nea zambile...valabil si pt matale "ia mai baga neshte poezele"... romantzuri d'astea ca la mama lor,originale! pictor trebuia sa te faci,nu alta,la cat de bine zugravesti... |
||
preciouss Postat pe 8 Noiembrie 2009 10:05 |
||
---|---|---|
ma simt un mar rostogolit prin ploaie si prin dor ma simt... un arc netresarit un pas abrupt spre nor! ma simt si-atat mi-a mai ramas o urma de picior plimbat pe'auzul tau oftand usor un soi de bun ramas... |
||
fleurdelis Postat pe 8 Noiembrie 2009 12:55 |
||
preti, nici o grija. o sa bage zambilu ca doar sunt versulele din lirica contemporana tachinarea asta poetica cu...cu vanghe e ca razboiul celor doua roze . nu va tine mult. numai vreo 30 de ani de acu incolo. |
||
|
||
si_totusi Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:19 |
||
totushoaico.. numa' razbele ai in cap, bre... alde voi, moldovenii, ati ajuns sa v-ametiti si de la zeama de varza... vedeti bataie si la un tenis la perete... da' trebe sa recunosc, vanghele e macar meserias, nu ca puncte-puncte ala de-i scriu altii versurile... he,he,he... |
||
zambil Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:33 |
||
ia mai bine sa bag poezea, ca uite cum plange publicu' dupa arta de calitate... asaaa... balada transportului in comun (aiurea-n tramvai)... geamuri ude de la ploaie, de suflare aburind, trupuri calde-nfofolite, la garamda-nghesuite, ochi absenti, batrani tusind, in grabitele tramvaie. stransi lipiti, ca de ventuze, oamni asudati si tristi, clatindau-se la curbe ei strabat intreaga urbe, citadinii navetisti prin grabite troleibuze. in duhoarea de tricouri asudate-n canadiene eu abia de mai respir si platesc ostescul bir, trudele cotidiene din grabitelor metrouri simt deodata ca ma cheama un parfum deasupra cetei ce adie-n valuri blande din suvitele plapande zulufind pe gatul fetei care nu ma baga-n seama. aparuta-i din nestire ca o planta foarte rara ce-n padurile virgine doar in noptile senine infloreste prima oara dupa-un veac de adormire. eu ma simt exploratorul ratacit fara de veste printre smarcurile-n ceatza ce deodata are-n fatza floarea rara de poveste ce-a nascut ecuatorul. si cu simturi imbatate de arome nestiute sunt cazut in reverie, starea de euforie a iubirilor pierdute si apoi recastigate. cu putere nefireasca floarea alba se trezeste zana alba se desprinde din petalele-aburinde si spre mine ea paseste chinurile sa-mi sfarseasca. aproape ca-mi dau suflarea mintea mi se opinteste si vointa mi-e straina cand, cu voce de lumina, zana mie imi vorbeste: - coborati la urmatoarea? in vartej se-aud ecouri de paduri indepartate ce dispar ca la un semn capu-mi este ca de lemn ma lovesc nervoase coate din grabitele metrouri si din visele confuze sunt adus la realitate calator fara destin doar un ins din citadin om uitat care strabate cu grabite troleibuze. si prin indesita ploaie la fel altor mii si mii fara vis si viitor sunt inca un calator traversand orasul gri in grabitele tramvaie. |
||
zambil Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:41 |
||
zambilu, ma gandeam si eu si ma radeam , ca tot moldovanu, ce ingurgiteaza zema de verze din import. nu crede tu , ca s-ar ameti cu asta insa, simuleaza. asta asa, sa faca placere celor care-i dau prilejul de a degusta ase produse gadilitoare cum sa nu vedem razbeluri, cand stam pe pamantul marasestilor, nene? macar stim cum arata un camp de harjoana ; cu generali si invanderie acu, la tenis nu ma pricep. daca zici tu ca asta era, asa o fi insa, eu ziceam ca-i un fel de mijoarca da', cred ca din nestiinta, am confundat giocul. oricum , e distractiv de urmarit |
||
si_totusi Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:55 |
||
mi-am prins sufletul in pumnul strans si-am innabusit din nou durere-amara, pentru ca tu sa nu-mi vezi chipul plans si lacrima cea calda sa nu doara. mi-e dor si doare camera din suflet, unde, cu grija, am pastrat eu amintirea, dar totul parca e un biet pamflet si rolul principal-l ocupa iar iubirea. strang ochii si innabus sentimentele-alene in dosul genelor lipite, dar iar ude veni-va iarna cu nelipsitele-i troiene peste copacii ce-s acum cu ramuri nude. veni-va iar tristetea in inima pustie si flori de gheata inflori-vor la feresti, e toamna iar, si-arome fine de gutuie vor risipi, in cele patru zari, tacute vesti. apoi veni-va cu bradut Craciunul si langa el noi vom canta colinde dar ce folos ca nu-i nici unul sa mi te-aduca langa mine-atunci, iubite... |
||
tutankhamon Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:58 |
||
totusoaico, vezi sa n-ajunga sa se joace razbelu' pe terenu' tau, daca tot iti place sa sufli-n jar... c-asa se-ntampla de la cantemir incoace, aia se bat si moldovenii-ncaseaza scatoalcele... | ||
zambil Postat pe 8 Noiembrie 2009 13:59 |
||
ioi,zambilu'...ce frumos stii matale sa iubesti.... ferice de fomeia aia care-ti dezleaga limba fara sa dadea cu bibeloaie dupa matale! |
||
preciouss Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:04 |
||
tutiii, m-ai amutit! | ||
fleurdelis Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:06 |
||
tutankhamon Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:09 |
||
tutanko,da mai fa si d'alea cu bucate alese,vesele si datatoare de pofte,cum facusi cu neshte pagini in urma... | ||
preciouss Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:11 |
||
las, zambilu ca nu-i chiar asa. istoria, parca nu zice asta. nu au inhatat moldovenii scatoalce din acelea rusinoase. din cate stiu, s-au tinut batzosi. nu si-au deschis portile de pe la cetati, in fata oricarui beizadea ca-mi place sa suflu in jar, tine de curiozitate. sa vad cat de tare poate fi focul . am eu grija sa nu ma frig. stau cu galeata in mana, pentru orice eventualitate |
||
si_totusi Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:13 |
||
tutanko, te iubesc! ai postat o poezie de ma apuca jalea dupa o iubire mare si frumoasa. pe seara,sa imi trimiti si mie pe mess poezia asta, please!! |
||
dihoritza Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:15 |
||
preci...vrai sa te razi???...stai ca ma duc la bu sa trag o pipa...poate imi vine inspiratiunea.... | ||
tutankhamon Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:23 |
||
rizzo...io ti-o bag acuma....o gasesti in offlineuri.....e o poezea compusa aseara la 2 tigari....cred ca nici 20 de minute nu mi-o luat.... | ||
tutankhamon Postat pe 8 Noiembrie 2009 14:24 |
||
Vremea murmurand ma cheama, Batand zilnic pe la usi, Colb de amintiri s-astearna, Clipe stranse in cenusi. Ochii tai doar mai scanteie, Cand aevea-n vise treci, Trup mladiu, trup de femeie, Pe tacutele poteci, Noaptea-n mine intarzie, Umbra voi sa ti-o cuprind, Sa ma-nchid in vesnicie, Printre stelele de-argint. Si in dorurile mele, Negurile sa le rup, In iluzii efemere, De iubiri care se duc. Sa ma pierd cuprins de patimi, In fierbintii ochi adanci, Cu dorinte ce le clatini Cand privirile le-arunci. Sa zburam ca o harjoana, Doua patimi fara glas, Peste noi cand se rastoarna, Toate clipele din ceas. Vremea este calatoare, Dorm adancile paduri, Pasari trec ratacitoare, Ca sarutul dulcei guri. Pentru Tutankamon, cu prietenie. |
||
Ioana007 Postat pe 8 Noiembrie 2009 17:35 |
||
... M-ai stors din nevazute molecule Si poate ca in carnea mea de om Sunt mii de Cai Lactee minuscule Si un univers in fiece atom. ... |
||
lala_cri Postat pe 8 Noiembrie 2009 17:38 |
||
vanghi...superbe versuri.... | ||
tutankhamon Postat pe 8 Noiembrie 2009 17:42 |
||
stau la masa-n cot, vrajita inca nu sunt pregatita, n-am de gand sa fiu bunica probabil sunt obosita. masa-ntinsa ca la carte oaspeti multi,priviri ciudate ma masoara ca pe-o stire cred ca o sa-mi ies din fire. unul cere mult prea mult altul vrea sa il ascult, o duduie zapacita varsa vinul intr-o clipa cred ca e indragostita. ii zambesc subit,complice stiu cum e cand esti ferice. narile-mi dau sa vibreze au inceput sa fumeze sper sa nu ma deranjeze. fumul vine rotocoale simt ca mor! dar am rabdare... ca doar n-am trait aiurea inca stiu sa imi tin firea rad cu capul dat pe spate, rad voios, caci aud soapte soapte ce vin de departe... mare lucru am primit cand pe lume am venit nu ne-aude nimeni gandul care zboara ca natangul. acum ma gandesc s-adorm, parca vad ca iar n-am somn! cum sa dorm?cand in nestire gandul tau iar intra-n mine... vaz ca v-ati jucat,a mea e :aiurea-n capu' la masa.... |
||
iasomia Postat pe 8 Noiembrie 2009 20:32 |
||
Ridicare Simturi noi, straine, calde Ma strivesc si-mi iau suflarea- Ieri apusurile-mi pareau fade Cand ardeam trist lumanarea. Imprejur s-au ridicat aripi Sa-mi ajute zborul-nalt Legaturi tu-ncepi sa-nfiripi Sa nu mai existe-un alt. Simt cum vraja ma cuprinde Dorul de tine acum e viu Stea de foc in cer se-aprinde Incep ape vii in pustiu. Cararea de ieri, cea stramba, Se indreapta-n lumina lunii Nemiscarea-i acum samba Sufletul nu-i sclavul humii. Zambetul stingher de ieri- Ras in clocot si-n lumina Nu mai sunt de nicaieri Nu mai sunt doar o straina. de gianiblue |
||
gianiblue Postat pe 8 Noiembrie 2009 22:26 |
||
Asculta cuvinte secrete de-amor Insectele-n ierbi Muzici iambii superbi Care-n piept de paduri se-nfior Calatorule-opreste aici e Rascrucea Marii Taceri Lumea-i un luthier Randul tau sa afli ce zice Toate laolalta de-a valma Cand apusul isi lasa Cortina violet-aurie Amintirile, rand pe rand Ma iau de mana Ma duc Pe taramul sufletului Unde lumina Orbitoare a zilei Se mai subtie. Cat de mult seamana-apusul cu-n rasarit! Sete dupa lucruri nemaivazute, Sete dupa toate cate se sting... Toate noi! Cele vechi, prafuite de timp. |
||
amrita Postat pe 9 Noiembrie 2009 08:40 |
||
Am adormit cu gandul ratacit Prin sunete de aripi care zboara, Atatea doruri frante-au rasarit, In nebunia zilelor spre seara, Si-n visul meu cu nostalgii de toamne, Prin umbra amiezelor tu treci, Cu inima mea stransa intre palme, Cand in dorinta ta ma ratacesti, Ramane-n prag gheata ce nu mai pleaca, Sa tremure uitata peste timp, Mos Niculaie uita sa mai treaca Si alte flori ne sfasaie in ghimpi, Noroc avem ca inca ne mai ploua, Si mari de frunze ne mai troienesc, Plang ingerii in cer lacrimi de roua, Si nopti tarzii de toamna-n mine cresc. |
||
Ioana007 Postat pe 9 Noiembrie 2009 09:01 |
||
Vanghi, versurile tale, chiar daca triste... atat de calde, atat de dulci... sunt balsam pentru suflet! . . |
||
garbo_C Postat pe 9 Noiembrie 2009 09:06 |
||
cum ne-a obisnuit deja... | ||
zambila Postat pe 9 Noiembrie 2009 09:13 |
||
ia sa vaz,ca astazi citesc mai bine. cu zambilu' parca ai fi in croaziera.. desi, esti in ratb,asa e el,priceput.. giani, "Cand ardeam trist lumanarea." sexi ce esti...chiar si cand esti trista,deh...blestemul femeilor frumoase... vanghele, asa mami,baga dragoste.. |
||
iasomia Postat pe 9 Noiembrie 2009 11:22 |
||
Afara ploua, poate pomii ploua, Cu lacrimile zilelor ne plang, Aduna cerul boabele de roua, Si eu acum in inima le strang. Sa cresc in suflet floarea ta cea rara, Femeie-nvaluita-n borangic, Cand fulgera sau tuna pe afara, Si-n cerul orb, nu-i timp pentru nimic. Doar apa mai goneste la ferestre, Ca niste ganduri rupte din artar, Cu pasul ingerului ce fosneste, In amiaza zilei funerar, Si florile-ngenunche in gradina, De dorul tau lauta sfaramata, Miresmele sa creasca in sulfina, Si-n nebunia noptii adunata. |
||
Ioana007 Postat pe 9 Noiembrie 2009 16:15 |
||
bravo,ionica... | ||
iasomia Postat pe 9 Noiembrie 2009 16:21 |
||
Noaptea gandurile mele, Focul arde-n ore tainic, Si raneste-adanc tacerea, Intunericului sobra, Vantu-n ramuris se scalda, Un pisoi se vaita jalnic, Amintirile jaratec, Ard molatece in soba. Cu rubine-nflacarate, Dorul meu te incununa, Stele care ard pe tample Si in parul tau balai, Te iubesc dar n-are cine Glasul inimii sa-l spuna, Cand sarutul tau m-arunca, Pe al gurii tale rai. Si o floare-nsangerata, Rosie-mi devine gura, Umeda ca primavara, Stransa toata-n ghiocei, Si la piept ingreunata De dorinti, iti frang faptura, Sarutarile tacute, Le inod, micuti cercei. |
||
Ioana007 Postat pe 9 Noiembrie 2009 16:30 |
||
parafrazand un copil drag mie...: inima mea: inima e-albastra, ea e cusuta cu ata verde.... inima, poate sa si vorbeasca |
||
fleurdelis Postat pe 9 Noiembrie 2009 17:03 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
cal | 3 | De la: hermosa20 28 Iunie 2012 15:36 |
vaccinarea impotriva virusului hpv | 17 | De la: daria_pet 20 Octombrie 2009 01:59 |
curs de echitatie | 1 | De la: garbo_1502 3 Mai 2012 18:22 |
|
||
Din 1 martie pana in 9 martie sunt zilele babelor. Se zice din batrani ca asa cum va fi baba asa iti va fi viata in acel an. | 56 | De la: betty37 7 Martie 2011 00:00 |
De ce sa nu cred in vise? | 4 | De la: caleidoscop 29 Mai 2012 12:20 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri