Eu zic ca e bine sa depasim momentul dedicat invatamantului romanesc, si a ceea ce trebuie sa faca un parinte pe acasa, pana cand cineva se va gandi sa scoata un indrumar, sau cel putin pana cand Dan Diaconescu il va pune sub forma unui serial apocrif, ca de dupa Elodia, ca de cand nu mai au subiecte, mai pica in penibil cu ancheta despre moartea lui Eminescu. Eu ma uitai la un film de il cumparai cu Gazeta sporturilor, "The men who stare at Goats" se numeste, si joaca numai nume tari in el... George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey ... pot sa spun ca mi-a placut al naibii de mult filmul asta, fie si pentru aspectele sale parodice la adresa armatei americane, care in timpul razboiului rece incepuse sa dezvolte tot soiul de programe inspirate de filmele s.f. ale epocii. Un film misto, chiar merita vazut. |
||
anakin Postat pe 7 Iulie 2011 13:32 |
||
---|---|---|
dap, vazut ala cu caprele... bun... la cheste-acuma, integrarea europeana... adeca, unde ne-am integrat noi cel mai bine?... la legume si fructe, neneaca... pietele-s pline de tzarani bronzati, care-ti ofera produse de unde vrea muschii tai... vrei de dabuleni?.. de dabuleni iti da oachesu'.. vrei de buzau, iaca de buzau... vrei rosii romanesti, pai la el le gasesti... plus ca baetzii au grija de silueta noastra, asa ca cantarele bat binisor in sus, in asa fel incat sa ramai cu impresia c-ai cumparat ca inecatu' si-n acelasi timp sa nu bagi in tine peste masura... nu la urma-i si integrarea minoritatilor, care nu mai trebe s-alerge dupa tine prin tramvaie ca sa te faca la portofel.. vii tu singur la el... curat integrare, coane fanica... |
||
zambil Postat pe 9 Iulie 2011 11:37 |
||
si tot de filme... la categoria de vara, la tete en friche, cu gerard depardieu... usor de inteles pt toate categoriile de privitori... la categoria de nisha, rabia... atmosfera bunueliana, horror casnic si-o bunaciune mica din colombia, martina garcia... cu plus pe banda sonora, un fel de ioana radu latino, de le-a avut la viata ei cu alcoolu' si femeile... he,he,he... http://www.youtube.com/watch?v=00Nm7c9dG7I&feature=related |
||
|
||
zambil Postat pe 10 Iulie 2011 09:54 |
||
ieri vazui o fatuca promitatoare la tenis, la finala turneului din ungaria... irina begu se cheama, 21 de anisori, 1.80 m, nu joaca rau deloc... si totusi, a pierdut finala in trei seturi, dupa ce in setul decisiv conducea cu 4-2... de ce-a pierdut?... pai fiindca n-are antrenor, zic eu... adeca, are unu', da' cand era jocu-n cumpana si fetele-si chemara antrenorii la sfat, italianu' adversarei statea linistit si-i spunea aleia cum sa joace, in timp ce-al nostru o lua pe irina la ture cu rasteli de cocalar... pai se poate, coane fanica?... normal ca-si piedu fata ambitzu... lipsa cronica de profesionalism din romanica, cam asta era chestiunea de azi... |
||
zambil Postat pe 11 Iulie 2011 11:59 |
||
nu stii mamoatza ca asa-s romanii?dau rezultate maxime in momente de stres...p-astia geaba-i mangai pe crestet... noroc c-am imbatranit, ca mie imi place vorba buna si traiu' tihnit...e drept,cand eram codana si faceam sport,numa' ce se facea antrenorul ca se supara si bagam o viteza de mama-mama... nu bag cestiune acu' ,ca sunt cam obo...da' le zice mama, ca le-am cam strans in gusa.. in rest,caldura mare coane fanica,caldura mare... zambilu' ia de la iasomia o floricica d-aia parfumata,stii talica pt ce... |
||
iasomia Postat pe 13 Iulie 2011 16:23 |
||
luat, adulmecat, bagat la ierbar... depinde si de romani, mami... fatuca aia clar s-a prabusit psihic, ca si pierdu meciu' dupa aia... plus ca eu nu ziceam de mangaiat pe crestet, ci de sfatuit la obiect, c-asa ar trebui sa faca profesionistii... asa, la alta cheste-acuma... vine concediu', ce facem?... familia m-ar tara oleaca pan' europa civilizata, chit ca eu n-am curiozitati d-astea cu impact nejustificat la buzunare... da' te pui cu familia?... eu maidegraba-i dau dreptate unui oarecare nea xavier de maistre, cand e vorba de turism, daca intelegeti ce vreau sa zic... |
||
zambil Postat pe 13 Iulie 2011 20:23 |
||
Sa revenim o tzara la educatie..... pt ca ar trebui sa fie baza , alaturi de sanatate (dar na.. guvernantii {mai ales pdl-istii } , de orice culoare,ne vor prosti si bolnavi)! Pe langa problemele enumerate mai sus, ar mai fi cele care tin de minister: -programa incarcata si neadaptata realitatilor ; -eliminarea examenului de admitere, la majoritatea liceelor si facultatilor. |
||
superbus Postat pe 13 Iulie 2011 23:42 |
||
ce late is paginile astea,cad greu la citire...care le lebartarati maica ashea? zambilu' poate vor sa te bage cu nasu' in civilizatie,eu pt talica cred c-o fac,se gandesc ca ti s-o fi urat prin gradina botanica, p-acolo... dap.. vacantza...la mine mai sunt vreo trei sapt.,desi, mai facui una,asa de una singura..m-am odihnit la cap ceva de nedescris... am un stol la neuron cand e vorba de conced,nu-mi place sa iau bilet pe un termen stabilit,adicatelea sa stau de ex o saptamana,sau doua te miri unde....ma plictisesc,faptul ca nu sunt legata de un anumit loc musai,pt ca am platit,deh...imi da un sentiment de libertate,ca sa-i zic asa... superbu' spune ce te doare,ca doar esti din sistem,poate dezvolti nitel ca sa va intelegem mai bine... |
||
iasomia Postat pe 14 Iulie 2011 09:18 |
||
iote bre... cica si in state se imputira iar chestiile,de data asta mai nashpa,ei lasati,lasati...ca iar baga tiparnitele-n functiune,mai scot neshte dolarei... se anuntza o perioada complicata,aveti grija la banuti,lasati shopingareala,bagati modestie si moderatie,copilasii.. haleluia ca mi-am facut ucenicia in curtea bunei,stiu sa ma bucur de lucruri simple...ceea ce va doresc si voua... http://www.youtube.com/watch?v=ABn4JSlr7Yo |
||
iasomia Postat pe 14 Iulie 2011 09:51 |
||
sa revenim o tzara la educatie?...he,he,he... crez c-ar cam fi timpu'... da' oare educatie vrea tara, sau vrea diplome moca pt un trai lejer?... ca fenomenu'-i mai vechi, inca de pe vremea lu' ceasca, cand au bagat profesorii-n acord global de promovare... acuma, profesorii aia aveau de-ales: se pun pe treaba serioasa sa-i bage cartea-n cap oricarui prost, sau sa treaca si ei la raportari false, ca-n economia vremii?... eu zic ca de-acolo ni se trage... probleme si la minister?... da, desigur, da' sa nu va-nchipuiti ca problemele alea le-au inventat ministrii-nvatamantului in mandatele respective... e o-ntraga masinarie acolo care produce programa scolara, si crez ca principiu' ei de functionare e urmatoru': sa dam cat mai multe ore la toti profesorache, sa manance si gura lor o painica cu amelioratori... la final se pune insa intrebarea, chiar avem nevoie de-atatia bacalaureati?... pai cine mai pune mana pe lopata, nenica, imigrantii?... alfabetizarea, da, e necesara pt toti, da' mai departe-i si cheste de cat te duce tzeasta... |
||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 10:34 |
||
eu pe undeva as pune-n discutie si selectia personalului didactic... adeca, baza selectiei... cine se duce-n invatamant si ce-i mana pe ei acolo?... ca si-acilea am avea niscaiva surprize... | ||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 10:38 |
||
manca-l-ar mama,cred ca mi-ai indreptat pagina... n-am intrat pe net o perioada, si nu prea nimeresc tastele... in 90% din cazuri in niciun caz vocatia,mami...de profii aia..zic...multi sunt atrasi pt ca au f mult timp liber(daca tot nu sunt pasionati de meserie)..isi imagineaza ca este o meserie usoara,apoi clacheaza si da-i razbunari pe scoleri... una peste alta mai o shpaga,mai un 1-8 martie,alea-alea...o excursie,o maslina.. nu vreau sa fiu inteleasa gresit,tot respectul pt dascalii reali.... si sa nu uit,chestia cu ...supravegherea video a fost bestiala,toti dau vina pe camere ..in timp ce astia sunt generatia web... de parca camerele au corectat lucrarile. au taiat in carne vie?bravo lor!!! asta-i nivelu'.. |
||
iasomia Postat pe 14 Iulie 2011 10:58 |
||
he,he,he, mami... daca puneau camerele alea ca sa-si arate loazele chilotii sau s-alerge supraveghetorii in suturi prin juru' catedrei, sa vezi cum se dezinhibau ei, una-doua... | ||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 11:05 |
||
sau daca s-ar fi batut fo doua carlane pe vre-un baiat de cartier,mamoantza.....ehe,he,he... | ||
iasomia Postat pe 14 Iulie 2011 11:11 |
||
criza-i morala si e mult mai profunda decat s-a vazut la bacu' asta... copii abandonati in parcu' de distractii din povestea lu' pinocchio se transforma-n magarusi, si prima reactie a magarusilor in situatii de stres e sa raga... collodi-i mai de-actualitate decat oricand, de unde se vede ca nu internetu-i problema, ci supravegherea odraslelor... avusei ocazia sa cetesc dialogurile unor fotomodele pe mess... daca vezi ce-i in mintea zanelor astora, treci imediat pe solutii alternative... familia ar trebui sa fie stalpu' moral al societatii, si femeia pastratoarea focului sacru... da' gagicutzele astea-s gata sa dea foc la cosmelie din prima, la ce au intre urechi... |
||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 11:15 |
||
Exemple de programa incarcata : la lb romana , clasa a 8-a , elevilor li se predau propozitiile subordonate : circumstan�iale condi�ional�; circumstan�ial� concesiv�; circumstan�ial� consecutiv�; circumstan�iale de loc, de timp, de mod, de cauz�, de scop,etc. La matematica , tot a 8-a ,se predau functiile si proiectiile ortogonale pe un plan!! La nivel de gimnaziu, si chiar la liceu, cred ca sunt predate multe informatii inutile! Acestea nu ii ajuta cu nimic pe majoritatea elevilor! Doar cei care se indreapta spre licee/facultati de profil au nevoie de informatii detaliate!! Poate ca in gimnaziu si mai ales in licee ,ar fi mai bine ca elevii sa isi aleaga majoritatea disciplinelor, doar cateva sa ramana obligatorii. Astfel ar apare si concurenta intre profi , pt atragerea elevilor! O alta prb la gimnaziu e ca romana si matematica au o situatie privilegiata ,beneficiind de 4-5 ore pe saptamana, la fiecare clasa!!! istoria & geografia ,care sunt discipline mai atractive (poate sunt subiectiv), au doar o ora la clasele 5-7!! Asta mi se pare o ramasita comunista!! Orientarea si consilierea profesionala ar trebui sa aiba un rol mult mai important in licee(asta daca ar exista locuri de munca)! Dar daca guvernul nu e in stare sa le creeze , scoala pt ce sa ii pregateasca? Eliminarea examului de admitere si materia incarcata sunt cele mai mari prb ce tin de minister! Un examen de admitere la liceu/facultate ar: -elimina astfel vanatoarea de medii din gimnaziu si licee; -ar forta pe cei mai multi elevi sa invete; -ar diminua importanta bacului si copiatul ar dispare treptat. |
||
superbus Postat pe 14 Iulie 2011 14:28 |
||
... familia ar trebui sa fie stalpu' moral al societatii, si femeia pastratoarea focului sacru... asa ar trebui sa fie dar...cu atatea modele "de modele" de familii destramate!!!! a se vedea "vedeta" borcea.cu a sa situatie si atatea monic(e) si pepe(nei) cu zavorance ehei...familiile se destrama,pt ca traim sub influenta si apoi,parintii ,care chiar ar dori sa se ocupe de educatia odraslelor,sunt atat de ocupati si de obositi,urmare a eforturilor disperate de supravietuire... mama ei de randuiala |
||
LILO Postat pe 14 Iulie 2011 14:42 |
||
* - forta pe cei mai multi elevi sa invete; - diminua importanta bacului si copiatul ar dispare treptat. Poate ar fi bine de adaptat un sistem de invatamant din afara ,de exemplu sistemul finlandez, cica unul din cele mai bune din lume! Scoala ar trebui sa promoveze si valorile morale!! Teoretic face asta la cultura civica & dirigentie!! Dar stim cu totii , astazi societatea promoveaza alte valori --materiale -- banul usor castigat, smecheriile, etc. Si majoritatea copiilor se indreapta spre ele! Pt ca invatand nu prea faci bani, nu ai un nivel de trai ridicat, din smecherii da... o duci bine!! |
||
superbus Postat pe 14 Iulie 2011 14:55 |
||
s-a impamantenit "zicerea"...ma descurc... cea mai periculoasa zicere...parerea mea |
||
LILO Postat pe 14 Iulie 2011 16:28 |
||
nea superbe, hai sa vin si eu c-un program d-asta de redresare a invatamantului, proaspat facut pe genunchi: revenirea la sistemul cu 8 clase obligatorii (adevaru-i ca multi n-ar fi capabili nici de 4, da' ne mai uitam si la anu-n care traim!)... dupa terminarea celor opt clase, diferentiere: 50% locuri la licee de 4 ani, cu examen de admitere pe bune 50% posibilitatea de specializare prin cursuri de 2 ani in discipline practice (scoli profesionale) doat pe baza de inscriere (examene se stabilesc numai daca numarul de candidati depaseste numarul de locuri) - scolile profesionale sa fie sustinute financiar de agentii economici interesati - in cazul asta ponderea pe specialitati ar varia in fiecare an, in functie de interesele angajatorilor! invatamantul profesional sa garanteze numai specializarea, nu si incadrarea. pt cei care termina liceul, 25% locuri in invatamantul superior de stat, pe baza de examen, iar restul la liber in invatamantul privat (invatamantul superior de stat sa fie axat pe specializari in administratie, politie, armata si juridic) in timp ce privatii-si pot construi programe flexibile, la alegere) - medicina sa fie considerata meserie liberala si deci exclusa din finantari publice. unitatile superioare private sa fie finantate 25% din taxe si 75% din sponsorizari (nema sponsorizari - nema locuri!) - invatamantul juridic privat sa dea dreptul numai la exersarea meseriei de avocat, nu si a celei de judecator. absolventii universitatilor de stat cu profil administrativ sa aiba garantata pozitia de functionari publici prin repartitie in functie, cu tot ce decurge de aici. pozitia de functionar public sa poata fi parasita fie prin demisie, fie prin excludere in caz de abateri grave sanctionate prin lege. cei care au parasit pozitia intr-o forma sau alta pierd drepturile de functionari publici si nu mai au dreptul la reincadrare in sistemul administrativ. absolventii universitatilor particulare se incadreaza pe piata libera, in functie de cerere si oferta - incadrarea nu este asigurata. unii se pot incadra in administratie - in functie de necesitati - dar fara statut de functionari publici. ashe... hai c-am transpirat ceva... |
||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 18:14 |
||
IO vad lucrurile nitelus mai simplu ...pur si simplu,un "individ" ar trebui sa fie sustinut pe drumul sau,inca din pruncie si dascalii sunt direct raspunzatori de evolutia fiecarui copilas ce ii trece prin maini pai daca sunt atatia si atatia copii foarte inzestrati de la natura,cu diverse capacitati intelectule sau artistice,si in loc sa evolueze in societate conform talentelor lor.ramane"talantul" adanc ingropat in vreo multinationala la moda...pt supravietuire,pt ca cei care i-ar fi putut ajuta nu au facut-o acesta este rezultatul... nu exista principii..totul depinde de bani. asa a fost si asa va fi copii care abia si au luat bacul or ajuns in tot felul de posturi privilegiate..in fine... |
||
LILO Postat pe 14 Iulie 2011 18:36 |
||
nu-i rau sistemul propus de matale!! ai uitat de profi...dar cred ca tot la functionari publici i-ai incadrat!! mai trebuie restructurarea materiei... atragerea elevilor & parintiilor spre scoala si un salariu decent pt profi, etc. cred ca suntem mult mai buni ca funeriu asta!! tre' sa ne depundem cv-urile la menester!! |
||
superbus Postat pe 14 Iulie 2011 18:43 |
||
da ......de ce nu ?????? | ||
jeanette40 Postat pe 14 Iulie 2011 18:49 |
||
maimutza, corect.. copilu-ar trebui sa fie sustinut din pruncie.. da' nu de stat, nene, doar de familia lui... d-aia vin si zic, profesorii sa fie raspunzatori numa-n aia 8 ani de scoala obligatorie, da' si-acolo la un nivel mediu.. dupa aia, fiecare cat il duce capu' si vointa, si poate si mijloacele financiare... d-aia mi se pare mie ca si 8 ani de-nvatamant obligatoriu sunt cam multi, pt ca invatamant obligatoriu nu-nseamna neaparat si promovare obligatorie... s-avem rezon... obligativitate ar fi doar in sensu-n care daca vrei sa mergi mai departe trebuie sa-i ai p-aia 8 anisori facuti... cat priveste talentele ascunse ce zac prin multinationale - cine-i impiedica pe talentatii aia sa se manifeste prin cercuri de muzica, literatura, dans sau desen, dupa orele de program?... |
||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 18:51 |
||
superbe, da, functionari publici si-aia, da' numa pt invatamantu' de 8 ani obligatoriu.. restu' la liber, ca medicii... nu-i cheste ca noi am fi mai buni ca funeriu sau androneasca, crez ca ne-ar manca si pe noi masinaria din invatamant fara suportu' legislativ necesar... salarii mai bune pt profesori?.. desigur, da' tot prin competitie... eu vaz o schema salariala fixa in invatamantul de 8 clase (se exclude vechimea ca criteriu' de diferentiere!), si dupa aia, concursuri la greu, cat incape... in definitiv, daca ai sange-n instalatie nimeni nu te obliga sa stai pan' la pensie-ntr-un loc sigur dar relativ prost platit... |
||
zambil Postat pe 14 Iulie 2011 18:59 |
||
lilo.... copiii stau 6 ore la scoala, restul acasa... daca nu sunt supravegheati si indrumati spre invatat.... fii sigura ca freaca menta!! deci familia are rolul cel mai important , chiar si in educatie!! |
||
superbus Postat pe 14 Iulie 2011 21:04 |
||
si apoi, degeaba un profesor/diriginte incearca sa ii dea directii, sa ii construiasca/repare o personalitate, etc. dupa cele 6 ore, copilul revine in mediul lui, libertin la maxim si cu siguranta il va prefera... |
||
dor72 Postat pe 14 Iulie 2011 21:23 |
||
asa,asa... poate citeste careva din minister,baieti... cestiune: vaz ca rapidu' spune ca poate vine sa joace pe steaua..ehe,he,he... dadu epidemia in ei,niciun club "mare"nu mai vrea sa joace pe terenu' propriu,s-a ales bules de fioru' care este,strica sufletul microbistilor. hai bute! hai lucica! |
||
iasomia Postat pe 15 Iulie 2011 10:14 |
||
da mami, ai dreptate, ma relax ca ne-am incins de la canicula... ia sa bag eu la cestiune ceva usor, de vara si de weekend... un banc, adicatalea, ca-l primii proaspat pe mess si p-asta nu-l stiam... Ion si Vasile. Ba Vasile, am fost in Turcia la all inclusive, ba exceptional!!! Mananci cat vrei, bei cat vrei, cu bar la piscina, lux frate, lux mare. Da' sa vezi ce faza patesc: ma duc intr o dimineata la micu dejun, Maria mea ramane in camera. Cand ma intorc, ia o pe Maria de unde nu i. O caut peste tot, ma panichez, ma duc la receptie, ................si imi zic aia ,vezi domne ca e in camera la Antonio Banderas. Ma duc acolo, bat la usa , deschide Antonio. Ba,....... Antonio barbat bine ba. Inalt, plin de muschi, brunet, ochi frumosi, fara pic de burta. Cand colo. .............., iese Maria mea dezbracata din baie! Cu tatzele fleshcaite vai mama ei, curu mare si lasat,....... ba, mi - a fost o rusine de don Antonio! |
||
zambil Postat pe 15 Iulie 2011 11:05 |
||
si tot de destindere, din gaselnitzele de pe youtube... din ciclu' si mortii au umor... http://www.youtube.com/watch?v=4gOLFk7w5go pittis ca pittis, da' cosbuc e bestial... |
||
zambil Postat pe 15 Iulie 2011 11:16 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
plan de cont : soc.com. de asigurari | 1 | De la: garbo158824 28 Decembrie 2010 23:16 |
Cum ar trebui sa ma comport? | 28 | De la: LadyLove 6 Iunie 2016 19:10 |
.....am nevoie de un dictionar....:D | 12 | De la: crys14 21 Decembrie 2009 10:05 |
|
||
nu lasati visele sa piara! | 13 | De la: Achmed 14 Noiembrie 2010 08:42 |
Marturisesc | 207 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:29 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice