ce credeti ca putem face noi romanii sa iesim cu bine din criza

eram tentata sa spun atat: iesim din faima de criza si din criza cu umor.
dar am vazut ceva pe ultimele postari legat de produsele romanesti.
wifo si ceilalti, eu, candva, am fost intrebata cum vedeam din punctul de vedere al unui economist economia noastra dezvoltandu-se real dupa 1989. ei, eu am o parere foarte clara: protectionism, frattilor, PROTEEEECCTIIONISM. Aveam voie - din punct de vedere economic - sa dam drumul la importuri doar pentru IT-iste si citrice- ca si bunuri finite. In rest trebuia sa importam DOAR know-how pentru a ne ridica noi productia de biscuiti (in loc sa importam Petite Beure) sau productia de jeansi (in loc sa aducem Pyramide). Si tot asa pentru alimente, masini si orice. Si uite asa nu s-ar fi subminat economia nationala ci dimpotriva.
Dar ce au facut mai marii nostri? au dat tunuri din comisioane pe importuri. Romanul de care a depins treaba asta a preferat sa-si umple burta decat sa protejeze tara. Nasol. vai de capul nostru!
gianiblue
Postat pe 22 Februarie 2009 09:36
wow...liviu...da' ce academic stii tu sa vorbesti cu o doamna...tz...tz...m-ai coplesit, zau asa...

presupun ca tu intri la categoria celor care cauta solutii...
wife_de_zmeu
Postat pe 22 Februarie 2009 12:48
"Hei rup" nu va fi o solutie niciodata. Indemnuri de acest gen sunt frectii la picioare de salcam. Parerea mea este ca nu avem o criza, ci doar ca facem crize. E adevarat ca se ramane fara loc de munca. E ceva natural, daca nu ai cu ce plati un salariat incompetent. Se stie ca cei neproductivi sunt cap de lista in cazul concedierilor. E dureros, dar cei care au ramas fara loc de munca trebuie sa isi aminteasca si ce au facut in ultimii ani. Sistemul nostru imunitar chiar in acest fel lucreaza, distruge exact ce nu ne trebuie si ne afecteaza in organism.
Se da vina pe banci, pe guvernanti, pe oportunisti, comisionari, etc. pe buna dreptate. Anticorpii sistemului financiar mondial lucreaza cu greu, la cati virusi avem in sistem.
Aici e buba, inchipuiti'va cati oameni sunt pusi la treaba sa dea de furca unui hacker. La fel de multi sunt cei care s'au lacomit, si au paralizat finantele mondiale, asta daca e vorba de asa ceva si nu de un mare bluf. In aceste momente poate nu va inchipuiti cine sunt interesati de "CRIZA", si de ce e lipsa de lichiditate.
Cititi despre asa zisele "crize" din istorie, si va cruciti.
Nimic nu e intamplator, totul e orchestrat si cineva castiga, asa cum cineva castiga si in urma unui "razboi", in care isi vinde arme ambelor parti combatante. Cinic nu'i asa?
In opinia mea, cinici sunt si cei ce castiga din aceasta criza de lichiditate provocata. Cand nu sunt bani nicaieri, nu ai tendinta sa iei mai scump de acolo unde gasesti? Iar cineva totdeauna are de imprumutat mai scump. Nu asta e ideea?
taur_atipic
Postat pe 22 Februarie 2009 17:15
De la: gianiblue, la data 2009-02-22 09:36:46eram tentata sa spun atat: iesim din faima de criza si din criza cu umor.
dar am vazut ceva pe ultimele postari legat de produsele romanesti.
wifo si ceilalti, eu, candva, am fost intrebata cum vedeam din punctul de vedere al unui economist economia noastra dezvoltandu-se real dupa 1989. ei, eu am o parere foarte clara: protectionism, frattilor, PROTEEEECCTIIONISM. Aveam voie - din punct de vedere economic - sa dam drumul la importuri doar pentru IT-iste si citrice- ca si bunuri finite. In rest trebuia sa importam DOAR know-how pentru a ne ridica noi productia de biscuiti (in loc sa importam Petite Beure) sau productia de jeansi (in loc sa aducem Pyramide). Si tot asa pentru alimente, masini si orice. Si uite asa nu s-ar fi subminat economia nationala ci dimpotriva.
Dar ce au facut mai marii nostri? au dat tunuri din comisioane pe importuri. Romanul de care a depins treaba asta a preferat sa-si umple burta decat sa protejeze tara. Nasol. vai de capul nostru!


da..asa e!!asta trebuie!!"prin noi insine" sa ridicam economia!!

dar cu cine?astia..isi ridica palate!!o grija au ei de restul lumii! niste incompetenti..ajunsi sus..care praduiesc tot ce prind!!nu au nici frica de Dumnezeu!!
cred ca educatia lor comunista ...ii impinge la asta!!
conducatori incompetenti,hoti...institutii slabe ...coruptie la toate nivelurile!!cum sa trecem criza in acest context? cu chiu si vai!!


superbus
Postat pe 23 Februarie 2009 00:10
un vot te rog.... http://www2.tvr.ro/trezirealaapel/ a doua poza de pe primul rand....cea cu mutritza trista...multumesc mult
maimuticagogosica
Postat pe 23 Februarie 2009 18:48
De la: prometeus_wife, la data 2009-02-21 16:47:10daca se nationalizeaza bancile, chiar si partial...va iesi rezbel civil...



STIMATA DNA
lipsa lichiditatilor si cresrea somajului conduc la pauperizare.
Acum doresc sa subliniez afirmatia cuiva vis a vis de cumpararea produselor produse in Romania .Este perfect adevarat si la modul cel mai sincer in urma cu 4 ani am stat o perioada de aproximati 1 an in Germania si va jur nemtii cumpara numai produsele lor.Fiind nevoita sa cumpar boilere electice pentru cazarea muncitorilor mei am umblat prin toate supermarketurile si nu am gasit la vinzare -atentie-decit produse germane ,curioasa si putin intrigata am intrebat de existenta altor producatori si spre stupoarea mea mi s-a raspuns -industria noastra daca nu creste macar este constanta,orice alt produs importat inseamna somaj.
Apoi am constatat ca sunt f putine automabile cumparate de nemti in Germania care nu sunt marcile tarii lor,cei care au trecut sau stat in Germania pot confirma lucru acesta.
In cazul tarii noastre criza nu ar trebuii sa afecteze decit anumite domenii pentru ca noi avem si resurse in comparatie cu altii ,dar cum agricultura noastra este distrusa si nu este sustinuta deoarece acesata stare de fapt a facut un loc urias atribuirii de comisioane la importuri si trecerea produselor pe acelasi principiu prin firmele smecherilor care din creion la o singura factura cistiga cit un baftos la loto constatam zilnic cum rudele ,prietenii ,vecinii ramin someri disperati sau ajung la psihiatrie .Noi toti ar trebuii sa tinem cont de tot si de toate si intradevar sa facewm un efort deosebit (pentru cei ce s-au invatat numai cu produse de lux-lux )si sa cumparam prioritar ORICE PRODUS care este produs in Romania asa vom salva locuri de munca ,fabrici ,rude ,romani de ai nostri .
In ce priveste nationalizarea bancilor ,stimata dna nu are de ce sa iasa un razboi civil ,cine sa -l faca?DOAR FERICITII TUNURILOR ar suferi ca ei au bani nu noi oamenii de rind care traiesc din salar ,noi primim salariu si platim repede intretinere ,tel ,lumina ,cumparam ceva mincare ,schimbam ceva in casa cind se poate si nu prea ajungem sa facem depozite in banci-motivul nationalizarii banci - asa ca nu are cum sa ne afecteze
Ceea ce poate ati vrut sa spuneti inseamna STABILIZARE dar asta este cu totul altceva si chiar si asta nu are cum afecta omul de rind .Cei mai afectati sunt cei cu bani multi si f multi ,firmele mici sufera pe linga cei mari cu toate ca in general cele mai corecte si cu cele mai putine restante la stat sunt tot firmele mici,nu colosii.
magda_r
Postat pe 28 Februarie 2009 20:39
magda...nu eu am spus despre nationalizarea bancilor, o alta userira a facut afirmatia asta. daca ai sa ai rabdare citeste commentul lui getat care spune asa : "Nu vad o solutie prin recapitalizarea bancilor, eu le-as nationaliza partial daca as fi stat si as sti ca sunt corect si nu as favoriza pe unul sau pe altul. Teoretic bancile sunt de vina pentru situatia creata."

asta ma duce iar la vechea problema, aia cu cititul cu atentie a posturilor anterioare.

draguta comparatia cu Germania, da' problema noastra e ca noi traim in Romania, unde productia e frumoasa, e sublima, dar lipseste cu desavarsire...
wife_de_zmeu
Postat pe 28 Februarie 2009 20:47
Magda, si eu cumpar produse germane, si nu sunt nemtoaica.

O explicatie pertinenta nu este aceea ca ei isi cumpara produsele pentru a stimula economia, ci pentru ca sunt poate cele mai bune de pe piata. Calitatea germana este recunoscuta la nivel mondial.

Legat de firme, "tunuri", colosi etc., realitatea nu este chiar asa cum o vad cei mai multi. "Tunuri" n-au dat decat cei cu relatii la nivelul cel mai inalt, impartind intre ei profiturile. Ceea ce se vede in prea si la TV nu prea corespunde cu ceea ce se intampla in spatele usilor inchise.

Iar corectitudinea firmelor mici..., sa fim serioase, nu prea au datorii pentru ca foarte multa marfa nu este trecuta prin acte, nicidecum pentru ca sunt ai dracului de corecti patronii. Un magazinas poate "uita" cateva produse ratacite fara acte. eu nu pot sa nu inregistrez un tir de marfa venit din afara. Iar un tir de marfa are acte in regula, ca nu poate circula prin Europa altfel. Normal ca la mine se genereaza anumite datorii la stat, iar la aia micii cam 70 % din produse sunt neinregistrate in contabilitate, profit se scoate insa intra direct in buzunar, fara taxe la stat.

As vrea si eu o discutie pertinenta legata de produsele romanesti, adica un exemplu concret de produs intern, pret comparativ cu altele, calitate etc. Daca tot e sa sustinem achizitionarea de produse romanesti, macar sa venim si cu argumente pro.
redrose
Postat pe 1 Martie 2009 18:31
Ca sa iesim din Criza, eu presupun, ca, in primul rand, trebuie stabilit in toata ROMANIA BUGETARA un plafon maxim de Salariu, care nu trebuie depasit in nici un caz. Cum vi se par acele Bugete pentru Institutiile Statului ?

2) TREBUIE SA STRANGEM CUREAU, SA NE INTINDEM CAT NE AJUNGE PLAPUMA, SA NU NE IMPRUMUTAM ATATA VREME CAT NU AVEM DE UNDE DA INAPOI, SA NU FACEM INVESTITII CARE POT SA MAI ASTEPTE, SA BINE CUMPANIM ORICE BAN CHELTUIT, PENTRU CA NUMAI ASA VOM REUSI SA STIM DACA NE PERMITEM ASTFEL DE CHELTUIELI CU SALARIILE SI INVESTITIILE PROPUSE.

3) O CRESTERE PROGRESIVA A IMPOZITELOR PENTRU CEI CU VENITURI FOARTE MARI.

4)O CONTABILITATE CAT MAI EXACTA A VENITURILOR TARII.
georgetaf
Postat pe 4 Martie 2009 00:17
Criza financiara pe intelesul tuturor

Ion are o crasma. Pentru a-si spori vanzarile, el decide sa le ofere clientilor (majoritatea - betivani neispraviti) bautura pe datorie. Isi noteaza cu grija datoria fiecarui client, tinand astfel un bilant al creditelor acordate.
Pe masura ce se raspandeste vorba ca Ion te serveste acum in schimbul promisiunii de a plati in viitor, numarul clientilor creste, iar vanzarile de bautura asisderea. Pe faza, Ion profita de ocazie si scumpeste tuica si berea. Un consilier bancar abil isi da seama ca afacerea lui Ion este de viitor si ii acorda acestui un credit pentru dezvoltarea carciumii.
Creditul este garantat cu creantele acumulate de Ion -promisiunile de plata ale betivanilor care ii trec pragul.
Superiorii consilierului bancar - baieti destepti, cu indelungata expertiza in mobilizarea resurselor financiare - refinanteaza creditul acordat lui Ion prin emisiunea a trei tipuri de obligatiuni, garantate desigur cu datoriile alcoolicilor: BEAUBOND, BEATBOND si VOMITBOND.
Aceste titluri financiare sunt cumparate si tranzactionate apoi pe piata internationala. Multi investitori nu inteleg ce inseamna aceste obligatiuni si cu ce sunt garantate. Cu toate acestea, cererea pentru ele creste, alimentata de cresterea continua a cotatiilor.
Intr-o buna zi, cu toate ca preturile continua sa urce, managerul de risc al unei banci (concediat ulterior, fiindu-i reprosata atitudinea pesimista) decide ca este timpul sa ceara plata datoriilor acumulate de betivii care frecventeaza crasma lui Ion.
Insa datornicii nu au cum sa plateasca.

Ion nu isi poate rambursa creditul contractat de la banca si intra in faliment.

Obligatiunile BEAUBOND si BEATBOND isi pierd 95% din valoarea. VOMITBONDsta ceva mai bine, valoarea ei stabilizandu- se dupa o prabusire de 80%.
Furnizorii carciumii lui Ion intampina serioase dificultati financiare,dupa ce clientul lor a inchis portile si dupa ce obligatiunile in care investisera masiv si-au pierdut valoarea. Furnizorul de tuica este preluat de o firma concurenta, iar fabrica de bere intra in faliment.

Banca este salvata de la faliment de catre guvern, in urma unor consultari dramatice intre partidele politice.
Fondurile necesare acoperirii pierderilor sunt obtinute prin impozitele platite de persoanele care nu consuma alcool.

In sfarsit o explicatie inteligibila. ..
b_roxanna
Postat pe 29 Aprilie 2009 09:43
Pt Roxanna:
Aemulus
Postat pe 29 Aprilie 2009 19:03
Cum sa iesim din criza?--- SIMPLU!!! 3 pasi. ::
1) - Obligam investitorii care au cumparat industria pe 01 Dolar sa aiba export. La 90% export sa aiba dreptul sa vinda 10 % in tara.
2)Punem mina de la mina si deschidem hiper market populare . Fiind ale populatiei, vor functiona la adaos comercial de avarie.Doar cit sa traiasca si sa se dezvolte.
3) Impozite de 300 % pentru iahturi,masini neautohtone etc .
Ce Doamne iarta-ma...cu 150 mii euro cumperi 15 autohtone ,una la 5 ani,si ajung 75 ani fara sa pui vreo piesa sau sa schimbi un cauciuc. Din dobinda cumperi benzina .
A !!! ...se poate???

NUUUUUUUUU!!! ca ne place sa fim
machiajtatuaj
Postat pe 15 Iunie 2009 12:35
Cea mai tare explicatie!!!
Felicitari!!!
machiajtatuaj
Postat pe 15 Iunie 2009 12:41
'ce credeti ca putem face noi romanii sa iesim cu bine din criza '?
Mergand in toamna la vot si alegand pe oricine altcineva decat pe tata lu' fata. Atata coruptie, incompetenta, cresteri de diurne si chirii pentru nepoti, nepoate si soferi consilieri, spectacole pentru candidati "independenti" din bani publici, incalcari de legi si constitutie, majorari de salarii in unele sectoare bugetare (aberatia pensiilor de stat, incepand cu 2006, in suma de 30.000 roni)....nu am avut niciodata. Nemergand la vot, va alege o minoritate pentru o majoritate si e pacat.
A spus cineva mai sus ca nu merge cu "hei rup". Formula "hei rup-ista" si a consumului cat mai mare de bunuri autohtone a fost inventata dupa cel de-al doilea razboi mondial de comunisti si a prins asa de bine incat am devenit "granarul Europei". Daca nu m-a lasat memoria, am platit datorii uriase (facute si ca urmare a obligarii tarii noastre la plata unei mari despagubiri de razboi)cu ajutorul "hei rup-ului"
Pacat ca impuscatul nu a avut sfatuitori buni si a platit datoria prea repede. Ne-a infometat si pe noi si a deranjat si pe mai marii zilei. Noi nu trebuie sa fim o tara producatoare, ci una importatoare - asa vor altii si "ai nostri ca brazii" ii ajuta. Pacat!
roxanna, ai dat o explicatie a modului de producere a crizei foarte corecta.
Daca bancile ar fi nationalizate, cine ar iesi in strada? Austriecii? (parca majoritatea sunt ale lor )
daria_
Postat pe 25 Iunie 2009 00:34
De la: redrose, la data 2009-02-15 09:34:58Exista o criza financiara la nivel mondial, chiar daca multi nu cred sau nu inteleg ce inseamna. Inainte de toate, este criza de lichiditati. Este de ajuns ca o banca internationala uriasa sa ramana in criza de lichiditati, aceasta va atrage o reactie in lant iar fiecare eveniment va produce o alta reactie in lant. Cam asta s-a intamplat, bancile au dat credite uriase cu garantii imobiliare, clientii nu au mai platit creditele iar valoarea imobilelor a scazut foarte mult, pe langa faptul ca nu mai acopera valoarea creditelor, nu le cumpara nimeni. De ce? Pentru ca acelesi banci ar trebui sa dea credite pentru achizitionarea imobilelor respective, ori nemaiavand lichiditati, s-au stopa creditele, ori au devenit extrem de dezavantajoase pentru potentialii clienti, ori foarte greu de obtinut.
Spre exemplu, o companie internationala nu mai are banii necesari sa plateasca furnizorii, salariile, taxele. Automat furnizorii respectivivor intra si ei, la randul lor, in criza de lichiditati la randul lor nemaiavand posibilitatea sa plateasca servicii, salarii, taxe etc. Si tot asa. In conditiile aceastea, salariatii nu mai au banii necesari sa plateasca eventuale credite (ajungem la banci care nu-si incaseaza restantele), nu mai au bani sa cumpere la acelasi nivel ca inainte de "criza", etc. Ar fi foarte multe de spus despre aceasta situatie, la nivel mondial.

La noi in tara, sunt persoane care resimt din plin criza, altele inca nu. Inca mai sunt foarte multi care produc bani fara a fi contabilizati, fara a plati impozite, TVA, salarii etc. Si inca mai sunt persoae care au ceva rezerve, economii, prin banci, insa curand se vor termina si alea.

Cum spunea cineva, noi ne-am panicat inainte de a simti intr-adevar criza economica. Si da, presa si guvernul au cam batut toba despre criza, inainte de a se resimti din plin la nivel national. Pentru ca s-au promis mariri de salarii, mariri de pensii, fara a se sti exact situatia bugetului.
Este extrem de adevarat ca sunt foarte multe firme care nu mai au posibilitatea sa plateasca salariatii (reactia in lant de mai sus) si atunci fac reducere de personal. Insa in acelasi timp romanii prefera sa se planga sau sa plece aiurea prin tari straine decat sa-si ia joburi pe care le considera sub nivelul lor de pregatire. Sunt foarte multe firme care si angajeaza, insa nu se duce nimeni pe acele posturi, pentru ca nu e de nasul lor.
Administratia si institutiile bugetare gem de angajati care nu-si gasesc nici locul, nici rostul. Astia sunt toti platiti din bugetul de stat, care in principal este "alimentat" din taxe. Unii au salarii uriase, desi nu se justifica. Luand cazul zonei in care traiesc, vilele apar ca ciupercile dupa ploaie, pe strazi sunt masini care in 2008 nu le gaseai nici pe site-ul oficial al producatorului, iar la noi erau inscrise in circulatie cu nr final, adica platite cash.
Ca sa acopere gaurile bugetare, statul roman mareste taxele, desi firmele sunt in blocaj financiar, sar cu tot felul de controale si dau amenzi in draci, desi de multe ori nejustificate, sa nu zic ilegale. Insa cine va intra intr-un proces cu statul roman??? Spre exemplu, eu am bani de incasat de la altii, la randul meu am bani de platit, nu pot plati pentru ca n-am lichiditati, bancile dau credite in niste conditii imposibile si cu niste dobanzi uriase etc.

Ce-ar trebui sa facem noi? Noi (cei care discutam aici) nu prea putem face multe. Ce-ar trebui sa se faca ar trebui sa porneasca de sus, adica reduse salariile alea de sute de mil vechi de prin administratie, reduse cheltuielile in acest domeniu. Spre exemplu, sunt foarte multe persoane pensionate pe cz de boala fara a suferi de nicio boala. Sunt foarte multe persoane declarate cu handicap si insotitor, fara a avea vreun defect, desi acestea incaseaza pensie de handicap, insotitorul salariu ca-i ingrijeste. Revizuite aceste cazuri.
Sunt enorm de multe exemple unde ar putea fi reduse aceste cheltuieli. Nu le va reduce nimeni, ca doar corb la corb nu-si scoate ochii. Insa vor impovara tot mai multe societatile cu dari, taxe, amenzi, firmele respective vor ajunge ori sa creasca preturile, ori sa reduce personalul, ori sa se inchida. Vor fi tot mai multi someri, care vor trebui sa cumpere aceleasi produse si servicii la costuri ridicate, bugetarii vor tipa iar ca vor salarii mai mari, pensionarii la fel, vor ameninta cu greve etc.

Concluzia??? Traim intr-o tara extrem de frumoasa si bogata, pacat ca-i locuita de romani.




Foarte bine explicat redrose, asta este de fapt ce se intampla in jurul nostru, insa foarte multi romani nu stiu despre ce este vorba, nu sunt informati...au auzit doar k e criza...si de atunci stau cu mana in san si asteapta sa treaca criza...nu isi mai cauta de munk pe motiv k e criza si nimeni nu ii angajeaza, k nu mai sunt locuri de munk...asta asa este dar noi prea mult am luat criza asta in brate si nu ii mai dam drumul...stam si asteptam sa treaca criza si sa ne pice din cer un servici bun...sau cel putin asa vad eu lucrurile...intradevar este criza dar asta nu inseamna k trebuie sa hibernam..asa cum sunt foarte multi care nu resimt aceasta criza, sau si mai si care se imbogatesc de pe urma ei, tot asa am putea sa facem si noi ceva k sa nu o resimtim...poate nu sunt prea multe de facut dar macar sa fim optimisti si sa uitam de acest cuvant "criza"...nici pana acum nu au fost toate roz in aceasta tara dar nu stiam de criza..era greu si incercam sa ne descurcam...dar acum k e criza nu mai facem nimic...asteptam....in asteptarea lui Goudeau...
garbo002556
Postat pe 25 Iunie 2009 12:30
SA EMIGRAM.
gianiblue
Postat pe 25 Iunie 2009 14:54
De la: anana, la data 2009-01-14 15:04:22ce putem face noi , simplii cetateni ,sa iesim cu bine din acesta criza? sa facem munca volumtara 1 ora pe saptamana acolo unde este nevoie?

AR FI BINE.,,DACA NIMENI NU FACE NIMICA NUMAI PLINGE.........NUMAI INTINDE MIINA SA PRIMEASCA ,, DAR NU FACE UN PAS >ESTE DEFAPT CRIZA DE CREDINTA.
fede1954
Postat pe 3 Iulie 2009 08:13
Bani luati de la FMI sa fie investiti in industrie... in crearea locurilor de munca...
Marfa produsa...marfa vanduta...
Piata de desfacere!!????
anca_53
Postat pe 23 Iulie 2009 15:39
De la: gianiblue, la data 2009-06-25 14:54:02SA EMIGRAM.





Emigram unde????
Acolo s-a iesit din criza economica???
Unde???
anca_53
Postat pe 23 Iulie 2009 15:47
De la: ANTA, la data 2009-07-23 15:47:58
De la: gianiblue, la data 2009-06-25 14:54:02SA EMIGRAM.





Emigram unde????
Acolo s-a iesit din criza economica???
Unde???
garbo031466
Postat pe 30 Iulie 2009 16:56
DRAGOSTE !
Avocatii
Postat pe 30 Iulie 2009 18:37
Daca teama de Apocalipsa a trecut....o sa treaca si teama de criza economica... Dar sa speram ca pe cale amiabila... Doar nu este prima criza economica si nici ultima nu va fi....
Sa-si faca datoria cei ce au fost votati.
anca_53
Postat pe 3 August 2009 16:18
oportunitate:joburi online

peste 4500 de posturi sunt vacante e site-ul

Bestjobs.cele mai multe-

2764 sunt in Bucuresti.

cele mai cautate specializari

sunt cele in IT si software,

unde sunt disponibile 568 de locuri de munca.

administratorii site-ului spun ca perioada

cat ramane activ un loc de munca

este doar de doua saptamani.

(Adevarul de Seara-Joburi)
allexanndrra
Postat pe 29 August 2009 06:28
De la: micky04, la data 2009-02-21 02:29:40Ai 100% dreptate.Nu au fost pregatiti profesionisti in combaterea crizei.Nimeni nu stie nimic.Nu exista manageri TO SAVE.Este un haos total in domeniul bugetar.Romanii nu economisesc, consuma si mai mult. Toti vor salarii mari( bugetarii), nimeni nu se duce la privat.(ah, ce l-as freca pe un functionar din primarie, sa spele wc).


Te da inteligenta afara din casa...
Summer_
Postat pe 29 August 2009 07:22
La cate solutii s-au oferit pe aici...oare de ce mai e inca criza?
Daca nu s-ar mediatiza atat, nici nu am simiti ca e criza.
b_roxanna
Postat pe 29 August 2009 17:14
mi-au placut mult unele idei de pe aici, sunt topita dupa ele... sunt sigura ca sunt recomandate de profesorii de la ase si de la multii si noi aparutii consilieri financiari, care viseaza sa faca bani multi cu efort putin.
naspa, ca noi nu prea avem produse romanesti. ca si daca se fac produse la noi, reteta e din afara, platim reteta la nea Sam, Michel, Hans sau cum s-o chema el, si ne mai ramane de-un cour papier...
pana la trimis functionarii publici sa spele wc-uri, stai sa vezi cand te-oi duce tu sa speli wc-urile lor pentru ca ai datorii la stat... ca statul nu plateste la timp furnizori, salarii, etc, dar tu tre sa fii tandea pe mandea cu statul...

cat despre minunata criza ea exista si era iminenta de la revolutie incoace. poate ca multi au vazut "Take, Ianke si Cadir". acolo e definitia perfecta a crizei. cata vreme toti trei aveau acelasi tip de produse la aceleasi preturi au supravietuit toti trei. cand insa Cadir aduce en-gros si da preturi mai mici se imbogateste. ca omu are nevoie de sapun, sampon, iaurt etc, dar nu are nevoie de 100 de marci de sampon, 50 de bere, 30 de chiloti samd. era logic sa se mai curete din ele. plus ca sunt cate 100 de firme care importa aceleasi marci de produse. mai mult de trei sferturi din firmele romanesti importa. europenii merg pe principiul exclusivitatii: iau un unic furnizor. chinezii si coreeni si alti cu ochi mici si migdalati insa vand cui vrea, au preturi mai mici ca europenii si la prima vedere produsele arata la fel. asa ca ori imi iau ceva ca lumea si de calitate, ori ceva ieftin. si atunci mai mor din marci. si uite asa apare criza.

n-ai cum sa iesi din criza, asta e evident. ca sa iesi din criza ar trebui sa tai toate cheltuielile inutile, incepand de la masinile si salariile parlamanetarilor pana la ajutoarele soc
iale. atunci iesi rapid din criza. poti sa treci prin criza, atata tot. cine se ridica la cerintele pietei ramane, cine nu pica. poti cel mult sa vii cu bani de acasa, sa sustii compania, sa cumperi numai mancare si haine minimul necesar. sau renunti si la mancare si treci prin criza. daca te mai muti sub pod ai scapat si de hotii de la apa nova si renel. ca si cu revolutia cu criza te adaptezi. ca in viata de zi cu zi. analistii aia bombastici care explica tot felul de metode, "mananca si ei o paine", vorba lui Mircea Crisan.

eu asa cred...
snowflake
Postat pe 29 August 2009 17:29
De la: b_roxanna, la data 2009-08-29 17:14:28La cate solutii s-au oferit pe aici...oare de ce mai e inca criza?
Daca nu s-ar mediatiza atat, nici nu am simiti ca e criza.




draga mea ai auzit de crize provocate si intretinute artificial?vezi grupul bidelberg!
allexanndrra
Postat pe 30 August 2009 04:59
De la: allexanndrra, la data 2009-08-30 04:59:08
De la: b_roxanna, la data 2009-08-29 17:14:28La cate solutii s-au oferit pe aici...oare de ce mai e inca criza?
Daca nu s-ar mediatiza atat, nici nu am simiti ca e criza.




draga mea ai auzit de crize provocate si intretinute artificial?vezi grupul bidelberg!



Daca sunt provocate si intretinute artificial, de ce sa ne stresam noi sa facem ceva?
Eu una nu prea simt ca e criza si probabil ca, daca nu s-ar pune asa accent pe ea, ne-ar fi mai usor.

b_roxanna
Postat pe 31 August 2009 13:15
Roxana, stii sah?
Ioana007
Postat pe 1 Septembrie 2009 19:30
nu stie...
daria_
Postat pe 1 Septembrie 2009 20:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lucky ducky strikes back? 1 De la: charmelen 23 Noiembrie 2011 21:46
venituri suplimentare pe timp de criza 7 De la: Cosmin_Modri___1 29 Iunie 2015 17:55
Invitatie! 1 De la: garbo020670 26 August 2009 12:12
Castiga bani prin activitate pe internet! 5 De la: missys 15 Ianuarie 2011 00:49
produse anticelulitice 2 De la: fleurdelis 8 Februarie 2010 16:57
Setari Cookie-uri