iaso-zambil, cuplu de mare fortza, ne schimbati atitudinea fata de cuvinte. zamb, adicatelea, ne arati cu degetul ca ale noatre cuvinte minunate pot fi intelese intr-un mod "penetrato-purcelin". nu-mi mai arde sa postez. daca e pe asha... |
||
gianiblue Postat pe 30 Mai 2009 15:10 |
||
---|---|---|
iote sida, se apuca de haulit,sau doinit.. persido, ce inseamna " hostelhar "? giani, postam,postam...nu ne lasam...ce daca mormaie batranu'? lasa ,ca ii dam si noi la geoale... |
||
iasomia Postat pe 30 Mai 2009 15:20 |
||
Sunt niste versuri din cantecele Mariei Loga si Steliana Sima. Imi palce la nebunie de Steliana Sima. Hostelhar este un cuvant folosit la tara si bunica mea il mai folosea, daca cineva o supara, in loc sa-i spuna ca-i alaturea cu drumul, il facea hostelhar. |
||
|
||
persidadamian Postat pe 30 Mai 2009 15:30 |
||
fata, o venii de la rasa aia de vaci,da' sa stii ca este holstein...deh!nu prea pare regionalism. hostelhar zici?ia sa bag la cap.. |
||
iasomia Postat pe 30 Mai 2009 15:44 |
||
vericilor... hostelar ala vine din scotiana, ca astia vorbesc o engleza stricata... inseamna hangiu.. acelasi termen este relativ des folosit in india, cu acelasi inteles, adicatalea l-au luat si ei de la vreun scotian aciuat p-acolo in timpul ocupatiei... ce nu-mi e clar e de unde se trag mosnenii lu persida, nene...scotieni cam neam' p-acilea pe la noi, da' urmasii indienilor, garla... |
||
zambil Postat pe 30 Mai 2009 16:47 |
||
iaso, prea multa zoologie pentru asa topic . desi subiectul de actualitate este gripa porcina. putem sa facem din acest topic un fel de cotidian. oricum postam zilnic... si, uneori, "silnic" (asa ne provoaca unii... ca suntem constransi sa ripostam...) | ||
gianiblue Postat pe 30 Mai 2009 16:48 |
||
Da Zambil ai dreptatae hangiu este, dar eu sa nu mai spun nimic de vocabularul folosit in birt, am spus alaturea cu drumul. De unde se trage cuvantul nu stiu, nici nu-l folosesc, pe bunica mea o mai auzeam ca spune asa. Poate ca se trage din Scotia cuvantul, eu habar nu am, dar uite ca e prezent si prin cantecele noastre. Asa ca, so fi folosit candva, ce sa zic. |
||
persidadamian Postat pe 30 Mai 2009 19:19 |
||
cica e folosit si in india persido,cred ca mai degraba de acolo vine, cocos... | ||
iasomia Postat pe 30 Mai 2009 21:31 |
||
O fii Iasomia, nu stiu. Sa se traga de unde vrea, mie-mi place melodia. |
||
persidadamian Postat pe 31 Mai 2009 03:33 |
||
LASA-MA ! Lasa-ma sa scriu aici Cum cad lacrimi pe furnici, Cum se sparg apoi in doua Jumatatile de roua. Lasa-ma sa-ti cant acum Cantecul ce-l scriu postum, Dulce, alintat, poznas, Plutind parca prin oras. Lasa-ma sa-ti spun de mine Si de ganduri ce sunt pline De abisuri ancestrale Si de rujul buzei tale. Lasa-ma sa-ti cant de tine Si de crestele alpine, De culori si de cuvinte Ce imi vin acum in minte. Lasa-ma sa-ti spun de noi, Ce gandim impart la doi Si-nmultesc apoi cu sapte Sentimentele curate. Numai nu lasa nicicum Dragostea sa se transforme Inutil si brusc in fum ! Dorin Dumitru - vol. Suntem atat de singuri - ( martie 1992 - Ploiesti) mie mi-a placut tare mult poezeaua! |
||
yyoana_62 Postat pe 1 Iunie 2009 11:39 |
||
yyoana, ce stai mamicule cu telefonu' ala la urechiuse? o sa zica golanii de pe site ca transmiti mesaje subliminale... simpatica poezia... |
||
iasomia Postat pe 1 Iunie 2009 16:51 |
||
tine telefonu' la ureche din acelasi motiv pentru care tine ochelarii la ochi... | ||
zambil Postat pe 1 Iunie 2009 16:57 |
||
tin telefonul la ureche si am ochelari la ochi ca sa ma dau si eu ciumeaga...macar e muianu' meu, nu e din desene animale | ||
yyoana_62 Postat pe 2 Iunie 2009 15:19 |
||
o doamna, ce palaria mea... | ||
iasomia Postat pe 2 Iunie 2009 15:26 |
||
MIE CU MINE De Marilena Mihai(Caly) joc cu soarele cu pleoapele cu fiecare treapt� joc cu inim� cu aduceri aminte cu str�fulger�ri ad�ncimi joc cu mii de prilejuri arcuiri s�mburi joc de ascuns ......... copilul pite�te m�nu�a cu zg�rie nori c�tre spate .......... m� uit pe furi� cum lucrezi f�r� fire tortul ducerii aducerii adumbririi ....... cei �n m�sur� s� tac� cei �n micime s� fie cei �n t�ietur� de zi s� respire c� ast�zi din nou vor despleti c�r�ri comori c�rbuni iat� c�te numere c�te flancuri c�te strig�te �nsemne deschise �ntreb�ri �nchise indescifrabilii ...fie |
||
mihaiarilena Postat pe 2 Iunie 2009 16:06 |
||
marilena, am facut telepatie,guritza... tocmai voiam sa te rog sa bagi ceva acilea,sa mai aerisim un pic,bravo... ia sa ma gandesc si eu,poate imi vine ceva in cap...ma cam plictisesc... |
||
iasomia Postat pe 2 Iunie 2009 16:09 |
||
frate vanghele, baga ceva acilea..pana imi vine mie inspiratia... |
||
iasomia Postat pe 2 Iunie 2009 16:11 |
||
dezordine de idei nuferi pe lac lac albastriu vorbe inchise intr-un pustiu pustiu de foc cu lungi chemari brate intinse spre departari noptii argintii plans deocheat noptii ce-au uitat ce-i ala pacat miscari senzuale pierdute in van poate am uitat sa-ti spun ce visam lene si dor dorinta si zbor senin si nor de ce te ador? ce intrebari acuma imi pun? mi-e teama de mine de dorul nebun! caci daca-as lua-o de la inceput tot pe luceafar l-as vrea cel mai mult.. |
||
iasomia Postat pe 2 Iunie 2009 16:27 |
||
yyonico... pai nu vaz care-i ghesheftu'... tot ca noi arati... |
||
zambil Postat pe 2 Iunie 2009 19:57 |
||
Arghezi, Te dr�muiesc �n zgomot �i-n t�cere �i te p�ndesc �n timp, ca pe v�nat, S� v�d: e�ti �oimul meu cel c�utat? S� te ucid? Sau s�-ngenunchi a cere. Pentru credin�� sau pentru tagad�, Te caut darz �i f�r� de folos. E�ti visul meu, din toate, cel frumos �i nu-ndr�znesc s� te dobor din cer gr�mad�. Ca-n oglindirea unui drum de ap�, Pari c�nd a fi, pari c�nd ca nu mai e�ti; Te-ntrez�rii �n stele, printre pe�ti, Ca taurul s�lbatec c�nd se adap�. Singuri, acum �n marea ta poveste, R�m�n cu tine s� m� mai m�sor, F�r� s� vreau s� ies biruitor. Vreau s� te pip�i �i s� urlu: "Este!" |
||
tulipe Postat pe 2 Iunie 2009 20:15 |
||
Arghezi, Te dr�muiesc �n zgomot �i-n t�cere �i te p�ndesc �n timp, ca pe v�nat, S� v�d: e�ti �oimul meu cel c�utat? S� te ucid? Sau s�-ngenunchi a cere. Pentru credin�� sau pentru tagad�, Te caut darz �i f�r� de folos. E�ti visul meu, din toate, cel frumos �i nu-ndr�znesc s� te dobor din cer gr�mad�. Ca-n oglindirea unui drum de ap�, Pari c�nd a fi, pari c�nd ca nu mai e�ti; Te-ntrez�rii �n stele, printre pe�ti, Ca taurul s�lbatec c�nd se adap�. Singuri, acum �n marea ta poveste, R�m�n cu tine s� m� mai m�sor, F�r� s� vreau s� ies biruitor. Vreau s� te pip�i �i s� urlu: "Este!" |
||
tulipe Postat pe 2 Iunie 2009 20:16 |
||
Scuzati! Nu stiu de ce a aparut de doua ori | ||
tulipe Postat pe 2 Iunie 2009 20:17 |
||
oi fi vrut sa o-nvatam pe de rost... | ||
zambil Postat pe 2 Iunie 2009 20:20 |
||
De la: zambil, la data 2009-06-02 20:20:57oi fi vrut sa o-nvatam pe de rost... N-am vrut. Parol |
||
tulipe Postat pe 2 Iunie 2009 20:27 |
||
RELATIVITATE de Marilena Mihai motto:"Dau verii clipele..." cararile copilariei din vaile crestate si-au intins iarba oprita-n picatura culesului de grau langa floarea de Nu-ma-uita se scrie lumea padurilor de brad iau primul cantec pentru vantul promis mai iau prima poiana dintr-o lume de vii iau binele pe drumul scurt si fruntea muntilor taisul cerului aplecat indelung sentimentul se deschide spre nemarginirea mangaiata de parfumul verii ti-am intitulat o copilarie pe langa struna sufletului meu bine s-ar defini inclinarea copacului spre umbrele serii mi-e floare de tine |
||
mihaiarilena Postat pe 3 Iunie 2009 18:14 |
||
Iubire in neant Rad si glumesc Desi-n lume-mi curg zilele lungi. Cu tine vorbesc, Desi stiu ca nu-i timp sa ajungi. Caut in oglinda Sa vad ce vei vedea atunci... Vrea ea sa surprinda Cata lumina-n ochi aduci. Cu ochi albastri Astept sa te leg de mine. Dar sunt sihastri Si nu te mai vad pe tine. De vei veni candva Sau poate-ai fost deja Nu voi putea simti iubirea O alta - mi-au dat - menirea As vrea sa te feresc de raul meu, Nu vreau sa simti ca-mi este greu. Te port in suflet, inutil Nu mai pot fi un copil. Te-astept si totusi nu te vreau Cenusa mea sa vrei s-o-mprastii. Cate sperante mai erau... Pana sa cad in arse prapastii. Am tot crezut ca vei veni Si poate ai venit, iti spun... Dar visul nu se va-mplini Din iubire plec in surghiun. by gianiblue |
||
gianiblue Postat pe 3 Iunie 2009 18:49 |
||
Iubiri care cresc, usoare din neant, Prin noptile lungi ma iau cu asalt, Si rad si glumesc cat sunt noptile lungi, De la tine iubito, asteapta porunci, Lumina si umbre cu tine aduci, Si ploaie de luna peste doruri arunci, Si zilele-s scurte si noptile lungi, Taceri nesfarsite, cu ochii tai plangi, Si ingerii trec in lumina de var, A lunii pierdute in a lumii hotar, Cu fosnet de soapte pe uitate poteci, Pe care si tu, cateodata mai treci, Cand eu te doresc,tu poate ma uiti, Si umbre se-ntind peste albele frunti, In tine alearga razand un copil, Si dragostea iata, e un chin inutil, Cenusi ce le-mprastii peste-al apelor vad, Cand stele in mine si in tine-s rasad, Si visul din inima este surghiun, Sub ploaia de umbre cazand din alun. |
||
Ioana007 Postat pe 3 Iunie 2009 19:43 |
||
multumesc, Ioane. eu am facut calcul la rime... pe cand tu - la sentimente. pe aceeasi idee. | ||
gianiblue Postat pe 3 Iunie 2009 19:49 |
||
geaneto, ionico... bre, voi o cautati cu lumanarea... |
||
zambil Postat pe 3 Iunie 2009 20:48 |
||
ce, draga? ce cautam, amore? | ||
gianiblue Postat pe 3 Iunie 2009 20:51 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Ce-si doresc femeile? | 748 | De la: no_identify 9 Mai 2010 09:17 |
Romania | 3 | De la: Jojolin 25 August 2010 07:07 |
Relatiile cu veciinii din bloc. | 68 | De la: andreea_n_c 29 Decembrie 2012 16:20 |
|
||
conteaza varsta intr-o relatie? | 255 | De la: garbo173880 28 Octombrie 2010 09:02 |
invatamant | 2 | De la: elodia 13 Septembrie 2011 16:15 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară