Scumpo, tu nu esti inamicul ei, esti marele esec al vietii ei!!! Esec, in sensul ca, nu te-ai lasat manipulata, dirijata, transformata in ceea ce ar fi vrut ea sa te transforme...! Ai avut forta sa-ti pastrezi verticalitatea si sa-ti urmezi calea ta, facand slalom printre insultele si rautatile ei...! De aici frustrarea care o macina. Mergi pe drumul tau iubito si daca altfel nu se poate, trateaz-o cu indiferenta. Pentru astfel de oameni, indiferenta celorlalti, este cea mai grea pedeapsa...! |
||
Ella34 Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:01 |
||
---|---|---|
karmenrosa..nu pre am inteles ce ai vrut sa spui...sau la cine te-ai referit. la mine sau la mama? eu chiar vreau sa stiu ce ganditi voi despre o asemenea situatie...nu am abordat subiectul asa...de florile marului... chiar vreau sa stiu care e parerea ta... |
||
prometeus_969 Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:02 |
||
sorry...cred ca a intrat si sotul meu intre timp, de-aia ti-am raspuns de pe contul lui... so...nu astept rezolvari, stiu ca nu exista "retete"...doar ca asta e o problema cu care sunt sigura ca se confrunta multa lume...si e un subiect care merita discutat serios... |
||
|
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:06 |
||
De la: karmenrosa, la data 2009-01-18 14:56:30e ciudat !!!cind nu-ti pasa de cineva si poti cu usurinta sa-i faci rau, nu stii nimic despre cel caruia ii spui cuvinte urite, sau il judeci dupa citeva tuse de suprafata. e usor sa dai cu barda cind nu-ti pasa.dar daca afli cite ceva(despre el/ea) si mai ales daca rezoneaza cele aflate cu ceva din tine se schimba totul. acum poate ai avea ocazia sa spui ca-ti pare rau,ca defapt nu esti o persoana care vrea sa faca rau..dar ca in necunostinta de cauza sau o judecata superficiala ti-a fost usor sa dai cu parul.dupa ce faci rau cuiva nu e simplu sa spui"imi pare rau" ce-i aici ? teoria batului de chibrit ? |
||
si_totusi Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:09 |
||
Ella...eu tot stau si ma intreb de ce trebuie sa fie asa...genul asta de relatii... raportat la univers...la conditia noastra de muritori mi se pare atat de inutil sa iti traiesti viata atat de urat... mie, care sunt genul de mama leoaica, copilul mi se pare singura permanenta din viata unui parinte. e adevarat ca am am un copil foarte bun, care nu mi-a facut probleme, dar eu am inteles ca trebuie sa imi respect copilul, nu sa-l tratez ca pe un inferior. un copil nu e "ceva" asupra caruia un parinte are drept de viata si de moarte. Ella, de cand Ioana a implinit 14 ani, am batut la usa inainte sa intru in camera ei. daca i-au venit prietenele in vizita, nu m-am infiintat si eu, curioasa sa particip la discutii. de fiecare data, astept sa fie ea pregatita sa discute cu mine o problema care o framanta. nu cred ca e atat de greu sa construesti o relatie cu copilul tau. trebuie doar sa il privesti ca pe un om de sine statator, cu personalitatea lui, si sa intelegi ca nu poate semana cu tine in tot ceea ce reprezinta el. daca iti doresti o clona, inseamna ca te iubesti atat de mult pe tine ca persoana incat nu mai ai disponibilitate sa ii iubesti si pe ceilalti |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:19 |
||
totusico...am impresia ca plictisesc, nu-i asa? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:21 |
||
Eu inteleg ce spui pentru ca am o mama care imi acorda mai multa incredere decat imi acord eu uneori! Dar, din pacate nu suntem toti croiti dupa acelasi tipar. Tu ai fost suficient de inteleapta cat sa intelegi ca nu trebuie sa repeti greselile mamei tale, altfel ...cine stie care ar fi fost astazi relatia cu fiica ta...! Acum trebuie sa gasesti intelepciunea de a salva tot ce e frumos si curat in viata ta si de a indeparta ceea ce-ti distruge viata...orice ar insemna asta...! |
||
Ella34 Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:26 |
||
Daca vei putea sa joci teatru inchipuindu-ti ca esti o alta persoana...asa cum altii sufera de dedublarea personalitatii. Lasa-ti gindul sa inventeze un personaj mai puternic,mai indiferent...si vei descoperi ca tu esti acel personaj in aceeasi masura. 1. schimba foaia...nu-i mai da satisfactii. Nu o mai asculta fatis...uita-te in alta parte cind vorbeste si intreaba�ce-ai zis?�. 2. nu te gindi sa-i faci pe plac, spunei sistematic si de fata cu toata lumea fara sa te enervezi ce anume face si ca nu esti multumita de atitudinea ei. 3. prietena ei trebuie pusa la punct. Faci un discurs pertinent si la obiect si il spui cu mai multa lume de fata. 4. explica-i ce imense grseli a facut la viata ei si ca nu te consideri nici pe departe inferioara ci mai buna decit ar putea fi ea intr-o suta de ani de acum incolo. 5. nu trebuie sa-i dai satisfactie de nici un fel nu trebuie sa-ti pese cind spune ca pleaca....ajut-o sa-si faca bagajul si spune-i ca ii dai bani de taxi. Oricum tu stii cum esti si cine esti, stii ce ai realizat si cum ai trecut de toate obstacolele. Nu mai cauta sa fi intleasa, sa o faci sa fie mindra de tine...fi TU mindra de cine esti si sa nu-ti pese da cei care vor sa-ti faca rau. |
||
karmenrosa Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:33 |
||
multumesc pt votul de incredere... stii...eu nu am pretentia ca detin adevarul absolut, ca sunt perfecta, am facut si eu greseli, ca toti ceilalti...ca mama sunt paranoica, daca Ioana stranuta, intru rapid in panica... dar...de fiecare data cand am fost tentata sa am un comportament posesiv, numar pana la 10, respir adanc, si imi spun ca e matura si trebuie sa o las sa ia propriile decizii, nu sa i le impun pe ale mele, doar pt ca eu sunt "mama" si le stiu pe toate... noua, ca parinti, se poate intampla sa nu ne placa deciziile pe care le iau copii nostrii, dar mi se pare mai indicat sa ii lasam sa le ia, asa gresite cum sunt. putem sa ii sfatuim, sa discutam eventual, dar in ultima instanta sa ii lasam sa isi traiasca viata. daca incercam sa le impunem in forta ceea ce vrem noi, nu e ca si cum am vrea sa traim in locul lor? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:38 |
||
karmen...am incercat si asa...nu reusesc sa ajung la ea...e o lipsa totala de comunicare... stii ce mi se pare trist? ca a ales sa traiasca asa urat...ca se invenineaza singura...ca filozofia ei se reduce la o singura idee : ea intr-o tabara si restul lumii in cealalta... ma intreb, ce clic se declanseaza in mintea noastra cand facem asemenea alegeri...ce fel de oameni suntem cand ne place sa provocam suferinta celor din jurul nostru...doar asa...pt ca putem sa o facem... cat priveste chestia cu prietena...hmmm...aia e genul mahalagioaica...de-aia se impaca mama asa de bine cu ea. mie imi lipseste total apetitul pt pus poalele in cap, am o sila organica pt orice manifestari de cumatra care vinde zarzavat la piata...si sa mai invat acum sa ma comport ca una...in general, prefer sa tac si sa renunt la a explica unuia care imi este inferior intelectual, ca mahalaua e degradanta... |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:54 |
||
Wife, esti o mama grozava fara sa fii perfecta. relax. nu te mai raporta la oricine. Modelele tale ar trebui sa fie foarte sus. caci spre acolo tinzi. | ||
gianiblue Postat pe 18 Ianuarie 2009 16:25 |
||
Nu iti dau sfaturi pe care sa nu le pui in practica. Tot ce ar fi de facut e sa nu-i mai dai satisfactie. O sa aiba un soc cind nu-i vei raspunde de parca nu a zis nimic. Cind te vei face ca nici nu ai auzit,o sa se enerveze, dar tie nu trebuie sa-ti pese... cu mahalagioaica mai mult decit ce ai tu de spus nu comentezi, nu-i raspunzi..ii spui si gata, nu te mai uiti la ea..pleci. Ea nu stie ca traieste urit, nu stie ca tu suferi, nu o intereseaza ca face pe cineva sa sufere. Atunci tu de ce sa ai reactii .O sa moara si nu o sa faca decit ce a facut o viata...sa critice cu rautate, nu ai tu de ce sa iti pierzi vremea cu intrebari si incercari de reconciliere. In schimb te poti simti mai bine ca nu te afecteaza. eu stiu ca si eu am avut parte de asa ceva...nu din partea mamei, dar nici mama nu e perfecta.e comunismul care i-a educat...asa sunt multi parinti...am auzit atitea povestiri similare ca am ajuns sa cred ca au creat un "om nou" asa cum si-au propus |
||
karmenrosa Postat pe 18 Ianuarie 2009 16:31 |
||
De la: prometeus_wife, la data 2009-01-18 15:19:32Ella...eu tot stau si ma intreb de ce trebuie sa fie asa...genul asta de relatii... cat de frumos se vb pe aici!!! felicitari pt gandire!!! sper ca nu deranjez dar...citesc...si imi place ce vad!! de aceea...se pare ca...tre sa fac si remarci!!! de bine...desigur... mai ales ca...vad pe aici...prieteni pe care ii cunosc si...stiu cum gandesc!!! deci...sa fie asa cum simtiti voi!!!! si...sigur...relatia cu copilul...tre sa fie una ca si cu un adult!!! chiar daca copilul...nu intelege mereu...totul!! dar...e bine sa-i tinem langa noi!! |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 16:33 |
||
misulica, in aceste conditii de ce mai stai cu ea? se impun doua intrebari: 1 stai in casa ei? 2 ea a fost de acord sa te casatoresti cu un barbat mai tanar ca tine cu 20 de ani? |
||
iasomia Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:00 |
||
ovidiu...bine ai intrat in club ! eu sunt "za wife" a lui prometeus...amandoi, personaje controversate pe-aici, pe garbo... despre relatia copil - parinte cred ca se poate scrie la nesfarsit, fara sa epuizam subiectul... karmen...ai dreptate...da' si eu sunt nascuta in comunism, si crescuta tot acolo...de mine de ce nu s-a lipit mentalitatea aia imbecila? prietena mamei???...I give up !!! aplic teoria lui Murphy, teorie pe care o are si sotul meu la status..."mu te contrazice cu un prost. oamenii nu vor mai face diferenta intre tine si el" mama??? alegerea ei...ramane sau pleaca, deja nu mai conteaza... am inceput sa pun in practica ce ma sfatuiti pe aici, nu ii mai raspund. sincer, nici nu stiu ce sa ii spun. e clar ca nu vorbim aceeasi limba... gianiblue...am uitat sa spun ca sunt o perfectionista...vreau sa imi iasa toate bine. relatia cu fiica mea mi-a iesit extraordinar, e singura chestie care conteaza...nu sunt perfecta, slava domnului...prometeus poate confirma asta ...dar mi-am ridicat stacheta sus, si cu fiica-mea nu am gresit |
||
prometeus_969 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:03 |
||
De la: prometeus_969, la data 2009-01-18 17:03:48ovidiu...bine ai intrat in club ! eu sunt "za wife" a lui prometeus...amandoi, personaje controversate pe-aici, pe garbo... multumesc pt ospitalitate... cat priveste subiectul...cred ca ai dreptate...e inepuizabil!! deci...noi nu facem decat sa ...incercam sa discutam...si...sa aducem in discutie...unele aspecte!! problemele dificile...nu stiu daca isi gasesc rezolvare aici!! oricum...urmaresc...si...mai postez si eu...cand gasesc subiecte care ma fac sa spun si eu cate ceva! sper sa nu va suparati... |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:08 |
||
oops...iar am intrat de pe contul sotului meu...sper sa nu ne "confuzeze" lumea... | ||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:11 |
||
De la: prometeus_wife, la data 2009-01-18 17:11:16oops...iar am intrat de pe contul sotului meu...sper sa nu ne "confuzeze" lumea... cata vreme...e continua ...ideea...no pb!!! sau...o fi cineva care vrea sa vb cu...cineva anume dintre voi? eu...ma multumesc sa ma primiti sa asist la...subiectul in discutie!! iar daca ceva ma face sa postez...sigur o voi face!!! |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:15 |
||
iasomia...mama sta in casa mea si a lui G. cat priveste acordul ei...common...la varsta mea nu mai am nevoie de acordul mamei ca sa ma marit...si de ma maritam cu Charles de Wales nu era bine... ideea cu mama e ca pt ea nu e bine nicicum...intotdeauna va gasi ceva de comentat indiferent ce fac. si nu ma bucur numai eu de tratamentul asta preferential. mama emite judecati cu iz de verdict despre oricine si orice. Cred ca se ia pe sine ca etalon si e convinsa ca oamenii trebuie sa reactioneze intr-un singur fel : al ei !!! sincer, mie mi se pare fascinant ca un om sa nu se indoiasca niciodata de el, si sa creada ca nu a facut niciodata nicio greseala. Parca ar fi Dumnezeu, nu crezi? |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:22 |
||
ovidiu esti binevenit sa postezi orice vrei. ideea acestui topic e ca se poate posta orice...mai putin dramaticele cuvinte "femeieeee, lasa-l" | ||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:25 |
||
De la: prometeus_wife, la data 2009-01-18 17:25:32ovidiu esti binevenit sa postezi orice vrei. ideea acestui topic e ca se poate posta orice...mai putin dramaticele cuvinte "femeieeee, lasa-l" acu`...sincer...cine crezi ca-si asuma riscul acesta de a spune...'lasa-l"?....poate ca...nimeni nu stie exact cum sta treaba...pt ca aici...nu se spun lucrurile...asa cum sant in realiatate... ci...doar cum ne convine noua...uneori!!! deci...sincer...cum sa poti spune cuiva...sa lase ce iubeste? chiar daca-i rupe oasele...tot il vrea!! se poarta!!! |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:28 |
||
ah...se pare ca tu nu stii faza cu " femeieeee".... la topicul cu rodicuta, oja, unghiile exfoliate si fetita abuzata, anakin a facut un portret robot a doamnelor care posteaza fara sa citeasca tot subiectul, neinteresate daca personajul e real sau inchipuit. cum nu citesc ce scriu ceilalti useri, doamnele continua cu postarile de genul "femeieeeee, lasa-l" anakin si za husband au incercat sa le dumireasca...dar nu au avut succes... asa a luat nastere topicul asta... totusica rade de moare cand citeste chestii de-astea... |
||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:37 |
||
De la: prometeus_wife, la data 2009-01-18 17:37:04ah...se pare ca tu nu stii faza cu " femeieeee".... multumesc...pt informare!!! uite...promit...sa citesc si...paginile anterioare!!! poate...contin ceva!! |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:43 |
||
neah...daca te duci la topicul cu pricina, ala cu fetita abuzata si acetona de pe unghii o sa te lamuresti mai bine | ||
wife_de_zmeu Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:45 |
||
De la: prometeus_wife, la data 2009-01-18 17:45:33neah...daca te duci la topicul cu pricina, ala cu fetita abuzata si acetona de pe unghii o sa te lamuresti mai bine mei...se pare ca voi stiti ceva...si...ma lasati sa ma arunc...acolo!! ce m-asteapta oare? |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:49 |
||
surprise...surprise... | ||
prometeus_969 Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:03 |
||
De la: prometeus_969, la data 2009-01-18 18:03:42surprise...surprise... acu`...daca am calcat intr-ansu`...asta e! tre sa vad ce si cum!! |
||
ovidiu42 Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:05 |
||
dragilor...:) cu toata bunavointa ,pe mine ma oboseste chestia asta... asa ca va doresc in continuare sa fiti acelasi cuplu de vis... sa va iubiti mult, si sa aveti parte de copii! in rest ..la tema asta o sa ma abtin...nu de alta..dar, contu' lui,contu' ei...sunt prea batrana pt asa ceva... disctractie placuta.... |
||
iasomia Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:08 |
||
ovidiu...nu te arunca...nu merita...curiozitatea a omorit pisica. | ||
karmenrosa Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:09 |
||
iasomia...mi se pare mie s-au te-am contrariat cu ceva? daca te-am contrariat cu ceva, imi cer scuze...ce a postat michelle, problema cu mama ei, ii apartine in totalitate...e discutia ei cu voi, fara amestecul meu... |
||
prometeus_969 Postat pe 18 Ianuarie 2009 18:11 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Se mai ofera in ziua de azi buchete de flori? | 114 | De la: chalon 16 Septembrie 2011 22:56 |
Ce faci in acest moment ? | 191 | De la: barboneli 13 August 2017 23:08 |
Iti poti cladi fericirea ta pe nefericirea altora? | 127 | De la: ___aly___ 15 Septembrie 2013 23:18 |
|
||
val .. de scumpiri si taxe | 40 | De la: bestia 6 Ianuarie 2010 22:40 |
Singles Party | 9 | De la: garbo_9767 30 Martie 2013 07:30 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară