Lumea cuvintelor noastre

Si tu nu esti�

Imi sting tigara
in picaturile de suflet
ce mi-au mai ramas
de la pranz.
Cu o credinta oarba
si statica
te privesc
cum (nu) ma porti
prin gand.

Si totusi, tu nu esti�

Alerg
printre cuvintele-ti sfasiate
de-o libertate
in nuante
Iubirea mea de suburbii
si mangaierile
uitate
pe fundul unui sac
isi sorb
ultima gura de cafea.

Si totusi, azi nici eu nu sunt�

by G

wife_de_zmeu
Postat pe 30 Septembrie 2009 00:43
copy-paste (dar mi-au placut prea mult....sa nu le postez!)

.moi.

cutele orei cum o smochin�
o po�i striga cortex
o po�i mu�ca f�r� s-o decoje�ti

fleur_de_lis
Postat pe 30 Septembrie 2009 11:57
bonbon.

mai greu e s� cure�i dec�t s� lingi
s� acoperi dec�t s� �nghi�i
exist� deci un b�rbat cu m�nu�i
�l privesc de sub sfori t�v�lindu-�i
prin lapte praf marioneta �n pielea goal�
fleur_de_lis
Postat pe 30 Septembrie 2009 11:59
.merci.

nu se spune adio c�nd vrei s� �nchei
se r�m�ne la col� cu genunchii pe oasele
propriei m�ini se ridic� b�rbia a�tep�i
circumstan�a s� trag� de omul din g�t
l-ai fi putut alinta clopot

(nu de mine, clar asta!)
fleur_de_lis
Postat pe 30 Septembrie 2009 12:00
Si va ploua cu mir si mere coapte,
Cu dulci iluzii peste nervii tai,
In fiecare prabusita noapte,
Care goneste somnul din odai,

Vor bate-n usi, dorintele tornade,
Veri tandre,verzi lucind ca ochii tai,
Cu dragostea din seara sa ne prade,
Gonindu-ne ca niste zurgalai,

Si de parfum s-or stinge-n noapte teii,
Un strigat de tacere sugrumat,
Ingenuncheati in umbrele aleii,
Dupa ce usa, iar... ai incuiat.
Ioana007
Postat pe 30 Septembrie 2009 12:33
Pa�ii alearg� pe urmele pa�ilor,
Timpul zore�te timpul!
Haosul se pierde �n haos...
Uitarea se reg�se�te-n cunoa�terea
Din pragul cunoa�terii.

Lumina umple �ntunericul!
�ntunericul sparge lumina...
Universul tinde spre infinit,
Infinitul devine finit.
Lini�te �n pragul zgomotului...

Linii �ntret�iate de curbe,
Curbe �ntret�iate de linii,
Cercuri, cercuri, cercuri.
Linii fr�nte, linii drepte,
Linii curbe, linii, puncte...
amrita
Postat pe 1 Octombrie 2009 09:55
amrito..

asa pisi..baga geometrie d-aia...
iasomia
Postat pe 1 Octombrie 2009 10:01

Asa cum Dumnezeu in cer vegheaza,
In noi cuvantul, iata-l, germineaza,
Si se transforma in bijuterii,
Pe care tu nicicand nu le vei stii.

In toamna vor da florile-n poeme,
Si vor canta in versul meu sirene,
Strigandu-l ca pe vremuri pe Ulise,
De data asta insa, din culise,

Povestile, s-or aduna cu totul,
Eroii vor manca de zor compotul,
Borcanele cu gem si cu dulceata,
In bruma dintre nopti si dimineata,

Si-or fi frumosi, si chiar atat de dulci,
Gonind pe caii lor pe la rascruci,
Dupa himera , care e femeia,
Si le-a aprins in inima scanteia,

Unei iubiri trecand insomniace,
Din geana lor, pe geana mea incoace,
Cu sarutari, cu gust oriental,
Schimbat tacit, prin salile de bal,

Sau noaptea, in tacerea de la porti,
Incearca-le si tu, fiindca mai poti,
Ca mai tarziu, doar vantul va mai bate,
Dorintele pierzandu-le pe toate.
Ioana007
Postat pe 1 Octombrie 2009 14:24

E toamna si ceata,
Si lacrimi pe gene,
Au ingerii toamnei,
In varfuri de pene,

Si cerul e umed
Si este racoare,
Ma bantuie dorul,
Si gandul ma doare,

Si-l simt ca o frunza,
Desprinsa de trup,
Atatea dorinte,
Din mine se rup,

Doar vantul fosneste
Prin frunze strain,
Tacerea cand cade,
E parca pelin,

Ramane doar luna,
Cu ochiul ei orb,
Si noptile care,
Cu patimi ma sorb
Ioana007
Postat pe 1 Octombrie 2009 14:24
Luna curge ape, ape,
Numai valuri de argint,
Din saruturile toate,
Ai sa vezi ca nu te mint.

Nu mint eu, nu minte luna,
Nici chiar vantul sus in pod,
De argint este si struna,
Si, siretul din navod.

Noaptea prind doar pesti de umbra,
Stele mici sau mari faclii,
Pe cararea ta cand umbla,
Ca sa vezi pe unde vii.

Si ne-om zapaci la noapte,
Sarutandu-ne usor,
Inchizandu-te in soapte,
Iara usa c-un zavor.
Ioana007
Postat pe 1 Octombrie 2009 14:25
bai..de glumit, nu mai glumeste nimeni?unde-i pofta de viata?

ia sa vaz...

am in mine atata pace
cand te simt ca ma doresti
pomi de roua tin in brate
si ma-ntreb daca-i primesti

este roua mea din suflet
am cules-o-n zori de zi
cand visam ca esti calare
si credeai ca fac copii.

port in mine dulci cuvinte
jar mananci daca le-auzi
pentru ca in trei minute
o sa ai chilotii uzi..

of,of,mai,mai...
iasomia
Postat pe 1 Octombrie 2009 16:50
eh,boierule...melancolii de toamna...

Iasomico,sa nu-ti raceste instalatia mami,de la chilotii aia uzi!
c-apoi cine ne mai tine moralu' sus?!
preciouss
Postat pe 1 Octombrie 2009 21:04
preci...

asa remarca, asa raspuns:

no comment...
iasomia
Postat pe 2 Octombrie 2009 08:33
Cel ce aspir� �nc� s�-�i rosteasc�
sensibila tr�ire-n poezie,
cel invitat la cina-mp�r�teasc�
hr�nind cu har umila-i fantezie,

cel ce ofrand�-aduce tot ce are
Aceluia ce-nseamn� �ns�i Via�a
cel ce se-ntoarce ve�nic la izvoare
�i-i preg�tit oric�nd pentru pova�a

oricui ar fi dispus s� �l �nve�e,
cel ce se-ncumet�-a privi-n t�cere
s�-L vad�-n faptele ce par r�zle�e
pe Cel ce, Singur, �tie-a lor durere

�i le p�streaz�-n via�� prin Iubire,
cel ce-n poeme-ncearc� s� cuprind�
esen�a vie-ascuns�-n elixire
�i din tabloul Vie�ii s� desprind�

ce Pictorul a vrut s�-nf��i�eze
prin umbrele pe Chipul nemuririi,
cel ce-ndr�zne�te s� se adreseze
prin efemere versuri omenirii,

muindu-�i pana-n disperarea mut�,
re�nviind speran�a �i-n cuvinte
�ntreaga lui iubire a�ternut�,
din toate c�te sunt, lu�nd aminte,

cel ce avea at�t de mult a spune
c�ndva, prin rimele-i me�te�ugite
ar mai putea un alt poem compune
dec�t cel al T�cerii nesf�r�ite?

amrita
Postat pe 2 Octombrie 2009 11:11
Iubirea am intins, sa calci pe ea,
Cu pasii ca o margine de stea,
Si in lumina vorbelor ce vin,
De doruri cald, acum sa ne-ametim.

In suflet ti-am facut culcus,
Si te-am primit in visul jucaus,
Si te-am primit sa arzi in mine torta,
Tu cea care imi dai, aripi si forta.

Si-n noptile pierdute printre umbre,
Picioare dai, iubirii ca sa umble,
Si foc ii dai, in amandoi sa arda,
In timpul, care vesnic ne alearga.
Ioana007
Postat pe 2 Octombrie 2009 20:43
Colo,... �n v�rf de munte, e un izvor senin,
Acolo turturele, �n orice sear� vin
�i vin ... �i vin stinghere... din cerul dep�rtat
S� soarb� din uitarea ... izvorului curat.

Acolo, vin cerboaice , ...cu ochii plini de dor
Ca s� �i uite so�ul ...ucis de v�n�tor ;
Mioarele se urc� sus pe munte, ca s� bea
S�-�i uite mielu�elul ... r�pus de-o m�n� rea !

�i fluturii se �nal�� ....c�nd florile se duc,
Acolo-�i uit� jalea stingherul pui de cuc ;
Am fost �i eu acolo .......izvorul am secat
Ca s� te uit pe tine, dar tot nu te-am uitat!!!

............. acolo, ............... vin cerboaice cu ochii plini de dor
Ca s� �i uite so�ul, ucis de v�n�tor ;
Mioarele se urc� sus pe munte, ca s� bea
S�-�i uite mielu�elul, r�pus de-o m�n� rea !
�i fluturii se �nal��, c�nd florile se duc,
Acolo-�i uit� jalea stingherul pui de cuc ;
Am fost �i eu acolo ..................................
Izvorul am secat
Ca s� te uit pe tine
........... dar tot nu te-am uitat!!!
garbo_Ella
Postat pe 2 Octombrie 2009 21:45
Izvoare fug, in rostogol la vale,
Sarind cu pasi elastici peste stanci,
Si rabdatoare isi deschid o cale,
Prin pietre si prin vaile adanci,

Doar vulturii mai zboara peste creste,
De freamatele apei insotiti,
Si-un lac de cer se-ntinde vesnic peste,
Miracolul de arbori risipiti.

Trec cerbii pasul lor ca o cantare,
Prin umbrele copacilor din deal,
Si pasari canta ca o sarbatoare,
Iar ziua fuge-n tropote de cal,

Doar tu nu mai venii pe la fantana,
Si cerul este cenusiu si trist,
Sa ne vedem in fuga impreuna,
Si sa ma pierd in ochii de-ametist,

In brate sa te strang pentru o clipa,
In jocul dragostei ce e etern
Cand inima imi bate o aripa,
Si ma-ncalzeste dincolo de stern.

Ioana007
Postat pe 3 Octombrie 2009 11:32
zambila
Postat pe 3 Octombrie 2009 11:35
Azi ploua, cu lacrimi cenusa se scurge,
Si cerul ramane,de lacrimi golit,
Spre seara o urma, se-ntinde de sange,
O rana de foc, catre asfintit.

Picioarele trec pe strada ca-n vad,
Masinile alearga fornaind agitat,
Din arbori, uscate, iar frunzele cad,
E toamna si ele, pe noi ne-au uitat.

Ca frunza ne uita iubirea pe rand,
Doar ploaia mai cade peste amintiri,
Si noaptea in noi rataceste un gand,
Ce-si sangera pasii, ce-i sfasie prin spini.
Ioana007
Postat pe 3 Octombrie 2009 11:58
ioana, esti trista? a venit toamna?

la mine e soare si frumos, cred ca o sa ies la o plimbare dupamasa
zambila
Postat pe 3 Octombrie 2009 12:02
Nuvel� de buzunar

�pentru toate visele ei frumoase�

(la �nceputuri...)

De dou� luni de c�nd ne-am mutat �n apartament, lucrurile au �nceput s� se schimbe. Parc� lumea de afar� nu mai e aceea�i �n fiecare zi. Uneori m� trezesc noaptea s� o privesc cum doarme. O �nvelesc �i o s�rut �ncet, s� nu o trezesc. Diminea�a e aproape �i �nc� nu am reu�it s� adorm. O raz� insistent� de lumin� de la becul din blocul de vizavi �i croie�te drumul prin �ntunericul crunt din camer�. Lum�narea s-a stins de mult. Am o zv�cnire s� m� ridic s� o aprind, dar r�m�ne la stadiul de inten�ie. Ar �nsemna s� m� ridic din pat. S� renun� c�teva clipe la c�ldura corpului ei. E prea complicat. �i at�ta timp c�t o simt cum viseaz� abandonat� l�ng� mine, �ntunericul pare mai luminos ca niciodat�.
Ne-am mutat aici din gre�eal�. Eu vroiam s� evadez din lumea �n care crescusem. Fugeam de un trecut ce �mi invada prezentul din c�nd �n c�nd. Ea vroia s� fug� cu mine. �n diminea�a �n care am ajuns aici eram entuziasma�i. Urma o noapte �n care aveam s� dormim iar �mpreun� dup� at�ta timp. Nu mai contau nici perdelele rupte, nici praful de un deget de pe bibliotec�, nici ziarul rupt de pe noptiera care avea s� ajung� mai t�rziu �micu�a� ei prieten�. Nu �tiam atunci c� pe biroul meu se vor duela pentru suprema�ie zeci de h�rtii, scrumiere, c�ni de cafea �i c�teva lum�n�ri parfumate. Nu �tiam atunci nici c� va veni seara s� m� m�ng�ie �n timp ce m� afund tot mai tare �n munc�. Nu �tiam c� o s� se trezeasc� diminea�a �naintea mea s� �nc�lzeasc� ve�nica mea cafea. Chiar nu �tiam�

nope...mai bine o pun pe blog
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 13:58
aici?? vreau s-o citesc . imi place
blanca
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:17
incerc sa o pun pe blog da' nu merge

hai ca o pun aici...
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:21
Nuvel� de buzunar

Ne-am adus aminte de lumea de afar� de-abia dup� c�teva zile �n care am f�cut dragoste, am b�ut cafea �i am stat tol�ni�i pe covor,. Nu vroiam s� m� ridic de pe covor. Nu vroiam s� nu �i mai simt pielea lipit� de a mea. Nu vroiam s� golesc scrumiera. Nu vroiam s� se termine cafeaua din cana ro�ie. Nu vroiam s� o deranjez �n timp ce m� l�sa s� o alint. Nu vroiam s� m� descop�r de ea. �i rosteam numele �n �oapt�, s� m� conving c� nu e doar un alt vis, �ntret�iat cu o realitate pl�smuit� de mine. Nu vroiam s� schi�ez vreun gest care s� o fac� s� �i ridice capul de pe pieptul meu. �mi p�rea at�t de cunoscut�
E deja ora 4. �i �nc� nu am reu�it s� adorm. A� vrea s� intru �n mintea ei. S� v�d ce viseaz�. S� fiu o parte din visul ei. Nu �mi spune niciodat� ce viseaz�. Se treze�te diminea�a �i o simt cum se �ncol�ce�te �n jurul meu. �in ochii �nchi�i, �i m� prefac �n continuare c� dorm. O las s� savureze fiecare clip�. Uneori m� �ntorc brusc �i o s�rut. Face ochii mari �i m� �ntreab� de c�t timp sunt treaz. �i z�mbesc cu ochii �ntre-deschi�i �i �i spun c� nu o s� �tie niciodat�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:23
Nuvel� de buzunar

II...
M-am trezit prea devreme pe gustul meu. Cu ochii pe jum�tate deschi�i, �ntind m�na c�tre jum�tatea de pat care p�n� acum era goal�. Evit s� m� mi�c brusc, de team� s� nu o trezesc. O m�ng�i pe g�t �i o s�rut �ncet. Cel mai indicat ar fi s� m� ridic �i s� m� duc s� fac cafea. Dar nu pot. Mai r�m�n c�teva clipe s� o admir c�nd doarme. Dumnezeule, c�t e de senin�. O raz� juc�u�� �i deseneaz� un curcubeu pe chip. Vreau s� o �nl�tur, s� nu �i deranjeze somnul. O acop�r �i m� ridic �ncet. Deshid u�a ca un sp�rg�tor de seifuri care sparge ultima versiune de seif. �n buc�t�rie toate par �ntr-o ordine dinainte stabilit�.�ncep ritualul de-a dreptu� idilic de a face cafea. �ncerc s� fiu c�t pot de silen�ios. �mi aprind o �igar� �i m� arunc �n scaun. Lipse�te ceva. Da. Lipse�te ea. Trag primele dou� fumuri �nsetat �i �mi aduc aminte c� disear� mi-am propus s� �i preg�tesc o sear� special� Da. Fac un inventar mental al lucrurilor de care am nevoie, a�ez �igara �n scrumier� �i m� ridic s� dau drumu� la muzic�. Las muzica �ncet, s� nu �i tulbur diminea�a �i �i caut cana preferat� de cafea�
De 10 minute stau �n pragul u�ii �i o privesc cum doarme. Nu �ndr�znesc s� schi�ez nici un gest. A�ez c�nile de cafea pe birou �i m� cuib�resc l�ng� ea. M� �ncolacesc �n jurul ei �i o lipesc de mine. Murmur� c�teva cuvinte. M-a sim�it, dar �nc� nu vrea s� se trezeasc�. �i �optesc c� e gata cafeaua. �mi r�spunde c� vrea doar s� o �in �n bra�e. Cafeaua mai poate s� a�tepte�
- Hei, tic�losule� e gata cafeaua aia?...
- Imediat, stai �n pat. �n diminea�a asta am chef s� te r�sfa�. E a treia oar� c�nd �nc�lzesc cafeaua. De fiecare dat� se r�ce�te pe birou. �mi promit c� m� bag l�ng� ea �n pat doar c�teva secunde, �i ajungem s� ne abandon�m unul �n bra�ele celuilalt �i s� uit�m de cafea. Pentru a nu �tiu c�ta oar�. Mintea �mi sare haotic� �n secven�e alb-negru �i sepia. Mi-o amintesc �mbr�cat� �n haine de cas�, cu pantalonii de trening �i c�ma�a ei cu p�tr��ele. Cu m�inile �n buzunar �i, cu atitudinea aferent�, m� privea pe furi�...
- Ai plecat �n Brazilia dup� cafea?... �i �ncepe s� r�d�
- Vin imediat� erau b�ie�ii pleca�i de pe planta�ie �i a trebuit s� o culeg eu singur� Torn cafeaua �napoi �n c�ni �i intru �n dormitor. �mi spune s� a�ez c�nile alea undeva �i �mi sare �n bra�e. �n diminea�a asta vrea s� m� s�rute. E at�t de senin� diminea�a�
A plecat �n ora�. Am r�mas singur c�teva ore. Primul meu instinct e s� m� desf�t �i s� profit de timpul liber. Dup� c�teva clipe �mi dau seama c� deja �mi lipse�te. Hmm. �tiu. M� duc s� iau cele necesare pentru disear�. O a�teapt� o surpriz�. Sper doar c� nu m-am dat de gol. �tiu c� mi se cite�te �n ochi. �tiu c� doar ea �tie s� m� citeasc�. �mi caut hainele �i �mi promit c� plec imediat. Din pantalonii mei cade o foaie. Cu ni�te gesturi de pensionar blazat, m� aplec �i ridic foaia. O desfac �i izbucnesc �n r�s. �S� nu ui�i de surpriz�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:25

mai e, nu??
blanca
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:26
Nuvel� de buzunar

III...
�nca �i mai simte m�inile pe spatele lui. �i doarme de c�teva ore. E ca un copil f�r� ap�rare. S-a postat �n fa�a biroului de dou� ore �i se preface c� lucreaz�. O prive�te pe furi�. Nu se poate ab�ine s� nu o priveasc� �n timp ce doarme. Din c�nd �n c�nd, se ridic� �i o acoper�. �n ultimul timp nu mai doarme a�a agitat�. De fiecare dat� adoarme cu capul pe pieptul lui. El se pierde �n visare �i �i poveste�te tot felul de nimicuri. Cum o s� fie c�nd o s� se mute la casa lor. Cum o s� �i pun� hamacul �n curte �i o s� viseze �mpreun�, num�r�nd stelele. Ea o s� �l s�rute �i o s� piard� �irul. �i o s� �nceap� iar cu num�ratul... �i o s� aib� o camer� doar a ei. �n care s� nu o deranjeze nimeni. O s� se piard� printre paginile ultimei c�r�i cump�rate din bazar �i o s� uite de el. El o s� deschid� u�a din c�nd �n c�nd s� o �ntrebe dac� are nevoie de ceva. O s� �i aduc� �i cafea fierbinte �n cana ei preferat�. Ea o s� se r�sfe�e. O s� a�eze cartea pe noptier� �i o s� �l trag� c�tre ea. Cititul mai poate a�tepta�
Dimine�ile �i surprind pe am�ndoi a�tept�nd r�s�ritul. I-a promis c� o sa �mpart� un r�s�rit la doi. Uneori se ridic� brusc �i �l fixeaz� cu privirea�
- Te iubesc, tic�losule�. habar nu ai c�t de mult te iubesc� �ntr-o zi sper c� ai s� �n�elegi ce norocos e�ti�
El o trage �ncet spre el �i o s�rut�
- Hai s� privim r�s�ritul �mpreun�, iubito� �mi spui mai �ncolo c�t de tic�los sunt�
Ea nu reuse�te niciodat� s� reziste privirii lui. κi aduce aminte c� a pus cafeaua pe foc. Se ridic� brusc �i fuge la buc�t�rie. �ntr-o zi nu o s� mai fac� pe aragaz cafeaua. C�nd se vor muta la casa lor, el i-a promis c� o s� �i cumpere un filtru numai �i numai al ei. Iar a dat cafeaua �n foc. �ncet, ridic� gr�tarul �i �terge meticuloas� aragazul. Dumnezeule, de fiecare dat� trebuie s� dea cafeaua �n foc?... �i-a adus aminte c� �nc� e aproape goal�. Intr� �n camer� �i �i caut� tricoul. Tricoul lui negru� Se afund� �n tricou �i se �ntoarce la buc�t�rie. Toarn� cafeaua �n c�ni, �ncerc�nd s� nu fac� prea mult� g�l�gie. Deschide u�a cu grij� �i a�eaz� c�nile pe noptier�. El �nc� mo��ie �n pat. Se cuib�re�te �napoi l�ng� el �i �l str�nge �n bra�e. Uneori pare at�t de vulnerabil. �l lipe�te str�ns de ea �i �l m�ng�ie� Cafeaua mai poate a�tepta�
De c�teva nop�i, el se pune la birou �i scrie. Nu i-a spus ce scrie. �l vede c�t e de concentrat. Nu �ndr�zne�te nici s� respire prea tare, de teama sa nu-l tulbure. Patul pare prea mare fara el. Si el adoarme dimineata, agitat. Nu vrea sa ii spuna ce se intampla cu el. Si uneori il simte atat de departe. Dar il iubeste atat de mult. Si cand se vor muta la casa lor, o sa fie altfel. I-a promis ca o sa fie altfel. Isi aprinde o tigara, si se intinde in pat. Iar va trebui sa il astepte pana dimineata, si va adormi singura. Ii e dor sa adoarma in bratele lui. Ii e dor sa se simta protejata. Ii lipsesc noptile in care el ii spunea povesti pe care le creea in timp ce le povestea. Da. S-a hotarat. Termina tigara si ii spune. Nu mai rezista. Nu stie care va fi reactia lui. Dar nu mai poate astepta. Trebuie sa ii spuna. Chiar trebuie.
- Iubitule� stii�. Cred ca�.sunt insarcinata�.
El isi aranjeaza ochelarii pe birou. Isi trece mana prin par. Se intoarce incet pe scaun. Pret de cateva clipe ii admira trupul gol scaldat de lumina lumanarilor, se ridica si o cuprinde in brate. Scrisul mai poate astepta�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:27
Nuvel� de buzunar

IV...
Azi am reusit sa recuperam ultimele lucruri de la fosta locuinta. Am lasat-o dormind. A fost o zi extenuanta. Si stiu ca nici ei nu ii e usor. Eu am plecat sa ma plimb prin parc. Sa ma linistesc. Dau cu piciorul in cateva frunze ce si-au dat ultima suflare pe trotuar. Adopt masca de nepasator, si imi infund mainile adanc in buzunar. Imi lovesc degetele de un obiect ascutit. Nedumerit, scotocesc mai adanc si scot lantisorul primit de la ea cand s-a intors. Mi-a spus ca e un dar simbolic. Si ca o sa ma protejeze cand nu o sa fie langa mine. Il strang in pumn si strang din dinti. Nu mai vreau sa plece� M-am obisnuit cu ea. M-am obisnuit sa o caut noaptea printre asternuturi. M-am obisnuit sa ii aud respiratia cum taie intunericul. M-am obisnuit sa dorm pe jumatatea ei de pat si sa o simt incolacita peste mine�
Flamand de ea, ma asez pe cea mai apropiata banca. Indepartez cu mana cateva frunze imaginare si ma arunc intre scandurile reci ale bancii. Ma prefac ca nu observ ca persoana de pe banca ce ma priveste curios. Imi ridic gulerul gecii si ma afund in visare. Imi aduc aminte ca mi-e pofta de o tigara. Caut prin buzunare si scot pachetul mototolit de tigari. Modelez din reflex tigara si imi caut bricheta. Vocea ei imi rasuna in minte ca zgomotul unui val lovind orizontul. �Stii�ar trebui sa fumezi mai putin�ai slabit in ultimul timp�nu imi place sa te vad asa��. Ma decid totusi sa imi aprind tigara. Tipul de langa mine ma cerceteaza minutios. Cred ca nu ii place atitudinea mea. Cred ca nici mie nu imi place atitudinea lui�
Ca un facut, telefonul incepe sa sune. Intotdeauna suna in cele mai nepotrivite momente. Retraiam ultima noapte de dragoste. Cand mi-a spus ca ii e teama. Ca ii e teama ca la un moment dat s-ar putea incheia povestea noastra. I-am spus ca povestile de genul asta nu se incheie niciodata. Si ca nu o sa renunt la ea niciodata. I-am sarutat pleoapele reduse la tacere de cele cateva lacrimi care si-au facut carare pana pe obrazul ei. �Nu plange, iubita mea� o sa te iubesc inca 1000 de ani� si nu am sa renunt la tine niciodata�. Am strans-o la piept si am rugat-o sa se linisteasca. �O sa fie bine, pustoaico�O sa facem noi sa fie bine..�.
A adormit greu in noaptea aia si am stat treaz pana dimineata. Nimeni si nimic nu avea voie sa ii tulbure somnul. Nu stie ca nu am dormit deloc atunci. Nici nu o sa ii spun niciodata� Cu un efort demn de toata lauda, imi scot telefonul din buzunar si, fara sa ma uit cine suna, arunc un �da� care l-ar fi speriat pana si pe cel mai fioros luptator. Cu raspunsuri monosilabice il fac pe interlocutorul meu sa inteleaga ca e un moment nepotrivit. Imi insira niste cuvinte goale, pe care le ignor si ii raspund ca azi nu e o zi buna pentru conversatii�.
Trag cu sete din tigara si imi amintesc ca am in buzunar biletelul pe care mi l-a lasat intr-o dimineata pe perna. L-am impaturit cu grija si l-am bagat in buzunar. Sa imi amintesc de dimineata �noastra� de fiecare data cand ma ratacesc printre trecatori. Desfac biletelul cu mare grija, si imi repet mie cele scrise, cu toate ca am invatat pe de rost fiecare cuvant. �Stii ca tu esti rasaritul meu?...�. Ca un exercitiu mental ce presupune un dram de contorsionism, realizez ca stau de prea mult timp pe banca. Si ca s-ar putea sa se fi trezit. Nu vreau sa se sperie ca nu sunt acolo. Are destule pe cap. Ultimul lucru pe care as vrea sa il fac ar fi sa o sperii. Ma ridic tacticos de pe banca, imi trec mainile prin par si cu o voce soptita ii arunc un �la revedere� sec prietenului meu de pe banca. Din doua miscari ajung de pe aleea din parc pe strada principala. Murmurul din fundal imi reaminteste unde sunt si ma trezeste brusc la realitate. Da. Asta e realitatea. Ce searbada si plina de angoasa. Sa nu uit. I-am promis ca ii cumpar inghetata�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:28
daca vrei sa ma opresc, spune-mi...are 8 parti
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:29
Nuvel� de buzunar

V�

Ascult murmurul care nu inceteaza niciodata. Zgomotul masinilor de pe strada vuieste mai tare ca niciodata. De aici, de pe acoperisul blocului, poti privi lumea mai atent. De la etajul 10 parem toti atat de neinsemnati. Imi aplec capul putin peste marginea blocului si rad poate putin prea fortat. E inca noapte. Rasaritul e la cateva ore distanta. Mi se pare ca niciodata clipele nu au trecut atat de greu. Ca niste condamnati la moarte, care se indreapta spre esafod cu niste bile mari legate de picioare�
Nu stie ca sunt aici si ca numar stelele fara ea. A adormit in cele din urma. Nu am mai vazut-o atat de agitata niciodata. Si stiu ca nu am cum sa o ajut. Pot doar sa ii fiu alaturi. Mi-as da jumatate din suflet sa fie linistita. Cealalta jumatate i-as da-o ei. Sa se simta in siguranta. Nu stie ca sunt aici sus. Si ca mi-am luat si cafeaua cu mine. In timp ce ma incalzesc de la caldura imaginara a canii de cafea, picioarele imi atarna in gol. Nu m-am mai simtit de mult atat de mic. Asez cana de cafea langa mine si imi aprind o tigara. Fumul eliminat din piept cu putere formeaza niste forme atat de diforme, dar care imi par atat de cunoscute. Cu greu zaresc trecatorii care iti taraie viata pe sub picioarele mele. Si cand te gandesti ca ei nici nu sunt constienti de existenta mea. Toti merg pe strada cu capetele plecate. Doar ea are curaj sa mearga cu privirea inainte. Imi spune ca de multe ori isi doreste sa intalneasca pe cineva pe strada care sa o infrunte cu privirea. Si ca lucrul asta se intampla din ce in ce mai rar�
In ultimele zile e atat de agitata. Stiu. Stiu si de ce. Si nu am cum sa o ajut. Dimineata, cand se trezeste, e ca un copil fara aparare. O strang in brate si ii soptesc ca ma duc eu de data asta sa aduc cafeaua. Mi-a spus ca uneori si-ar dori sa lancezeasca toata ziua in pat, dar ca nu stie cum. Mi-a spus ca vrea sa intre pe sub pielea mea. Oare stie ca a facut-o deja?... O invelesc si imi incolacesc bratele in jurul ei. Ma joc cu mana in parul ei pana adoarme la loc. Se trezeste prea devreme. Mult prea devreme. Defect professional, imi spune ea, si rade zgomotos. I-am promis ca o sa am grija de ea. Si ca nu o sa las sa i se intample nimic rau. Si am de gand sa ma tin de promisiune�
Dumnezeule� Au trecut deja doua ore de cand stau aici. Dar a trebuit sa ies. Sa o las sa doarma in liniste. Am lasat muzica sa se strecoare in fundal si am plecat. M-am asigurat ca e invelita bine si i-am lasat un biletel in care i-am spus ca ma intorc imediat. Nu vreau sa o vad asa. Nu vreau sa o vad agitata. Si stiu ca nu pot sa o ajut. Pot doar sa o tin in brate pana se linisteste. �Child in time��. Si acum imi mai rasuna zgomotul chitarei in minte. Mi-a spus ca a facut o fixatie acum multi ani cu melodia asta. Stiu ca o linisteste. Cred ca ma duc sa ii cumpar niste inghetata. De ciocolata. Si o sa ii spun cat de mult o iubesc�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Educatia in declin 138 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:36
"il iubesc si nu renunt la el" 122 De la: quasaria 19 Martie 2010 22:29
buna tuturor 3 De la: garbo201712 27 Iunie 2011 21:01
Viata ca o telenovela 149 De la: christy_coco 24 Octombrie 2011 23:55
PROBLEME CU NETUL 4 De la: mia79x 16 Iulie 2009 18:30
Setari Cookie-uri