AM DIVORTAT INSA NU-MI GASESC LINISTEA

Draga casa_blanca77!

N-am putut sa nu reactionez la marturisirile pe care le-ai facut. Imi pare atat de rau pentru ce s-a intamplat in viata ta. Eu vorbesc dintr-o postura asemanatoare cu sotul tau. Il inteleg perfect prin ce a trecut si prin ce trece si crede-ma ca nu iti poti imagina gradul de suferinta pe care l-ai produs dintr-un acces de egoism. Trebuie sa invatam si sa intelegem diferenta dintre "indragosteala" si "iubire". Prima apare fulgerator, inexplicabil, extrem de intes, ne ofera in acele momente un optimism fantastic ca totul va fi extrem de bine, dar... dar...trece repede si dupa ce a trecut vine momentul in care "sa iubesti". Indragosteala este un fenomen egoist, pleaca din nevoile proprii pe cand iubirea inseamna a darui si a face pentru celalalt. Sincer eu nu as vrea sa fiu nici in locul fostei mele sotii si mai ales nici in locul acelui "individ". Sper sa nu te jignesc spunand asa dar este cel mai politicos termen pe care il pot gasi acum. La acest moment trebuie sa iei o decizie si sa te ocupi si de ceilalti. As vrea sa te ajut, as vrea sa iti dau solutia reparatorie dar esti singura care o poti gasi. Eu sunt convins ca o ai dar trebuie sa o descoperi in tine si sa doresti cu adevarat sa o pui in aplicare. Nu iti poti construi fericirea pe nefericirea altora... eu nu am experimentat inca o exceptie de la ea. Poate singurul lucru pe care te-as sfatui sa il faci este sa faci bine celor din jurul tau si sa nu mai treci peste nimeni. Faptul ca ai pus astfel problema denota un fond bun si meriti "fericirea", care in ultima instanta este pacea si constiinta impacata si nu fluturasii si trairile intense pline de nebunie. Cu drag, Marius!!!
mariussibiu
Postat pe 20 Iulie 2009 12:16
De la: mariussibiu, la data 2009-07-20 12:16:37Draga casa_blanca77!

N-am putut sa nu reactionez la marturisirile pe care le-ai facut. Imi pare atat de rau pentru ce s-a intamplat in viata ta. Eu vorbesc dintr-o postura asemanatoare cu sotul tau. Il inteleg perfect prin ce a trecut si prin ce trece si crede-ma ca nu iti poti imagina gradul de suferinta pe care l-ai produs dintr-un acces de egoism. Trebuie sa invatam si sa intelegem diferenta dintre "indragosteala" si "iubire". Prima apare fulgerator, inexplicabil, extrem de intes, ne ofera in acele momente un optimism fantastic ca totul va fi extrem de bine, dar... dar...trece repede si dupa ce a trecut vine momentul in care "sa iubesti". Indragosteala este un fenomen egoist, pleaca din nevoile proprii pe cand iubirea inseamna a darui si a face pentru celalalt. Sincer eu nu as vrea sa fiu nici in locul fostei mele sotii si mai ales nici in locul acelui "individ". Sper sa nu te jignesc spunand asa dar este cel mai politicos termen pe care il pot gasi acum. La acest moment trebuie sa iei o decizie si sa te ocupi si de ceilalti. As vrea sa te ajut, as vrea sa iti dau solutia reparatorie dar esti singura care o poti gasi. Eu sunt convins ca o ai dar trebuie sa o descoperi in tine si sa doresti cu adevarat sa o pui in aplicare. Nu iti poti construi fericirea pe nefericirea altora... eu nu am experimentat inca o exceptie de la ea. Poate singurul lucru pe care te-as sfatui sa il faci este sa faci bine celor din jurul tau si sa nu mai treci peste nimeni. Faptul ca ai pus astfel problema denota un fond bun si meriti "fericirea", care in ultima instanta este pacea si constiinta impacata si nu fluturasii si trairile intense pline de nebunie. Cu drag, Marius!!!
subscriu cu toata convingerea Marius... .stii,si eu sunt in postura sotului ei.
roby_cado
Postat pe 20 Iulie 2009 12:57
Pentru casa_blanca77

Iat� ce e de f�cut : PUNE CAP�T CHIAR ACUM ACESTEI RELA�II �I �NTOARCE-TE LA SO�UL T�U. �i f� poc�in�� de p�cate ca s� prime�ti iertare de la Dumnezeu. Nu te judec pentru ce ai f�cut, ci ��i dau un sfat referitor la ceea ce po�i face de acum �nainte, pentru binele t�u �i al copilului.

C�s�toria este �n primul r�nd un sacrament �i un leg�m�nt sacru f�cut �n fa�a lui Dumnezeu �i a Bisericii.
Divor�ul este o mare dezordine �i o v�t�mare a c�s�toriei.
Domnul Cristos a spus: �� Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul s� nu despart�. � �n cas�, ucenicii L-au �ntrebat iar�i despre aceasta. �i El le-a zis: � Oricine �i va l�sa so�ia �i se va c�s�tori cu alta, comite adulter �mpotriva ei; �i dac� o femeie �i las� so�ul �i se c�s�tore�te cu un altul, comite adulter. �� (Marcu, 10,9-12).
�n prima scrisoare a Sf�ntului Apostol Pavel c�tre Corinteni, citim: �Celor c�s�tori�i nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca so�ia s� nu se despart� de so�. Dac� este desp�r�it�, s� r�m�n� nec�s�torit� sau s� se �mpace cu so�ul ei. �i nici so�ul s� nu-�i lase so�ia.� (1Cor. 7,10-11).
Iar �n scrisoarea c�tre Romani citim: �C�ci femeia m�ritat� este legat� prin lege de so�ul ei c�t timp tr�ie�te el; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de legea so�ului ei. Dac�, deci, c�nd �i tr�ie�te so�ul, ea este a altuia, se va numi adulter�; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de lege, a�a c� nu mai este adulter�, dac� este a altuia (dac� se c�s�tore�te cu altul � n. n.).� (Rom. 7, 2-3).

Deci refuzul rec�s�toririi dup� divor� c�t timp tr�ie�te so�ul / so�ia nu este un capriciu al Bisericii Catolice, ci, dup� cum am exemplificat, este bazat pe Cuv�ntul lui Dumnezeu.
Pentru cazuri grave, Biserica Catolic� poate �ng�dui celor c�s�tori�i s� tr�iasc� desp�r�i�i (o a�a numit� �separare de la pat �i mas�), dar ei r�m�n tot c�s�tori�i �i nici unul dintre ei nu se poate c�s�tori din nou c�t� vreme tr�ie�te cel�lalt so� (numai dup� trecerea so�ului / so�iei la cele ve�nice).

Nici Biserica Ortodox� nu consider� a doua oar� ca fiind c�s�torie, ci un fel de "pogor�m�nt", adic� un fel de binecuv�ntare, cu alte cuvinte, tot �n dezordine sunt cei care fac aceste "pogor�minte", crez�nd �n mod gre�it c� prin acestea ar fi �n ordine.

Dezordinea provocat� de divor� aduce dup� sine prejudicii grave: pentru cel�lalt so�, care se vede p�r�sit �i pentru copii, traumatiza�i de desp�r�irea p�rin�ilor �i adesea tra�i de ambele p�r�i. Exist� un refren al unui c�ntec: �Sunt copii neferici�i, / Inima �i doare/ C�-s p�rin�ii desp�r�i�i / N-au �n cas� soare.�

Iata un articol interesant despre indisolubilitatea casatoriei:

http://lumea.catholica.ro/2009/05/pentru-o-pastoratie-a-casatoriei-indisolubile/

Pe acest site puteti gasi si multe alte articole interesante.

Mai multe pute�i citi �i vedea pe blogul urm�tor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator); articole; adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

Cu bine !
vieru_cezar_iasi
Postat pe 20 Iulie 2009 13:09
De la: roby_cado, la data 2009-02-23 20:11:06
De la: emagl, la data 2009-02-23 19:22:18Inceputul e intotdeauna mai greu...daca ai luat aceasta decizie, mergi inainte, vezi partea frumoasa a vieti.Admir femeile care au curajul sa-si schimbe viata...merita...daca ti-e mai bine...tot inainte.Tot binele din lume iti doresc.
.corect,atunci cand traiesti cu un netrebnic.dar din cate inteleg,nu prea are ce sa-i reproseze fostului sot.eu cred ca genul asta de femei ar trebui sa ramana necasatorite,si sa-si vada de zborul lor lin din floare in floare. in felul asta nu ar mai lasa in urma atata suferinta.nu stiu unde le e capul atunci cand,mai dau si nastere unui copil,dupa care se hotaresc brusc "sa isi schimbe viata",asa.........,pentru ca........ .mai trist ,este ca exista oameni care aproba asa ceva.dar....,fiecare cu parerea lui.Cu stima CATALIN.

Catalin, nu e bine sa judeci, fiecare are dreptul sa aleaga in viata, dar de barbatii care isi bat femeile pentru mama, pentru sora pentru toate persoanele care influenteaza si vorbesc de rau bietele femei ce spui? si mai mult divorteaza tot pentru ca acele persoane rele isi baga nasul si destrama o familie, care au si copii astfel ca acel gen de barbati automat imping femeile spre alti barbati, fiind dezamagite in dragoste in relatia care ele credeau ca va fi pe viata? ei se distreaza si traiesc bine mersi pe cand ele cauta o viata un suflet care sa fie langa ele, sa le iubeasca doar, sa accepte si acei copii ai altei persoane si multe altele. Ce spui tu de asta?
ShantiL
Postat pe 20 Iulie 2009 13:19
Gerula
Postat pe 20 Iulie 2009 13:29
Esti fercita ai scapat de necaz,, cauta si gaseste ce-ti doresti ca poti. Am trcut si eu prin asta si m-am descurcat dar mai caut ca-mi plac fetele
Gerula
Postat pe 20 Iulie 2009 13:33
De la: garbo020670, la data 2009-07-20 13:19:31
De la: roby_cado, la data 2009-02-23 20:11:06
De la: emagl, la data 2009-02-23 19:22:18Inceputul e intotdeauna mai greu...daca ai luat aceasta decizie, mergi inainte, vezi partea frumoasa a vieti.Admir femeile care au curajul sa-si schimbe viata...merita...daca ti-e mai bine...tot inainte.Tot binele din lume iti doresc.
.corect,atunci cand traiesti cu un netrebnic.dar din cate inteleg,nu prea are ce sa-i reproseze fostului sot.eu cred ca genul asta de femei ar trebui sa ramana necasatorite,si sa-si vada de zborul lor lin din floare in floare. in felul asta nu ar mai lasa in urma atata suferinta.nu stiu unde le e capul atunci cand,mai dau si nastere unui copil,dupa care se hotaresc brusc "sa isi schimbe viata",asa.........,pentru ca........ .mai trist ,este ca exista oameni care aproba asa ceva.dar....,fiecare cu parerea lui.Cu stima CATALIN.

Catalin, nu e bine sa judeci, fiecare are dreptul sa aleaga in viata, dar de barbatii care isi bat femeile pentru mama, pentru sora pentru toate persoanele care influenteaza si vorbesc de rau bietele femei ce spui? si mai mult divorteaza tot pentru ca acele persoane rele isi baga nasul si destrama o familie, care au si copii astfel ca acel gen de barbati automat imping femeile spre alti barbati, fiind dezamagite in dragoste in relatia care ele credeau ca va fi pe viata? ei se distreaza si traiesc bine mersi pe cand ele cauta o viata un suflet care sa fie langa ele, sa le iubeasca doar, sa accepte si acei copii ai altei persoane si multe altele. Ce spui tu de asta?
spun ce am spus si pana acum.nimeni nu merita sa traiasca asa.nu se mai poate...?divortati fratilor...,in felul asta se pastreaza si acea prietenie intre parti, pentru a atenua cat de cat suferinta copiilor in astfel de cazuri.dar nu semanati suferinta provocata de infidelitatea voastra(femei s-au barbati).ASTA SPUN...
roby_cado
Postat pe 20 Iulie 2009 13:39
iote ma!

roby, si noi suntem in postura sotului ei
da' crezi ca ne cunoaste pe toti, sau numai pe marius?
ca el e primul care s-a dat de gol

viere, ramane cum am stabilit anterior pe alt topic.
adica hai sictir, bre, efendi!
Thor
Postat pe 20 Iulie 2009 13:43
AI GRESIT...IMI PARE TARE RAU PTR.TINE...TE INTELEG FOARTE FOARTE BINE AM TRCUT PRIN ASA CEVA...DAR M-AM GANDIT DE MII DE ORI DACA SA FAC PASUL SAU NU ....NU L-AM FACUT SI BINE AM FACUT..DATA VIITOARE SA TE GANDESTI MAI MULT,PROBABIL LIPSEA CEVA ,O FEMEIE NU SE ARUNCA CHIAR ASA...DAR TU AI FACUT-O FII ATENTA PE VIITOR...ITI SUNT ALATURI CHIAR DACA ALTII CRED ALTCEVA TE INTELEG.
lumitzu
Postat pe 20 Iulie 2009 14:14
Sa nu bagi in seama rautatea si vorbele oamenilor. Si eu am facut cam aceeasi mutare pe care ai facut-o tu , insa eu nu aveam un copil. Mergi cu Dumnezeu inainte si crede-m� ca nu platesti pentru nimic, nu mai gandi niciodata asa. Pentru ca sunt oameni care au facut rau mult si fac in continuare si nu platesc nimic ci din contra le merge din ce in ce mai bine. Mergi pe principiul ca ce tie scris in frunte i�i este pus si asa a fost scris in cartea vietii tale. Incearca sa te concentrezi pe ce ai de facut in continuare si sa iti fie bine tie si copilului tau ca restul mai putin conteaza. Multa putere, sanatate si ai incredere in tine .
carmen_criss2003
Postat pe 20 Iulie 2009 14:35
Vieru, draga..ma scuzi dar cine mama naibi imi spune mie cand gresesc mai exact? Cine ma judeca, o biserica catolica, ortodoxa, un anume cult? Te increzi in oameni Vieru? Atunci lasa-te judecat de ei.
AMELYY
Postat pe 20 Iulie 2009 14:58
Sunt foarte, foarte de acord cu tine Catalin, ai o gandire realista si curata , cred ca nu multi barbati gandesc asa. Am citit paterea ta cu privire la acea "itamplarea cu divortul", probabil ca viata ti-a oferit multe, bune sau mai putin bune, si lucrul asta te-a ajutata sa simti si sa exprimi realismul.
garbo021185
Postat pe 20 Iulie 2009 15:07
Buna!Sa nu-mi spui ca despre tine e vorba..
aky_anca
Postat pe 20 Iulie 2009 15:28
Pentru Myriam, Catalin si apoi casa_blanka

Apoi e trist ca prietenul Catalin are asa parere. Eu nici daca imi voi lasa barbatul, nu voi avea o parere generala proasta despre barbati. Atat am sa-i spun fiicei mele, sa isi deschida bine ochii cu cine sa va marita. De puteam sa deschid ochii de marea dragoste pe care i-am purtat-o sotului meu, vedeam si eu ca este un om dur, egoist si plin de sine, care nu poate sa se bucure de caldura oferita de o femeie. Si mi-e mila de tine Catalin. Pentru ca daca tu consideri ca o femeie la 40 de ani nu-ti poate da decit un blid de mancare, inseamna ca esti un om care nu mai are nici o sansa sa cunoasca iubirea adevarata. Am o relatie cu un barbat cu care ma simt minunat, el e alt om de cind suntem impreuna dar care e la fel de egoist ca si sotul meu in sensul ca nu vrea sa schimbe nimic in viata lui pentru a ma avea mereu linga el. Ei vezi, eu am ce darui, voi nu stiti sa raspundeti la ceea ce primiti. NU divortez ca sa fiu cu noul prieten. Si linga el as fi tot numai o rochie neagra care te salveaza in orice situatie. In schimb pe mine sti cu ce m-a ajutat aceasta relatie? Sa ma regasesc pe mine. Sa stiu ca merit mai mult, sa stiu ca sunt capabila de mult mai mult decit partide de sex din obligatie cu um barbat care nu m-a facut niciodata sa ma simt FEMEIE. Mi-a adus soarta acest om in viata, ca sa pot realiza ca nu trebuie sa ma complac intr-o relatie in care eu sa nu primesc nimic. In fata lui DUmnezeu eu am jurat sa iubesc si sa fiu iubita, sa fiu alaturi unui barbat la bine si la rau dar in acelasi timp sa am si eu parte de acelasi sprijin. Eu nu ma tem de DUmnezeu. EU ceea ce caut e iubire, nu sex, stima si respect, nu indiferenta.
Casa Blanka77!
Eu cred ca tu nu ai de fapt nici o problema in actuala ta viata. Te adaptezi doar greu la ceea ce s-a intamplat. Daca totusi actualul tau partener te intelege, incearca sa-l accepti fata a-i cere imposibilul. Ai rabdare sa se adapteze la noua lui viata, care implica si responsabilitati. Incearca sa nu-l tachinezi si sa mentii atractia dintre voi. Vino cu propuneri de a va petrece timpul impreuna cit mai placut. Si Ai grija de copilul tau, sa fie cit mai echilibrat. Si va fi bine. Iar de nu va fi, poate si pentru tine, acest barbat a fost numai un prag in drumul tau spre tine insati.
garbo007433
Postat pe 20 Iulie 2009 16:00
parerea mea este ca trebuia sa stai alaturi de sotul tau daca nu ati avut neplaceri in casnicie dar acum daca ti,ai ales acest drum mergi mai departe fara sa te uiti in urma. si ai mare grija sa nu mai te indragostesti si de alt barbat asa nu vei face nimic
garbo008763
Postat pe 20 Iulie 2009 18:07
parerea mea este ca trebuia sa stai alaturi de sotul tau daca nu ati avut neplaceri in casnicie dar acum daca ti,ai ales acest drum mergi mai departe fara sa te uiti in urma. si ai mare grija sa nu mai te indragostesti si de alt barbat asa nu vei face nimic
garbo008763
garbo008763
De la: garbo007433, la data 2009-07-20 16:00:46Pentru Myriam, Catalin si apoi casa_blanka

Apoi e trist ca prietenul Catalin are asa parere. Eu nici daca imi voi lasa barbatul, nu voi avea o parere generala proasta despre barbati. Atat am sa-i spun fiicei mele, sa isi deschida bine ochii cu cine sa va marita. De puteam sa deschid ochii de marea dragoste pe care i-am purtat-o sotului meu, vedeam si eu ca este un om dur, egoist si plin de sine, care nu poate sa se bucure de caldura oferita de o femeie. Si mi-e mila de tine Catalin. Pentru ca daca tu consideri ca o femeie la 40 de ani nu-ti poate da decit un blid de mancare, inseamna ca esti un om care nu mai are nici o sansa sa cunoasca iubirea adevarata. Am o relatie cu un barbat cu care ma simt minunat, el e alt om de cind suntem impreuna dar care e la fel de egoist ca si sotul meu in sensul ca nu vrea sa schimbe nimic in viata lui pentru a ma avea mereu linga el. Ei vezi, eu am ce darui, voi nu stiti sa raspundeti la ceea ce primiti. NU divortez ca sa fiu cu noul prieten. Si linga el as fi tot numai o rochie neagra care te salveaza in orice situatie. In schimb pe mine sti cu ce m-a ajutat aceasta relatie? Sa ma regasesc pe mine. Sa stiu ca merit mai mult, sa stiu ca sunt capabila de mult mai mult decit partide de sex din obligatie cu um barbat care nu m-a facut niciodata sa ma simt FEMEIE. Mi-a adus soarta acest om in viata, ca sa pot realiza ca nu trebuie sa ma complac intr-o relatie in care eu sa nu primesc nimic. In fata lui DUmnezeu eu am jurat sa iubesc si sa fiu iubita, sa fiu alaturi unui barbat la bine si la rau dar in acelasi timp sa am si eu parte de acelasi sprijin. Eu nu ma tem de DUmnezeu. EU ceea ce caut e iubire, nu sex, stima si respect, nu indiferenta.
Casa Blanka77!
Eu cred ca tu nu ai de fapt nici o problema in actuala ta viata. Te adaptezi doar greu la ceea ce s-a intamplat. Daca totusi actualul tau partener te intelege, incearca sa-l accepti fata a-i cere imposibilul. Ai rabdare sa se adapteze la noua lui viata, care implica si responsabilitati. Incearca sa nu-l tachinezi si sa mentii atractia dintre voi. Vino cu propuneri de a va petrece timpul impreuna cit mai placut. Si Ai grija de copilul tau, sa fie cit mai echilibrat. Si va fi bine. Iar de nu va fi, poate si pentru tine, acest barbat a fost numai un prag in drumul tau spre tine insati.

Si mie mi-e mila de Catalin, si nu numai. Ar fi bine sa cunoasca femei trecute prin suferinta. Suferinta presarata de barbati!!!!Ar avea alta parere despre femeile trecute de 40, care au mai multa dragoste decat cele tinere. Si stiti, de ce????Pana nu au intalnit omul potrivit nu au avut cu cine sa o imparta.
myriam
Postat pe 20 Iulie 2009 20:18
Fara a citi comentariile ...iti pot spune ca te-ai pripit insa cel mai important este faptul ca ai ales in locul copilului tau,un inlocuitor de tata,care in sinea lui nu-l accepta pe copil,neacceptind responsabilitatile.
hellya
Postat pe 20 Iulie 2009 21:51
Amelyy, ai dreptate.Ce bine ar fi daca ti-ar urma sfaturile!Si-ar recapata increderea in sine si atunci ar reusi sa-i faca fericiti si pe cei de langa ea. Ceea ce ai spus ,legat de parinti este un mare adevar.Am trecut si eu prin episoade ca: divort, partaj, proces penal pentru vatamare corporala si am ajuns la concluzia ca cei care au suferit alaturi de mine, au fost minunatii mei parinti. M-au ajutat cu tot ce au putut ei, au plans cu mine,s-au bucurat cu mine, m-au ocrotit cand eram deznadajduita.Acum am o durere mult mai mare decat acelea pricinuite de cei 10 ani ai casniciei mele. Durerea de a pierde un om drag, care imi saruta noaptea in somn fruntea, care atunci cand adormeam foarte obosita imi lua ochelarii si ma mangaia pe cap, un om care acum traieste numai in inima si sufletul meu si al mamei mele si caruia ii spuneam simplu "taticu".Dar asta este legea firii si trebuie invinse si astfel de dureri!
garbo028471
Postat pe 20 Iulie 2009 22:12
ai dreptate 944,barbatii sunt la fel........
mihaeladruiu_yahoo_com
Postat pe 20 Iulie 2009 22:39
De la: myriam, la data 2009-07-20 20:18:51
De la: garbo007433, la data 2009-07-20 16:00:46Pentru Myriam, Catalin si apoi casa_blanka

Casa Blanka77!

Si mie mi-e mila de Catalin, si nu numai. Ar fi bine sa cunoasca femei trecute prin suferinta. Suferinta presarata de barbati!!!!Ar avea alta parere despre femeile trecute de 40, care au mai multa dragoste decat cele tinere. Si stiti, de ce????Pana nu au intalnit omul potrivit nu au avut cu cine sa o imparta.

mile
Postat pe 20 Iulie 2009 23:16
De la: mihaeladruiu_yahoo_com, la data 2009-07-20 22:39:30ai dreptate 944,barbatii sunt la fel........
de parca muierile ar fii altfel
yanyacharberet
Postat pe 20 Iulie 2009 23:23
De la: maimuticagogosica, la data 2009-02-23 17:17:27Indraznesc sa va adresez si eu o rugaminte! Particip la un concurs pe site-ul tvr-ului si am nevoie de cat mai ulte voturi...va rog...se poate sa ma ajutati? Este poza a doua (cu mutritza trista desenatat in frigider) de la sectiunea concurs! http://www2.tvr.ro/trezirealaapel/
Va multumesc mult si sper din suflet sa nu deranjez pe nimeni cu aceasta rugaminte!

Si ce legatura are tampenia asta care o ceri tu cu drama unui om?am senzatia ca unora dintre noi, mintea le e atat de limitata ca se vad numai pe ei si interesul lor..
In alta ordine de idei...fiecare om, ca si fiecare iubire, e unica...si eu am divortat ptr ca a plecat din tara lasandu-ma in spital, m-am recasatorit, am o fetita si..e in zadar..mi-am dat seama, ca in majoritatea cuplurilor..unul trebuie sa ofere mai mult..si majoritatea nu stiu ce inseamna adevarat iubire..adev iubire, este cea care face ca in fiecare zi celelat sa ti se para altfel...sa fie tot mai dragut, atent, prevenitor,grijuliu..eu..am simtit asta 5 ani,.cu prima sotie, acum, dupa alti 4...imi dau seama ca majoritatea nu fac decat sa ceara, prin asta considera ei ca "ofera"iubire..iubirea, respectul, intr-un cuplu adevart sunt egale..foarte rare cuplurile astea..mereu, punem mai presus eu-l nostru intr-o relatie..de parca 2 oameni stau impreuna doar ca sa-si demonstreze 'cine e mai tare' ..o tampenie..ce ai facut tu, poate e karma ta, care trebuie s-o duci sau poate ca nu te-ai gandit ca noul tau iubit..nu va iubi la fel copilul, ptr ca nu e al lui..foarte greu sa gasesti un om care sa raman acelasi dupa multi ani...oamenii, se satura, se plictisesc, cauta iluzia unui material mai bun..aceasta e lumea, dca nu esti pregatit sa fi convins ca de fapt, toatat viata esti singur...in sufletul tau- chiar daca pare dur ce spun acum- nu ai facut nimic..paleativele le gasim in natura,flori, calatorii...si COMUNICARE...e adevrat, uneori, poti sa comunici - ca mine - o suta de ani, de regula persoana adulta, nu se schimba...ramane aceaisi...cu mici "retusuri'..
rebelfire
Postat pe 20 Iulie 2009 23:31
De la: carmen_criss2003, la data 2009-07-20 14:35:52Sa nu bagi in seama rautatea si vorbele oamenilor. Si eu am facut cam aceeasi mutare pe care ai facut-o tu , insa eu nu aveam un copil. Mergi cu Dumnezeu inainte si crede-m� ca nu platesti pentru nimic, nu mai gandi niciodata asa. Pentru ca sunt oameni care au facut rau mult si fac in continuare si nu platesc nimic ci din contra le merge din ce in ce mai bine. Mergi pe principiul ca ce tie scris in frunte i�i este pus si asa a fost scris in cartea vietii tale. Incearca sa te concentrezi pe ce ai de facut in continuare si sa iti fie bine tie si copilului tau ca restul mai putin conteaza. Multa putere, sanatate si ai incredere in tine .

Nu intotdeauna ce ti-e scris in frunte ti-e pus...judecam si dam sfaturi superficial..habar nu avem cate implicatii d eordin karmic sunt dar vorbim, legaturile in Univers si cele din Biserica, sunt niste ritualuri sacre, cum spunea cineva mai sus..asta am facut eu cu fosta...am crezut amandoi, pana ce a dat de aventura si bani mai multi..oamenii, sunt slabi, mintea lor judeca dupa iluzii..am mai scrsi..efemere..oamnii care au facut rau, NU PLATESC IN VIATA ASTA sau poate chiar si aci, ptr ca, in ultima perioada karmele s eplatesc mai repede..ne eapropiem de apocalipsa si..revin, sufletele celor care fac rau, unui om cu care au avut legatura, si-o iau rau in viata viitoare sau aici..asa ca, indiferent de rau, platesc, viata omului, nu e numai aici..asta nu pricep multi
rebelfire
Postat pe 20 Iulie 2009 23:40

Casa Blanka77!

Am si eu o intrebare: atunci cand te-ai maritat..ai stat un an..sa-ti intrebi sentimentele, inima, sufletul..mai..chiar vreau sa fiu o viata cu omul asta?nu-nteleg deloc femeile astea care dupa un nr de n ani, incep sa improaste cu noroi in sot..ca e e goist si nush vum, pai frate, nu l-ai vazut cand l-ai luat?nu ai stat cu el nush cati ani?asa a facut si fosta..5 ani, am fost f bun, cand a dat de bani mai multi si aventura, gata..n-am mai fost bun si doar i-am spus la inceput de 2-3 ori..ori vrei sa continuam, sau mai bine terminam acm..nu, ea era cea disperata ca de abia m-a gasit, ca D-zeu ne-a adus.ca dupa 3 ani s aplece pe vapor de croaziera si sa nici nu s emai uite inapoi..ce nu i-am oferit eu?n-am baut, n-am facut scandal, am adus bani acasa, in propria mea casa ca ea n-avea..si tot n-a fost bine..deci femeile astea, intr-adevar merita sa treaca din unul in altul sau sa nu mai raneasca pe nimeni macar
rebelfire
Postat pe 20 Iulie 2009 23:46
Pentru Vali si Cata:
Eu sunt una din persoanele care au trecut prin multe intamplari de genul celor descrise. Dar... am trecut. Apropo, de "cum iti asterni asa dormi". Eu dorm asa cum mi-a asternut "fostul". Ca dorm pe un cearceaf curat si fara cute, tine de mine si de felul meu de a fi.Atunci cand m-am casatorit, nu mai exista lumea , lumea mea era "el", eu eram "el" .Si ce s-a intamplat?
"El", dupa 10 ani de casatorie, si-a schimbat viziunea despre lume, viata, familie, educatie, etc... Si a procedat ca si partenerele voastre. Dar parca un barbat nu este asa de aspru judecat atunci cand dezmembreaza o familie.Femeia in schimb, atunci cand greseste, trebuie omorata. Asa ca, suntem subiectivi cu totii, fiecare judecam prin prisma a ceea ce am trait . Eu n-am crezut ca palmele primite in viata deoarece am iubit dincolo de ratiune, ma vor face ca o stanca. Si chiar daca "el" a incercat de nenumarate ori sa distruga stanca, nu a reusit. Si pentru ca nu a reusit, "el" sufera.Dar...viata merge mai daparte! Depinde numai de noi cat de frumas si cat de demn!
garbo028471
Postat pe 21 Iulie 2009 00:53
De la: catalliin, la data 2009-07-19 22:23:32m�i da multe suferinde mai sunteti pe aici observ cu stupoare ca exista o puzderie de divortate....ce se intimpla cu voi fetelor?...sau mai bine zis ce s-a intimplat cu voi la inceput atunci cind ati facut alegerea aceea a partenerului de viata?....parerea mea este ca totusi cele care au ales sa scape de ''bestie '' prin divort a facut ff bine ,exista legi care-i pot pune cu botul pe labe pe fostii barbatei atunci cind dupa divort incep cu amenintarile si cu terorizatul familiei,iar de ramas singurica pt tot restul vietii eu nu zic ca-i bine va poate afecta enorm psihic si fizic si nici de asteptat pe la 40 de ani ca sa faci o alta incercare nu prea-i bine ....probabil ca nu stiti dar barbabii vad cu alti ochi femeile care au mai fost maritate care mai au si un copil si au mai atins si pragul de 40 de ani....credeti ca de fraieri se uita ei la prospaturi?....si sincer vorbind ce mai poate primii un barbat de la o femeie de 38-40 de ani?;copii nu(decit daca vor sa iasa cu doua capete in loc de unul si sa miaune in loc sa gingure),sentimente si iubire nu pt ca toate acestea au fost''fumate'' in tinerete si acum totul este cam fad si fara farmec...asa ca pt o farfurie de mincare gatita si o cicaleala la cap credeti-ma ca nu prea se mai inghesuie barbatii asa ca prefera si ei tot burlacia si fetele cu ora ca sa-si mai sature din cind in cind poftele
roby_cado
Postat pe 21 Iulie 2009 02:17
Pentru fiecare femeie divortata exista (ciudat, nu) si un barbat divortat (adica fostul partener).
Ce poate sa ofere o femeie de 40 de ani unui barbat? Cel putin la fel de mult cit poate oferii barbatul de 40 de ani.
Unele persoane desi casatorite sunt tot divortate pentru ca nu conteaza ce parca cealalta era mai buna si uite asa, gindindu-te mereu la cealalata ramii singur alaturi de cea cu care practic imparti perna si farfuria.
Cu o astfel de mentalitate nici nu e de mirare ca sunt atiti divortati/divortate.
Sa stai si sa-ti plingi in pumni dupa divort e marea problema.Nu vine nimeni sa stearga cu buretele trecutul.
Sta in puterea fiecaruia sa merga mai departe cu fruntea sus si senina sau cu fruntea in jos si plina de riduri.
Aemulus
Postat pe 21 Iulie 2009 02:32
Draga mea, cauta sa-ti gasesti implinirea alaturi de iubirea vietii tale, nu permite nimanui sa intre in viata voastra, ai grija de copil, si ofera-i siguranta de care are nevoie chiar cu barbatul pe care-l iubesti. Faci parte dintre femeile care au curajul sa fie fericite, fii puternica, nu lasa sa te invinga nimeni. Iubirea este darul cel mai de pret oferit oamenilor.
Iti doresc sa fii fericita, canalizeaza-te pe viata ta si a celor dragi tie. Mult succes!
garbo008217
Postat pe 21 Iulie 2009 08:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
bani in plus! 1 De la: elisabeta_boia 16 Noiembrie 2011 23:33
partaj 7 De la: garbo221882 2 Septembrie 2014 18:24
Vreau sa divortez fara sa ma prezint la divort 63 De la: yram 8 August 2013 15:46
Divort 16 De la: garbo_459988 7 Februarie 2017 23:05
divort sau nu? am nevoie de o parere, please!!! 182 De la: iasomia 31 Iulie 2009 17:45
Setari Cookie-uri