat ca populatie pe pamant!
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 15:08
bre alf, tu doar vrei sa-mi faci conversatie sau tii cu ursu'?... in shintoism nu exista un spirit suprem, iar in hinduism e-un trumvirat masculin... d-aia ziceam ca n-ai ales bine exemplele...
zambil
Postat pe 24 Mai 2011 15:21
mai ramane sa-ti pui problema daca-n shamanism o laba de iepure uscata provine de la un mascul sau o femela... o laba-i o laba, pana la urma... he,he,he...
zambil
Postat pe 24 Mai 2011 15:29

corect, zambilu', da' nu-i mai interesanta daca-i de femeie? nush, intreb si io
Thor_again
Postat pe 24 Mai 2011 17:15
nu-mi pun problema aia fiindca prefer cu totul altceva decat o manarie
chiar de-ar fi pe-o canapea o ora la neifatuata
alfheim
Postat pe 24 Mai 2011 17:20
....pen ca sa aflati daca d-zeu e fumei sau berbat, cereti enformatii di la irinuca si alde vieru.... scoipat in san ca sa nu apara la incantatie...
daria_
Postat pe 25 Mai 2011 12:01
...sa va bag o cestiune - vazui la tembelizor enterviu cu Margareta lui duda...sarind piste faptu ca duda iera un actoras di mana septe, imi plecu com vorovira....

....Margareta zasa ceva ce am afermat si io cu ceva temp acilisa - ca cel care-l marginalizeaza pe majestatea sa regele Mihai nu este comonistu ilici, ci antecomunistu si antecoruptistu chiorate- insa nu ma astepta ca in mandatul chiorului, pana la momentul in care a intervenit ruptura den cauza mosteniri pe care marenelu vroia sa puna labele imputite, sa nu apeleze niciodata la sengurul om in viata care o fost sef de stat in timpul rezbelului....

...in 1997, tapu o apelat la serviciile majestatii sale pt. a face lobi pt. romanica la intrarea in nato.....in 2002, nenea cotrocelu o pelat la serviciile majestatii sale pt. a face lobi romanicai la intrarea in ue....marinelu, nu doar ca nu apeleaza la serviciile unui om care este primit la curtile regale, ci ii face "sic" prin relatiile foarte apropiate cu un "mostenitor"nerecunoscut de nici o casa regala...

...rusine, dinu patriciu ((are cineva un curpapirus sa-i dea plangaciosului, ca cu batista nu merita sa dea pi la ochi?)
daria_
Postat pe 25 Mai 2011 12:16
....simt nevoia sa fac o completare: nu sunt monarhista...locul majestatii sale Regele Mihai este in istorie...

....cred in continuare ca noi nu avem o traditie monarhica, ci aceasta ne-a fost impusa din exterior, asa cum ne-a fost impusa si "revolutia", dar nu trebuie sa negam faptul ca acest om a scurtat un razboi, deci a salvat mii de vietii onenesti....

...acest om este un simbol care apartine istoriei universale....

...acest om este o religva vie pe care trebuie sa o respectam si la serviciile caruia nu putem renunta din motive personale....

...ma surprind strainii care tin cu dintii de fiecare pietricica (in It. - si nu numai -sunt conservate toate pietroaiele...americanii ar vrea sa conserve, dar nu au ce...), iar noi distrugem cu nepasare totul, chiar calcam in picioare simboluri - regi...actori..scriitori..oameni de stiinta - si promovam prosti, hoti, curvari, betivi si corupti...

...rusine, dinu patriciu...
daria_
Postat pe 25 Mai 2011 13:10
cum draq reusiti sa postati?ia sa incerce si maica...

zambilu'

asa mamoantza,nu suntem bune de nimic ,decat de prasila,nu suntem zeitze,nici macar ioana d'arc n-am fost,si totusi suntem scumpe rau ,ba chiar delicioase,parerea mea...
ah ce voiam sa ma lansez intr-o polologhie aciulea despre zeite si alte bunaciuni,da' este imposibil,forumu' imi arata mult prea amarnic pagini albe.

SC-ule se aude?!draci...

daria

n-am inteles care faza cu dinu patriciu?

hai seara lina,copilasii......
ia sa vaz,reusesc sa ma exprim....
iasomia
Postat pe 25 Mai 2011 20:23
na! ca am reusit...ehe,he,he....
iasomia
Postat pe 25 Mai 2011 20:23
mami, petanca baga si ea o figura de stil, cu patriciu ala... pai tocma' cand se exprima si ea mai sobru nu-ntelesesi?...

petanco, ok, nu esti monarhista, esti anti basescista, e clar... eu crez c-ar trebui s-avem si noi un muzeu al figurilor de ceara, desi alt material ar fi mai potrivit pt moacele dambovitzene... si-acolo ar intra si alde familia regala... ce-i curios insa este ca la alegeri tocma' diaspora-l scoase pe traienica presedinte, adeca la creme de la creme...

stit bancu' cu repartitiile de pe vremea lu' ceasca, nu?... ca se faceau in functie de media de dupa examenu' de stat... ionescu, cu 10, in bucuresti, popescu, cu 9, la ploiesti, georgescu, cu 8, la brasov, bula, cu 5, la munchen... petanca crez c-a luat vreun 6, ceva, iar eu ar fi trebuit sa nu iau examenu' deloc... he,he,he...
zambil
Postat pe 25 Mai 2011 21:33
a dreaq diaspora aia, zambilu...
intr-o tara in care sunt oficial vreo 75 de cetateni romani, cu tot cu personalul ambasadei, s-au trimis vreo 300 de buletine de vot si s-au prezentat la urna doar vreo 35 din romanii aia.
nu va spun cate buletine stampilate si valide au ajuns in tara...
Thor_again
Postat pe 25 Mai 2011 21:39
petanca-i de vina, bre thorele... numa' ea singura crez c-a votat de-o suta de ori, prin catania pe-acolo.. si-acu se da dama voalata...

eu mi-am trimis scalvii de pe plantatie la votat...
zambil
Postat pe 25 Mai 2011 21:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Despre generozitate! 22 De la: lady_corina 20 August 2009 23:59
In viata nimic nu e intamplator 21 De la: garbo_1505 1 Februarie 2014 17:09
vindecare de iubire 41 De la: Elle2011 21 Ianuarie 2011 19:30
imi e frica sa ma mut cu ea 22 De la: garbo_2177 16 Iunie 2012 11:30
buna 11 De la: dor72_ 7 Februarie 2012 16:13
Setari Cookie-uri