pretioaso, daca tot stii spaniola..de ce nu i-ai tradus poezeaua lu' fratelo,mami? nu-l vezi ce incantat era ca o doamna i-a facut traducerea?... l-a mai apucat si tristetea din cauza situatiunii... fratelo, hai ba mami ca astazi e luni,alunga ingeru' ala negru...baga-l pe ala albu. amrito. Silabele-miezul-herpetica at eritematos-lupus scarcell de la ce iti vin iubita astea? de la porcina care batuie,este? pai..daca ne tin astia numa' in virusi,normal.. numa' boli la tv. te ia capu'... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 10:48 |
||
---|---|---|
vrea cnva ajutor la tradus hai ca va ajut eu | ||
carina Postat pe 16 Noiembrie 2009 10:57 |
||
M-am bucurat, si continui sa ma bucur, nu pentru ca poezia nu a iesit cum ar trebui la traducere.Probabil ca pana la urma va trebui sa o fac eu mai tarziu.M-am bucurat pentru ca a incercat sa faca acest lucru, ori nu este o dovada mai mare de prietenie decat sa-ti ajuti prietenii cu puterile tale.Chiar daca puterile sunt mai scurte.Sunt foarte multi oameni care fac promisiuni, si care a doua zi uita de promisiunile facute.Din aceasta cauza, imi scot palaria in fata acestei Doamne care merita toata consideratia mea, pentru ca a facut ceva din propria ei placere si fara sa aiba vreo obligatie anume. | ||
|
||
Ioana007 Postat pe 16 Noiembrie 2009 10:59 |
||
Ce poate fi mai inteles, Decat sa fii mereu aici, Chiar daca eu nu vin ades, Ramanem peste timp amici, Si te rasfat cu-o virtuala, O floare de Nu ma uita, Pe care o gasesti in poala, Sau prins-acum de iia ta, Si te sarut, cu-mbratisare, Pe fruntea si pe ochii tai, Sa infloresti eterna floare, Cu dorul dragostei dintai, Si cand mi-e rau si cand mi-e bine, Sa -mi fii tovarasa mereu, Ca luna-n noptile senine, Purtand cu tine, dorul meu. Asa cum cerul marii duce, Albi pescarusi spre infinit In orizont ca sa se culce, Tipand prin nouri ragusit, Cum negre trec corabii multe, Cu dorul lor legat de tarm, Acelasi dor, ma-ntoarca, uite, La minunatul tau taram. Si-n nopti cand luna isi strecoara, Lumini ce tremura-n odai, Cu tine sa mai vorbesc iara, Sau poate doar, cu ochii tai. |
||
Ioana007 Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:00 |
||
E ceru-n noi, povara cenusie, Urcand spre zori din pomii cenusii, S-au adunat solemne pe campie, Tacerile plangand in ciocarlii, Culorile au disparut cu totul, Iubirea zace-n mine cenusiu, Alunecam prin zile de-a inotul, Fosnind cu pasii-ntr-un decor pustiu, Si ma intreb vaslind cu disperare, Unde e tarmu-n valuri presurat, Iubirea ca un semn de intrebare In care ochi acuma s-a scaldat, De ce doar pescarusii ma-nconjoara, Tipand nerabdatori in dorul meu, Si valurile vietii bat in seara, Cu intrebari ce mi le pun mereu, Dar marea tace, nu imi da raspunsul, Corabii negre se ascund in larg, Si eu stau rastignit pe nepatrunsul Iluziilor mele, drept catarg, Trec noptile si ma colind sirene, Cu glasul lor cel dulce aiurit, Si alge moi, ma mangaie pe gene, Cu valul frant de tarmul adormit. |
||
Ioana007 Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:01 |
||
Femeia mea, pierduta in tarana, Femeia mea pierduta ieri in foc, In apele ce mi s-au scurs pe mana, Si-n palme n-au ramas, ca n-aveau loc, Te-oi plamadi din lacrimile mele, Din frunzele copacilor ce sunt, Din noptile ce se sfasie-n stele, Din umbra mea cazuta pe pamant, Din dorul lup, ce urla-n inserare, Cu dintii lunii noaptea luminand, Din dragoste si iar din disperare, Din aripe de ingeri lunecand, Si sufletul din umbra am sa-l fac, Sa cante ca o orga triumfala, Poemele cu degete de Bach, Cu tandre fosnete, cazand din poala. Si noptile din mine-am sa sarut Obrazul tau, cu presarate perle, Un cer de stele-arzande dedesubt, Ce il rastorn in dorurile mele. |
||
Ioana007 Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:02 |
||
fratelo, viata-i complicata sa nu uiti frate niciodata ca sora-ti sunt, si te simpatizez si multa fericire iti doresc. purtam in noi dureri de nedescris luptam viteji cu-al vietii crunt abis. fii curajos! si lupta pt tine.. caci maine sigur: iti va fi mai bine... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:10 |
||
vanghele... hai ca de mine nu poti sa spui ca n-am fost prompt cand a fost sa bag cate-o critica constructiva, acolo... iote-acuma... Poemele cu degete de Bach, Cu tandre fosnete, cazand din poala. adeca, de ce fosneau degetele alea-n poala, ha?... si de ce-au cazut din poala, pana la urma, daca tot isi faceau treaba?... |
||
zambil Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:10 |
||
no, iote ca si zambilu' iti tine companie... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:12 |
||
Sigur ca da, iata o interpretare la care sigur nu m-am gandit. Referitor la "Poemele cu degete de Bach", si "Cu tandre fosnete cazand din poala", sunt doua imagini diferite:Prima se referea la Bach cantand la orga, una din creatiile lui, auzi sunetele dar vezi si goana degetelor pe clape.Sufletul meu, vede si creaza, femeia ideala care are in ea maretiei muzicii lui Bach.Dar exista un autism a imaginii sugerata de acele degete care sugereaza miscarea navalnica, asemanatoare pasiunii.Ori la un moment dat, aceasta imagine se sparge in cioburi si eu recreez fiinta din ceea ce este ea mai femeie si mai omenesc cu putinta.Este ca si cum ai inchide ochii si auzi zgomotele de poale atat de familiare care alearga in jurul tau.Poezia nu are nimic obscen in ea.Dar sunt de acord, ca spiritul omenesc are o imaginatie debordanta si poate veni cu idei noi si neasteptate. |
||
Ioana007 Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:31 |
||
fiecare vede ce cunoaste |
||
zambila Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:39 |
||
vanghele, stii cum zice courvitu' de frantzuz: qui s'excuse, s'accuse... las-o cum a cazut, sa mai mananc si eu o painica cu parizer, p-acilea pe langa tine... si p-orma, poezia este perversa prin insasi natura ei... vorbim de flori, frunze cazute si serafimi asexuati, da' totu-i despre maciuci, pana la urma... date sau nedate... |
||
zambil Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:40 |
||
ioi,zambilu' asa mami..initiaza-ne.... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 11:43 |
||
iasomico... poezia a fost inventata pt mantuirea femeilor, care prin natura lor sunt cu couru-n iad si cu sufletu-n rai... pana la poezie, le munceau dracii la bouci fara niciun fel de rasplata sufleteasca... |
||
zambil Postat pe 16 Noiembrie 2009 12:00 |
||
ioi,zambilu'...mami,ma dor falcile de ras.... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 12:03 |
||
Las criticii sa disece... eu, muritor de rand, ma limitez la a citi, a simti si a ma bucura de fiecare vers. Frumos, Vanghi! . |
||
garbo_C Postat pe 16 Noiembrie 2009 12:13 |
||
cerule, cum ma mami? muritor? nu esti muritoare?... acum lasand gluma la o parte,nu-l critica nimeni pe Ion,interventiile lu' zambilu' sunt bine venite pt el,relationam... |
||
iasomia Postat pe 16 Noiembrie 2009 12:20 |
||
iaso, eu am inceput saptamana, gata obosita... sa nu va mirati de ce-oi mai scrie... sigur ca au si criticii rostul lor pe lume, am zis eu altceva? . |
||
garbo_C Postat pe 16 Noiembrie 2009 12:23 |
||
LILO Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:40 |
||
A sosit clipa,iubitule... Voi rupe floarea, Voi smulge-o din radacini Si voi imparti-o In patru vanturi Si niciodata,pe nimeni Mirosul acestei flori Nu va umple de noroc. A sosit clipa,iubitule... Clipa ingroparii florilor, A florii mele... Si oricat vei vrea s-o revezi Vantul nu ti-o va aduce Caci eu o pierd,o alung... A sosit clipa,iubitule... |
||
preciouss Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:59 |
||
am sa tac pana la ultima scapare de culoare am sa tac, pana-mi voi sorbi mintile de ninsoarea urechii tale amare si goale. am sa tac pana-mi vor colora fluturi vii albastri cararea imi voi inghiti cuvintele imi voi sorbi din taceri amare culoarea imi voi lovi auzul de valuri pana...cand tacerea mea va fi un singur cuvant spulberat in vantul opac! |
||
fleurdelis Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:23 |
||
Pentru mine ai indoit umbra frunzelor si verdele galben al sarutului; il petrec in urma, secunde fara moarte -imi atipesc in palma pana masa-i pusa. De data asta, iubirea-i o carpa, i se strecoara aburi de ierni in fir si cozile papusii; le spala-n ploaia gaurilor din geam - pentru mine- ca au stat sa inteleaga ochiul albastru de plastic. |
||
amrita Postat pe 17 Noiembrie 2009 16:09 |
||
zambilu'mio.. ba mami,acu' citii mai bine,cred ca mai degraba mituire decat mantuire... preci.. si unde e asezata floricica aia pe trupu' tau,perversa mica..? ca sufletu'..parca nu ar fi... fleurs, de ureche amara nu am auzit pana acum,deh...te pui cu poetii? amrito, esti adanca rau privighetoareo...mi se bataie camasa pe mine acilea de cat ma concentrez sa te inteleg. SF..nu alta. bravo fetele!... nu va lasati! viata e prea misto... |
||
iasomia Postat pe 17 Noiembrie 2009 17:04 |
||
Esti ca o luna..�n noaptea mea rasari Cu parul numai bucle, ochii mari, In care cerul este infinit, Si cu albastre aripi te-a lovit. Esti ca un val de mare, ma tintesti, In glezne cu-ale umbrei ape, pesti, Si cu saruturi ce ii mai astept, Sa ma izbeasca pumnii lor in piept. Din tot ce spun, doar moarta pica frunza, Sub fosnete dorintele ascunza, Iar toamnele in noapte mai agata, Tristetile, in valatuci de ceata. |
||
Ioana007 Postat pe 17 Noiembrie 2009 18:47 |
||
Vin noptile arzand in mine, Icoane pline de pacate, Beau cupele de doruri pline, Cu buzele infierbantate, Un demon in genunchi sa-nchine, Vrea prea regestile bucate, Vin noptile arzand in mine, Icoane pline de pacate. E poate rau, e poate bine, Impart cu luna, renegate Din sange vechile festine, Si cerul cu taceri ma bate, In noptile ce ard in mine. |
||
Ioana007 Postat pe 17 Noiembrie 2009 18:48 |
||
Iubirea noptilor platite, Cu-atata de multe insomnii, Clipeste-n pleoape obosite Si-n plansul micii ciocarlii, Trec zilele inabusite, De-un soare mort peste cei vii, Iubirea noptilor platite, Cu-atat de multe insomnii. Reginele perdeluite, Cu ochii-adanci si albastrii, Condurii-n drumuri prafuite, Transforma orele-n orgii, Iubiri, cu noptile platite. |
||
Ioana007 Postat pe 17 Noiembrie 2009 18:49 |
||
Nu pot sa cred c-am devenit cuminte, Dupa ce-am plans de-atatea nebunii, In aripe infasurat fierbinte, Astept tacerea care va veni, Doar luna trece-n ceruri inainte, Nisipul vremii prinde-al primeni, Nu pot sa cred, c-am devenit cuminte, Dupa ce-am plans, atatea nebunii. Iubiri de foc s-au spulberat din minte, Comune gropi, uitate simfonii, Si iar sarut fecioara care minte, Pe gura cu petale ruginii.. Nu pot sa cred, ca sunt asa cuminte. |
||
Ioana007 Postat pe 17 Noiembrie 2009 18:50 |
||
Gura, un trandafir topit, O taina de petale si matase, Nu vor iubirile ca sa ma lase, Si in dorinta lor, m-am risipit. Atatea nopti pe rand m-au potopit, Abandonate lenes peste case, E gura ei, un trandafir topit, O taina de petale si matase. In iadul de pacate sunt rapit, Cu bratele femeilor miloase, Si pleoapa imi tresare ostenit, Cu taina noptilor in noi retrase, Cand gura ei, e-un trandafir topit. |
||
Ioana007 Postat pe 17 Noiembrie 2009 18:51 |
||
"Si-n nopti cand luna isi strecoara, Lumini ce tremura-n odai, Cu tine sa mai vorbesc iara, Sau poate doar, cu ochii tai." Minunate versurile,Ioana ! |
||
DORI_ Postat pe 17 Noiembrie 2009 19:14 |
||
"Vin noptile arzand in mine, Icoane pline de pacate!" Superbe! |
||
DORI_ Postat pe 17 Noiembrie 2009 19:18 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
topic de caterinca / user 027119 / sa vedem ce tare esti? | 38 | De la: salbatica_sexy 20 Decembrie 2009 17:52 |
Cum treci mai departe? | 36 | De la: dor72_ 25 August 2011 07:47 |
De ce ardelenii rad de moldoveni?De parca ei ar fii mai destepti? | 36 | De la: xenaprintesarazboinica 9 Decembrie 2013 21:38 |
|
||
O sa mearga vreodata??? | 1 | De la: garbo063661 3 Februarie 2010 19:13 |
furat!! furacioasa de anna | 10 | De la: hermosa20 16 Iulie 2012 00:55 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară