Lumea cuvintelor noastre

ne-ai pacalit cu buzunarul.
cum sa nu vreau??
blanca
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:32
Nuvel� de buzunar

VI�
Trag puternic din tigara si elimin cu furie fumul. Cu capul sprijinit de peretele rece si cu privirea tintuita in tavan. Stau asa de doua ore. Langa mine, el doarme. Nu pot inca sa ma misc cum ar trebui. Efortul pe care il fac sa imi ascund durerea ma macina pe dinauntru. Sunt norocoasa. Nu mi-a vazut vanataile. Azi a venit prea obosit si nu am mai facut dragoste. Nu trebuie sa stie ca am cazut. O sa ma intrebe atunci de ce am fost nervoasa. O sa imi ceara explicatii. Nu pot sa ii spun ca din cauza lui mi-am iesit din sarite. Ca il iubesc atat de mult. Ca ma doare cand face acte de caritate si stie ca noi nu am platit inca intretinerea. Ca e prea bun si sensibil pentru canaliile din lumea de afara. Nu. Nu ii spun nimic. Nu vreau sa isi mai faca griji. Are destule pe cap. Ticalosul� De ar sti cat de mult il iubesc. Toata ziua cauta solutii pentru noi. Urasc sa il vad asa agitat. Cand soseste acasa, se dezbraca incet, se aseaza pe podea si, sprijinit cu spatele de pat, ma cheama langa el. Imi spune ca patul e pentru oamenii normali. Si ca noi ne iubim. Si ma roaga sa il strang in brate. Nu imi spune unde a fost. Dumnezeule� Urasc sa il vad asa. Stiu ca face toate astea pentru ca ma iubeste. Si ca vrea sa ne fie bine. Nu. Nu ii spun ca am cazut. Poate am noroc si imi trec vanataile repede� Nici tigara nu mai are gust. Ciocolata noastra preferata sta neatinsa de doua zile�
Sting tigara cu gesturi scurte si precise.Cu greu reusesc sa ma asez langa el in pat. Trebuie sa ma linistesc. Stiu ca simte ca sunt agitata. Visatorul meu� Ma simte imediat. Am incercat sa ascund de el ce simt. Mi-a spus ca imi citeste in ochi fiecare zambet. Si ca imi simte fiecare lacrima. Atunci am simtit cat de mult ma iubeste. Nu. Nu o sa ii spun ca am cazut. Inca nu am primit rezultatele de la medic. E atat de fericit la gandul ca va fi tatic. Nu pot sa ii stric bucuria asta. Macar pana stim ceva sigur. Stiu ca ar vrea sa imi ofere totul. Sa ma trateze ca pe o regina.
Nu si-a dat inca seama ca iubirea lui e cel mai frumos cadou pe care mi-l putea face? Se simte neputincios cand isi aduce aminte ca stam in chirie intr-o garsoniera. Il simt. Cand tacerea lui umple camera, ii spun ca nimeni nu a reusit peste noapte. Si ca trebuie sa avem rabdare. Zambeste calm si imi spune ca ma iubeste �cel mai foarte mult�. Rad si ii raspund ca vorbeste in dodii. Incepe sa rada si imi spune ca asa fac scriitorii. Si ca se numeste �licenta poetica�. Ma cearta ca iar nu am mancat mai nimic. E atat de dulce cand ma cearta. Eu ma prefac suparata si el ma strange in brate si imi saruta pleoapele sa imi treaca supararea. Dumnezeule, ce greu ma misc. Nici sa trag patura peste mine nu mai am putere. Ssst� Se trezeste. Ma inveleste el. Ma prefac ca dorm�
Ma simt de parca mi-ar fi infipt cineva niste pumnale in ochi. Dupa eforturi indelungi, reusesc sa ii deschid. Soarele parca ma loveste mai crud ca niciodata. Intind mana in dreapta mea. Patul e gol. Iar a plecat fara sa ma trezeasca. Dau de o hartie. Ma intorc incet si imi aduc aminte ca inca ma doare de la cazatura. Patura pare mai grea ca niciodata. Biletelul aluneca de pe perna si cade pe podea. Inchid ochii pentru cateva secunde si incerc sa ma adun. Nu stiu daca pot sa ma ridic din pat. Parca fiecare centimetru mi-a luat foc. Camera incepe sa danseze in jurul meu. Nu. Nu vreau sa lesin. Nu acum. Sunt singura. Cu ochii intre-deschisi reusesc sa ajung pana pe partea cealalta a patului. Biletelul a cazut cu fata in jos. Normal. Sa te ia naiba, Murphy , cu tot cu legile tale idioate! Cu varful degetelor ma intind dupa el. Reusesc sa il intorc pe partea cealalta. Camera se invarte din ce in ce mai puternic in jurul meu. Incerc sa imi ridic capul, sa vad unde sunt calmantele. La dracu. Nu vreau sa lesin acum. Pentru numele lui Dumnezeu, unde sunt calmantele alea? Ma sprijin pe mana dreapta si incerc sa ma ridic. Oare unde su�..
Dupa cateva clipe, se aude zgomotul cheilor in usa�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:35

Nuvel� de buzunar

VII

�2�4�6�8� Am ramas cu obiceiul asta din copilarie. Urc scarile doua cate doua. Intotdeauna am avut impresia ca ajung mai repede. Trebuie sa ma grabesc. Am lasat-o singura doar 15 minute. I-am lasat biletelul pe perna. Stie ca am coborat doar dupa tigari si cafea. In ultimele zile nu stiu ce se intampla cu ea. Crede ca sunt prea obosit sa observ. Am vazut ca se misca foarte greu. Ok. Fac cafeaua, dau drumu� la muzica si o intreb ce s-a intamplat cu ea. Probabil ca o sa se revolte, cum face de obicei. O sa imi spuna ca nu are nimic, ca sunt eu iarasi paranoic. Etajul II. Ok. Mai 4 etaje. Macar de ar fi mers liftul. As fi ajuns mai repede. Stiu ca nu ii place sa mearga cu liftul. O sperie. De fiecare data cand suntem in lift ma tine strans in brate si imi promite ca nu ii dau drumu� din brate. De fiecare data incerc sa o linistesc. Ii simt teama. O simt cum i se accelereaza pulsul. De-abia dupa cateva secunde dupa ce am ajuns la parter isi aduce aminte ca e in siguranta�
Etajul IV. Ok. Azi ma misc cu talent. De-abia astept sa ii spun cat de mult o iubesc. Si i-am luat si ciocolata. Cu alune si stafide. Preferata noastra. Am facut o promisiune cand nu locuiam inca impreuna ca o sa mancam ciocolata doar cand suntem amandoi. Altfel nu avea nici un gust. Etajul VI. Ok. Usa e inchisa� Cred ca am inchis-o din obisnuinta cand am plecat. Pe unde mi-am pus cheile?... Fir�ar. Intotdeauna incurc cheile. Si de fiecare data ma cearta ca nu imi fac si eu ordine in buzunare. Doamne-ajuta. De data asta am nimerit-o mai repede� Iubirea mea� Ti-am cumparat ciocolata�

Dumnezeule�. Nuuu�. Iubirea mea�. Ce ai patit?� Iubirea mea�raspunde� La naiba. Nu trebuia sa plec niciunde. Eram langa ea si nu o gaseam intinsa pe podea. La naiba. Iubirea mea� Ok. Pulsul ii bate regulat. A lesinat. Oare de cat timp? F.u.c.k. Am iesit doar 15 minute. Telefonu�� iubirea mea� o iau in brate si o asez pe pat.. ii tin capul in brate� cu mana dreapta ma chinui sa gasesc numarul de la Salvare. Lua-te-ar naiba de telefon� Iubirea mea� Nu� spune ceva� Iubirea mea� Alo� am o urgenta� trimite-ti va rog o ambulanta pe strada Linistii. Nr 43. Ce ironie. Si cat ne doream noi liniste� Iubirea mea� revino-ti� te rog� alo� ati inteles?... poftim?... 20 de minute?... voi sunteti nebuni?... sa va ia naiba� Iubirea mea� te rog spune ceva� f.u.c.k. Ok. O iau in brate si o duc eu la spital. In 2 minute sunt acolo. 5 cel mult cu ea in brate. Sa va ia naiba cu tot cu Salvarea voastra� o sa vreti si voi intr-o zi sa va cumparati salvarea� si va fi prea tarziu� Iubirea mea� raspunde-mi� O infasor intr-o patura si o iau in brate. Iubirea mea� nu te las sa ma parasesti� nu acum� nu te las� F.u.c.k. Nu pot sa vad pe unde merg daca imi curg lacrimile in halul asta. Ok. Trebuie sa nu mai plang. Nu pot sa numar treptele. Las usa deschisa. Nu ma intereseaza nimic. Singura fiinta care ma intereseaza zace acum neputincioasa in bratele mele. Trebuie sa ajung cat mai repede. 6 etaje. F.u.c.k. De ce naiba nu stam la parter?... Iubirea mea� nu� nu te las sa ma parasesti�.
Mai 5 etaje. Trebuie sa pot. Nu. Nici nu ma gandesc� nu am de gand sa te las sa pleci de langa mine, pustoaica mea� nu� Iubirea mea� spune ceva... orice� trimite-ma la naiba cu tot cu ideile mele� spune ceva� te rog� cui ii mai spun eu tot ce imi trece prin minte?... cine ma cearta ca iar am stat prea tarziu?... cine ma mai strange in brate si ma mangaie cand adorm?... cu cine mai impart eu ciocolata?...

Iubirea mea� spune ceva� te rog� promit ca o sa am mai multa grija de mine� uite� promit ca o sa cant din nou la chitara� doar pentru tine� Iubirea mea� spune ceva� te rog� o sa iti spun ca nu am mai cantat pentru nimeni la chitara� ca imi placea sa cant noaptea� singur� pe scarile din fata blocului� cine ma mai alinta dimineata?... cine ma mai trezeste dimineata cu saruturi si cafea?... Iubirea mea� nu te las sa ma parasesti� nu� chiar nu te las� O.k.. mai 2 etaje� esti in siguranta la mine in brate� si o sa te faci bine� nu� nu poti sa nu te faci bine� trebuie sa te faci bine� promit ca o sa imi iau o slujba ca ceilalti� ca nu o sa mai fiu asa visator� ca o sa adorm devreme� Iubirea mea�spune ceva� te rog� pulsul ii e inca stabil. La naiba. De ce dracu� nu am fost eu atent la orele de biologie?... Iubirea mea� imediat ajungem� nu� nu te las sa ma parasesti� cine ma mai cearta seara ca sunt prea imbracat?... cine mai rade de pantalonii mei rosii?... Iubirea mea� nu� nu se poate termina asa� la naiba� de ce nu am fost mai atent la tine?... cu cine mai impart eu rasaritul la doi?... cui ii mai desenez eu un cer doar al ei?... Iubirea mea� spune ceva� uite� am ajuns in strada� imediat ajungem, iubirea mea� imediat�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:47
Nuvel� de buzunar

VIII
�pam� pam-pam� pam� A trecut prea mult timp de cand nu am mai mangaiat corzile unei chitare. Ea e intinsa pe pat. E atat de linistita. Daca nu as sti ca e in coma, as zice ca doarme� Am gasit o chitara dezacordata intr-o camara, cand am fost sa caut tonomatul de cafea si am luat-o sa ii cant. Poate ma aude. Am nimerit alta usa, din greseala, ca de obicei. Daca nu ar fi mirosul asta atat de apasator, poate as mai uita. Tic�tic� tic� Aparatul care ii monitorizeaza bataile inimii are un ritm aparte. Nu mai tin minte cum am ajuns aici. Stiu doar ca am gasit-o cazuta pe podea. Si imi aduc aminte ca m-a trezit asistenta acum doua zile sa imi spuna sa ma duc sa mananc. Ca nu pot sa o veghez in starea in care sunt. I-am raspuns ca nu pot sa mananc. Nu pot. Nu pot sa o pierd. Mi-am dat seama ca nu mai am lacrimi. Nici nu mai tin minte cat timp am plans dupa ce am vazut-o zacand pe patul asta atat de impersonal. Oare ma aude? Iubirea mea� Mi-am luat un scaun de pe hol si l-am asezat langa patul ei. Nu m-am mai ridicat de pe el decat foarte rar. Ii tin mana stransa in mana mea. Poate ma simte. Iubirea mea� sa nu ma parasesti� nu� nu te las�
Cred ca au trecut vreo 4 zile de cand e aici. Doctorii mi-au spus ca se poate trezi in orice clipa. Dar si ca e posibil sa nu se mai trezeasca niciodata. Nu. Dumnezeule, nu o lua la tine. Am atata nevoie de ea. Am atata nevoie de ea� La naiba. Trebuia sa termin facultatea la timp. Atunci as fi putut sa ii ofer mai multe. Si nu ar mai fi cazut. Nu. Nu ar mai fi cazut. Si acum am fi ras amandoi de prostiile pe care le spun uneori. Trebuia sa fiu mai responsabil. Nu. Nu trebuia sa ma comport ca un copil. I-am spus ca fara ea , eu nu pot fi� Trebuia sa ii spun ca o iubesc atunci cand ea ma certa ca nu am grija de mine. Si avea dreptate. Incerc sa ma ridic de pe scaun, sa beau niste apa. Nu. Mai bine nu ma ridic. Stau aici. Poate se trezeste. O tin de mana asa cum o tin cand ne plimbam seara pe strada si imi spune ca sunt nebun. Nu. Apa mai poate astepta. Poate se trezeste. Iubirea mea� Promit ca nu mai plec niciodata de langa tine. Promit ca nu te mai las singura niciodata. Si o sa iti fac cafea. Am sa invat sa fac cafea asa cum iti place tie. Te rog� Iubirea mea� ma auzi?�
La naiba. Trebuie sa ma ridic de pe scaun sa beau niste apa. Imi e rau. Si frig. Dar nu� Nu pot pleca de langa ea. Nu acum. Are nevoie de mine. Iubirea mea� Sa nu ma parasesti� Nu-i asa ca ai sa te faci bine?� si ca ai sa ma tii in brate si ai sa razi ca am fost nebun?� iubirea mea� f.u.c.k� daca nu as fi vrut eu sa ma lupt cu toata lumea� si as fi tacut. Acum era gata facultatea si aveam mai multe sa ii ofer. Asa� iubirea mea� sa nu ma parasesti� te rog� te iubesc atat de mult� o sa fie bine� o sa vezi� si profesorii aia� la naiba cu ei. Stiu ca eu sunt principalul vinovat. Si daca as fi terminat facultatea acum puteam sa ne casatorim. Si sa ii ofer mai multe� merita multe� merita totul� iubirea mea� promit ca nu iti dau drumul la mana. Si ca o sa iti ofer totul� o sa te fac sa simti cat esti de speciala� Uite, nici nu mai imi e sete. Nici nu ma ridic de langa tine�
Doctorii nu vor sa imi spuna mare lucru. Au spus ca timpul va decide. Dumnezeule. Nu pot sa ma ridic de pe scaun. Chiar atat de slabit sa fiu? Cand vine asistenta o sa o rog sa imi aduca niste apa. Iubirea mea� uite� sunt inca imbracat cu blugii care iti plac tie atat de mult� sa nu ma parasesti� te rog� nu. Nu te las sa ma parasesti� nu acum cand te-am gasit� Ignor junghiurile pe care le simt tot mai puternic. Nu. Trebuie sa fiu tare pentru ea. Si albul asta insipid ma face sa ma simt atat de gol. Iubirea mea� am atata nevoie de tine�
O sa se trezeasca. Trebuie sa se trezeasca. Am rugat-o pe asistenta sa ii aduca niste flori. I-am adus si ciocolata ei preferata. Sa mancam impreuna cand se trezeste. Iubirea mea� sa nu ma parasesti�Ma ridic in cele din urma de pe scaun. Iubito, ma duc doar sa beau putina apa. Revin imediat. Sa nu ma parasesti iubirea mea� Spre norocul meu, holul spitalului e destul de luminos. Nu bag in seama miile de sageti ce imi strapung muschii. Reusesc cumva sa ignor si dunele de nisip din ochi. Ma duc sa beau niste apa, iubirea mea� Ma intorc imediat�
A� Uite-l si pe doctorul care are grija de ea� A vazut ca sunt slabit� Vorbim imediat, domnule doctor� vorbim imediat� doar sa beau putina apa�

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:52
Nuvel� de buzunar

IX
Ce incomozi sunt slapii astia de spital. Dar mi-au spus ca daca nu ii incalt, nu ma lasa sa stau langa ea. Oare unde e tonomatul ala de cafea? Imi pierd si mintile? F.u.c.k. De-abia ma misc. Dar trebuie sa fiu tare. Stiu ca o sa se trezeasca. Nu mi-ar face asa ceva. Da. O sa se se faca bine. Nu va suparati�tonomatul de cafea� a doua usa pe stanga, imi raspunde o voce din spatele unui chip mai schimonosit ca al meu� Da. O sa beau o cafea si o sa imi fie bine. Si dupa aia ma duc inapoi in salon. Ii cant la chitara. O tin de mana. Si o sa isi revina. Da. Stiu eu ca o sa isi revina�
Doctorii spun ca bebelusul meu e bine. Are nevoie doar de mama lui. Dumnezeule. Si e doar in a II a luna de sarcina. Nu am vrut sa stiu sexul copilului. Vreau sa fie fetita. Stiu. Stiu ca asa va fi. Iubirea mea imi va darui o fetita. Si o sa plangem amandoi cand se va naste. Si o sa o iubim� Da. Trebuie sa isi revina� si o sa ma trezesc eu noaptea sa imi alint fetita� sa o linistesc� nu �nu am sa o las pe ea sa se trezeasca. O sa ma asigur ca se odihneste. Imi va face cel mai frumos cadou� Da, trebuie sa isi revina� Cafea� Beau cafea calda. Daca m-ar vedea, ar incepe sa rada� si sa imi spuna ca mie imi place cafeaua rece� dar ma dor toate� f.u.c.k. Ma arde cafeaua pe dinauntru�
Dumnezeule, cine a mai inventat si treptele astea?... bine macar ca am reusit sa beau din cafea fara sa o vars. Ma misc greoi. Pantalonii mei au devenit maro. Nu mai tin minte de cate zile sunt aici. Nu conteaza. O sa se faca bine. Si o sa mergem impreuna acasa. Si o sa ne plimbam iar de mana pe strada. Si o sa fie vesela. Si o sa fie cu burtica mare. Si o sa ma lasa sa o sarut pe burtica. Da. Trebuie sa se faca bine. Nu poate sa ma paraseasca� si fetita mea o sa mearga la scoala� si cand o vor intreba colegii cu ce se ocupa tatal ei� o sa raspunda zambind ca�o iubeste. Si atat�Da. Si o sa aiba ochii ei verzi. Si o sa fie frumoasa. Si o sa o ducem in parc. Si o sa ne dam cu ea pe leagan. Si o sa fie bine� da� trebuie sa isi revina�
Ok. Mai am cateva scari de urcat. Am nevoie de un moment de respiro. Cel mai indicat ar fi sa ma asez putin. Un minut. Si dupa aia ma duc la ea. Ma asteapta. Si are nevoie de mine. Si o sa ii citesc. O sa ii citesc din �Magicianul�, cartea ei preferata, si ea o sa se trezeasca si o sa imi spuna ca ma iubeste... Si ca ea nu va fi niciodata Allison. Iubirea mea� Mai sorb o gura de cafea din paharul de plastic, de un alb fad, si ma sprijin de balustrada. Trebuie sa ma ridic. Trebuie sa ajung la ea. Uite o oglinda. Da� ce hilar arat� nu m-am ras de cateva zile� daca m-ar vedea mi-ar spune ca sunt necioplit� si ignorant� si ar rade zgomotos�
Nu mai e mult. Mai cateva zeci de pasi pana la salonul ei. Trebuie sa o rog pe asistenta sa aduca alte flori. Cand se trezeste, nu vreau sa vada florile ofilite. Ma cearta de fiecare data cand uit sa schimb apa la florile ce i le cumpar. Imi spune ca nu trebuia sa ii iau flori. Ca si-asa nu avem bani. Si ma strange in brate� si ma saruta pe frunte� �stii ca ma faci fericita, ticalosule��. oricum, nu mai stam mult aici. O sa isi revina. Dintr-un moment in altul. Da. O sa o tin de mana pana isi revine. Si ea o sa ma simta. Iubirea mea� nu te las sa pleci de langa mine�

Ochii mei inca nu s-au obisnuit cu lumina. A. Uite-l pe domnul doctor. Bravo. Vine el inspre mine. A observat ca ma misc cu greutate. Si o sa imi spuna cand se trezeste. O sa o tin de mana pana se trezeste�

- Stiti �. Imi pare rau�.

wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:57
gata..that's it...a trebuit sa bag diversiune ca sa-mi ia cuvantu' ala...

nuvela e scrisa de G si a fost publicata anul trecut

sper ca nu v-am plictisit cu ea
wife_de_zmeu
Postat pe 3 Octombrie 2009 14:59
wifo,da nu-i corect sa se termine trist!!!

sau era "imi pare rau,am facut tot posibilul sa scap lumea de-o scorpie,da' nu mi-a reusit!" ??!!
preciouss
Postat pe 3 Octombrie 2009 22:05
Trista nuvela........
Pacat pentru toti.........
TEODORRD
Postat pe 4 Octombrie 2009 10:38
Sa rupem o petala, din toamna, in zadar,
Pe care sa o punem, tacuti in buzunar,
Iar soarele in casa, ascundeti-l acum,
Caci norii se revarsa ca un acvatic fum.

Pe crengile uscate,cadea-vor lacrimi ude,
Din genele de ingeri, in pomi se vor ascunde,
Doar corbii printre umbre vor rataci in cer,
Un semn de intrebare, o umbra de mister.

Si va fosni pustiul, sub pasii tai cand treci,
Cu gura ta fierbinte, si brate-atat de reci,
Naluca a iubirii care s-a stins de mult,
Un pic in amintire, din tine-am sa ascund,

Si cand afara ploua, si vantul sufla-n horn,
Pe freamatul de ganduri,am sa te chem in somn,
Si vei dansa tu umbra, prin casa mea cea goala,
Cu dorurile mele, fosnind uitat din poala.

Ioana007
Postat pe 4 Octombrie 2009 16:20
Ioana, imi plac tare mult poeziile pe care le postezi. Am citit multe dintre cele pe care le-ai mai postat si sunt super. Te admir ca ai timp sa cauti pe net asa ceva.
dihoritza
Postat pe 4 Octombrie 2009 16:25
Stii Garbo, poeziile sunt chiar scrise de el nu sunt cautate pe internet.
Ciresica
Postat pe 5 Octombrie 2009 05:36
de ce nene trista?... iote-acilea:

- Stiti �. Imi pare rau�. Femeia de servici a intarziat astazi...

Iubi statea cocotata in varful patului, cu un zambet larga pe fatza, scuturandu-si pieptul de firmituri...

- Ai venit?... Imi era foame...

Pe noptiera de langa pat zaceau la gramada ambalaje de ciocolata si biscuiti, precum si doua coji de banana...

- Auzi, draga - ciripi ea ca o vrabiutza satula - tampitii astia mi-au incurcat rezultatele... Am stat in spital ca proasta atata timp... Ca la noi la nimenea...

Doctorul tusi incurcat si disparu din salon...
zambil
Postat pe 5 Octombrie 2009 08:29
zambilu'

vezi ca se supara vanghele,deschise topic pt proza,vaz....
iasomia
Postat pe 5 Octombrie 2009 08:40
pai eu fac critica literara...
zambil
Postat pe 5 Octombrie 2009 08:41
asa mami...
baga ,baga...

pupa-l-ar mama de sharmant...

bagasi roz....
iasomia
Postat pe 5 Octombrie 2009 08:54
de �erban Foar��

Ghici, ghici, ghici
ce e aia kitsch?

- E o chiciur� de stele
pe un cer de un albastru
ca un fund de crati��,
cu un �nger, printre ele,
�not�nd, �n sos albastru,
ca o caracati��!
fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 12:06
o-la-la-la...

cum era bancu' ala?

ma doare-n ...de nodu' de la batic,da' nu mai stiu cum era,sa ma bata soarele....
iasomia
Postat pe 5 Octombrie 2009 12:25
(�arpele jartea)

�arpele jartea
�nghite broasca vie
privind nemi�cat -
fo�nirea unor frunze
la cap�tul aleii

de Ion Faiter
fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 12:49

Ultimul uria�
Leg�tura cu lucrurile

Pe locul unde m� oprisem
ca o rugin� a cirezilor �nainta domol
botul imens care ne pa�te

drumul se r�sturna
�i m� c�l�uzea de bine de r�u
prin gropile aflate �n mijlocul fiec�ruia
lucrul acela care ar fi vrut s� fie
��nea din p�rul martorilor
(dincolo toate geamurile zb�rn�iau)

deodat� �nzestrat cu oboseal�
un animal pe care nu-l cunosc
ca o eclips� umilit� mi�c�ndu-se �n urma mi�c�rilor sale
�i-a risipit �n aer
riposta de cu�it a m�runtaielor
de Gellu Naum
fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 12:51
Mesagerul

Leg�tura cu lucrurile

Dac� m� g�ndesc bine
la plimb�rile noastre de-a lungul zidului
la batista decolorat� pe care o por�i peste s�ni
la mersul t�u speriat prin forfota str�zilor
la �oaptele tale ca o ploaie de var
pe lini�tea uscat� a pere�ilor
dac� m� g�ndesc bine
la zilele c�nd umbl�m razna c�r�nd oasele astea dup� noi
prin p�nza de aram� cu care ne acoper� amurgul
sau la ce-am scris pe-o sc�ndur� ars� pe un chei dep�rtat
c�nd apa ne sp�la rugina de pe degete
atunci de dincolo de veghe
se re�ntoarce ca un corb fl�m�nd lumea de peste lume
�i trece Mesagerul care tace
iar pe sub aripile lui
noi a�ipim l�ng� caietele noastre de piatr�

fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 12:55
Ma bucur iubire,ca mai intarzii,
Aici langa noi, cuvinte sa scrii,
Tu esti o lumina, un dulce parfum,
Pierdut de un inger, pe-al cerului drum.

Tu esti ca un flutur,ce da din aripi,
Uitatele zile de vara-nfiripi,
Si lasi doara frunza sa cada pagan,
Prin noptile goale, care ne raman.

Cand nu esti iar ploua, pe strazi desantat,
Si tipa in ingeri, un dor neuitat,
Si pasari ca umbre prin ceruri se duc,
E toamna, e rece, si eu ma usuc.
Ioana007
Postat pe 5 Octombrie 2009 19:53
of,boierule...
lasa cele frunze galbine si ruginii sa se usuce,iara sufletul dumitale pastreaza-l vesnic roditor de ravase pentru suflet...
preciouss
Postat pe 5 Octombrie 2009 20:00
un copy/paste din oameni care mi-au placut si care... se straduie frumos...

"�tii, via�a e p�pu�� ruseasc�: �obiect similar �ntr-un alt obiect similar�.
(un p�cat acoper� pe altul )
(o triste�e acoper� pe alta)
(o iubire acoper� pe alta)
(o femeie acoper� pe. ..nu.! o femeie nu) "
fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 20:16
"la �nceput dai tot
de fiecare dat� mai mult dec�t ai
apoi p�c�toasa necesitate
de a recupera �ncepe s� te macine
ca pe un dependent de heroin�
"
fleur_de_lis
Postat pe 5 Octombrie 2009 20:16
Noi plimbam vapaia lunii,
In fiinta adormita,
Fara frunze zac alunii,
In padurea risipita.

Si luceferii in palme,
Cu iubire ii culeg,
Dorul meu sa nu ii sfarme,
De dorinta ta ii leg,

Flacari licurind sa curga,
Parul tau ca abanosul,
Pana zorii sa ne-ajunga,
Gura ta, imi da prinosul.

Rataciti vom fi prin zile ,
In al lumii lastaris,
Noaptea iar vei fi cu mine,
Ca sa ardem pe furis,

Doua stele printre umbre,
Sus pe cerul de cenusa,
Nesfarsitul ca sa-l umle,
Legand noptile la usa.

Ioana007
Postat pe 5 Octombrie 2009 20:28
fiecare ce ce-l doare,ia sa dau din degetele,ca ma mananca:

hmmm..

in miros de paine coapta
te invit sa ma uimesti
vreau s-aud doar trei cuvinte:
te iubesc mult!
sa graiesti...

cand asa o grozavie
din guritza o sa-ti iasa
o sa ma inalt la ceruri
sa te-astept,
sa-ti fiu mireasa...

in cosita-mi aurie
flori din nori tu sa-mpletesti
sa m-alinti ca alta data
cu trairi nepamantesti

zburator din alta lume
te invit sa ma iubesti...
iasomia
Postat pe 5 Octombrie 2009 21:31
Un prieten pentru fiecare suflet RADIO SUNSHINE ROMANIA
Adaugati in lista dumneavoastra id-ul de messenger radiosunshine09 si veti afla prienia adevarata.
Suntem un post de radio online, non-profit care s-a nascut dintr-o frumoasa prietenie intre membrii echipei si ascultatorii nostri si tot ce facem e numai din pasiune si din dorinta de a aduce un zambet si o raza de soare in viata tuturor ce ne primesc in casele si inimile lor.
Incepem ziua alaturi de dumneavoastra si incheiem emisia noaptea tarziu tot alaturi de dumneavoastra.
Va invit in fiecare dimineata la o ceasca de ceai sau de cafea incepand cu ora 10.
Ne puteti asculta in direct de pe site-ul nostru http://www.radiosunshine.net
accesand ASCULTA IN WINAMP.
Daca doriti sa deveniti colaborator sau sa realizati o emisiune e suficient sa ne scrieti pe messenger la adresa radiosunshine09 si noi va vom raspunde cu mare drag .
Un gand de bine va trimite tuturor echipa RADIO SUNSHINE.
Am postat acest mesaj aici nu pentru a ne facem reclama, deoarece noi nu vindem absolut nimic...ci pentru ca micuta echipa al acestui post de radio crede cu adevarat in prietenia curata, priewtenia de suflet .

Mirela37
Postat pe 5 Octombrie 2009 21:34
bre,

da' ai aparut ca un inger,un fulger...imi stricasi momentu'...ptiu!sa te bata norocu'...
m-asteptai ,te pomenesti..
iasomia
Postat pe 5 Octombrie 2009 21:40
De-as fi lucida..
Macar o picatura dintr-o viata,
Sa pic etern prin suflete desarte,
Sa stea si norii cand vreau eu sa pic
Sa pic ,doar pentru tine..ca o ploaie,
Si sufletul sa-ti racoresc...
Sa simti ca nu mai doare !

Norul a fugit cand te-a vazut..
Si m-a gonit..o raza sa ma fac,
Zambind..sa te-ncalzesc...
Si dragoste sa-ti dau..cand te ating !

Stapanul m-a trimis la luna,
S-o rog,in stea sa ma transforme
O viata-ntreaga somnul sa-ti veghez,
si prin sarut..mereu s-ajung la tine !

Sunt tot ce sufletul tau vrea,
O ploaie,o raza,un sarut..
Acum..astept,cand vei avea nevoie...
Cu gandul sa ma chemi...
si voi veni !
garbo041083
Postat pe 6 Octombrie 2009 04:06
Luciditate, sau e nebunie,
Cand soarele se-nalta-n ciocarlie,
Cand frunzele se schimba in covor,
Pe care calca zilele ce mor?

Din picaturile stranse de ceata,
Imi impletesc coroana mea de viata,
Eternul il ingrop cu mine-n noapte,
Iar tie-ti spun ca te iubesc in soapte.

Si-ti mangai parul tau de borangic,
Cu lacrimile genelor un pic,
Cu aripa de ingeri ce s-a frant,
Lasandu-ne iar singuri pe pamant.

Fug norii noaptea, cerul se-nsenina,
Cand trece alb a noptilor regina,
Lumina printre ramuri rasfirand,
Tacerea ta iar o aud plangand,

Si pasii nostri, separati coboara,
Spre-un infinit ce nu vrea ca sa moara,
Si lasa doar sperantele perfid,
Sa se loveasca de al vietii zid.
Ioana007
Postat pe 6 Octombrie 2009 18:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
offf 8 De la: garbo017014 27 Iunie 2009 16:40
vizitati Bucovina:tinutul manastirilor 1 De la: rox_rbz 29 Aprilie 2012 19:20
Iubiri...ratacite... 21 De la: eu_geminy 24 Noiembrie 2010 02:20
forum 1 De la: narcysa 12 Decembrie 2010 06:06
Si totusi e adevarat... :sml-confused0024: 97 De la: blondina_X 22 Octombrie 2010 22:21
Setari Cookie-uri