pt ca nu pot... pt ca nu pot sa ma mai scot din viata pt ca nu pot sa mai ies, din mine, pt ca nu pot sa mai pasesc pe alte drumuri nebatatorite sau pt ca nu pot sa mai vreau altceva decat un drum adevarat pt ca nu pot sa mai mint si sa ma mint pe mine.. pt toate astea voi alege lumea si culorile ei lumea si dezamagirile ei haosul si drumul meu prin el! si toate astea pt ca nu mai pot in altfel... |
||
fleur_de_lis Postat pe 14 Septembrie 2009 01:06 |
||
---|---|---|
O zi mai devreme Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme In ea inca nu s-au decantat Pielea de suflet, dintii de carne, Ce e murdar de ce e curat Si de-aia doarme trei zile la rand In alta poveste, in cu totul alt pat, Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Viseaza foarte rar colorat. Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Cu-o zi mai devreme ne-am si cunoscut, Ne-am dat intilnire cu-o zi mai devreme, Cu-o zi mai devreme ne-am si placut. Au fost niste zile cu-o zi mai devreme, N-a fost nici o noapte, nici macar la-nceput, Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Si fiindca eu atunci n-am stiut. Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Ca un cutit m-a despicat, A facut praf informatia din gene Si nu s-a oprit, si nu s-a speriat. M-a intors pe dos c-un gest de experta Cu gheata si sare si cu funda legat Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Si fiindca, poate, eu nu m-am asteptat. Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme, Cu-o zi mai devreme m-a si mintit Si eu mi-am dat seama cu-o zi mai devreme, Cu-o zi mai devreme m-am obisnuit. Si-acum imi doresc cu-o zi mai devreme Sa nu fi crescut, sa nu fi trait, Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme O bucata din mine, undeva, a murit. Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme In ea inca nu s-au decantat Pielea de suflet, dintii de carne, Ce e murdar de ce e curat. Ar trebui s-o strivesc Si nu pot s-o fac, desi m-a muscat, Fiindca s-a nascut cu-o zi mai devreme Si eu si mai devreme, nu-i asa ca-i pacat? |
||
fleur_de_lis Postat pe 14 Septembrie 2009 05:36 |
||
fleur, pisirica...tu ai mai facut ceva la lucrarea aia,ai mai consolidat vreo cladire? sau nu esti tu fatuca care are masterat,sau lucrare de diploma? eu ti-am mai zis o data,incearca sa acumulezi,cand un user scrie atat,risca sa nu mai fie citit. bai,si lu' fratelo ce i-ati facut?vad ca a postat si a sters continutu'. bagareti omu' in depresie... |
||
|
||
iasomia Postat pe 14 Septembrie 2009 09:56 |
||
ia sa vedem ce mai zic hartistii... bre, tot d-astea de jale aveti la mapa?... eu inteleg ca multi dintre voi au luat-o la vale deja, da' ati vazut ce bucurie pe copii aia la sanius, pe la nea georgica cosbuc... importanta e atitudinea, nu destinatia... |
||
zambil Postat pe 14 Septembrie 2009 10:29 |
||
te privesc in prag.. nu faci nici un pas... sa plec ? sa astept... suntem in prag si ne privim, uluiti de intilnire... |
||
amrita Postat pe 14 Septembrie 2009 10:40 |
||
degetele toamne rasfoiesc o carte un manuscris secret cu pagini albe, aurite de lumina, pagini vii in care nimic nu a fost, in care totul este.. miscandu-se continuu, transformand amurgul cenusiu in dimineti pagini pe care nu a poposit nici un stilou, nici o cerneala nici un semn pun la ureche jurnalul deschis ascult zvonurile marii si ale toamnei rasul tau fosnetul serii picatuile cazand pe obraji strigatul despartirii si falfairtul aripei cand ingerul a plecat iar mana ta s=a desprins.. invatand sa zboare... |
||
amrita Postat pe 14 Septembrie 2009 10:42 |
||
amrita./// iaso n-am facut nimicutza...chiar aseara ma certa cineva ca imi ecspira si sc de soferi...unde tot asa ...asta-i viata...uneori mai si pierzi... (dra era un cantecel al adei milea..cu" stai si stai, si-ai s'ajungi in rai"???!!! : io ast'astept ) |
||
fleur_de_lis Postat pe 14 Septembrie 2009 10:44 |
||
copilasi , sunteti ..lugubrii, pe viata mea ! nu-mi vine sa cred..o fi toamna, si-am vrea sa ne acoperim cu ceva , dar haideti ..sa haidem, cu veselie.. parerea mea.. |
||
kyra Postat pe 14 Septembrie 2009 13:00 |
||
fleur, kyra,asteptam sugestii |
||
amrita Postat pe 14 Septembrie 2009 14:39 |
||
Un aer caldut, parfumat Sub cerul de-un pal ivoriu, In vale p�r�ul umflat alearga salbatec si viu. In zori m-a trezit sarutarea trimisa pe-o raza de soare; Lumina-neca departarea - tot r�ul murise-n uitare. Veni pe aripa de vant O veste frumoasa din cer. Si-acuma batranul p�m�nt Isi lasa cojocul de ger. E vestea ce-o murmura seara zefirul. Padurea o stie; Soseste de-acum Primavara, s� bucure lumea pustie. Prin dealuri sarace, se-aude un zvon care creste mereu. Il spun a p�r�ului unde Il c�nta tot sufletul meu. O floare albastra si cruda se-nalta sfioasa spre soare si cata la loc s� se-ascunda de firea zapezii ce moare. Tu soare, trimite lumina �n raze bogate spre noi si f� s� rasara-n gradina frunzisul, pe arborii goi. kyra,asta-i buna?? |
||
amrita Postat pe 14 Septembrie 2009 14:43 |
||
George Top�rceanu -------------------------------------------------------------------------------- Fabule mici pentru oameni mari Cin' s-a fript cu ciorb�... Fratele nevestei unui negustor A venit odat� pe la casa lor, Zic�nd c� la noapte, m�ine, cine �tie, Are g�nd s� plece �n c�l�torie �i c�, prin urmare, Vrea s�-�i s�rute sora la plecare. - Ba s� nu pui gura pe nevasta mea, A strigat b�rbatul, c� intri-n belea! - �i de ce s� nu pun gura, m�i cumnate, C�nd �tii c� mi-e sor� �i c� eu i-s frate? - Po�i s�-i fii �i tat�! zise omul scurt, - Cin' s-a fript cu ciorb� sufl� �i-n iaurt. V�duva �i piticul Zice c� demult, odat�, Un pitic s-a �nsurat Cu o v�duv� bogat�, Ce fusese m�ritat� Cu un mare om de stat. �i-o fi dus ea, alt�dat�, o via�� mai tihnit�, Dar la urm� �i piticul a f�cut-o fericit�... Cu munc� �i cu r�bdare, Po�i face c�t unul mare. Microscopic� C�nd pleca odat� la r�zboi un om, I-a strigat o cioar� dintr-un v�rf de pom: - Du-te la b�taie, pentru �ar� mori, �i-�i va da nevasta un copil din flori. Omul, Auzind acestea, n-a mai vrut s� plece, Deci a fost la urm�, fiindc-a dezertat, Condamnat la moarte �i executat. Cine crede tot ce-i spui Este vai de capul lui. |
||
snowflake Postat pe 14 Septembrie 2009 16:12 |
||
immm ce fumooos///bravooo | ||
fleur_de_lis Postat pe 14 Septembrie 2009 16:14 |
||
Te-ascund sublim in visul ce nu moare, Printre cararile trecand prin trandafiri, Si cresc in noi din nou crepusculare, Atatea stele prinse-n amintiri. Si ele cad in mine prelungi toamne, Cu frunze care pasii-i rascolesc, Mai daruieste-mi cerul, inca Doamne, Mai daruieste-mi totul ce iubesc. Si zilele si noptile prea pline, De dorul ei cel mare sau marunt, De dorul ce ma-ncearca si pe mine, De cate ori, tacerea o ascult. Cu pasii tainei, ma calatoreste, Iubita noptilor cu insomnii, Si floarea ce-a crescut o mai pazeste, Chiar daca poate eu mai intarzii. Si lasa-mi umbra ta zalog pe banca, Si lasa-mi gura dulce s-o sarut, Iar de nu vin in ceas de noapte iarta, Sa stii ca in tacere m-am pierdut. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Septembrie 2009 20:34 |
||
Cu frumusetea ta , domnita , tu te-ai jucat neancetat Si ai ajuns abia acum ca sa regreti,si ce pacat. Daca ai fi vrut ai fi iubit si-o inima de gheata, Daca ai fi vrut ai fi iubit si-un munte fara gheata. Dar ti -a placut ca sa te joci, iar dragoste nu e o joaca Si-ai vrea acum sa te intorci,dar ea iti spune simplu Pleaca. Caci ea nu asteapta nu priveste,iubirea este ca un val, Ce daca prea departe creste se poate sparge pana la mal Iubirea nu-i o intamplare pe care sa o poti uita , Si dac-o pierzi macar o data,n-ai sa mai poti sa dai de ea. |
||
sunset474 Postat pe 14 Septembrie 2009 20:43 |
||
cata..dreptate | ||
george_sand Postat pe 14 Septembrie 2009 20:47 |
||
sunset474 Postat pe 14 Septembrie 2009 20:49 |
||
"S� �tii s� pl�ngi... S� �tii s� pl�ngi C�nd taina fericirii Te leag�n� Pe visul ei de nor, C�nd inima �i-e plin� de iubire, �i visele Dureaz� p�n�-n zori. S� �tii sa r�zi C�nd via�a te doboar�, �i neguri surde Se str�ng �n jurul t�u, C�nd amintiri ucise Te-infioar�, Strivindu-�i g�nduri �i p�reri de r�u. S� �tii s� pl�ngi C�nd te-a'invelit s�rutul Cu taina lui, Cu dorurile-i fire�ti. De-at�tea ori El este �nceputul... S� �tii s� pl�ngi Inseamn� s� iube�ti. " |
||
rosioara61 Postat pe 14 Septembrie 2009 21:04 |
||
Mi-atat de dor stapane,sa-ti fiu sclava si sa ma-mbeti cu vorbe de amor.. Dar stiu c-aceste doruri sunt otrava si-am obosit sa-mi fie vesnic dor... Azi mi-ar ajunge sa te simt aproape si umbra ta in treacat s-o zaresc.. Sub cerul prefacut in verzi smaralde sa rad,sa plang, s-apoi sa m-odihnesc. by me |
||
preciouss Postat pe 14 Septembrie 2009 21:52 |
||
O lacrima ce curge-n taina Si se prelinge pe obraz, Este o poveste ce tradeaza O viata plina de necaz. Doi ochi ce imi zdrobesc fiinta si cand sunt tristi nu pot ghici, Ei dau ca soarele de iarna, Lumina fara a-ncalzi. Adio,deci te du cu bine... Adio ochilor adanci ... Caci eu te las.... Oh, amintire. |
||
sunset474 Postat pe 14 Septembrie 2009 21:57 |
||
Om ratacit om ratacit din cand in cand te stiu trist in uitarea protectoare ghemuit ti-e teama ca ma doare absenta ce ti-e leac rusinii de pustiu plin de necunoscut,de vise inghesuit ma cauti,sa imi simti prezenta sa vezi in ochii tuturora ca esti viu si cumpanirea interioara o transmiti prin zambet trist putini iti recunosc un glas plecat din suflet cu un dor ce multi il stiu doruri de repetare spre fericire multi atintiti iar tu incet aduni cu absenta muta intr-un vas anii ce se evapora in suflet absorbiti ma chemi cu ochii ridicati spre mine sa simti ca sunt aproape si de mi-e bine om ratacit te vad,ma bucur,sunt cu tine. |
||
lisa1313 Postat pe 15 Septembrie 2009 01:59 |
||
mda... omu' poezeste doar la necaz... al lui sau al altuia... la bucurie merg doar strigaturile... sau la bataie, deh... |
||
zambil Postat pe 15 Septembrie 2009 08:58 |
||
iote la pretioasa...inca o gheisa p-acilea... | ||
iasomia Postat pe 15 Septembrie 2009 09:08 |
||
ma zbat in efortul continuu pt a alege din fericire suferinta sa o spal cu iubire in drum spre ideal construiesc imaginatia un sens comun cu care parcurg viata fericire simt chiar si pt o secunda existenta ei in omenirea toata fericirea o dobandesc chiar de n-am nevoie sa fiu de ea in viata acompaniata patrunsa pe chip de om e fericirea din suflete e o clipa repetitiva a ei ce se instaleaza dincolo de baraje ca niste amulete. |
||
lisa1313 Postat pe 15 Septembrie 2009 11:59 |
||
si fara constatarea obligatorie a cuiva eu mangai cu bucurie ce-i pretios din mine sa fiu orice din desenul mintii umane caci asta ii e ocupatia,nu se poate abtine sa te obligi fata de mine ca esti prezenta in lume,e treaba ce-ti aparine gheisa ce se lupta m-amuza in spectacolul lumi de stari amorfe arhipline. |
||
lisa1313 Postat pe 15 Septembrie 2009 12:11 |
||
fleur_de_lis Postat pe 15 Septembrie 2009 12:15 |
||
De la: nazirra, la data 2009-09-13 23:29:59nu prea mi a placut literatura!!!! da mi a placut ...bacovia si labis!!!!parca esti... eu. uite,..La toamna, cand frunza va ingalbeni, Cand pentru unii nu se stie ce noi surprize vor veni, Alcoolizat, batut deploi cum n-am mai fost candva Incet, la geamul tau cu o moneda voi suna Si-n toamna asta trista, mai putreda ca cele ce s-au dus Cand vantul va boci din nou, la cei de jos, la cei de sus In spaima noptii ca un prelung final, Voi repeta ca anii trec mai trist si mai brutal Va bate vantul cand la geamul tau voi plange-ncet.... Va rataci apoi in noapte un schelet Nimic tu nu vei sti din cele ce s-au spus In noaptea asta trista, mai putreda ca cele ce s-au dus.... Bacovia |
||
hellyanna Postat pe 15 Septembrie 2009 13:31 |
||
da helyanna,si??????????? | ||
nazirra Postat pe 15 Septembrie 2009 13:35 |
||
si! ca labis era un mare labis, il plateam sa ne scrie poezele frumoase pentru marele partid nu pdl-ul, mai, si nici psd-ul... partidul-tata, din care s-au nascut astealalte de azi |
||
Nelu_Cotrocelu Postat pe 15 Septembrie 2009 13:38 |
||
" femeie care vii prin noapte, sa-mi magai inima ranita, sa-mi talmacesti strabune soapte... mi-ai fost sotie sau iubita? me-am intalnit vreodata , oare? in viata simpla, omeneasca, in care carnea, desi doare, inca se zbate sa traiasca? am fost iubiti in vremi apuse, nepomenite nici de-o carte, eroi de tragedii nespuse decat pe-ascuns, la miez de noapte?"...... ................................................................ |
||
sophia1971 Postat pe 15 Septembrie 2009 13:43 |
||
1313 chestia cu "mangai cu bucurie ce este pretios in mine"este o premiera pe topicu' asta.... s-a mai mangaiat si nea ecou' mai in spate nitel,sau mai in fata,ma rog...da' el era scarbit rau... cat despre gheisa aia..ma bucur ca ti-am fost muza.... in rest,esti tare adanca 1313...te mai asteptam... |
||
iasomia Postat pe 15 Septembrie 2009 15:01 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Mergand cu fusta pe strada | 75 | De la: garbo_1474 19 Aprilie 2012 12:33 |
Amanta de cariera. Statut de invidiat sau de compatimit? | 449 | De la: daria_pet 3 Ianuarie 2010 20:40 |
Proza | 86 | De la: jeanette40 18 Noiembrie 2011 23:59 |
|
||
Iubiri...ratacite... | 21 | De la: eu_geminy 24 Noiembrie 2010 02:20 |
voi credeti in vise? | 6 | De la: deea89 17 Aprilie 2012 01:41 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară