Casatorie sau concubinaj?

nu glumiti cu asa ceva-a avut sotul meu o pacienta-tigancusa cu nasul taiat pentru infidelitate-urat si neplacut !
superbus-nu te mai necaji-cu siguranta o sa-ti gasesti perechea potrivita, dar problema este ca tu ca barbat trebuie sa fii hotarat-vreau familie, vreau copii, vreau iubire, vreau intelegere, nu e deloc greu pentru un barbat-ii daruiesti doar flori si iubire, asta in cazul in care iti intalnesti jumatatea ta care te iubeste pe tine si nu banii tai-mult succes !
anisoaraf
Postat pe 26 Martie 2010 20:11
mie lucurile mi se par mai complicate de atat dar, in sfarsit...
bluelight
Postat pe 26 Martie 2010 20:17
De la: Celleste_, la data 2010-03-26 19:12:21taie-i nasul...

Aoleu, cum sa -i taie nasul? pai, ce mai face apoi cu ea?
liaiedera
Postat pe 26 Martie 2010 20:28
glumeam, mai...
lasa ca superbu' e baiat destept, nu se ia el dupa gura lumii.

Tylly
Postat pe 26 Martie 2010 20:30
Asa e Superbus. Ele isi iau nasul la purtare, in timp ce voi ramaneti fix la fel ca inainte.
Doara
Postat pe 26 Martie 2010 20:38
intr-un cuplu depinde de amandoi cum evolueaza lucrurile, dupa 25 de ani de casnicie ne trezim de multe ori ca ne gandim la acelasi lucru amandoi in acelasi timp, ma suna sotul in timp ce ma gandesc la el si invers, comunicam din priviri ca sa stim daca celalalt este de acord sau nu cu ceva anume... asa ca va doresc din toata inima sa va gasiti perechea potrivita si sa aveti parte de o iubire frumoasa, sincera si de lunga durata... adica pentru toata viata si dincolo de ea... daca doriti intrati pe profilul meu si cititi articolul Cat tine iubirea ?
anisoaraf
Postat pe 27 Martie 2010 08:45
De la: Dor_marunt, la data 2010-03-26 20:38:03Asa e Superbus. Ele isi iau nasul la purtare, in timp ce voi ramaneti fix la fel ca inainte.

ha ha ha !
liaiedera
Postat pe 27 Martie 2010 22:17
Casatorie sau concubinaj ? De ce considerati ca semnarea actului desemneaza proprietatea unuia asupra celuilalt ? Va casatoriti pentru a detine proprietati ? Casatoria suplineste necesitatea respectarii propriei persoane, adica abandonarea carierei, renuntarea la ingrijirea personala ? Concubinajul va asigura o relatie de durata ? Bazata pe ideea ca oricand fiecare e liber sa plece ?
Asta nu mai e dragoste, ci doar atasament, interes material sau orice altceva, dar nu dragoste ! E falsa ideea ca actul-bucata de hartie e vinovata de declansarea comportamentelor posesive. Cuplurile a caror relatie se modifica inspre declin dupa oficializare nu se cunosc suficient, sau si-au ascuns caracterul.
Casatoria inseamna parteneriat, totul este comun si nu are de ce sa fie impartit. Nimeni nu e mai puternic decat celalalt, nimeni nu e proprietatea celuilalt.
maria_zada
Postat pe 27 Martie 2010 22:36
E clar ca anumiti oameni sunt facuti sa se casatoreasca iar altii ezita toata viata sa o faca.Sunt oameni care isi pot asuma casatoria, sunt altii care nu doresc un act de hartie in viata lor. Secretul e ca fiecare cuplu sa faca ceea ce i se potriveste si sa discute sincer pe tema asta. Eu cu fostul sot am trait impreuna necasatoriti o gramada de ani foarte fericiti iar in clipa in care ne-am casatorit, in 6 ani de zile a aparut un copil si un divort. Am stiut sa traim liberi fericiti dar cu reponsabilitati, nu. Pe el l-au covarsit responsabilitatile iar pe mine treburile casnice si problemele de sanatate ale copilului. Nu pot sa regret niciodata ca m-am ocupat de copil si nu de el. Am sacrificat casnicia si asta a fost alegerea mea.
marisia
Postat pe 28 Martie 2010 11:28
De la: marisia, la data 2010-03-28 11:28:28E clar ca anumiti oameni sunt facuti sa se casatoreasca iar altii ezita toata viata sa o faca.Sunt oameni care isi pot asuma casatoria, sunt altii care nu doresc un act de hartie in viata lor. Secretul e ca fiecare cuplu sa faca ceea ce i se potriveste si sa discute sincer pe tema asta. Eu cu fostul sot am trait impreuna necasatoriti o gramada de ani foarte fericiti iar in clipa in care ne-am casatorit, in 6 ani de zile a aparut un copil si un divort. Am stiut sa traim liberi fericiti dar cu reponsabilitati, nu. Pe el l-au covarsit responsabilitatile iar pe mine treburile casnice si problemele de sanatate ale copilului. Nu pot sa regret niciodata ca m-am ocupat de copil si nu de el. Am sacrificat casnicia si asta a fost alegerea mea.[/quot

Of, Doamne!Iti doresc ca intr-o zi sa n u mai fii singura si sa fii fericita!
liaiedera
Postat pe 28 Martie 2010 21:29
Nu inteleg de ce nu se vorbeste si despre cununia religioasa, ci numai despre siguranta sau inutilitatea celei civile. Chiar nu mai e deloc important? Si noi stam impreuna un an, ne iubim, totul este perfect, doar ca eu simt in permanenta o vina care ma apasa pt k nu este o relatie oficializata si binecuvantata religios, e probabil consecinta educatiei, desi parintii mei nu sunt prea bisericosi, ci doar cinstiti, corecti...Parca esti mai impacata intr-o casatorie adevarata si apoi depinde de tine dk te lasi schimbata de acte sau ai grja de relatie la fel ca mai inainte... Voi ce parere aveti despre aspectul asta?
bringmeflowers
Postat pe 29 Martie 2010 12:59
Se vede in raspunsurile voastre ca ati uitat de DUMNEZEU, oare cine a facut lumea asta si pamantul, cine ne-a facut pe noi oameni,sper ca nu inca mai credeti ca ne tragem din maimuta? daca ar avea lumea putina credeinta nu s-ar mai vorbi asa, dar stii cand va reveniti, cand vine cate un cutremur sau vre-o inundatie, atunci toti strigam....De ce Doamne? Tie ti-se pare corect si bine ce se intampla in ziua de azi,(concubina la injunghiat cu nu stiu cate lovituri de cutit) pe vremea bunicilor nostri se intampla asa ceva?....NU, dar nici atatea cupluri in concubinaj nu erau. Eu iti dau decat un sfat, cauta un Preot bun (ca nu toti sunt cum ar trebui) si intreabal cate ceva de subiectul acesta. Daca nu gasesti intreaba-ma pe mine ca te trimit eu la un Preot cu Credinta si dupa aceea mai discutam, sa vazi ca nu mai ai aceleasi concepti.
Annelise
Postat pe 29 Martie 2010 13:59
Ai dreptate, pentru unii conteaza dor casatoria civila dar Religoasa are cea mai mare importanta, Care nu cred in Dumnezeu, ai face diavolul sa creada ca dupa ce se casatoresc le merge rau, dar care au credinta cum esti si tu, simti pacatul care te apasa. Chiar daca Parintii tai nu sunt prea Bisericosi Dumnezeu iti arata tie cum este bine. In ziua de azi sa simti ce este bine si ce este rau e o binecuvantare de la Dumnezeu.
Annelise
Postat pe 29 Martie 2010 14:07
alta irina.... va inmultiti prin diviziune?
quasaria
Postat pe 29 Martie 2010 20:37
concunlimbajul e bun cand nu ai copii, ca daca vrei sa-i imparti cum faci ? unul tie, unul mie ? Familia adevarata e atunci cand parintii si copiii au o viata frumoasa impreuna, iar copiii cand vor creste mari vor avea de unde prelua modelul, cel putin asa sper eu, pentru ca si eu si sotul meu am copiat modelul parintilor nostri
anisoaraf
Postat pe 30 Martie 2010 08:02
da de ce sa imparti copii?
nelly05
Postat pe 30 Martie 2010 08:56
nelly tu vrei sa mai imparti si altceva ?
anisoaraf
Postat pe 30 Martie 2010 13:33
De la: quasaria, la data 2010-03-29 20:37:04alta irina.... va inmultiti prin diviziune?

Ai uitat de Luptatoarea curajoasa!
liaiedera
Postat pe 5 Aprilie 2010 20:40
De la: maria_zada, la data 2010-03-27 22:36:19Casatorie sau concubinaj ? De ce considerati ca semnarea actului desemneaza proprietatea unuia asupra celuilalt ? Va casatoriti pentru a detine proprietati ? Casatoria suplineste necesitatea respectarii propriei persoane, adica abandonarea carierei, renuntarea la ingrijirea personala ? Concubinajul va asigura o relatie de durata ? Bazata pe ideea ca oricand fiecare e liber sa plece ?
Asta nu mai e dragoste, ci doar atasament, interes material sau orice altceva, dar nu dragoste ! E falsa ideea ca actul-bucata de hartie e vinovata de declansarea comportamentelor posesive. Cuplurile a caror relatie se modifica inspre declin dupa oficializare nu se cunosc suficient, sau si-au ascuns caracterul.
Casatoria inseamna parteneriat, totul este comun si nu are de ce sa fie impartit. Nimeni nu e mai puternic decat celalalt, nimeni nu e proprietatea celuilalt.

...io cred ca asta ar trebui sa stea scris in actul ala de casatorie...printre altele....!!!!!!!!!!
andreea_n_c
Postat pe 5 Aprilie 2010 20:46
ce parere sa am????...ca ar trebui concepute mai multe modele de ..contracte de casatorie..(mai ceva ca la americani cu contractele lor pre/nuptiale)...in care sa se specifice clar anumite aspecte!!
....zic asta pentru ca...nu s/a mai schimbat nimic din vremuri...aproape imemoriale...sau daca s/a schimbat ceva ...inseamna ca eu nu stiu nimic despre asta!!!...
...adica pe vremea cand generatia parintilor nostrii erau la varsta cand se puteau casatori(cel putin legal vorbind)...era un altfel de societate care functiona dupa alte reguli...acum e altceva si nu mi se pare ca ar trebui sa urmam modelul vietii lor...ci ar trebui sa ne concepem propriul model existential...dupa cum stim si simtim noi....fara a ne lua dupa nimeni...anume!!!!!!
andreea_n_c
Postat pe 5 Aprilie 2010 20:52
andreea si dac-ar fii scris, ce?? crezi ca asta garanteaza ceva?? te inseli. tare.
bluelight
Postat pe 5 Aprilie 2010 21:07
De la: Ella34, la data 2008-12-30 23:44:11 Am uitat sa pun romantismul intre ghilimele??? Scuze!!

Vreau sa adaug si eu ceva pe lista:
- iti dai imediat demisia, ca doar ti-ai luat barbat si sunt atatea telenovele de vazut.....
super votez,,ralatii libere"
ANELE
Postat pe 6 Aprilie 2010 12:58
bunicii si parintii vostri au conceptii sanatoase de-aia n-au divortat , au facut totul impreuna , s-au respectat...(sau nu?)
liaiedera
Postat pe 11 Aprilie 2010 22:38
asa e
anisoaraf
Postat pe 12 Aprilie 2010 17:14
daca ai actul de casatorie si nu te iubeste nu te respecta te critica etc ce ai de castigat? daca nu ai actul si e invers te iubeste te respecta iti e aproape mereu la bine si la rau cine pierde ? cine castiga?
gmpa
Postat pe 21 Aprilie 2010 17:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Fostii ma cauta 1 De la: Eliza_andrea 15 Octombrie 2018 00:56
Cum pot sa imi stapanesc gelozia 58 De la: garbo_14436 11 Iulie 2013 19:23
ne-a parasit un bun prieten,Vanghele007!!! 102 De la: garbo000505 6 Aprilie 2009 21:49
este posibil sa iubesti doi barbati? 3 De la: sorinara 25 Noiembrie 2008 13:30
CUM SA II DAU O LECTIE DE VIATA FOSTULUI ? 245 De la: Mar38 16 Aprilie 2010 17:45
Setari Cookie-uri