Chestiunea zilei..

mai trist decat kitch-ul cosmopolit de la oras, era kitch-ul folcloric... tot felul de obiecte inutile facute din lemn, in numele unui curent etno dubios.. la fel, ii de prost gust, stergare din plastic... am cunoscut-o la vremea aia pe fata unuia care era milionar pe vremea lui ceasca avand tarabe cu obiecte folcorice din plastic pe la tot felu' de targuri asa-zis traditionale... adeca, lumea cumpara, plasticul ca material decorativ era pretuit...

crez ca si eu am avut la un moment dat neshte camasi de plastic, si neshte helanci d-alea pe gat, tot din plastic... iar fashurile se dadeau pe sub mana mai rau ca tigarile de contrabanda...

mami, tu poate-ai avut sansa unui folclorism adevarat in familie, pe undeva.. desi ma pusesesi pe ganduri cu florile alea de plastic de pe televizor...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 14:33
pai ce? le aveam eu?

erau prezente chiar in bucale in randul toapelor care au invadat bucurestiu'...

eu de ex n-am avut nimic pe televizor in casa parintilor mei,pana cand s-a apucat tata de fumat si isi tinea un port-tigaret pe el,zicea ca se usuca tutunul,p-orma s-a lasat si a disparut si ala...

iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 14:38
nu poate si nici pe undeva,chiar am fost inconjurata de folclor autentic,da' poate tu ai alta parere despre mine,na...e libertate.....
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 14:43
Iasomia, am citit și mi-am adus aminte de casa bunicii, camere cu pământ pe jos...
Io-s țărancă și nu m-am obișnuit cu casa mea din beton. Poate odată o să am o căsuță mică, cu târnaț, ogradă cu flori...
Și dacă nu, măcar pot visa!
Axl_R
Postat pe 14 Mai 2015 17:40
vorba poetului,chiar daca el vorbea despre altceva ...

infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

eu stiu ce sa zic?o casa la curte are nevoie de ingrijire,tre' sa stai o gramada prin gradina,aplecat cu capu' in jos...

da' putem visa,fiecare ce are nevoie...eu azi-noapte,la culcare ,mi-am imaginat ca ma tine tata in brate...mult am dus lipsa in viata asta de imbratisari,pt ca daca iau vreun tampit in brate,vrea altceva...n-am putut niciodata sa fiu imbratisata si sa pot plange si eu pe un umar,ma mai ia pe mine fecioru' al mic,da' copiii trebuie sa te vada puternica.
o zi buna,axl
iasomia
Postat pe 15 Mai 2015 09:57
Mc!

Așa zic și prietenele mele, îi mult de lucru în grădină, curte. Dar să ai două-trei straturi cu ceapă, morcovi...altă viață. Mirosul ierbii abia cosite.

Ar fi multe de spus, cât suntem de tari. Aș vrea din când în când să nu mai fiu așa bărbată, cum ai zis tu, un umăr pentru lacrimi adunate.

Axl_R
Postat pe 15 Mai 2015 14:15
axl

in mine se da o lupta, ar trebui sa fiu acum ,in mai,la o comemorare,dar am altele pe cap ...si m-am saturat sa ma simt vinovata,dar nu ma mai schimb acu'...

asta e rau ca adunam si n-ar mai trebui...acum cale de intoarcere nu mai este,tre' sa ramanem barbate,la naiba...

iasomia
Postat pe 15 Mai 2015 14:24
vorba ta, mami.. pai casa la curte ne trebe noua la varsta asta?... pana vedem morcovu' printre buruieni, pana ne taram picioarele la brazda, pana ne-aplecam de shale, morcovu'... tzusht... he,he,he... sau asta era cu melciii?... noroc ca anu' asta e invazie de melci, vin ei peste tine, daca-ti faci o crescatorie, ceva...
zambil
Postat pe 15 Mai 2015 19:55
da' eu de altceva intrasem acilea astazi...

am vazut aseara un film deosebit, de care n-aflasem pana acum... in 1994 a iesit pe piata exotica, un film canadian regizat de-un armean din egipt stabilit in canada... atom egoyan, dac-ati auzit careva... chestea respectiva se-ncadreaza in ceea ce se numeste film cult, nu in sensul de cultural, ci in sensu' de-obiect de admiratie pt un grup exclusivist... aaa... lasati ca-ntelegeti voi ce vreau sa zic...

pe mine filmu' m-a convins, da' stiti voi cum e cu exclusivismele astea - fiecare intelege ce-l duce capu'... voua va dau acilea sa degustati o melodea din filmu' respectiv, cu scene asortate pe fundal:

https://www.youtube.com/watch?v=NXsRcqkOaGk

leonard cohen si vocea lui inconfundabila de evreu batran si urat ce e...
zambil
Postat pe 15 Mai 2015 20:14
daca ce-ati vazut si ascultat v-a convins ca merita vizionarea si-aveti timp in weekend, bagati ochiu' acilea:

https://www.youtube.com/watch?v=isxK2X4MLZQ

pustoaica cu numaru' de striptiz din videoclip - care e si-n film, perversilor care sunteti - e si ea o evricutza, mia kirshner - care la vremea respectiva avea doar 16 anisori... daca ma-ntrebati pe mine, asa ar fi aratat lolita perfecta..

dar iarasi, e cheste de gusturi acilea... de gusturi si de experianta personala a fiecaruia... he,he,he...
zambil
Postat pe 15 Mai 2015 20:27
interesant,nici nu se putea altfel...

eu astazi mi-am dat seama cat de putin sunt ancorata in ce se intampla pe piata comerciala muzicala ,am o pustoaica de-mi tot cere sfaturi si am auzit-o fredonand melodia asta...

https://www.youtube.com/watch?v=Dxf_p54Ncuc

o cautai acu' si vazui cu mirare ca o canta delia si ca are o gramada de vizite,de unde sa stiu eu una-alta,pe posturile tv de muzica nu stau neam,la radio am in casti tot timpul rock fm,fiind sambata m-am gandit sa fiu binevoitoare,in fond,fata nu canta rau....nici melodia nu e rea (de unde o fi furata?) e cam ghiveci acolo, e prea multa imagine...oricat de lady gaga de romania s-ar vrea ea...
da' merge..

mami,
pun acu' o poza cu tipologia mea preferata,ca eu iti aflai toate gusturile,ti-am zis ca-mi caut unu' sa-mi aline si mie privirea,dar eu sunt modesta ,e acilea langa noi o aruncatura de batz.
iasomia
Postat pe 16 Mai 2015 21:27
Hihihi! Bântuii niţel p-acilişea.
Sal'tareee, iaso, zambiluuu!!!
Thor_again
Postat pe 18 Mai 2015 21:42
hai sa traiesti,thorache!
pari vesel inseamna ca faci bine,la mai mare...

bre,ce pusca astia la neamtu' meu,ce de gloante ,ce de idei....au fost si sunt de zeci de ani la ciolan si abia acum' le venira solutiile,hai sifon...
iasomia
Postat pe 19 Mai 2015 11:50
mmmm... yeah, babe...

https://www.youtube.com/watch?v=nbnQXT48fSw
zambil
Postat pe 23 Mai 2015 15:43
si-un album de referinta, pt puristi...

https://www.youtube.com/watch?v=VGa615LkeKs

inclusiv zgarieturile, dar tocma' d-aia-i pt puristi, neneaca...
zambil
Postat pe 23 Mai 2015 16:06
misto,baby...

acu' la chestiune..

Petru Dumnezeu! Citesc presa si ma apuca spaidamosu',de unde pana unde ideea ca o melodie in care deplangem soarta copiilor ramasi singuri acasa, poate fi un succes european? Ne bazam pe diaspora petru vot!? Pai oamenii aceia nu mai au vocatia nefericirii si nici nu vor sa se lamenteze la nesfarsit,pentru ce sa votezi o melodie care te tine prizonier in zeama neimplinirii tale?Da,este o tema grava,romanii pleaca de acasa ca sa-si poate intretine copiii,dar solutionarea este la autoritatile statului si cum efectul este nul s-au saturat oamenii sa-si planga de mila,privesc spre viitor,un viitor care petru cei mai multi nu va mai avea loc "acasa".
Nu mai zic de strainii care se simt napaditi de fratii nostri bruneti,daca intelegeti ce vreau sa zic..
Mi s-a acrit de eurovisionu' asta,de scandalul din fiecare an!

scrisesem chestia in alta parte,apoi mi-am dat seama ca nu consum eu orzul pe gaste,asa ca mai bine vorbesc acilea unde sunt obisnuita,nu mami?
iasomia
Postat pe 24 Mai 2015 11:48
si zi asa, mami?.. ai pasiuni la nea burak asta... placinta adeca, pe turceste... sau aia e burek si e pe tatareste?... aman, aman... he,he,he...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 15:34
daca mi-e de ceva mai greatza decat de politica romaneasca, aia e presa romaneasca... o presa manelizata pana la extrem, in care toate stirile sunt in papuci, pantaloni de trening si maieuri transpirate, si-au mujdei de usturoi pe la gura...

legat de treaba cu eurovisionu'... ai nostri n-au inteles inca ca nu sunt in carti... n-au gashca, cu alte cuvinte... unicitatea latineasca din marea slava e un handicap, cand e vorba de dat note la eurovision... a doua cheste e imaginea complet gresita pe care hartistii nostri o au despre muzica pop de succes, in general, si despre talentu' lor, in particular... iarasi ne dam unici in mod gresit, intr-un fel in are nu intereseza pe nimeni dintre aia care sar cu banii in domeniu...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 15:45
acum isi gasira un subiect savuros mitocanii din jurnalistica... cartea lu' madam scartz asta, in care de fapt nu spune nimic, doar lasa sa se inteleaga... pai asa puteam sa scriu si eu despre baselu' si nutzeta, chit ca eu n-am fost acolo sa-i vaz cum se tavalesc dupa program pe coltzu' imprimantei...

bine, nici madam scartz se pare ca n-a fost sa vaza cu ochii ei, de altfel... si-asta o roade pe ea cel mai tare, ca n-a sters marinelu' si cu ea mobilieru' de la cotroceni... he,he,he...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 15:50
draq stie,ca-i zicea "pufulet"...

pufulet in stanga,pufulet in dreapta,ca fara ea nu se putea,bla,bla...ce le mai multumea si ei,si lu' elvis,si lu' blaga...fara ei nu s-ar fi putut si pace...

eu raman la parerea mea ,marinelu' s-a-necat intr-un decolteu,este evident ca iubeste si ca cucoana-i buna peste tot,daca nu cumva o stii ceva mosmoanda ,ca am inteles ca ar fi cam balaoachesa,d-aia..
iasomia
Postat pe 27 Mai 2015 15:58
mami, eu numa' cand ma uit la fostu' barbat al saftoaicei si m-am lamurit... cand te mariti cu unu care are mutra aia, ce pretentii sa mai ai de la viatza?... bine, nici cocos nu era chiar idolu' femeilor, daca e sa ne luam dupa canoanele serialelor turcesti... si nici baselu n-ar corespunde...

insa cercetatorii au descoperit ca ce le atrage pe femei la un barbat e puterea, neneaca... mai putin aspectu' fizic cat ideea ca maimutzu' respectiv e in stare sa rezolve tot cu lejeritate... si-acilea baselu e chiar tatic de tatic...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 16:04
ce mosmoanda, mami?... femeia care-l are pe dreacu-n ea n-are nevoie de vrajitoreli d-astea de luat ochii mitocanimii... eu simt cum trece curentu' prin mine cand sunt pe-aproape de una d-asta, chit ca n-am cunoscut-o-n viata mea... nici de vorbe n-am nevoie...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 16:07
eu crez ca nu vrea sa se trezeasca din visu' lui,poa' sa-i fluture lumea si-un tramvai,nu vrea si pace,cred ca l-a facut fericit ...e ca un drog pt el,n-ai vazut cum intrase in sevraj cand era aia la zdup?
nu mai conta nimic,dadea in tot ce construise sau aparase pana atunci...

se pare ca fiecare varf d-asta are leana lui...nume predestinat...
iasomia
Postat pe 27 Mai 2015 16:14
mami, viatza e complicata in simplitatea ei... ia uite-acilea senzatia aia de deja-vu...

http://www.biziday.ro/2015/02/09/despre-politica-tradare-si-o-amanta-istoria-nu-iarta-pe-nimeni/

prietenu' tau...
zambil
Postat pe 27 Mai 2015 16:51
astazi despre sa-i zic asa...sensibilitate...

am o prietena,sa-i zic fosta....dupa vreo 20 de ani de prietenie f buna si f misto,cu revelioane,aniversari,jucat de carti pana in zori...secrete impartasite,intr-un cuvant ,frumos-frumos...

in fine,relatia treptat se stinge cu multa suferinta din partea mea, pt ca ea in acea perioada isi gasise niste amici sus-pusi ,f bogati...cu pizma din partea ei,pt ca i se parea ei ca ma iubeste unu',n-am avut nimic cu omu',da' asa-s femeile.
asa,relatia se termina,au trecut 15 ani ,la o perioada de...o visam pe maica-sa (doborata la pat de boala) ca-mi spunea ceva,ceva ciudat...imi spunea sa vin s-o vad, deoarece ea nu poate sa plece dincolo ,pt ca noi nu mai vorbim.
nu i-am spus niciodata prietenei chestia asta si nici n-o sa i-o spun,intr-o zi, intamplarea face ca noi doua sa vorbim ca in timpurile vechi dupa 15 ani,vorbim firesc,ii simt sufletul si ea la fel,radem cu plansu'-n gat...seara,seara moare coana mare...ii dau un mesaj in care ii spun
"sunt langa tine,inima mea e acolo"
si ea imi raspunde
"stiu,te-am simtit,te simt"

imi aduc aminte cum ma bateau la carti in draci,ani de zile m-au batut,pt ca nu ma interesa sa castig,eram superficiala in joc,tocmai pt ca fericirea lor ma umplea mai bine decat propria-mi satisfactie a castigului
pana intr-o zi ,cand am inceput sa gandesc altfel,si acum imi aduc aminte ce socati erau cand vedeau cum castigam partida dupa partida,se uitau la mine ca la o vietate ciudata.
viata, nene
iasomia
Postat pe 27 Mai 2015 16:52
interesant,am mai aflat niste chestii...chiar deja vu,istoria se repeta se stie...
iasomia
Postat pe 27 Mai 2015 17:07
gata, v-ati rupt in figuri cu munca saptamana asta?... atuncea meritati ceva de relax... bre, voi stiti ca tatae nu se-nmoaie chiar la orice, da' copii astia chiar merita...

https://www.youtube.com/watch?v=78GQHAAjIlA

ia sa le cumpere tatae albumu' lor de pe itunes, ca le-o fi foame si lor...
zambil
Postat pe 29 Mai 2015 13:24
si-n loc de maruta sau seriale turcesti, luati acilea distractia cand era distractie si barbatii erau barbati... ce vremuri, neneaca...

https://www.youtube.com/watch?v=u-eluCbkWAE
zambil
Postat pe 29 Mai 2015 15:21
hai sa nu te las singurel,daca tot ai bagat barbatii aia, trebuie sa marturisesc ca pt dean aveam o slabiciune...

https://www.youtube.com/watch?v=YQ90ZEJ83xs
iasomia
Postat pe 29 Mai 2015 15:45
in spectacolul asta, mami, preferatul meu e de departe sammy davis jr.... un fenomen vocal cum nu cred ca am mai vazut vreodata... numarul de imitatie din spectacol este unic...
zambil
Postat pe 29 Mai 2015 16:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce ne plac "baietii rai"? 18 De la: garbo_1155 7 Februarie 2014 16:26
TE IUBESC ! spus foarte usor 10 De la: michelle_ 21 August 2011 15:41
am rezolvat problema cu iubitul meu 23 De la: pantera_neagra 14 Septembrie 2009 06:58
O vorba buna 64 De la: tatoo 23 Aprilie 2011 15:43
CUM TRECI PESTE PIERDEREA UNEI PRIETENE? 2 De la: Laura76 21 August 2018 23:32
Setari Cookie-uri