Daca ai fi alaturi, amarnic te-as pupa, Dar mi-e ca sarutarea, prin vreme-o vei uita, Saruturile toate sunt pasari care zbor, Si-n amintirea noastra, in orizonturi mor, Cu tine-ncepe viata, cu tine se sfarseste, Iubirea e un inger , de ceruri se loveste, Si cade pe padurea ce amurgeste-n noi, Plangand singuratatea, cu stele si cu ploi, Macar mai treci o clipa, fosnind, prin viata mea, Gandul ce-l port in mine, in veci nu te-o uita, Vor trece anii, umbra, peste mormantul tau, Uitat in glas de pasari, eu te-oi iubi mereu. |
||
Ioana007 Postat pe 20 August 2009 20:07 |
||
---|---|---|
Ramanem peste vreme numai oase, Tarana si istorie atat, O luna lunecand prin parastase, Ca sa ne tina noaptea de urat, Si vantul care canta printre umbre, Facand uitarea-n ore sa danzeze, Cand clopotele-si sparg tacerea sumbre, Si ploua pe iluziile treze. |
||
Ioana007 Postat pe 20 August 2009 20:08 |
||
bre vanghele... amarnic te-as pupa ala prea suna a chermeza de neamuri proaste, nene... | ||
|
||
zambil Postat pe 20 August 2009 20:11 |
||
Intr-adevar, termenul "pupat"suna putin naspa.Dar eu l-am intalnit intr-un citat sub semnatura lui Eminescu, pe citatepedia.De la acest cuvant am incropit poezia renuntand la cuvant in favoarea lui "Sarutat", sau "sarut".A fost(poezia) o replica versificata la ceea ce spunea Eminescu acolo.Stiu ca zgarie auzul, dar pot sa spun ca si poetii mari sunt oameni si uneori atunci cand nu scriu versuri, cuvintekle lor pot deveni exasperant de banale.Intrati pe citatepedia, pentru ca o sa va distrati.Eu m-am logat acolo, fiindca au ceva despre folclor si imi place. | ||
Ioana007 Postat pe 20 August 2009 22:01 |
||
Daca ai fi alaturi, cu drag te-as saruta, Dar mi-e ca sarutarea, prin vreme-o vei uita, Saruturile toate sunt pasari care zbor, Si-n amintirea noastra, in orizonturi mor, Cu tine-ncepe viata, cu tine se sfarseste, Iubirea e un inger , de ceruri se loveste, Si cade pe padurea ce amurgeste-n noi, Plangand singuratatea, cu stele si cu ploi, Macar mai treci o clipa, fosnind, prin viata mea, Gandul ce-l port in mine, in veci nu te-o uita, Vor trece anii, umbra, peste mormantul tau, Uitat in glas de pasari, eu te-oi iubi mereu. |
||
Ioana007 Postat pe 20 August 2009 22:03 |
||
Ultima modificare am facut-o poeziei in Lumea lui vanghelis. | ||
Ioana007 Postat pe 20 August 2009 22:07 |
||
sunt limpede...in dimineata ta ca o'nterbare surda ce ti-as pune-o esti ars in inima si-o stea ce urla in stratificari de nume! esti palma mea ce-si muta gandul aspru'n sunet pe portile opririi noastre'n loc ce urla al diminetilor rasunet de zane mute si munti pitici. si foc! |
||
fleur_de_lis Postat pe 20 August 2009 22:31 |
||
Spune-mi acuma,pentru ce tu taci, In necuvinte, singur de ma lasi, Ca sa vorbesc in taina mea cu cerul, Sa ii sporesc, prin anotimp misterul, Doar tu, uitata mea din amintiri, Ai inflorit amurgu-n trandafiri, Si ai facut tacerile sa tipe, Cu fluturari de gene si aripe. Dar sa te-ntreci nu vrei si faci popas, Ramai prin frunze, fosnet fara glas, Hai spune, draga mea ce se intampla, De ma inec, in pacea ta adanca. |
||
Ioana007 Postat pe 21 August 2009 08:26 |
||
Sparrow Chiar asa, ce-o fi cu ea? |
||
Aemulus Postat pe 21 August 2009 08:31 |
||
Nu stiu ce e cu ea.A disparut. Eu nu am vrut de loc sa o sarut, Si nu i-am spus, iubita mea ramai, Ca-n dimineti sa te privesc dintai. Cred c-a zburat pe mari cu-o goeleta, Sa rataceasca noaptea pe planeta, Prin insule straine cu comori, Cu arbori si cu mici privighetori, Asa e viata, numai ratacire, Si plansul nostru-amar dupa iubire, Pe care-o cautam si n-o gasim, Fiindca mereu, uituci o parasim. Ne poarta viata-n largul marii singuri, Se sparg tacerile cu valu-n diguri, Si ceru-n mine-i alb si e pustiu, Iubirea unde umbla, zau nu stiu. Dar voi lasa deschisa iar fereastra, Macar acum, un pic, in noaptea asta, Sa intre ea, cu chipul ei de inger, In amintirile in care sanger. |
||
Ioana007 Postat pe 22 August 2009 07:58 |
||
O iubire lumineaza noaptea ca o luminita, Cheama fluturii la dansa pe furis sa-i dea gurita, Si-nfloreste vesnicia, cu gradinile din rai, Daca nu erai aicea, dulce umbra, ce faceai? Lasai totu-n intuneric, cu gradini si strazi pestrite, Oarbe casele uitate, cu ferestrele inchise, Si taceri ca niste ape, ne-ar fi-mbratisat in pripa, Sa ne-ascundem disperarea, in caldura din aripa. Daca n-ai fi fost, pamantul, ne-nchidea intr-o uitare, Iara valurile zilei, ne-ar fi scufundat in mare, Sa ne tipe pescarusii, amintirea in amiezi, Printre stelele din ceruri, cand se-ntampla sa ma pierzi. Daca n-ai fi fost,o lume, Dumnezeu ar fi facut, Sa te cheme iar pe tine-n dorul meu de inceput, Si ne-am fi ranit tacerea, cu gradina ta de vise, Luminand noaptea odaia, prin ferestrele deschise. |
||
Ioana007 Postat pe 22 August 2009 18:24 |
||
frumoase versuri, pt cineva drag tie,, cine ai fi tu tepes, doamne... | ||
mylayv Postat pe 22 August 2009 18:38 |
||
Printre florile gradinii, esti frumoasa nestemata, De aripile de soare, dimineata dezmierdata, Da sarutul lunii triste,tu te umpli de mister, Stele ard pe drumul noptii,vesnicii in zori ce pier, Si se leagana parfumul,peste perina ta cald, Aripi albe se coboara, ca un fosnet din inalt, Si pe frunte te saruta,tandru ca o adiere, Peste pleoapele lasate peste ochii plini de stele. Sufletul gingas isi prinde, zborul de inima mea, Un luceafar care arde, printre nouri albi, o stea, Si zburam prin ceru-albastru, doua patimi fara glas, Sa dansam prin vesnicia orelor ce ne-au ramas. |
||
Ioana007 Postat pe 22 August 2009 18:40 |
||
Eu sunt poet, c-asa imi zici, Dar am calcat si prin urzici, Si vorba-n mine m-a durut, Pana sa scriu, am inceput, Ma alergau cainii-n zavoi, Si-am plans, iubirile prin ploi, Si noptile pustii pe rand, Sub cerul negru fulgerand, Si-am adunat taceri visand, Cuvintele neajungand, Palate-n ceruri ca sa duc, Carari de stele ca sa urc, Si sa ma pierd, fara cuvant, In sunetul din mine-umbland, Si-n toamna zilelor sa tip, Clepsidra sparta de nisip. Acuma ma saruta valul, Si versurile cu toptanul, Ma-mping aproape de sfarsit, Spre stelele din infinit. |
||
Ioana007 Postat pe 22 August 2009 18:57 |
||
as vrea sa pot sa-ncerc ca sa te uit si glasul tau in minte-mi sa nu mai rasune cuvintele tale de alint eu sa le mint si amintirile sa le ascund in mine. as vrea sa pot sa-ti spun ca nu mi-e dor ca lacrimile care cad acum pe-obraz nu dor ca inima nu spune iar o rugaciune si sufletul nu se clinteste din genune. as vrea sa te alung din viata mea asa cum stingi lumina unui muc de lumanare, dar tu mereu revii in amintirea momentelor de vis din primavara ta. si-un val ascuns ne sterge pasii pe nisip, topind in urme vagi castelul de la mal si naruie si dansul scoicilor in chip de ritual salbatic si tribal. ai disparut iubite si iar te-ai ascuns acum mergand din nou alene iar pe tristul drum, te-ai ratacit in aer ca un fum dintr-o tigara uitata, arsa si facuta scrum.... |
||
tutankhamon Postat pe 22 August 2009 21:19 |
||
Floare albastr� - "Iar te-ai cufundat �n stele Si �n nori si-n ceruri nalte ? De nu m-ai uita incalte Sufletul vietii mele. In zadar rauri �n soare Gramadesti-n a ta gandire Si campiile Asire Si intunecata mare; Piramidele-nvechite Urca-n cer varful lor mare Nu cata �n departare Fericirea ta, iubite !" Astfel zise mititica, Dulce netezandu-mi parul. Ah ! ce spuse adevarul; Eu am ras, n-am zis nimica. - ,,Hai la codrul cu verdeata, Und-izvoare plang �n vale, Stanca sta s� se pravale In prapastia mareata. Acolo-n ochi de padure, Langa bolta cea senina Si sub trestia cea lina Vom sedea �n foi de mure. Si mi-i spune-atunci povesti Si minciuni cu-a ta gurita, Eu pe-un fir de romanita Voi cerca de m� iubesti. Si de-a soarelui caldura Voi fi rosie ca marul, Mi-oi desface de-aur parul, S�-ti astup cu dansul gura. De mi-i da o sarutare, Nime-n lume n-a s-o stie, C�ci va fi sub palarie - S-apoi cine treaba are ! C�nd prin crengi s-a fi ivit Luna-n noaptea cea de vara, Mi-i tinea de subsuoara, Te-oi tinea de dupa gat. Pe cararea-n bolti de frunze, Apucand spre sat �n vale, Ne-om da sarutari pe cale, Dulci ca florile ascunse. Si sosind l-al portii prag, Vom vorbi-n intunecime; Grija noastra n-aib-o nime, Cui ce-i pasa ca-mi esti drag ?" Inc-o gura - si dispare... Ca un stalp eu stau �n luna ! Ce frumoasa, ce nebuna E albastra-mi, dulce floare ! ............................ Si te-ai dus, dulce minune, S-a murit iubirea noastra - Floare-albastra ! floare-albastra !... Totusi este trist �n lume ! |
||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:19 |
||
Buna seara la toata lumea ! | ||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:21 |
||
tu ai compus-o?? | ||
fleur_de_lis Postat pe 22 August 2009 23:21 |
||
e Eminescu printre noi??? | ||
lady_corina Postat pe 22 August 2009 23:24 |
||
Buna seara, tuturor! MA bag si eu p-aiki k sunt o mare amatoare de poezie...Vad k p-aici se practica versurile cu rima... versurile libere, fara rima, nu va plac deloc??? |
||
serenity Postat pe 22 August 2009 23:24 |
||
kyra Postat pe 22 August 2009 23:24 |
||
De la: loveactually, la data 2009-08-22 23:21:50tu ai compus-o?? am inteles ca poeziile pot apartine si marilor nostri poeti...sunt noua...si poate ca m-am inselat.. |
||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:27 |
||
De la: LILO, la data 2009-08-18 01:08:23 ce ne-am face fara acest minunat topik? am fi putin mai saraci(spiritualiceste) . atit de pretioase versuri..(n-am mai citit de la eminescu incoace) |
||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:28 |
||
Buna seara, Ametyst | ||
lady_corina Postat pe 22 August 2009 23:29 |
||
De la: lady_corina, la data 2009-08-22 23:29:28Buna seara, Ametyst pe toata lumea! si pt toata lumea de aici de pe acest topik! |
||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:32 |
||
De la: garbo038887, la data 2009-08-22 18:38:17frumoase versuri, pt cineva drag tie,, cine ai fi tu tepes, doamne... Tepes?! |
||
AMETYST Postat pe 22 August 2009 23:39 |
||
"frumoase versuri, pt cineva drag tie,, cine ai fi tu" Pentru cine sunt versurile stie numai el. Noi, nu putem decit sa ne imaginam ca sunt pentru noi de la cel drag noua, nu? |
||
Aemulus Postat pe 23 August 2009 05:26 |
||
Atatea multumiri, curg ca un rau, Si mi-au ajuns, cuvintele la brau, Mi-e frica parca drumul sa-l mai trec, In focul apei, sa nu ma inec. Ti-am spus ca nestemata esti chiar tu, Cu ziua care vine, tu te du, Raman in urma ta, ruine vechi, Si dragostea trecand perechi, perechi. Dar uneori de vrei, te mai opreste, Si ce-ai facut in zile, povesteste, Sa infloresc, un arbore tacut, De soare si al vantului sarut. Sa ascultam, prin noi cum trece timpul, Durerile ce viata facu ghimpul, Si linistea ce doarme peste burg, Cand rauri de taceri, curg in amurg. |
||
Ioana007 Postat pe 23 August 2009 07:40 |
||
Versurile mele scrise, e omagiul meu firesc, Pentru partea cea de lume, care-atat o indragesc, Stiu ca va veni o clipa, cand pleca-voi cel ce sunt, Si in urma va ramane, printre pagini, un cuvant, Va ramane universul, noptile pe rand cantate, Arborii urcand spre ceruri,toate dorurile moarte, Si-ntre cele de pe lume, vei ramane draga tu, Inflorind ca o iubire, in trecut, poate si-acu. Va ramane peste vreme, banca pe care n-am stat, Sarutarile de taina, toate cate le-am uitat, Si de sus mangaietoare, steaua noptilor dintai, Sa te roage cu lumina, peste noapte sa ramai. Vom calca prin nopti cu pasul prin tacerile din noi, De vapai vom arde cerul doi luceferi amandoi, Si vom bea din cupa-nalta, de dorinte, asprul vin, Sangerat de gura rosha, ca o piatra de rubin. |
||
Ioana007 Postat pe 23 August 2009 08:00 |
||
Serenity, te asteptam cu minunatele tale versuri albe.Noi scriem asa, cu rima, pentru ca suntem de formatie mai veche.Nu ne lasa sa asteptam, te rugam.Bucura-ne cu cuvintele tale si inalta-ne la cer.Sper ca nu-ti cerem prea mult. | ||
Ioana007 Postat pe 23 August 2009 08:03 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Topic povestiri scurte | 1110 | De la: anakin 23 Octombrie 2015 16:55 |
Basescu Politica | 9 | De la: luptatoareacurajoasa 14 Mai 2010 18:10 |
unde gasesc echilibru mamicile singure? | 14 | De la: Blue_Tattoo 23 Aprilie 2010 15:10 |
|
||
pt fete!v-ati detestat vreodata statutul de femeie? | 36 | De la: irina31 21 Noiembrie 2009 21:16 |
TAXI !!!! Sunteti liber?...... | 43 | De la: ameno 21 Martie 2011 20:16 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară