AM DIVORTAT INSA NU-MI GASESC LINISTEA

Roby in orice relatie e asa : atata vreme cat se iubesc amandoi dau . unul totusi da mai mult pentru ca noi oamenii suntem construiti diferit. culmea e ca cel care da mai mult e cel mai fericit( poate ca iubeste mai mult dar nu cred ca asta e masura) .
problema e cand echilibrul intre ce dai si ce primesti se rupe si ce primesti devine ajunge sa fie mult sub asteptari ...
alta problema e cand "dai si primesti" e o chestie influentata de educatie sau mai bine zis de lacunele ei nu de ceea ce simti pentru om ...
blanca
Postat pe 13 August 2009 10:04
eu cred ca orice tip de "contabilitate" sau balanta nu-si are locul aici - sigur ca sa iubesti inseamna sa dai si asta te face fericit mai mult decat sa primesti fara sa ai nevoie...problema este ca uneori mai simti nevoia si sa primesti si atunci vine "clipa adevarului" daca cel care primeste de la tine, este obisnuit sa primeasca (si uneori din mai multe parti) dar nu vrea sa dea (sau nu are ce da)...daca nu stie, dar ar vrea sa dea, daca simte, nu e totul pierdut, se poate invata...
parera mea este ca atunci cand pui problema balantei, cand te intrebi cat dai si cat primesti deja scartie ceva in relatie...
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 10:11
Corina , vrei nu vrei balanta o ai. in tine .numeste-o cum vrei . de fapt e acel simt care te pune in alerta.

De acord cu ce spui ...dar, ca scartaiturile relatiei sunt reale sau nu ramane sa stabilesti cu celalalt...
blanca
Postat pe 13 August 2009 10:17
daca ai cu cine, mielutzo...
ca uneori celalalt nu va renunta asa usor la ceea ce primeste de la tine fara sa fie dispus insa sa dea si el...
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 10:21
asta nu inseamna nimic cand stii ca trebuie sa pleci .
parerea mea .

si da, trebuie sa ai cu cine. defapt asta e proba unei relatii.
blanca
Postat pe 13 August 2009 10:26
am cazut de acord!
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 10:29
De la: danaela_45, la data 2009-08-13 08:46:41Cata,lasa tu punctele,mama.Si nu mai juca rolul aroului fara cauza.
Tu ce vrei,sa schimbi fata lumii?Da?Si eu..De ce crezi ca am stat naibii sa ma pieptene atatia ani langa un om care nu-mi spunea nimic?Pentru ca mereu am sperat ca se va schimba ceva.Ca vomdeveni o familie.Dar,la noi in familie suntem eu si el,niciodata NOI.Si,chiar daca nu e tradare (adica,nu m-a inselat cu alta,sau asa credsi,oricum,nu-mi mai pasa)..el imi inseala asteptarile in fiecare zi.ANI in sir nu am facut dragoste(fara explicatii,de am ajuns sa ma consider vinovata).Nu stia unde e scoala copilului.Am avut doua masini.Prima,o Dacie cumparata de mine din Caritas.Nu s-a sinchisit sa coboare din casa sa o vada,am cumparat-o singura,doua saptamani nu a stiut ca avem masina.Acum,o a doua.A cumparat-o second dar l-a trimis pe COPIL cu banii(vorbim de vreo cateva sute de milioane).Norocul ca acesta m-a sunat,ca altfel..Sunt multe de zis.
Asa ca,tradarea are multe fete.Aduce banii,nu te bate,nu merge la altele.Da,si?Asta nu intelegeti voi,asta nu mai e de muuuult indeajuns ca sa faci fericita o femeie.Respectul inseamna mult mai mult.Baga la cap,ca altfel o mai iei de ''n'' ori peste fundulet..si nu merita.
Crezi ca nu stiu ce inseamna sa te intrebi de o suta de ori ''de ce?de ce,daca eu am dat tot,am primit a treia cizma atat de urat?''Ohhoho!Sanatos sa fii tu!Dar asta nu inseamna ca am sa imi rrevars oftica pe urmatorul.Ori tu,cam asta faci.Si,crede-ma,nu faci altceva decat iti rasucesti cutitul in rana.Si eu urasc ttradarea,dar daca vreau sa mi traiesc viata ca jucator si nu ca spectator ma adaptez lumii asteia infecte.

Subscriu Daniela, la cele spuse de tine.
myriam
Postat pe 13 August 2009 14:56
De la: preciouss, la data 2009-08-12 21:52:12...este ignorata zici?
...poi in cazul asta,ce dreaq iubeste? sau pe cine?
...ce poti iubi la un barbat care nu numai ca nu te iubeste,da' te si ignora pe deasupra?!
...ai impresia ca iubesti-probabil-brodand pe langa imaginea masculului respectiv toate visele si sperantele tale...
...parerea mea!

As vrea sa lamuresc cu tine ce-nseamna, a fi ignorata intr-o casnicie!!!!nu genul ca-mi place de........ .!!In multe cazuri( ca si la mine) dupa semnarea acelui act care te pune la zid(stiti voi care), barbatul are impresia si este ferm convins ca esti proprietatea lui. Ei... asa si la noi. El ignora faptul ca eu as avea nevoie de aer, de liniste, de dragoste. Are asteptari dar nu da nimic in schimb. Eu, si numai eu am datorii de indeplinit. Ca.. doar el e barbat!!!! De multi ani de zile, ami indeplinesc datoriile fara sa scrasnesc din dinti. Asa am fost educata. Dar vine o vreme cand nu mai poti. Ti-e sila de tine insuti ca ai ajuns sa fii o sclava. Fiecare cuplu este diferit de altul. Nu suntem la fel. Eventual am trecut prin aceleasi experiente, neplacute. Mi-ar place sa am posibilitatea sa o iau de la capat dar asa cum ar trebuii sa fie o casnicie adevarata. Sa fim egali, sa ne iubim ,sa avem incredere,si sa ne ajutam reciproc. Fiecare sa dea cat poate si sa ia numai cat merita.
myriam
Postat pe 13 August 2009 15:16
" Fiecare sa dea cat poate si sa ia numai cat merita. "
ma tem ca asta nu prea o sa vezi.
eladaela
Postat pe 13 August 2009 15:19
...cat CREDE ca merita Elado.
blanca
Postat pe 13 August 2009 15:23
cam asa e elado...si cei care sunt din fire "darnici" si stiu ca in iubire e mult mai placut sa daruiesti, se ard atat de tare la un moment dat ca vor sufla si in iaurt, ce zic eu "iaurt", si pe sloiul de gheata
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 15:23
mielutz,e drept ca de multe ori unii cred ca merita mai mult...
corinut,se spune ca primesti cu masura cu care dai(oare??)
eladaela
Postat pe 13 August 2009 15:26
daca-i asa, elado, inseamna ca eu nu mai sunt in toate mintile, ca am luat-o pe campii rau, da rau de tot
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 15:31
De la: roby_cado, la data 2009-08-12 23:10:52
De la: myriam, la data 2009-08-12 21:18:14
De la: roby_cado, la data 2009-08-12 19:56:56
De la: Micass, la data 2009-08-12 19:08:03Sunt unii care o iau de la viata, cad, se ridica, se scutura si merg mai departe, iar altii care raman acolo jos si tot intind mainile spre ceilalti:"ajutati-ma, ca am cazut, si ce mic si necajit sunt eu "
nimeni nu si-o ia de la viata draga mea(exceptand pe cei bolnavi),ci de la cel in care a avut incredere,si in care si-a investit sufletul... .iar daca unii dintre voi nu stiu ce inseamna o astfel de "cazatura",nu mai postati doar de dragul de a fraterniza cu unu s-au cu altul.pentru asta sunt muuulte alte topice.

Catalin draga,daca spui ca ai investit suflet, tu nu ai cazut!!!! ci mult mai rau.S-a naruit in tine tot ce ai cladit cu grija si migala in decursul aniilor. Cunosc acest sentiment, si-mi pare rau pentru tine.Totusi,ma-ntreb cu ce anume ai gresit,tu. Din experienta mea stiu si sunt ferm convinsa ca nici o femeie nu inseala de dragul de a insela. De fiecare data este impinsa in bratele altuia de propriul barbat.Multa fericire ati doresc.
asta cu impinsul in bratele altui barbat,s-au in bratele altei femei,e cea mai penibila scuza.de ce dreaq nu ne impinge nimeni, si nimic, direct la tribunal, atunci cand vedem ca nu se mai poate?(daca nu se mai poate).pentru ca a fost nascocita de cel caruia i-a fost descoperita infidelitatea,si neavand alte argumente (solide)pentru fapta comisa,se agatza de zcuza asta tampita.am mai spus-o si o repet,nimic,dar NIMIC nu justifica infidelitatea.cu asta am eu o problema,dragii mei.aaaa...,era sa uit...,PUNCT.

Acum cativa ani, si eu gandeam la fel...!!! Nimic nu justifica infidelitatea!!!!! Dar.....sunt multe de spus, si nu vorbim pe aceasi limba. Tu esti omul care a suferit din cauza femeii, si nu as putea sa aduc nici un argument pe care sa-l accepti. Nu-mi place sa ma repet dar o fac...ami pare rau pentru tine. Si, stii de ce????
pentru ca ai spus ca:"am pus suflet". Pana la tine nu am mai auzit barbat care sa stie ca iubirea vine din suflet si nu din inima!!!! si pentru aceasta afirmatie, a ta...tind sa cred ca esti barbatul pe care l-ar dori orice femeie. Stii, de ce???
noi femeile avem nevoie de suflet. Un suflet pereche. Sunt cazuri rare. Ei sunt cei cu adevarat fericiti. Ati doresc toata fericirea din lume.
myriam
Postat pe 13 August 2009 15:32
he heee... corinutzo, primesti prea multe?
ia arata-mi si mie un om care mai e in toate mintile

bine, in afara de mine, da' eu oricum nu-s om
Thor
Postat pe 13 August 2009 15:33
ei da, thorele, am "primit" cu varf si indesat
multumesc Celui de Sus ca mi-a ramas apartamentul si masina ca in rest toate mi le-a baut, asta..."daruit"...
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 15:34
bre, myriamo, hai, mami, ce dreaq?

ai dat copy la ditai cearsafu' pentru ce?
nu puteai sa scrii cui te adresezi la inceput?
Thor
Postat pe 13 August 2009 15:34
De la: Thor, la data 2009-08-13 15:34:51bre, myriamo, hai, mami, ce dreaq?

ai dat copy la ditai cearsafu' pentru ce?
nu puteai sa scrii cui te adresezi la inceput?

Scuza-ma daca te-am deranjat!!!nu e genul meu.Am vrut sa-nteleaga si altii, despre ce anume este vorba.Se cam scrie prea mult in necunostinta de cauza. O zi buna,sa ai.
myriam
Postat pe 13 August 2009 15:46
lasa corinuto,tu sa fi sanatoasa...
poate daca nu le-ar fi baut le-ar fi dat la curve
eladaela
Postat pe 13 August 2009 15:46
fii linistita, elado, ca din banii de pita si intretinere, cumpara flori si...mirandolinelor
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 15:48
poate ca va enervez azi cu teoriile mele dar ....
elado hai sa facem un rationament:

fiecare avem o imagine a noastra despre ce suntem care este diferita de imaginea celuilalt despre noi, corect?
ceea ce cerem este in concordanta cu imaginea pe care o avem si cu nevoile noastre, ceea ce primim este in concordanta cu imaginea celuilalt despre noi, cu ce are el de daruit si nu in ultimul rand cu cat de convingatoare este cererea si eventual demonstratia ca vrem si avem nevoie.
si atunci : cand credem ca ni se cuvine ceva si ca CEVA-ul e foarte important, vom depune daca e nevoie mult efort ca sa-l obtinem. intr-un fel sau altul. daca nu, ne vom resemna probabil.
deci: obtinem lucurile in care credem si spre care suntem dispusi sa mergem.
daca traim din inertie o sa avem rezultatele ei .
blanca
Postat pe 13 August 2009 15:51
e bine, mielutz, ca gandesti asa
nu te lasa influentata de cinismul unora care s-au resemnat (blazat?)
lady_corina
Postat pe 13 August 2009 15:55
mielutzo,teoria ta e buna si sunt perfect de acord...mai greu cu practica
eladaela
Postat pe 13 August 2009 15:55
greu elado, da' ce avem altceva de facut ??

...mai radem cu prietenii de propriile prostii , mai spunem un banc, mai invatam de la altii...
blanca
Postat pe 13 August 2009 16:41
De la: Thor, la data 2009-08-10 19:57:49bre, gabrielo, acu', fie vorba intre noi, cine te opreste pe matale sa tratezi "lumea" aia cu sictir total, ha?
ca deja incep sa ma enervez, pe bune, si ma duc pe topicul meu sa urlu acolo!

ce dreaq va cramponati atata de gura lumii, soro? lumea va da de mancare cumva? va plateste facturile?

Nu ma crampozez stai linistit,dar e deranjant sa stii ca pe langa tine se barfeste si tu esti tinta lor.Dar totul e sa ai putere sa treci peste rautati si sa te gandesti doar la persoana ta.
Nu vreau sa te enervezi,imbatranesti prea repede si viata e atat de scurta.
Trebuie sa zambesti!!!!!!!!!!!!
nedelcu_gabriela2000
Postat pe 13 August 2009 18:06
ma delectai si io nitzel cu filozofiile voastre...
deh,forum de intelepte,ce mai...
dana,mielu si elada sa ne traiasca!
preciouss
Postat pe 13 August 2009 21:05

acuma pretioasao daca nu-si gaseau oamenii linistea ne-am gandit sa cautam si noi ...barem un picut..
blanca
Postat pe 13 August 2009 21:07
De la: lady_corina, la data 2009-08-13 15:34:43ei da, thorele, am "primit" cu varf si indesat
multumesc Celui de Sus ca mi-a ramas apartamentul si masina ca in rest toate mi le-a baut, asta..."daruit"...
a mai avut ce sa bea.....?
roby_cado
Postat pe 13 August 2009 22:45
Primesti ce daruiesti ? ....e dificil de pastrat o casnicie, cand daruiesti prea mult, iar celalalt crede ca are dreptul doar sa ceara fara sa ofere ceva in schimb...
Este adevarat ca celalalt are o alta imagine despre noi....dar ce te faci cand te priveste printr-un ciob care te deformeaza exagerat de mult, iar pe el intr-unul care-l infrumuseteaza?
....ce te faci cand are impresia ca totul i se cuvine, iar tu ii dai prea putin?....cand crede ca tu esti acolo doar ca sa depui efort sa-i fie lui bine, dar nu incerci suficient si atunci cauta drumul spre altcineva care i se pare ca reprezinta idelaul - cineva care nici macar nu se complica sa-i gateasca, sa-i spele, sa faca menajul, mancarea, sa duca la gradi' copiii, sa-i verifice la lectii, sa....?
....pana unde sau pana cand trebuie sa neglijezi nevoile tale pentru ale lui....Sa te resemnezi???? Nu este o solutie buna pentru nici unul...
Se incearca o data, de doua, de noua, dar nu de 999...
Se spune ca trebuie sa tai coada cainelui dintr-o data, iar nu pe bucatele...Eu am taiat-o pe bucatele si am pansat-o de fiecare data...am ramas cu cicatrice asa de urate in suflet incat suflu si intr-un ghetar...
....cand in sfarsit ne-am despartit, am spart din greseala o vaza chinezeasca ce o primisem cadou la nunta.....am adunat cioburile si am lipit-o cu picatura; dar cioburile nu s-au mai imbinat perfect, iar, in unele locuri, nu am mai gasit bucatelele lipsa.....
...e hidoasa asa cum cred ca era si casnicia mea din ultimul timp....am adunat ciobulet cu ciobulet, dar ce a fost stricat, stricat ramane....
....am sa o mai pastrez putin ca sa-mi aminteasca faptul ca nu merita sa mai refac nimic....niciodata nu voi reusi sa pun cioburile la locul lor, ba, mai mult, risc sa ma tai in ciobuletele ramase...
daria_
Postat pe 13 August 2009 23:34
Oamenii se intalnesc si se cunosc. Apoi se despart...Se despart pentru ca au facut imprudenta de a se cunoaste.
delaviataadunate
Postat pe 14 August 2009 16:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum creste un copil fara tata? 12 De la: Blue_Tattoo 14 Ianuarie 2010 09:04
As vrea sa divortez dar... 5 De la: 13 Noiembrie 2018 12:25
Dragoste sau obisnuinta? 49 De la: garbo_459002 9 Noiembrie 2016 16:42
Asa doare pe toata lumea? 141 De la: MirelaClaudia 15 Ianuarie 2016 19:09
Renasterea dupa divort. Multumesc sufletelor de pe Garbo! 191 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:08
Setari Cookie-uri