Lucian Blaga Versuri,in special ,dedicate unui suflet pe care il iubesc Suflete, prund de pacate, esti nimic si esti de toate. Roata stelelor e-n tine si o lume de jivine. Esti nimic si esti de toate: aer pasari calatoare, fum si vatra ,vremi trecute si paminturi viitoare. Drumul tau nu e-n afara, caile-s in tine insuti. Iara cerul tau se naste ca o lacrima din plinsu-ti. |
||
garbo068041 Postat pe 10 Ianuarie 2010 15:33 |
||
---|---|---|
"A iesi din carare,:" se refera la faptul ca oamanii obisnuiesc sa exagereze uneori in ce priveste opera sau omul, sau se abat de la acest subiect, batand campii.Aceasta se intampla ca asa este mintea noastra construita incat sa gasim fie cusururi unei persoane sau la ceea ce a scris,fie alunecam in extrema cealalta in a cadea intr-o adsulatie caraghioasa.In ambele situatii ridicolul iese in evidenta daca va imaginati urmatoarea scena: George, prietenul lui Suzuki, vroia sa se insoare.Fata nu era frumoasa, asa ca George sovaia.Acu, tatal fetei statea alaturi de Suzuki si cand vorbea de fiica-sa si de pregatirile de nunta, ii mai scapa cate un pol lui Suzuki ca din intamplare, ceea ce inviora discutia: -Da mai, dar e..-incepea George. -O fi-ii zicea Suzuki.-Are insa masina mmica, tractor si vila la marginea satului? Are.Si nu mai spun despre taica-sau ca este un baiat sa-l pui la rana.Si pe urma n-ai vazut ce alunita superba are in varful nasului?Ai vazut tu vreo prezentatoare TV sa aiba asa ceva? Jura tu pe ce ai mai sfant. Apoi intorcandu-se catre tata socru. -Ia mai toarna bre un paharerl de palinca, ca se racesc negocierile, si pune si ceva in buzunarul acela, ca am vorbit destul pentru cat mi-ai dat inainte... |
||
Ioana007 Postat pe 10 Ianuarie 2010 17:47 |
||
fratelo, mi-a placut aia cu "adulatia caraghioasa"... |
||
|
||
iasomia Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:11 |
||
Partea rea este ca uneori mintim cand ar trebui sa fim sinceri fata de propriile noastre valori spirituale.Nu ma refer la Eminescu, ci la modul de a vedea lumea din jurul nostru.Si acum gata.Fug putin in lumea mea.Pa copii. | ||
Ioana007 Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:18 |
||
ashe,ashe... baga o poezea d-aia adanca ,sa ne ia cu frison.... stai asa, ca ma aude anouka si imi baga iar o poezea cu G,cum se perpeleste el in cearceaf acolo... |
||
iasomia Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:23 |
||
nu bag nimic, ca azi am draci... ma enerveaza prostia, ma enerveaza suficienta agresiva, ma enerveaza pseudo intelectualii, ma enerveaza marlania, ma enerveaza cum cersesc unii atentie, fie ea si negativa, ma enerveaza cartarescu si cum discuta unii abouth nothing si sa te fereasca dumnezeu sa ai TU o idee personala, ca e amendata pe loc, ma enerveaza G, ma enerveaza coana mare, ma enerveaza tot |
||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:27 |
||
fata.. o fi cu ochi,ia vezi tu.... fii calma,asta-i rasfat nu sunt draci... |
||
iasomia Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:30 |
||
pe dreaq...is artzagoasa, iaso...am chef de cearta si intotdeauna cade magareatza pe G | ||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:32 |
||
pe mine m-a enervat rau un energoterapeut d-ala care a inceput sa debiteze ca vezi dom'le metoda lui de vindecare e fara chimie... ce-au fratilor toti cu chimia? ca atunci cand se duc sa-si ia haine se uita dupa tot felul de nuante fistichii... avea si ala un pulover bleumarin scos direct din papadia vacii, natural... | ||
snowflake Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:36 |
||
De la: Anouk, la data 2010-01-10 18:27:10nu bag nimic, ca azi am draci...uite cate gasii si aci tot cu prostii debitate |
||
Mihai55 Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:37 |
||
snow, ha ? | ||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:42 |
||
iaso, daca tot ai zis de poezea...hai ca m-am razgandit... Cronica Privesc in ochii ei Cu ochiu-mi stang, Mai stang Si mai natang Ca de-obicei� Cu ochiul drept Incet� Am zamislit Un ochi de-al ei. Cu o seringa Imi infig in vene Suflarea ultimului sarut. I-am crestat un cer. Al ei. Iar mie mi-am crestat Alte buze� De cer. by G... |
||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:44 |
||
m-am enervat prea tare, mama ei de viata, si m-am enervat in alta parte... acu mi-a trecut... |
||
snowflake Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:50 |
||
De la: nuti_vio, la data 2010-01-10 14:56:39Balada mortii repetate,George Tarnea.... Balada mortii provocate...vrei sa zici? |
||
mihaela_baldea_yahoo_com Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:50 |
||
De la: mihaela_baldea_yahoo_com, la data 2010-01-10 18:50:43...sorryDe la: nuti_vio, la data 2010-01-10 14:56:39Balada mortii repetate,George Tarnea.... Balada mortii provocate...vrei sa zici? |
||
mihaela_baldea_yahoo_com Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:52 |
||
na, s-acu ca sa-mi spal pacatele pentru aberatia de mai devreme, iata 100 de pasi in pantofii altuia: Jocul de-a viata (16.07.2008) Imi calc pe urme... O suta de pasi in pantofii alteia... prin aceleasi noroaie adanci si intunecate aceleasi mocirle de suferinta si tacere... Ma opresc la pasul nouazeci si noua cu sentimentul inefabil ca nu exista sfarsit... nu simt decat teama ca nu e ultimul pas... ma sperie necunoscutul cu fantomele lui... ma sperie orice nu pot controla sau decide... undeva in spatele meu dumnezeu ma ironizeaza manipuleaza din umbra fiecare situatie sunt prima papusa cu personalitate... prima papusa aroganta cu personalitate, imi explica amuzata divinitatea... |
||
snowflake Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:54 |
||
lasa snow, ca nu se uita nimeni la o aberatie, doua... | ||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:55 |
||
bai fetele,aveti "modifica"colosha... stergeati alea si bagati poezelele....ioi,va bat.... |
||
iasomia Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:57 |
||
io nu sterg nimic, doh... | ||
Anouk Postat pe 10 Ianuarie 2010 18:58 |
||
Adevarat, poetul nu exista, Doar faptele ce vin si ne incearca, Si ingerul din ceruri ce ne cearta, Si lacrimile stranse in batista, Eu sunt acuma-n ratacire glasul, De clopot peste brazii ce rasuna, Si ireal, sunt razele de luna, Ce lumineaza-n viata voastra pasul, Eu sunt tacerea, patimilor mute, Sunt somnul sarutandu-te pe gene, Atunci cand de necazurile multe, Incepi in vis durerea a ti-o geme. Eu sunt speranta ta catre mai bine, Pe care-o vrei in vreme implinita, Si-atunci intinde-ti aripile fine, Sa zbori spre lumea-ntinsa, infinita. Eu sunt tarana ta de sub picioare, Si totdeauna tu imi esti aproape, Cand ma lovesti, nu tip chiar de ma doare, Si doar te chem pe numele tau: Frate... |
||
Ioana007 Postat pe 10 Ianuarie 2010 19:00 |
||
iaso, am incercat, zau... nu ma bate... da' deja nu ma mai lasa... ziceti si voi ca era un fragment dintr-un monolog celebru... unu pt coana leana, chimista... ca daca mai zic odata de energomaimutoiul ala ma nevrozez, iar... |
||
snowflake Postat pe 10 Ianuarie 2010 19:00 |
||
fratioru' meu... fulgu'... |
||
iasomia Postat pe 10 Ianuarie 2010 20:59 |
||
cloaneto...stii ca aia-i poezeaua mea preferata din toate cele?! fulguleato...si tie boieru-i boier si-n shantz,ce mai! ...cado pt voi: http://www.youtube.com/watch?v=0OT_tbU2r4M&feature=related |
||
preciouss Postat pe 10 Ianuarie 2010 21:03 |
||
Trec prin mine nopti si zile, Ca margelele de sticla, Daruri stranse in fragile Obiecte ce se strica, Si din cioburile toate Ce in jurul meu imprastii, Cate oare s-or abate, Zgariind sub coaja mastii. Cate carnea o vor taie, Cu delirul lor uitat, Cand apusul in odaie, Va cadea insangerat. Cate vor urla sub luna, Prefacandu-se in lupi. Viata rea sau viata buna? Pentru ce, in ierni ma rupi |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:11 |
||
Tacerea vremilor imi toarna, Povara versului in somn, De-aceea mi se-ntampla Doamna, Sa ratacesc cand altii dorm, Pe scaunul si masa mica, Atatea versuri am tot scris, Incat ma simt cuprins de frica, De cate pasari am ucis. Si rog copacii-n jur sa vina, Sa ma inconjure de-acum, Cu frunza verde si lumina, Ca-n iarna, Pomul de Craciun, Sa infloresc plin de candoare, De este frig, de este cald, Si aripa care ma doare, Sa ma ridice in inalt. |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:13 |
||
Insomniace, dorintele ma tulbur, Cu zborul colorat de fluturi, Si cu parfumul dulce si uitat, In noaptea mea din care ai plecat, Au mai ramas papucii de sub pat, Aceia care, tu mi i-ai brodat Si strigatul ce-ncearca sus sa zboare, Dar aripa e franta si il doareeee� |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:14 |
||
Domnite verzi, vazduh sau abur, Sculpturi gingase de eter, Imi tulbur noptile si-mi satur, Cararile catre mister, Si-apoi dispar trecuta boare, Batand cu aurore-n geam, Cu glasul de privighetoare, Ce sfasaie taceri la geam. |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:15 |
||
Ce-i viata, Scurgere divina, De irosiri pierdute vrac, Cand ceru-n tine se inchina Si flori salbatec se desfac, Dar tu le pierzi pe rand parfumul, Pe drumul zilei fara rost, Si-n aer se ridica fumul Iubirilor care au fost, Ce-i viata? Doar o lunecare, De cer si nopti care se duc, Si se usuca-n fiecare, In lungi taceri cazand din nuc. |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:16 |
||
Amurg calatorind pe valuri, Inchis in ochii tai superbi, Se zbuciuma in noi ca daruri, Plimbat in coarnele de cerbi. Cuvintele le simt aproape, Abisuri calde de dorinti, Ce-n carnea noastra prind sa sape, Cu coltii stelelor fierbinti, Te simt cum ratacesti, un fluviu, Arterele de le desfaci, Cand tu esti haos si diluviu, Si-n doruri, floare te prefaci. |
||
Ioana007 Postat pe 11 Ianuarie 2010 08:33 |
||
fratelo, multumim frumos,baiatu'...bravo... |
||
iasomia Postat pe 11 Ianuarie 2010 11:15 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Concurs BIO - Cosmetics | 1 | De la: AnnaFiction 6 Decembrie 2011 12:57 |
Din putzu' putzului putzului gandirii! | 240 | De la: Thor_again 28 Iunie 2012 21:31 |
Vineri 21 Decembrie2012 o zi fericita ! | 3 | De la: VOIAJOR 10 Ianuarie 2013 22:22 |
|
||
de ce femeile incurajeaza barbatii ca sa faca lucruri rele cum ar fii ca ei au voie sa incerce sa i-o traga la femeie,,si sa o prosteasca sa fie servitoare...si cum femeia este naiva cade foarte usor in plasa si este victima barbatilor rai | 59 | De la: ingerasulluptator 9 Iulie 2012 21:59 |
test final: verticala, oblica, dreptunghi, spirala | 47 | De la: garbo018223 2 Iulie 2009 17:12 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară