ba da!io da io nu ma pricep....vezi tu .....io s pelicana!!!!1 | ||
nazirra Postat pe 12 Noiembrie 2009 23:22 |
||
---|---|---|
Nu-i bai... primesc! io mi-s vultur... |
||
garbo_C Postat pe 12 Noiembrie 2009 23:26 |
||
bini!!!!!!1 | ||
|
||
nazirra Postat pe 12 Noiembrie 2009 23:30 |
||
mi-e sufletul prins intre durere si lacrimi precum nuca-nchistata in coaja-i prea groasa as vrea iar sa uit si iubire, si patimi, sa ma-nec intr-o iubire adanca si nebuloasa. mi-e dor sa te strig, mi-e dor sa te chem si tu sa raspunzi din ungherul tau gol, as vrea sa nu fie intalnirea iar un blestem ca inimii mele sa nu-i dai iarasi ocol. si visul se duce, se preface iarasi in fum si toamna revine cu ploi reci si marunte nu-i nimeni pe drum, sunt singura-acum si lacrimile grele aluneca-n munte. si vreau sa te am, si vreau sa te-ating ca dorul de tine sa pot sa ti-l cant si soaptele-alene la ureche-ti eu sting dar totul dispare, purtat iar de vant. |
||
tutankhamon Postat pe 12 Noiembrie 2009 23:48 |
||
precilica, te si vad..guritza.. nascand flori si iarba cu ochii mintii. botanista mica... |
||
iasomia Postat pe 13 Noiembrie 2009 10:01 |
||
"Eu �tiu c-ai s� m�-n�eli chiar m�ine... Dar fiindc� azi mi te dai toat�, Am s� te iert - E vechi p�catul �i nu e�ti prima vinovat�!... �n cinstea ta, Cea mai frumoas� din toate fetele ce mint, Am ars miresme-otr�vitoare �n trepieduri de argint, �n pat �i-am pres�rat garoafe �i maci - Tot flori �ns�ngerate - �i cu parfum de brad p�tat-am dantela pernelor curate, Iar �n covorul din perete ca �i-ntr-o glastr� am �nfipt Trei ramuri verzi de l�m�i�� �i-un ram uscat de-Eucalipt. Dar iat�, Bate miezul nop�ii... E ora c�nd aman�ii,-alt'dat�, Sorbeau cu-amantele-mpreun� otrava binecuv�ntat�... Deci vino, Vino �i desprinde-�i din pieptenul de filde� p�rul, �nfinge-�i �n priviri Minciuna �i-n caldul buzei Adev�rul �i spune-mi: Dintre c��i avur� norocul s� te aib�-a�a C��i au murit �i c��i blesteam� de-a nu te fi putut uita?... Eu �tiu c-ai s� m�-n�eli chiar m�ine... Dar fiindc� azi mi te dai toat�. Am s� te iert - E vechi p�catul �i nu e�ti prima vinovat�!... Deci nu-�i cer vorbe-mperecheate de s�rut�ri, Nu-�i cer s�-mi spui Nimic din tot ce-ai spus la al�ii, Ci tot ce n-ai spus nim�nui. �i nu-�i cer patima nebun� �i f�r� de sf�r�it, Nu-�i cer Nimic din ce poetul palid Cer�e�te-n veci de veci, stingher, Voi doar s�-mi schimbi de po�i o clip� Din �irul clipelor la fel, S�-mi torni �n suflet �nfinitul unui pahar de hidromel, �n p�r s�-mi �mplete�ti cununa de laur verde �i �n priviri S�-mi �mpietre�ti pe veci minciuna neprih�nitelor iubiri. �i-a�a t�cu�i - Ca dou� umbre, tr�nti�i pe mald�rul de flori - S�-ncepem slujba-n miez de noapte �i m�ine s-o sf�r�im �n zori!" Ion Minulescu |
||
zambila Postat pe 13 Noiembrie 2009 10:06 |
||
floricele pe campii, hai sa le-adunam,copii.. ioi,ce bine era la gradi... |
||
preciouss Postat pe 13 Noiembrie 2009 10:07 |
||
Vineri Static, ma pierd prin cruci nepurtate de zori zilei de ieri. Nimfe desenate pe trotuarul mintii mele. Alegorii dezradacinate se zbat in miezul tau� Pura, te-inchizi, intre perdele si concesii peste mine. Sfere-mpaturate in prea multe siruri de idei. Sa-mi desenezi o umbra de tacere atunci cand te privesc� by G... |
||
Anouk Postat pe 13 Noiembrie 2009 22:43 |
||
Tacere... In craterul pe care mi l-ai desenat in gand, m-ascund de cei ce m-au vazut plangand. Iti caut rasuflarea ce ai uitat-o printre buzele mele... Culeg cateva petale dintr-un trandafir putred si iti daruiesc un vis. Nu cred ca intunericul te vrea... Taci... te rog.. doar taci... Imi aluneca printre degete iluzia ca te-am iubit. Cuvintele se sinucid in fata mea. O tacere proverbiala se lasa asupra tacerii tale. Imi sangereaza glasul de cand iti strig tacerea. Ochii mei ti-au uitat numele... Cheia catre tacerea ta a evadat din templul pe care i l-am zidit... by G... |
||
Anouk Postat pe 14 Noiembrie 2009 08:55 |
||
am inghetat citind "Tacerea"... ' | ||
garbo_C Postat pe 14 Noiembrie 2009 09:08 |
||
Vantul pe afara bate cam zurliu, Si cu dinti de gheata musca din copaci, Te-ntrebam atuncea, daca pot sa-ti scriu, Iar tu mi-ai raspuns: nu imi scrie taci. A trecut un secol, dar nu viata toata, Ninge cu flori albe, ninge cu sperante, Si cuvinte tandre, bat iarasi la poarta Aducand cu ele, dorul de vacante. Ma gasesc aicea, nu am plecat inca, Alerg prin gradina orelor pustii, Si te-astept pe tine-n pacea mea adanca, Inflorita toata, poate c-ai sa vii. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 09:11 |
||
Prietena draga, nu vreau sa te supar, Cuvantul la mine e-o floare de nufar, El vine, se duce, un inger in neant, Si altul ocupa locul vacant, De-aceea tacerea cu ingeri se umple, Si dorul saruturi iti lasa pe frunte, Cand seara intinsa stai lenes pe pat, Miresme de flori, incaperea strabat, Si ochii tai galesi pe pleoape saruta, Tacerea cu tine, prin vise discuta, Si mana ti-atige cand e pusa pe piept, In cerul cu stele sa vii te astept, Dar tu iar cu somnul, strabati departari, Trec pasari zburand in inalt peste mari, Dorinta de tine in oglinzi se-nfiripa, Cu luminile lunii cazand peste clipa. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 09:12 |
||
Sa impartim poeziile pe toate, Mici straluciri de stele peste noapte, Cand intunericul fara de glas, Pe strada noastra a facut popas. Din plop sa rupem o micuta frunza, Scanteia versului poate s-ascunza, Si-n palma ta devine piatra rara, A dragostei pastrate-odinioara. Prin toamnele care fosnesc sub pas, Trec zilele care au mai ramas, Cuvintele, se duc incet si ele, Cu straluciri de pulbere de stele Doar tu ramai etern la poarta ta, Numai ca vantul care o sufla, Nu este vantul, este dorul meu, Cu care-n nopti, te-mbratisez mereu. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 09:15 |
||
Celui care ne picura senin in suflete... Multumesc, Vanghi! |
||
garbo_C Postat pe 14 Noiembrie 2009 09:21 |
||
Cuvintele frumoase sunt in tine, Imbratisate intr-un labirint. Cu ingeri sufletul sa ti-l aline, In zilele si noptile ce mint. Frumoase nu sunt ele, esti doar tu, Si treci prin miezul zilelor craiasa, Si florile te-mbratiseaz-acu, Cand pasii tai, te scot timid din casa. De-atata frumusete infloresc, Gradinile lasate ca sa moara, Povara lor ce-a verde o-mpletesc, De soare ca un dans de primavara. Si-n pasii tai cad fragile petale, Sa-ti fie drumul moale ca un puf, Si dorurile-n zbor sentimentale, Pasari de umbra-n cerul de naduf. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 10:35 |
||
atata timp,cat pe planeta mai exista spirite imbatate de poezie si amor,mai exista o sansa ppt supravietuire... stele,flori si multa pretuire pt voi...haruitilor poeti |
||
LILO Postat pe 14 Noiembrie 2009 10:41 |
||
sis, "e" grele, mami... lilo...parca e mai bine aici decat pe toapice penibile despre secsuiala |
||
Anouk Postat pe 14 Noiembrie 2009 10:44 |
||
of...aici ii cald si bineee... putem,respira,putem visa,putem zbura... |
||
LILO Postat pe 14 Noiembrie 2009 10:46 |
||
ehhhh.. fratelo,fratelo.. frumoasa "boala" ai talica.... |
||
iasomia Postat pe 14 Noiembrie 2009 11:14 |
||
E drept c-am fost prin lume pelerinul Impestritat, cu chip de mascarici mi-am irosit prea plinul si putinul, lovit de-al suferintii mele bici. Chioras privit-am adevarul, insa Trecand peste al ratacirii prag m-a-mpins in tinerete fata plansa si-am inteles ca numai tu mi-esti drag E totul nesfarsire, stiu misterul Iubirea la-ncercare nu-mi mai pun, Ci las sa-I fii tu zeul, temnicerul Cel dulce-n seama caruia m-adun� Zi-mi bun venit la cerul tau iubite, si-n umbra ta curata ma inchide ! Sonetul CX - Shakespeare |
||
Anouk Postat pe 14 Noiembrie 2009 18:24 |
||
In umbrele noptii o pasare sura, Dorinta din noi, o provoaca adanca, Cu sunete dulci ne-mpresoara si fura, La pieptul iubirii in nopti ne arunca. Iar noaptea se-noada uitata-n perdele, Si bratele moi la fereastra desface, O umbra pierduta in muguri de stele, Si-n somnul naturii din noi care tace. Iubiri ne colinda prin vremuri straine, Cu marmura alba a lunilor moarte, Trecutul e astazi pierdut in ruine, Si sangera gustul, ca merele coapte. In noaptea aceasta prin noi care trece, Iubito departe nu vreau sa te pierd, Si-n razele lunii, tacuta si rece, Cu gura fierbinte, pe gat te dezmierd. Ma pierd in albastrul din privirea ta pura, Respiratia-i nufar bolnav de dojana. Stele cad departe-n ceruri, sarutarile pe gura, Urca lenes catre pleoape, in flori rosii mici pe geana. |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 19:18 |
||
Pe kudika, o doamna a avut amabilitatea sa imi traduca una dintre poeziile mele mai vechi, in limba spaniola.Redau mai jos amandoua formele: De la: kudika023770, la data 2009-11-14 09:56:20 Sa ne-ntalnim, cand salcia iar plange, Si umbrele le-asterne la pamant, Cu pasi usori cand crengile le-om frange, Si ochii s-or privi fara cuvant, Sa ne-ntalnim, cand mana disperata, Pe tine te va cauta in vis, Si clopotul pe creste o sa bata, Cararile cu semnul interzis. Sa ne-ntalnim, in inima mea beata, De-atatea flori, ce in gradini s-au stins, Sub luna alba, ce se plimba roata, Pe-un cer in care, stelele au nins. Sa ne-ntalnim in umbrele din tine, Ce ard amiezile in asfintit, Calcand cu talpa, pe corole fine, Carari de dor, ce duc spre infinit. Sa ne-ntalnim bolnavi de dor in noapte, Pe frunza neuitatului amor, Cand pescarusii, ale noastre soapte, Le-or face cer, sub aripile lor� si traducerea Para cumplir, pero no se quejan Y las sombras se sientan, Con pasos cuando rompemos las ramas, Y sus ojos est�n siempre buscando Para cumplir, se parte la desesperaci�n, Se buscar� en la imaginaci�n Y para vencer a una campana en las crestas, Rutas con estas caras. Para cumplir, mi latido del coraz�n, Por muchas flores en los jardines que se han extinguido, Bajo meses blanco, que estaba caminando atraer la atenci�n En un cielo donde las estrellas nos fascin�. Para cumplir en la ardiente, ¿Qu� ardor en la tarde lentamente, Intensificar el pie, el Coro Por �ltimo, Faltan caminos que van al infinito. Enfermo con ganas de reunirse de noche Las hojas de olvidar el amor, el nuestros sonidos de coche Puedo recordar si es el dolor Traducere in limba spaniola de:iulia069834 |
||
Ioana007 Postat pe 14 Noiembrie 2009 19:21 |
||
madam iulia, sa-mi fie cu iertare...ca si eu inteleg spaniola | ||
pik_nik Postat pe 14 Noiembrie 2009 19:52 |
||
pikane...io ma gandeam care parte s-o iau drept citat demonstartiv si sa zic "ete,na!"...da' nu pot,ca nu-mi place sa dau copy/paste la o intreaga postare... boierule,stay out of kudika! |
||
preciouss Postat pe 14 Noiembrie 2009 19:56 |
||
pretioaso, sper sa fiu bine inteles, eu nu discut in nici un fel calitatea poeziei, ca nu-i treaba mea. insa cele doua au un singur lucru in comun. numarul strofelor. | ||
pik_nik Postat pe 14 Noiembrie 2009 19:59 |
||
my point exactly! nu tot ce zboara se mananca,vanghelis... ca sa nu mai spun ca "amabilitate" are,in lumea in care traim,mai multe valente... |
||
preciouss Postat pe 14 Noiembrie 2009 20:04 |
||
Scrisoare de la o necunoscuta... Oamenii nu obosesc niciodata sa-si faca rau�Sa raneasca. Sa se raneasca. Sa acuze. Sa se scuze. Ne privim in oglinda si nu ne place ce vedem. Si atunci, spargem oglinda gandind ca deformeaza. Alungim mult realitatea, la amindoua capetele, pana ia forma dorita de noi. Ne mistificam singuri. Mimam viata. Mimam dragostea. Mimam durerea. Cautam un surogat pentru puritate. Nu intelegem iubirea ca destin. Aratam a cutit. Aratam a rana. Ne falsificam trecutul. Ne redecoram prezentul cu minciuni. Oricum, viitorul e departe. Uitam sa rostim cuvintele magice. Nu recunoastem un lucru bun cand ni se intimpla. Plangem cand il pierdem. Facem declaratii de dragoste. Facem declaratii de razboi. Asteptam sa primim. Uitam sa dam. Cadem in derizoriu. Cadem in banal. Cadem in ridicol. Sfanta Treime� Idealizam. Ne inchinam la idoli. Adevarul ne sperie. Minciuna e mai sigura. Uitam sa iubim frumos. Uitam sa plangem. Uitam sa privim. Uitam sa traim. Riscam. Pierdem. Ne victimizam. Intotdeauna, ceilalti sunt de vina. Daruim iubire primitiva, fara substanta, fara ecou si fara glorie. Intre ceea ce vrem si putinul pe care il primim, incape toata tragedia lumii. Ne amputam sentimentele. Ne umplem de ura. Ne iubim esecurile. Ne ardem puntile. Ne ingropam visurile. In fiecare zi pierdem ceva din noi. Nefericirea devine semn heraldic. Plecam cu prima ploaie. Ne intoarcem cu ultima ninsoare. Ne trimitem flori. Ne trimitem cuvinte. Ne trimitem lacrimi. Ne e frica de noapte. Ne e frica sa iubim. Ne e frica sa credem. Ne e frica sa fim. Existam doar in povesti. Existam doar in cuvinte. Sonetele lui Shakespeare ne par banale. Cine mai are nevoie de ele? Uitam sa ne-ntrebam�de ce ? Uitam de noi. Uitam de altii. Uitam sa ne plecam fruntea in fata femeii. Uitam ca o singura lacrima schimba viata cuiva. Trecem din gura in gura, ca un zvon public. Ne credem profunzi. Reusim sa fim doar patetici. Cum e sa fi de cealalta parte a baricadei ? Cum e sa ai in mana biciul Magicianului ? Cum e sa te joci cu oamenii ca si cum ar fi personajele unei piese absurde ? Cum e sa te joci de-a Dumnezeu ? Cat pretuieste pentru tine o promisiune ? |
||
Anouk Postat pe 14 Noiembrie 2009 22:03 |
||
mami,aia o uitat - in tot carnatul ala - sa mimeze orgasmu'... | ||
preciouss Postat pe 14 Noiembrie 2009 23:06 |
||
Luna plange peste mare, cu vapaia argintie, Ochiul cerului albastru, este sfasaiat de corbi, Lumea dorului se-ntinde, singurateca, pustie, Prin padurea ei uscata, se pierd umbrele de orbi. Pe un varf ce se pravale, sta biserica crestina, Umbra ferecata-n noapte, apa murmurand in vad, Toamne ce-au trecut de-a randul, toamnele ce au sa vina, Frunze sunt din pomul vietii, peste ziduri vechi ce cad. Candela lumina arde, palida si tremurand, Si icoana cea batrana din firida ne priveste, Inger inegrit de vreme printre buze murmurand, O litanie prelunga, sunand mort, ca o poveste. Preoti imbracati in negru, in tacerea cea pioasa, Cand luminile se-nalta spre-ntuneric ca un rug, Cantecul printre vitralii,prind pe doua voci sa teasa, Suferintele din suflet, pasari albe-n cer ajung. Geme codrul frant de vanturi, gonind toamna peste munti, Rugaciunile se-nalta intr-o funerara ruga, Vorbele zburand din gura ce-a imbatranit sub frunti, Bat cu arupile-n poarta raiului ca sa patrunda. Vaile se pierd in noapte cu salasele pagane, Noaptea le cuprinde-n brate ca un urias mormant, Si cu pasul lui molatec, prin paduri si campi de grane, Cum ar merge peste ape, trece Dumnezeu cel Sfant. |
||
Ioana007 Postat pe 15 Noiembrie 2009 18:06 |
||
Iubitii lor transpirau pe terenul de fotbal, industriala intindere pe buretelul verde in sala, prietenele lor pregateau ora de balet, tobosarii isi maritau fetele cu flautistii imbracati in galben- si ne impresionam pe celofanul dulceturilor de prune, ridicand pe genunchi luciosul rand de foi. Sa zici ca nu am indrazneala- in plusul meu interior, raisoneur la tigarile imbracate in hartie, sa mai zici ca nu stiu sa le ling cand se despoaie de gura ta ca un varf de creion. Silabele-miezul-herpetica at eritematos-lupus scarcell - iote ca raisoneur la tigarile tale, mestec fumul in pungi de plastic multicolore. Iarasi ma duc pe gheata desculta, vinetie genune pe calcaiele-ti. |
||
amrita Postat pe 16 Noiembrie 2009 07:21 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
ce parere aveti despre articolul ,,,Salvati-ne dragostea! M-am maritat cu fratele meu | 15 | De la: ingerasulluptator 19 Iulie 2012 18:29 |
Prin casatorie ti se mareste cercul de prieteni nedoriti si rude barfitoare | 67 | De la: dede 11 August 2010 19:02 |
Invitatie la studiu - dezvoltarea in firme | 1 | De la: Ander 14 Februarie 2012 23:45 |
|
||
Educatia copiilor | 99 | De la: dor72 15 Aprilie 2011 12:34 |
ce e mai important in viata pt voi? | 35 | De la: garbo267052 4 Iulie 2012 07:22 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri