ioana..cine iti va descoperi melodioasele versuri? cine se va "indura" sa le puna pe note? unde sunt menestrelii care sa le desfasoare in mare? |
||
LILO Postat pe 16 Februarie 2010 22:44 |
||
---|---|---|
mie-mi place uneori sa fac pe menestreaua, lilus, da' relitatea crunta a zilelor noastre imi distruge sentimentu... | ||
sora_ilsi Postat pe 16 Februarie 2010 22:48 |
||
ilsi..nu te lua dupa vremuri,caci scrie."nu va potriviti acelor vremuri" cantati,dansati,iubiti,sperati |
||
|
||
LILO Postat pe 16 Februarie 2010 22:51 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=COBDoTud8ok pt toti acei care,imbogatesc frumoasa noastra limba |
||
LILO Postat pe 17 Februarie 2010 22:45 |
||
lilo, da' putin folclor merge?pana le vine la copilasi chefu'? ca tot mi-e mie dor de copilarie..i-auzi lumea cuvintelor din batrani acilea.. Floare alba, floricica, Ce n-as da sa mai fiu mica Ce n-as da sa intorc anii Sa fiu iar fetita mamii, Colindam padurile Si-adapam mioarele, Zburdam cu mieii pe plai, Ma-ntreceam cu ei la grai! Cate flori cresteau pe vale Le coseam pe ii si poale, Si sa cant am invatat Cand eram la mine-n sat Mi-e dor codrii sa-i colind, Sa ma uit pe sus din crang! Sa vad florile campiei Si valea copilariei, Sa mai merg pe potecuta Pe unde-alergam desculta Dar vremea nu sta pe loc, Anii nu se mai intorc! Alte ganduri ma framanta, Multe doruri ma usuca! Nu mai pot intoarce anii Sa fiu iar fetita mamii, Vremea-i vreme, vremuieste, Si omul imbatraneste! Timpul nu pot sa-l opresc Sï eu vad ca-mbatranesc! |
||
iasomia Postat pe 18 Februarie 2010 09:55 |
||
FOLCLORUL este intotdeauna bine-venit.din el ne tragem seva;esenta noastra de romani autentici si sanatosi superbe versuri iasomico |
||
LILO Postat pe 18 Februarie 2010 14:16 |
||
Vremea-i vreme, vremuieste, Si omul imbatraneste! Timpul nu pot sa-l opresc Sï eu vad ca-mbatranesc! lasati ca ne dau guvernantii sperante de viata lunga asa ca ,sa nu-i dezamagim |
||
LILO Postat pe 18 Februarie 2010 14:18 |
||
Stiind ca vin, stiind ca pleci Norocul nu ti-l mai petreci In hore de surasuri calde Ci pleci cu vijelii in hoarde. Apun cantand, rasari fugind Nu-i chip si rost sa te mai prind Dintr-un vers trist si parasit Renunt la tot ce mi-e ursit. Alung nevoi, imi plang tristeti Te chem si-n alte dimineti Tu ratacesti prin lume acum Ingropi in timp iubirii scrum. Alergi crezand ca mai gasesti Iubirii pat sa mai croiesti Te minti ca lumea-i toata a ta Dar sansei tale i-ai spus: gata! Nu te intoarce! nu te astept! Eu am smuls inima din piept Cu tot cu dor ma-ndepartezi Nu stii ca acum tu urmezi. |
||
gianiblue Postat pe 18 Februarie 2010 19:40 |
||
Batrani fiind, ajungem desfrunziti Si pregatiti ca zilele sa ninga, Copaci,-stam in picioare amortiti, Pe ramuri ceru-ncepe sa se stranga. Cuvintele s-au prefacut in fluturi, Si-aluneca prin vreme secular, In infinitul tau ca sa le scuturi, De fiecare data in florar. Si-n nopti cu cantonete interzise Prin insomnia mea sa ma petreci Cand noptile in patul tau ucise, Vor sangera in diminete reci. Cu umbra ta imbratisez eterul, Si pasarile carnea-n cer o smulg, Urcandu-mi catre stele viu insemnul, Din care ma cunoaste Demiurg. |
||
Ioana007 Postat pe 18 Februarie 2010 21:54 |
||
Cand imi vorbesti, esti doar un sir de vorbe, Ce curge-ntre noi doi la nesfarsit. Privighetoare noptilor, sau cobe. Pe apa ca sa trec n-am indraznit. Mi-e frica sa nu pier in disperarea Ce furtunatec zorii o aprinde, . Tu bratele-ntinzand, ti-aud chemarea Si clocotul din tine ma cuprinde. Ma-nvaluie ca mierea si ma duce, Usor de tot ca o anestezie, In intuneric visul sa mi-l culce Pe un cearsaf cuprins de fantezie. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 07:26 |
||
Cuprins de frica nu vreau sa te pierd, De aceea te invalui toata-n fleacuri, Crezand ca daca noaptea te dezmierd, Gasesc iubirii noastre alte leacuri. Sarutul tau m-arunca-n fantezie, Si roadele ce le culeg promit, Sa mor legat de-aceeasi nebunie, Pe un segment de nopti in infinit. Dar pan-atunci,eu voi pieri uitat, In umbra ce se plimba prin odaie, Un pic confuz, un pic cam speriat, Cand cerul se cutremura de ploaie. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 07:39 |
||
Noaptea florile trudite Dorm sapand in frumusete Cuibul lor de poezie, De dorinte infinite, Cum eram in tinerete Toti cuprinsi de nebunie. Si in somnul lor sagalnic, Trece visul cavaler, Calarind pe calul falnic, Printre stelele din cer. Vantu-i racoreste tampla, Astrii se incheie nod, Soarta lui de se intampla, Carii in sperante rod. Florile parfumul dulce, Risipesc in rugaciune. Si-l indeamna sa se culce, Pe-al lor san, calda minune. Dara el trece departe, Aripi calul scutarand, Florile inrourate, Se trezesc in zori plangand. Vantul iarasi le saruta, Si le mangaie pe rochii, Intre ele, o cucuta, Pleoapele-i acopar ochii De e moarta, de e vie, Cui ii pas-acum de asta? Sus in cer o ciocarlie Canta vesel toate astea. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 07:51 |
||
De insetare iti mai pradui gura, Si o culeg ca de pe-un camp in floare, In mine umbrele umplu faptura, In ochii tai este atata soare, Trec pasii tai dansand pe la fereastra Si dorul iar iti cere indurare, In nebunia inimii sihastra, Numai tacerea vorbelor, ne doare. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 08:03 |
||
Cu tine voi pasi in vesnicie Cu talpile insangerand in stele Nici vinul nu ma-ndeamna la betie, Asa cum dulce fac buzele tale. Ma-nvalui tot in fosnetul de poale, Si-n bratele ce ma cuprind sagalnic, Chiar de murim, din trupurile goale, Iubirea va-nflori in noi navalnic. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 08:16 |
||
S-au strans in mine noptile pe rand, Si-n zori toate-au zburat unde au vrut, Cu fiecare zi e-un inceput, Cu noptile din epiloguri vand, Prin vraistile timpului trecand Prin haosul cand gros si cand subtire, La fel ca pasarile frematand, Te chem sa arzi, sa tipi, sa plangi, iubire. Un trandafir ce zace sangerand, In rochiile sale somptuoase, Te-nchid in visul noptii prefacand, Lumina lunii alba, in matase. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 08:50 |
||
frumos! |
||
Tylly Postat pe 19 Februarie 2010 08:53 |
||
Umbrele noptii-au coborat spre seara, Si se transforma-n pasari calatoare Ce trec prin noi, spre ceruri visatoare, Cu toata vrasja lor crepusculara. Chiar dragostea imi pare ireala, Iar patul inca fumega fierbinte, Si noi zacem un pumn de oseminte, Pe rugul noptii care ne inseala. |
||
Ioana007 Postat pe 19 Februarie 2010 09:10 |
||
In care sens ne indreptam? Atat de repede ca nici nu mai visam Nu mai avem timp de contemplatii, Sa admiram frumosul, sa ne gandim la gratii Suntem ca niste mecanisme umblatoare, Orientate absurd,magnetic catre soare Nu mai simtim nevoi spirituale Si ne hranim doar cu placeri carnale Ochii refuza sa privesca spre frumos Si am ajuns,sa fie rusinos Sa-ti aperi puritatea sufletesca, Sa-i poruncesc inimii sa iubeasca. |
||
Mamanela Postat pe 19 Februarie 2010 15:15 |
||
Jocul iubirii, Iubirea e un joc de doi, La joaca se adauga si dor, Scanteea este cea care apoi Se-aprinde sau se stinge-ncetisor Si astfel se continua mereu, De cand e lumea pe pamant in jocu-acesta am intrat si eu, Ca cei de dinaintea mea ce nu mai sint. Numarul membrilor se-aduna, Inscrirea continua mereu Sedinta are loc sub clar de luna Nu va nelinistiti,sunt locuri,va spun eu! |
||
Mamanela Postat pe 19 Februarie 2010 15:24 |
||
ladyDY Postat pe 19 Februarie 2010 15:50 |
||
fratelo, aia cu florile trudite si cu visu' de calareste falnic, mi-a mers la suflet... de fapt, toate sunt misto,da' aia e pe stilu' meu, mai dulcica asa.... bravo... mama nelo... |
||
iasomia Postat pe 19 Februarie 2010 17:17 |
||
Cu toate ca se afla in rai, Adam se plimba pe alei preocupat si trist Pentru ca nu stia ce-i lipseste. Atunci Dumnezeu a confectionat-o pe Eva Dintr-o coasta a lui Adam. Si primului om atat de mult i-a placut aceasta minune Incat chiar in clipa aceea Si-a pipait coasta imediat urmatoare, Simtindu-si degetele frumos fulgerate De niste sini tari si coapse dulci Ca de contururi de note muzicale. O noua Eva rasarise in fata lui. Tocmai isi scosese oglinjoara Si se ruja pe buze. "Asta e viata!" - a oftat Adam Si-a mai creat inca una. Si tot asa, de cate ori Eva oficiala Se intorcea cu spatele Sau pleca la piata dupa aur, smirna si tamiie Adam scotea la lumina o noua cadina Din haremul lui intercostal. Dumnezeu a observat Aceasta creatie desantata a lui Adam L-a chemat la el, l-a sictirit Dumnezeieste Si l-a izgonit din rai Pentru suprarealism. (Adam - Marin Sorescu) |
||
anakin Postat pe 19 Februarie 2010 22:24 |
||
supraa...realism deci! | ||
fleurdelis Postat pe 19 Februarie 2010 22:31 |
||
fleur, crez ca erau virtuale,fetitza... si astea nu se pun,l-a alungat Batranu' degeaba... |
||
iasomia Postat pe 20 Februarie 2010 09:36 |
||
suprarealism din ala a la dali o adora pe gala, dar ii pipaia toate amicele... ma rog nu-i pb mea, oricum ii superb poemul... |
||
fleurdelis Postat pe 20 Februarie 2010 10:46 |
||
este o incantare sa pasesti in acest topic si sa gasesti comori pt suflet.. in sir de margaritare vorbite |
||
LILO Postat pe 20 Februarie 2010 11:49 |
||
O dimineata croita din neguri imi umple strada cu pasi Ginduri desenate-n forme cu soare ma iradieaza Respiratii adanci cu aer din ofuri inconstiente Un miraj cernut de tine imi tot ascunde drumul |
||
ladyDY Postat pe 21 Februarie 2010 00:35 |
||
fleurdelis Postat pe 21 Februarie 2010 00:39 |
||
Cantecul barbatului misogin. Cetatile in mine mor cu-ncetul, Cu vicii si cu vise laolalta, Traiasca si-nfloreasca internetul, Dar pentru toti barbatii deocamdata Vorbim de dragoste si umilinta, De focul care arde-adanc in soba, Mirosul ei de iie sau catrinta, Are si-o conotatie mai sobra, Ne vom iubi de-acum o vesnicie, Dar cine spala astazi totusi rufe, Si cine rostul din bucatarie, Il stie bine? Dragostea mea: Du-te! Sa te intorci cand am sa-mi fac siesta, Si de la geam ti-oi scrie o poezie, Nu-s misogin, sa-nceapa azi fiesta, Dar nu aici, ci la bucatarie. Te recunosc in faptele de viata, De-aceea te sarut pe nas, pe gura, Sa simt angoasa data de dulceata, Dar ce avem la pranz?Mancam friptura? Si-orcat de dulce esti, adu si tortul Umple paharele cu razachie, Si-n vreme ce tu ai sa dai cu mopul, Eu am sa-ti scriu diseara o poezie. |
||
Ioana007 Postat pe 21 Februarie 2010 07:44 |
||
bluelight Postat pe 21 Februarie 2010 08:10 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
stiati ca..... | 18 | De la: Vidar 30 Iunie 2009 10:46 |
Pact cu mine insami | 51 | De la: sora_ilsi 23 Decembrie 2009 16:07 |
Urare de Paste din partea Garbo | 65 | De la: Echipa_Garbo 17 Aprilie 2012 10:28 |
|
||
Mesaje | 5 | De la: Deliaaa 22 August 2018 16:05 |
Raynor sole Discount Golf Clubs | 1 | De la: servers9 15 Iulie 2010 10:50 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară