Chestiunea zilei..

poate m-a asprit pe mine viata,ma pune pe ganduri,poate mi-am pierdut feminitatea,acel ceva matern ce te face sa lauzi un om care a pierdut un meci,nu le inteleg excitatia astora " bravo,simona" "excelent!ce frumos ai pierdut!" draci,laci....

as mai baga cate ceva,da' chestiile mele de hoasca nu cred sa intereseze...e clar...

ia sa pun o melodie care ma distreaza,pt ca mi s-a intamplat si mie de vreo trei ori chestii d-astea cu " taxi! du-ma unde vrei" ce timpuri ehe,he,he...

https://www.youtube.com/watch?v=irDhEwgRRMs
iasomia
Postat pe 7 Iunie 2014 20:08
iasomico, totu-i ok cu tine, nu te agita pe chestea asta... lumea p-ailea a ramas cu sentimentu' asta frustrant, de mandrie patriotica expusa prin gradenele sporturilor... ne dam in stambi de cate ori intamplarea si-mprejurarile ii fac pe-ai nostri castigatori, uitand ca de fapt sportu-i acum o afacere de sute de miliarde, mai ales cand se ia de mana cu televiziunea si comercialul...

pai dac-ar fi pe-asa, ar trebui sa fim morti si-ngropati demult de-atata rusine de cate ori am pierdut noi prin sporturile astea.. asa ca hai sa nu sarim martzoaga aia a mandriei nationale prea tare, ca nu-i cazu'...
zambil
Postat pe 7 Iunie 2014 20:38
am zis de-afacei si de bani in sport, da' de droguri nu zisei nimica...

uite-n tenisu' asta, vericilor... mai toti roboteii astia din tenis au in spate vreo scoala sau vreun antrenor american... da' uite ca-n afara de transsexuala aia de williams nu prea se-nghesuie americanii sa ia titluri, de ceva vreme... de ce?... pt ca-n america daca esti prins dopat esti ca si mort... exclus pana si de jocurile de bingo organizate de comunitatile rurale religioase...

si-atuncea apar ciudatii din linia a doua... cine-a castigat anu' trecut la roland garros?... rafa nadal si serena williams, deci un spaniol venit din paradisul drogurilor sportive si un transsexual plin de steroizi... e pe undeva o poza cu cei doi, serena pare mai barbata decat rafa, vericilor...

http://www.rolandgarros.com/en_FR/about/history/past_tournaments/2013.html
zambil
Postat pe 7 Iunie 2014 20:47
he,he,he... mare agitatie-n presa din romanica, pe tema declaratiilor lu' banciu la adresa halepei...

pai bine bre nene, raducu cam avu dreptate, prea-si puse lumetu poalele-n cap la ceea ce pana la urma a fost o infrangere... da' asta-i soarta noastra, sa ne bucuram si sa ne falim cand o luam pe cocoasa... toata istoria romanilor, pana la urma, este descrierea unei vesnice gonete pe coclauri, cu respiratia dusmanului in ceafa... nu degeaba avem si zicala aia cu binefacerile lasitatii si-ale rusinii... crez ca numai noi avem asa ceva...

cum bumbaceau moldovenii betzi ai lu' fane personalul bucatariei de campanie a lu' soliman, ratacind pe vreun drum fara indicatoare din vaslui, cum ridica popimea j'de mii de biserici intru' slava... ca si-asta-i alta trasatura din vechime.. linguseala din interes... la fel si cu presa romaneasca si intamplarea halepei de la paris...
zambil
Postat pe 10 Iunie 2014 13:17
hai ca mai e putin si-ncepe campionatu' mondial din brazilia... macar sa vedem ceva fotbal de clasa, chit ca si-acolo e dopaj la greu si mafiotism cat cuprinde... numa' ca cine-i bun, e bun, pana la urma...

lasand insa la o parte spectacolu' in sine, e greu sa nu vedem si agitatia iscata de saracia lucie a brazilienilor de rand... vai de mama lor, campionat mondial le trebuia...

ia sa intram putin in atmosfera...

http://www.youtube.com/watch?v=oRnNvaYp_y0

zambil
Postat pe 10 Iunie 2014 14:02
sa nu credeti ca-i usor ce fac bronetzii aia acolo... astia incep de mici...

http://www.youtube.com/watch?v=fSBnNA_dHNU
zambil
Postat pe 10 Iunie 2014 14:04
nu ma agit,amigo..
pur si simplu m-am resemnat,sunt lucruri pe care nu le putem schimba,uneori...

chestiunea mea e ca iar amanara procesul lu' felix...deci,scapa..mi se rupe mie la o adica,da' parca prea le da la toti muian pe fata...

da.incepe fotbalul,hai ca uit de toate...

v-am mai spus eu ca-mi plac filmarile cu oamenii obisnuiti,muierea sta ma facu sa mi se scoale paru' pe maini,n-am patit de mult sa mi se ridice la o melodie asa,imi plac emotiile simple,iubesc oamenii cand sunt sensibili..imi place filmarea asta...

https://www.youtube.com/watch?v=rCnUBPzJjbU
iasomia
Postat pe 10 Iunie 2014 17:55
mami..

vorbeam noi de grasuni d-astia cu viata-n ei..

https://www.youtube.com/watch?v=zbLSXY9mfGM
iasomia
Postat pe 10 Iunie 2014 18:08
apropos de astia de nu-i paraseste viata...

http://www.youtube.com/watch?v=mf2O3OAQjng

respect...
zambil
Postat pe 11 Iunie 2014 19:08
evenimentu' are loc anual, iar intamplarea cu zepp a avut loc in 2012... pt cine vrea sa vada tot tributu' aici...

http://www.youtube.com/watch?v=ra-itTKnFaw

vi s-a parut ca l-ati vazut pe letterman pe-acolo?... pai chiar el era... sarbatoritii s-au revazut si dupa concert, aici...

http://www.youtube.com/watch?v=Y7F54QBCA1w
zambil
Postat pe 11 Iunie 2014 19:34
hai ca daca tot nu prea-i activitate pe-acilea, sa va mai dau...

http://www.youtube.com/watch?v=xiuzFNtki60
zambil
Postat pe 11 Iunie 2014 19:41
si de-acilea.. he,he,he...

http://www.youtube.com/watch?v=nDXkd2NyCCE
zambil
Postat pe 11 Iunie 2014 19:42
la chestea de azi, despre etimologisme...

nici nu va-nchipuiti vericilor ce zace prin beciurile limbii romanesti, iar noi, ca mai tot melteanu' de rand, habar n-avem despre ce vorbim... lasand la o parte deja atat de cunoscutele mujdei - provenit din francezu' mousse d'ail, adeca pasta de usturoi, sau misto - provenit din germanu' mit stock, adeca cineva cu baston, care insemna ceva deosebit pe vremea lu' tata-mare, sa ne uitam la unele care-au fost scoase cu forta din vorbirea oficiala, pe motiv de vulgaritate...

asa deci... fa, ba... condamnate adesea de-a dreptu' insultatoare, nu sunt decat neshte prescurtari de la fata, si baiete, care-s neshte apelative de-a dreptu' elegante...

valeu, care-i considerat un fel de interjectie poporana in caz de jale si prapad, vine din latinu' valere, si-nseamna un indemn de a te tine tare, puterni.. fii tare, cu alte cuvinte... il au la fel portughejii, catalanii si galitienii, adeca un fel de spanioli marginasi...

pana si atat de rusinosu' foutai vine din limba franceza (foutre), unde inseamna exact ceea ce vrea sa zica si pe romaneste... he,he,he...

asa-i ca-i interesanta etimologia asta?.. parca deja traim in alta lume, atunci cand intelegem de unde venim...
zambil
Postat pe 12 Iunie 2014 11:21
da,fel de fel de porcarele...chiar daca pana si in cazul lor exista ciudatenii...uite,eu de ex o stiu pe una care abia astepta sa-i zica cordaciul " cand vii sa te fout?" dar in clipa in care tipul spunea "kkat" in timpul unei conversatii,lu' aia ii murea nervul...

rusinosul futai nu-i chiar rusinos,depinde cand in spunem,cui il spunem,pt ca nu-i asa...din gura uneia ni se poate parea gretos,din a alteia ademenitor...

pt mine este un mister inca o chestie,cum de unora le sta f bine cand vorbesc porcos ( maica-mea era artista.. nu stiu cum le potrivea ,dar erau toti pe jos de ras,fara exceptii) si altii zic si ei un nevinovat "paula!" si se oripileaza lumetu'..
iasomia
Postat pe 12 Iunie 2014 11:39
ia sa va pun ce ascult a treia oara,deja..

https://www.youtube.com/watch?v=NrgcRvBJYBE

iar sunt cu frantuzismele,atat m-am gandit cum o chema pe una de parler ensemble acu' niste ani,da' nu mai stiu daca pierre ori georges

hai ca glumii...

iasomia
Postat pe 12 Iunie 2014 11:54
da' sa revenim la zi,cred ca o stie toata lumea,a citit-o si banciu aseara,a facut si niste adaugiri care m-am facut sa rad...

Din 12 iunie până pe 13 iulie, televizorul este al meu. Tot timpul.
Când joacă Anglia, este un eveniment care durează TOATĂ ZIUA.
Trecerea prin faţa televizotului este strict interzisă.
Reluările golurilor sunt foarte importante. Nu contează că le-am văzut deja. Vreau să le văd din nou.
Frigiderul trebuie umplut cu bere şi cidru non stop.
Dacă/Când Anglia pierde, nu vreau să te aud că îmi spui: “E doar un joc”, “Treci peste asta”, “Vor câştiga data viitoare”.
Dragostea şi afecţiunea trebuie să aştepte până la pauză sau până la finalul meciurilor.
Orice eveniment care ar putea apărea în timpul Mondialului trebuie discutat înainte.
Nu mă întreba ce este ofsaidul.
Dacă auzi că te strig, să fii pregătită să: îmi aduci ceva de băut, îmi aduci ceva de mâncare, aduci baterii pentru telecomandă.

si o dezordine mica,romaneasca...e vipie si pute-n autobuze a transpiratie de nu se poate spune in cuvinte!!! este in-cre-di-bil! culmea!!! unii au haine curate!!! da' geaba.... putoare mare de tot!
iasomia
Postat pe 12 Iunie 2014 20:12
am imbatranit,sa-mi bag picioarele...

astia vorbesc de "fastuoasa deschidere" a ...brasil,chestii...care fastuoasa,maica? se balanganeau niste ridichi,nuferi si ceva coururi p-acolo,verdeata,multa verdeata...in fine...

nu prea mi-a placut arbitrajul,poate asa...dintr-un moft...si p-orma am vazut si manifestantii aia,saracii,le este foame...

mami,
daca vorbesc asa cum vorbesc acu' de la caldura asta, stii ca nu intelege nimeni ce zic?sa bagi si tu niste cronici sportive p-acilea,ca sa mai pricep cate ceva
iasomia
Postat pe 13 Iunie 2014 16:49
dap mami, ai dreptate... n-a fost cine-stie-ce, deschiderea aia... s-a furat si prin brazilia la greu din contractele astea pt cupa mondiala, inclusiv cand e vorba de programe artistice... cica fifa a cerut 8 stadioane, si brazilienii au facut 12... he,he,he... pai ce credeau ai nostri, ca numai ei e jmecheri la manareli?...

fotbalu' e ok pana acuma, meciurile au ritm si surprize, adeca tocma sarea si piperu' unui astfel de eveniment...

eu insa voiam sa zic ceva de iohannis asta... vazurati nene cum au iesit cu depesa, pac la gazeta?... si nici n-a inceput bine campania.. nu oficial, vreau sa zic... pt mine insa manjeala lu' iohannis nu-i nicio surpriza, si n-ar trebui sa fie asa pt nimeni, daca ne aducem aminte cine-a iesit primu' pe interval cu lansarea nemtzalaului in politica mare... aud?... da, neneaca, varanu-n persoana...sau o-ti fi uitat, ha?...
zambil
Postat pe 15 Iunie 2014 16:05
mie oricum nu-mi place omalau' asta de la sibiu.. neamtz de romania, ma-ntzelegi?... daca era neamtz adevarat, era demult in nemtzia lui de bastina, n-o freca la rece pe la sibiu... plus ca vorbeste de parca are tot timpu' galuste-n gura, dar si in cap...

dar apropos de nemti, poate va aduceti aminte ca prin anii 90 a fost un scandal imens de coruptie in jermanica... acuzatul?... fostu' ambasador rfg in romania, care-a furat cu amandoua mainile din acordarea vizelor... facuse omu' milioane de marci din dat vize pe spranceana la romani... si-asta era neamtz de neamtz, nu ca alde iohannis...

romanica corupe, nene, mai ales daca te prinde asa, strainas singur prin vreo pozitie de decizie la bucuresti... mai stim noi si-alte cazuri... he,he,he...
zambil
Postat pe 15 Iunie 2014 16:12
nu cu mult in urma incercam eu, asa, sa leg neshte idei despre sentimentu' religios la maimutzi... cum si de ce, dar asa, pe intelesu' maimutzului mediu...

mai ieri cetii ce zicea un anglo-saxon d-asta, parca... venit din lumea lu' harry potter, a ineleleor si-a hobitilor gramada, individu' protesta impotriva depanarii de basme la copii... ce zicea el, de fapt?... ca s-o lasam mai moale cu basmele astea, care nu au alt rol decat sa-i pregateasca pe viitorii adulti pt religie...

evident ca daca-i spui unui muc cel mic din asta ca sunt locuri unde oamenii zboara si-si procura tot ce le doreste pipota doar stramband din nas, prichindelu' nu va avea nicio greutate in a-si inchipui cine site ce bazaconii legate de religie, cand va creste mare si va da piept cu stresul vietii de adult...... pt ca - nu-i asa? - unde ne refugiem noi imediat ce ne posnesc responsabilitatile dupa ceafa, ha?...
zambil
Postat pe 15 Iunie 2014 16:22
cum unde,mami?
pe net,se stie...nu?

acu' ploadele au tableta de la 1 an,s-a dus vremea basmelor..

da,fotbalul e rege,ce m-au intinerit olandezii,cand le-a tras-o la gitani...nene,ce fugeau suporterii portocalei la ei in tara,se intorc pe capete,sunt oripilati,cica vine cate un grup d-asta de cioreti si ii praduiesc la drumul mare,totul se fura,totul..

parca ar fi mai bun crinu'? recunosc,imi place cum parleste, mult,da' parca de papagal avem noi nevoie?...mami,eu prefer pe oricine in locul lui michi,apropos, dau in alta,dar tot pcr scrie pe ea,am vazut un film despre mineriada,abia acum am inteles ca lumea de ce au plecat atatia din tara,dupa...

de candidatul pmp ce zici? de cristi diaconescu?ca zic si eu p-orma...mie mi se pare usor labil,a fost un timp cand l-am simpatizat,dar m-a dezamagit cand s-a retras atunci,adicatelea....daca a fost santajabil atunci n-o fi si acu',hai?
iasomia
Postat pe 15 Iunie 2014 18:33
azi am revazut cursa-danieluc:albulescu,diplan,tora vasilescu...iar am simtit parfumul de atunci,si a fost asa bine...
am spus eu ca am o slabiciune pt filmul asta de mult....nu ma intrebati de ce...n-aveti decat sa va uitati..

https://www.youtube.com/watch?v=pfDOaAaW8pw

iasomia
Postat pe 15 Iunie 2014 18:40
pentru astazi am doua chestii care m-au lasat fara cuvinte,pt ca...nu-i asa...uneori ramai siderat..

1. cat il spurca astia pe iohannis ! taman cei care se dadeau grande cu el,este de rasul curcilor,o sa incep sa-l plac mai mult de la atata publicitate negativa,draq..

2.patriarhul s-a dus sa sfinteasca un post de televiziune,credeti ca stropea cu busuiocul? nu,nene...cu trafaletul! ii udau aia cu apa sfintita trafaletul si el dadea pe pereti hars-hars! pai daca El facea asta,capul bisericii... ce ar mai fi de comentat?
sa mai spuneti voi ca biserica nu se modernizeaza...
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2014 17:12
mami, hai ca aia cu trafaletu' fu tare... probabil ca cu bidineaua n-ajungea popisteanu' sa stropeasca ageazma-n toate colturile, p-acolo pe unde de obicei se-ascund dracii... da' cred ca cu pompa sau cu un pistol d-ala cu apa era si mai si...he,he,he...

ce voiam eu sa va zic... scrie la gazeta ca si-n china prind aia elevi copiind la examene... fenomen national, cam ca la noi, cu deosebirea ca raportat la populatia tarii, procentul este mult mai mic decat la noi... ce-i deosebit acolo e nivelu' tehnologic... adeca, nu-si mai baga gagicile fitzuici pe la portjartiere, au ochelari cu video mai decat tom cruise in misiunile lui imposibile.. cel putin asa se vede acilea...

http://www.evz.ro/cum-copiaza-elevii-chinezi-la-examene-dispozitive-incredibile-desprinse-parca-din-filme-cu-james-bond-foto.html

cat despre fenomenul imposturii in educatie, treaba-i putin mai complicata... nu e decat efectul pervers al luptei pt supravietuire, in care cei mai putin dotati isi cauta metode alternative de a obtine ceea ce pare rezervat celor inteligenti prin nastere... treaba-i oarecum cinstita, avand in vedere ca-n natura lucrurile bune nu sunt rezervate indivizilor mai ditati fizic sau mai inteligenti, ci celor care ajung primii la ele...

ok - veti zice - si-atuncea unde-i perversiunea?... pai perversiunea nenicilor consta in faptul ca societatea umana e pusa sa functioneze tocma' bazata pe-un sistem de recompense rezervate celor care indeplinesc neshte sarcini mai bine decat ceilalti... adeca nu mai primeaza dreptu' individului, ci al grupului functional... eclar pan-acilea?... nu?...

sa va dau un exemplu... intr-un varf de copac atarna o banana... in sistemu' natural banana-i a aceluia care ajunge primu' la ea, chiar daca pe chestea asta trebe sa dea in cap la ceilalti... intr-un grup relational, sefu' recunoscut stabileste o regula prin care sa profite grupu'.. adeca maimutzu' care aduce primu' douaj' de hoituri de antilopa ia banana... (he,he,he.. stiu, perversilor.. poate banana nu-i cel mai bun exemplu in cultura romaneasca)...

sa continui... deci in loc sa-si dea reciproc in cap, fiecare va incerca sa faca ceva util, de care sa profite toti ceilalti...in cazu' de fata, o sa se stranga atatea friptane de antilopa, ca banana nici nu mai conteaza... poate doar ca prestigiu, da' acilea intram in alt sobect...

zambil
Postat pe 17 Iunie 2014 13:34
asa, sa-mi termin ideea...

in acelasi grup relational, da' ceva mai organizat, nu toti maimutzii se reped sa dea buzna-n antilorpe... isi impart sarcinile, aia mai cu doxa identifica unde-s antilopele mai dese, cum sa formeze maimutzii echipele si in ce ordine sa se treaca la atac.. aia cu muschii numa' sar la beregati si cara prada la locu' de adunare... evident, dup-atata efort nu mai gandesc limpede (chit ca ganditu' la fortzosi nu era prea limpede nici cand erau odihniti), asa ca doxarii-si iau bucatile cele mai bune... doxarii, aia cu organizarea si distribuirea sarcinilor...

asaaaa... daca la-nceputuri ajungeai doxar-sef doar dupa ani de experiente, si-asta-n caz ca ramaneai viu, mai tarziu s-a inventat transmiterea cunostintelor pe baza de vorbe... nu mai trebea s-alergi tu dupa antilope, venea unu' d-asta cu experienta si-ti spunea el ce si cum se face, pana bagai la craniu... desigur, ca ala sa fie sigur c-ai inteles, trebea sa te ia la intrebari, iar aia de erau mai mintosi dadeau raspunsu corect si erau pusi sefi....
zambil
Postat pe 17 Iunie 2014 13:43
booooon... toate bune si frumoase... numa' ca unii prosti nu-s chiar prosti pana la capat... sau poate sunt, dar lacomia le tine loc de creier... astia sa-i numim jmeckeri...

deci vazand ei astia, jmeckerii, ca trebe sa fii ober ca sa ai bucati mai grase, si c-a s-ajungi ober trebe sa ai minte si s-o mai pui si la treaba, au identificat si punctu' slab in sistem,... examenu', vericilor.. asta-i punctu' slab... adeca poti sa freci poulanu' ani de zile fara sa faci nimic, da' daca tragi lozu' castigator la examen esti om facut... si-acilea apare impostura... iaca cum se-nchise cercu'... hai ca va facui o tura de trei milioane de ani in cin'shpe minute...
zambil
Postat pe 17 Iunie 2014 13:50
care-i perversiunea cu iz national din romanica?... faptu' ca impostura a ajuns moneda unica la nivel national... nu te numesti om daca n-ai furat si tu sau n-ai inselat pe nimeni la viata ta... "romanu' se descurca" a devenit un slogan simbol al mandriei nationale, cand de fapt e un indemn la impostura si hotie... nu te duce mintea, n-ai invatat nimic la viata ta si nici n-ai contribuit cu ceva demn de bagat in seama la ceva anume, da' cand vine momentu', te descurci...

evident c-atunci cand vine unu' d-asta mai rasarit si-ncerca sa puna talpa moristii de fabricat diplome, mania poporana incepe sa dea pe-afara din ceaun.. jos basescu... or sa ne moara copii de foame... adeca, n-or sa mai manance friptane la greu, nu c-ar muri de foame vreunu...
zambil
Postat pe 17 Iunie 2014 14:20
ce placere sa te citesc,mamoantza..
pana mi se pun gandurile in ordine ca discutai cu niste psiholoage (intamplator,bre) hai sa va dau ceva proaspat...se stie ca am o slabiciune pt jessie ware

https://www.youtube.com/watch?v=okC1XE0jX2U

m-ai facut sa rad,zambilu'...parca-l si vedeam aievea pe tatucu' cu pompa in mana ,stropind peretii...cum se zugravea cand eram eu mica,cu pompele alea imense,huma,chestii....trebuia sa bagi la aer in ele, pana iti venea lesin..
iasomia
Postat pe 17 Iunie 2014 17:08
ei,da' nici mondialele nu mai sunt ce-au fost!ehe,he,he...

am obosit deja! ma uit cu mare placere,uit de-ale mele cu ochii la ei,da' obosii...valei,mama...unde sunt vremurile cand radeam doua-trei beri la meciul vedeta al zilei?!nu mai zic de alune,ehe...ca dupa vreo 20 acu'incep sa ma intepe gingiile,limba,obrajii...

ia uite ce excitati sunt astia la tv,il condamnara pe cioaca 15 ani...cica "s-a facut dreptate",ce vieti de rachat or avea unii...
iasomia
Postat pe 18 Iunie 2014 17:34
va spuneam de psiholoage,fereasca sfantul! ce oameni chinuiti...

bineinteles ca m-au foutut la cap cu amorul,li se pare lor ca sunt vreo experta-n arta asta,vai de pacatele mele..
cand o sa am timp si chef o sa va povestesc niste intamplari,eu si astazi sunt pe ganduri,bre...unele muieri se umilesc nasol de tot...pacat...pacat de ele,zic...
iasomia
Postat pe 18 Iunie 2014 17:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
preludiu,dar dupa ramanem amdoi dezbracati si el nu mai face nimic 78 De la: eu_geminy 24 Aprilie 2011 16:24
Cum sa scap de timiditate? 15 De la: Valy_Valentina_3 10 Aprilie 2014 16:28
Carciuma din vechime 1085 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:25
8 Martie 7 De la: kyra 22 Iulie 2009 18:41
Vina mea....partea a doua 41 De la: crys14 28 Decembrie 2009 13:31
Setari Cookie-uri