Chestiunea zilei..

Si Cristos A Inviat ..la catolici.Desi eu pe jumatate sunt unguroaica...nu stiu lb. maghiara,dar tot am aflat cum se zice in ungureste:Cristos a Inviat si Adevarat a-nviat...nu stiu daca si scriu corect..
FELTAMADT AZ ISTEN !!!
IGENIS FEL TAMADT !!

Sarbatori Fericite toturor!!
elisabeta_boia
Postat pe 9 Aprilie 2012 00:34
la chestiunea mea de azi - despre traditii...

asaaaa... in general, ni se spune ca traditiile sunt ceva bun... identitate etnica, culturala, familiala, chestii de-astea... la origine sta natura gregara a omului, telul suprem al fiecaruia dintre noi fiind sa ne facem acceptati intr-un grup... si totusi...

urmaresc la tv un serial bbc, tribes... intr-unu' dintre episoade, realizatorii participa la sarbatorile traditionale ale unui grup de etiopieni... care-i traditia pe-acolo?... pai examenu' de maturitate al unui barbat este sa sara peste-un sir de vaci stranse una langa alta... cu aceeasi ocazie, femeile tribului ii provoaca pe barbati sa le biciuiasca cu neshte nuiele... asa-i la ei, ma rog...

chestia e ca nimeni nu stie de unde-au aparut traditiile astea, si nici ce reprezinta... daca stai sa te gandesti, ambele obiceiuri sunt generate de prostie, ce e grav insa este ca prostia devine norma de acceptare in societate... aia de refuza sa sara peste vaci sau alea de nu se lasa batute cu nuiele devin niste paria si sunt alungati din societatea respectiva... nasol...

o sa ziceti ca aia-s neshte negri needucati, da' si pe la noi traditiile izvorate din prostie dicteaza comportamentul social si acceptarea indivizilor in grup... adevaru' e, nenicilor, ca traim sub dictatura prostiei, si asta pt ca prostii formeaza majoritatea covarsitoare in orice societate...
zambil
Postat pe 9 Aprilie 2012 08:52
J�zus felt�madt! Betty, scz! Kellemes H�sv�ti �nnepeket! Cam a�a...
Axl_22
Postat pe 9 Aprilie 2012 09:35
zambilu'

uita-te si tu la cestii mai vesele,mami..
uite..daca tot e vorba de bbc,eu ma uit la Hairy Bikers ,imi fac aia o pofta de mancare si uneori de viata,ceva de groaza..
care Hairy Bikers ?poate sunt si d-aia de nu-i stiu.

"Str�inii sunt cei mai buni ambasadori ai Rom�niei. O demonstreaz� o emisiune difuzat� la BBC la o or� de mare audien��. Doi motocicli�ti gurmanzi, cunoscu�i pentru emisiunile lor culinare realizate �n toat� lumea, �i-au �ndreptat privirile spre Maramure�. Pe l�ng� m�ncarea savuroas�, unul dintre ei �i-a g�sit aici aleasa inimii.

Realizatorii emisiunii Hairy Bikers au ajuns �n estul Europei �i au ales Rom�nia printre cele trei ��ri unde, spun ei, m�ncarea este ca o nesf�r�it� parad�."

si eu ma uit fascinata la fel de fel de traditii,pt mine omul inseamna aproape tot.

cat despre dictatura prostiei si majoritatea covarsitoare,la modul simplist acu',probabil,eu crez ca omenirea nu are creier la liber,suntem lasati sa evoluam exact cat vor unii s-o facem,sunt sigura ca exista leacuri pt tot felul de boli care secera vieti,dar asta e....tre' s-o mierlim...

in alta dezordine..
ma uit la tv,ditamai chirurgul cardiolog facea trafic de minori pt prostitutie,el si gasca lui prefera copilasii,o fi apanajul intelectualitatii asta,maica?
la draq! bine ca nu mai sunt tanara,in timpurile astea nu mai poti avea incredere in nimeni.
frumoase timpuri am apucat,slava cerului!
iasomia
Postat pe 9 Aprilie 2012 16:39
Axl..multumesc!! Am spus ca nu stiu daca e corect,ei..dar acum nu mai gresesc..pup!
Si uite ca pot sa-ti spun:JEZUS FELTAMADT !!!

Si inca o ..chestiune..ciudata...dar ce bine-ar fi de s-ar implini...Dan Diaconescu...da-ofera... ..case,garsoniere..

Traditii..DA... nea Zambil si d-na Iasomia!! Miel,ciorba cu tarhon si smantana,drob,cozonaci si nelipsitele oua rosii,stropite cu vin si....Paste Fericit !!!
elisabeta_boia
Postat pe 9 Aprilie 2012 21:25
eh...poi la ce bulz,caltabos,carnati si sarmale-i dadui lu' Hairy al meu - cred si io ca inima-i m-a ales...
sa mai zica lumea ca dragostea nu trece prin stomac..

chirurg,ha?
am io o daravela urata cu tagma asta,nu dezvolt ca iar m-apuca tremuriciu'...

apropo,ca tot zicea nenea de traditii izvorate din prostie..
avusei azi o discutie contradictorie cu prietena mea care,ca majoritatea crestinilor doborati de pierderea cuiva drag,s-a apuca sa plateasca slujbe pt odihna sufletului celui plecat in loc cu verdeata...
evident,nu i-a venit ideea asta din senin,dimineata la micul dejun,nu!
i-a fost plantata de un popa,doi,trei,dreaq stie...
oare numai mie mi se pare sau astia (popii,adeca) survoleaza deasupra nefericirii oamenilor ca pradatorii deasupra hoiturilor in desert?
eniuai,chestia o pun in felul urmator: cum dreaq platesti pt odihna ipotetica a cuiva? accentul pe "platesti",da?
si mai ales : cum dreaq poti spune ca treaba asta ar putea aduce (ipotetic) mantuirea din moment ce-i o tranzactie (curata tranzactie,coane Fanica!) efectuata in ochiul international al diavolului - banu'?
adicatelea cum ar ven - noi mizam ca Domnu' joaca la bursa mantuirii neamului in moneda lu' Belzebut?
precizilla
Postat pe 9 Aprilie 2012 21:34
Astarta
Postat pe 10 Aprilie 2012 08:53
e foame mare, coane anakine... si dulaii simt mirosu' ciolanului, asa ca se musca-ntre ei... politica?... nu-i niciun fel de politica, e reglare de conturi intre bande mafiote, pt dobandirea controlului...

asa ca eu revin la chestii mele vesele, adeca filmele cu prosti si traditii...

si ca sa ma mentin in zona veseliei, voi vorbi de obiceiurile de nunta... un prilej de veselie, sau asa ar trebui sa fie... numa' ca acumularea unor traditii absurde face azi nunta un prilej de stres pt toata lumea, incepand de la miri si pana la ultimu' nuntas... asta pt ca traditiile te baga la cheltuieli cu mult peste bugetu' oricarui om normal... de unde s-a plecat?...

in societatile arhaice, obiceiul cerea ca mireasa sa fie cumparata... parintii mirelui dadeau pe ea ba o vaca, ba neshte capre, dar macar exista un sens valabil... deoarece mirele lua de la socri o sclava tanara, buna de munca, care pe deasupra facea si copii, adeca alta forta de munca ieftina... de-aici se si zice ca odraslele-s averea unui om... ma rog, erau pe vremea aia, azi te spetesti sa scoti un copil la liman si nici macar nu-i sigur ca odata ajuns pe picioarele lui va reusi sa se descurce de unu' singur...
zambil
Postat pe 10 Aprilie 2012 09:58
cum sa nu treaca dragostea prin stomac,precilica?mai ales de la o varsta,cand esti codana, nici macar nu se duce pe gat (a draq bucatura),te usuci de pe picioare,insa..cu timpul nici nu concepi sa-ti ghiorlaie matzele langa omu' tau,sau al alteia ,dupa caz...

eu nu mananc miel,stiu ca nu da bine,betuska...da' am avut candva doi prieteni:un miel ,s-un ied,de atunci am o sensibilitate...

s-au despartit mascaricii?era de asteptat.
ce sa mai zicem de crinu' si chiliman?ce shtanga i-a tras batranul ,cand i-a zis de poker,pt ca se stie,crinu' are viciu' asta...poate ne joaca ,macar de ne-ar castiga vreun american,hai?nuuu ca nici in aia nu mai am incredere,nu mai sunt nici ei ce-au fost,ne-am nascut prea tarziu.
ma uitam la obama si la muierea lui.. ce se mai maimutareau ei prin curtea casei albe,rostogoleau ouale,circ,prea mult circ..

si acum sa trecem la moshu'..
mari kitchuri nuntile astea,acu' musai tinerii vor aranjamente florale peste tot ,ca asa e de bonton,zeci de milioane pe florile din biserica,din restaurant,cate cheltuieli inutile,ce aberatii..
zambilu'
asa ziceau si de noi batranii,mami..ca nu suntem buni de nimic ,erau profund ingrijorati,toate generatiile trec prin asta,acu' e adevarat ,noi am fost mai neatenti putin,i-am cam cocolosit,parerea mea...
iasomia
Postat pe 10 Aprilie 2012 10:29
Corect Iaso!!Dar ziceam de"traditie.." si noi mancam de Paste carne de curcan..nu din pricini sentimentale{ca la tine..} ci din pricini..banesti...e mult prea scumpa carnea de miel...merge si cu curcan...scriu cu maioneza pe ea: "miel"....
La chestiune...A inflorit MAGNOLIA din fata geamului meu !!!Deci ..a venit ..primavara!!!Uraaaaa !!!
elisabeta_boia
Postat pe 10 Aprilie 2012 16:33
Sa-mi bag ceva in el de garbo si de admini plini de iletrism.
Ce plm ati avut cu postarile mele, retarzilor? ca ziceam de despartirea lui Vadim si Jijinho prin SMS? sau ca nu imi place Pogoniciul?

Bine ca pastrati postarile extrem de educative ale irinucii.. de parca ati fi rude cu ea. CU asa exemple, e lesne de inteles de ce o sa ramaneti doar cu ea, sa o folositi pe post de sampon.
anakin
Postat pe 11 Aprilie 2012 13:28
hai ca p-asta nu ti-o stersera, anakine... nu inca... he,he,he...

azi, iar despre traditii... traditii pascale, ca sa fiu in trend... de ce mancam miel de pasti?...

pai, una la mana, ne-am adaptat unei traditii evreiesti, unde sacrificarea mielului era un troc cu divinitatea, pt iertarea pacatelor... sa nu uitam ca dumnezeul evreilor e o fiinta razbunatoare dar mercantila, iar preotii israeliti erau un fel de sales managers in hypermarketurile de cult... crez ca avraam a fost primu' care-a propus trocu' lu' iahve...

a doua la mana, oile si caprele erau animalele cele mai indemana in curtile popoarelor din orient, ele fiind multumite cu uscaciunile care cresteau p-acolo... porcu' era mai pretentios, iar porumbu' si cartofii erau inca departe pe vremea aia...

a treia la mana, sacrificarea mieilor si iezilor primavara e o masura economica importanta, deoarece disponibilizeaza cantitati mai mari de lapte si derivate pt consumu' oamenilor... asa ca noi halim un fel de sub-produs, carevasazica...

a patra la mana, romanii sunt inca ancorati in traditii pt ca le merge mintea mai greu cand e vorba de eficienta economica... in statele unite, carnea traditionala de pasti este sunca de porc, asta pt ca pe vremea pionierilor cam asta aveau in camara la sfarsitu' iernii... plus ca ei nu prea se dau in vant dupa branza de oaie, dar sunt mari amatori de carne cam tot timpu' anului, asa ca mieii erau mai importanti decat laptele...
zambil
Postat pe 12 Aprilie 2012 10:40
stai, c-acu vazui... nu aprofundai subectu' cu prostii, vis-a-vis de traditii...

e raspandita ideea ca in climaturile calde si uscate lumea nu prea se-nghesuie la friptane de porc fiindc-ar fi mai indigeste... gresit, nenicilor... carnea de porc sanatos, chiar impanata cu grasime, este mult mai digesta decat cea de miel... de fapt, carnea de miel de lapte e de-a dreptu' otrava pt organism, iar rinichii sunt pusi la traba grea cand e vorba sa elimine purinele toxice din sangele traditionalistilor religiosi...

asa ca. la sfatu' medicului de ocazie, va zice moshu': mai bine mancati douaj' de sarmale decat o pulpita de miel... plus ca mai scapati si de varza murata ramasa prin butoi, in loc s-o aruncati aiurea dupa ce-ati dat banii pe ea in toamna...
zambil
Postat pe 12 Aprilie 2012 10:53
taman cand dadura verziturile, talica ne trimiti la butoiu' cu varza,acu' e drept,eu te inteleg,de felul meu si eu sunt cu porcariile...

au inceput mini-vacantzele,da fericirea buluc in suflete,te doare capu'...am apasat pe-o gramada de butoane pana l-am gasit p-ala cu "start chef"...

cum zicea ctp-ul?
ma uit in oglinda si vad un strain,nu stiu cine este,incerc sa ma imprietenesc cu mine.
dupa lungi chinuri cred ca reusesc si eu.

caldura in sufletele va doresc,si bucurati-va de viatza,trece f repede.

si mai ales,mancati si beti cu masura.

a! astazi iar mi-am imbunatatit timpul circuitului pe care il fac in fiecare dimineata,cu 7 min!
uraaaaaa.
iasomia
Postat pe 12 Aprilie 2012 11:37
Mda, vad ca atunci cand ii iei cu doamna paula li se mai subtiaza obrazul.

Va doresc sarbatori pascale fericite alaturi de cei dragi!
anakin
Postat pe 14 Aprilie 2012 15:27
Da Paste Fericit!! Mie mi-a adus iepurasul-tot traditie...un baietel din partea fiicei mele:IOAN a avut 3,200kg la nastere si a luat primul 10 in viata!!
Sotul meu a devenit..bunic; mama mea...strabunica...iar eu...binenteles...SORA CEA MARE !!! Am postat cateva poze cu Ioan si copii mei pe profilul meu-sa vedeti si voi,asa ca chestiune..,ce cadou frumos si pretios am primit!!
Acum ...stiu ca fiecare "cioara-si lauda puii" dar chiar e ..frumusel!!
elisabeta_boia
Postat pe 15 Aprilie 2012 19:57
Bety, sa-ti traiasca nepotelul, sa creasca mare si sa fie sanatos!
Persia
Postat pe 18 Aprilie 2012 09:30
Betty, sa fie sanatos baietelul

Toate cele bune in primavara asta capricioasa!
cri_cat
Postat pe 18 Aprilie 2012 09:56
in alta ordine de idei (de idei proaste, vreau sa zic), televiziunile-au gasit inca un semn al sfarsitului lumii... invazia capuselor ucigase... ne-am dat dracu'', orson welles a fost mic copil cu dramatizarea radiofonica a razboiului lumilor...

eu crez, pe bune, ca suntem supusi unei campanii organizate de indobitocire-n masa... nu ca asta n-ar cadea pe-un teren deja pregatit de dinainte, genetic vorbind... he,he,he..
zambil
Postat pe 18 Aprilie 2012 14:16
bai aia de la botoane, voi sunteti ilustrarea perfecta a ce zisei adineauri, cu fondu' ala genetic... stiti voi de ce...
zambil
Postat pe 18 Aprilie 2012 14:18
Multumesc Persia!! Pup!
Multumesc Cri !!! Pup!
Maine implineste...7 zile!!!
Se tine ..Anastasia cu ..dintii de ..scaun...rusinicaaaa !!!
Zambi ai dreptate cu "indobitocirea in masa.."si s-a inceput cu...Noua Lege a Invatamantului!!
elisabeta_boia
Postat pe 18 Aprilie 2012 16:08

campania aia nu-i ceva nou,nene....si nu di '89 incoace,nu....

care va uitati,bre,la master chef ala?
ar trebui sa-i spuna master shit la cate scatoalce-si iau aia peste mufe,vai de viata si zilisoarele lor...
io ma uit pe paprika mai nou...
ma impinge Aghiuta tocmai pt ca tie ca-s la dieta...
planu' de bataie-i sa-mi fac aprovizionarea odata la modul serios si sa incerc sa gatesc neshte retete mortale de le vazui p'acolo...
va spun io pe urma daca mi-au si iesit...
precizilla
Postat pe 18 Aprilie 2012 21:02
master chef, ha?... am declarat embargo televiziunii rromales protv... handicapatu' ala de gigel frone calificat in finala pe mana juriului i-a pus capac... mai bine ma uit la filme...

ca cheste, vazui un film meserias rau de tot... towelhead se numeste, da' numele nu va spune nimic... ati vazut si v-a placut lolita, sau macar ati citit cu acelasi succes cartea lui nabokov?... pistol cu apa, neneaca, fatza de cum le zice jasira, eroina de numa' 13 anisori din filmu' de vi-l pomenii...

pedofili, dati buzna, neneaca... he,he,he...
zambil
Postat pe 19 Aprilie 2012 09:58
cine are gretzuri la filme cu pubere pe care le mananca pussilica, bagati-va la mission impossible - ghost protocol. sau la the veteran... merita...
zambil
Postat pe 19 Aprilie 2012 10:05
ca tot zisei ieri de filme... azi, un scenariu original: men in white I...

daca la hollywood men in black erau the good guys, evident ca aia-n white sunt neshte alienshi pusi pe rele... mai nasol e ca daca n-ar purta cu ostentatie neshte halate albe, nici n-ai putea sa-i recunosti daca i-ai vedea pe strada, pt ca par oameni... da' nu sunt, o sa vedeti voi...

acuma, sceneta: unii dintre monstruletii astia in halate stau in cabinete medicale, vin la ei pamantiii amarasteni vaitandu-se de toate alea, iar ei le elibereaza neshte retzete cu medicamente compensate... pamantiii se bucura c-au primit tratament moca, desi tot ei le platesc prin asigurarile medicale... ce e pe retzetele alea?... neshte aspirine, acolo, nu mare lucru, da' ei tot se bucura...

cu retzeta-n dintzi, pamantiii dau fuga la alt grup in halate, ce-si are sediile prin farmacii... isi iau constiinciosi aspirinele, zic saru' mana si pleaca, lasand retzeta cu pricina sub tejgheaua farmacianului... si-acuma-ncepe thrilleru'... la ceas de seara, doctorienii vin pe shestache la farmacieni, pun mana pe retzetele lasate de pamantii si, cu o grimasa nepamanteana pe moaca, adauga inca enshpe medicamente la compensat... de data asta d-alea scumpe, neneaca...

cu noua retzeta astfel revizuita si adaugita, farmacienii mai fac neshte bonuri de casa, scot banutii din sertar si si-i baga-n buzunarele lor de alieni nesimtzitzi, apoi dau fuga la asiguratori sa-si recupereze costurile... iar statu', ca un boier ce este, plateste pe neve... cand zic statu', e-asa, o figura de stil, tot amarastenii aia de pamantii platesc, cand cotizeaza cu asigurarile lor...

apoi atat doctorienii cat si farmacienii isi impart castigu' frumusel (dupa unii, cam jumatate din valoarea compensarilor de medicamente la nivel de tara jecmanita), si inainte de-a decola razand draconic sa-si faca concediile pe alte planete, arunca si-o ciozvarta cu zgarci alora de le-au inlesnit schemele nepamantene...

in urma lor, pamantii mor pe capete, da' inainte sa moara mai au putere sa ia isteric apararea doctorienilor sau farmacienilor, in caz ca vreun bagator de seama ce n-a apucat la ciozvarta face scandal.. si-asta pt ca - uitai sa spui - atunci cand intra in cabinetele medicale sau farmacii, pamantii sunt expusi in secret unor radiatii invizibile, care-i transforma in zombi ai tampeniei...

end of game...
zambil
Postat pe 20 Aprilie 2012 09:08
Zambil draga..parca-i "rupt" din realitate..scenariul tau!!!! Unul cu .invatamantul nu faci??Asa din..plictiseala...?!!Ca si asta e in .."chestiune!"...
elisabeta_boia
Postat pe 20 Aprilie 2012 09:18
betino, un scenariu horror pe zi e de-ajuns... plus ca-n invatamant toate personajele sunt negative, nimeni nu vrea sa vada asa ceva...

pai copii?.. o sa zica unii... ma leshi?...
zambil
Postat pe 20 Aprilie 2012 09:28
Cam ai ..dreptate...Atunci pe maine??Hai ca te pup!
elisabeta_boia
Postat pe 20 Aprilie 2012 09:43
Da, pana la urma se maresc salariile bugetarilor, ori e doar un zvon?
Persia
Postat pe 21 Aprilie 2012 12:34
nu e un zvon. e o golaneala electorala
si_totusi
Postat pe 21 Aprilie 2012 12:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna..vreau si eu un sfat 2 De la: garbo232166 20 Martie 2012 23:43
nu stiu ce sa mai cred:( 7 De la: crys14 20 Decembrie 2009 12:52
Ajutati-ma sa castig un concuirs...plzzzz !!! 1 De la: dana92 24 Iulie 2009 01:29
Despre o relatie veche de prietenie-sfaturi 32 De la: garbo_409127 9 Aprilie 2015 10:18
va intreb daca voi cu viata sexuala o duceti bine 83 De la: bluelight 23 Octombrie 2009 19:49
Setari Cookie-uri