Paduri mirosind a rasina Pe coaste de munte se urca, In umbra toti pasii se-alina, Si pacea din noi e adanca. Virgine iubiri ne framanta, Pe rug ca sa ardem ma-ndeamna, Dar pasarea tainic imi canta, Si-mi spune cuvantul ce-nseamna, Uimirea rastorn pe carare, Mirosul rasinii-i puternic, Din dorul de munte, izvoare, Fosnesc prin frunzisuri vremelnic. Si fura parfumul de Iele Ducandu-l departe la vale, Fac umbra maruntele stele, Fugind cu picioarele goale. Tarziu a-nflorit liliacul, Parfumul in versuri isi varsa Si-n noapte adoarme copacul, Cu crengi risipind peste casa. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 09:09 |
||
---|---|---|
vanghi, mi-ai amintit ce dor imi e de munte... |
||
Tylly Postat pe 25 Februarie 2010 09:17 |
||
neatza, ce frumooos | ||
|
||
fleurdelis Postat pe 25 Februarie 2010 09:18 |
||
fratelo, moama ce mandra sunt de tine... |
||
iasomia Postat pe 25 Februarie 2010 13:34 |
||
wow! ce zi frumoasa, aici...printre cuvinte! |
||
keks Postat pe 25 Februarie 2010 16:14 |
||
Eu te iubesc dar esti prea capricioasa, De parca vantul sufla printre foi, Pentru ca trece luna pretioasa, Sa-si verse maretia prin zavoi, Asa si tu, esti plina de dreptate, In rest in lume circula minciuni, Si rade-n pumni cand se afunda-n noapte Zborul perfect cu umbre de lastuni. Si pomii frunza lor cea instelata, O leapada in debara pe rand, Printre noi doi e-o bolta suparata, Si ingerii care se duc plangand. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:00 |
||
Noi credem ca pe puntea vietii Suntem doar doi cu mersul apasat, Si-n trandafirul dulce-al diminetii, Ne canta pitigoii desantat. Dar ca Orfeu, daca privesc in urma, Eu umbra ta iubito n-o zaresc. Si doar tacerile privirea-mi scurma, In frunzele care imbatranesc, Si uite-asa imi plimb singuratatea, Cand unul singur sau acea de doi, Si stelele din cer imi umplu noaptea Cu umbre care ploua peste noi. Pe crengi de ceara plang privighetori, Cu glasul inmuiat in dor si patimi Si mor aromele strivite-n flori, Mireasma lor alunecand sub paltini. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:01 |
||
Somnul cazand nesfarsit, Aripile le face-atat de grele, E-atata somn si-atata infinit, In noi, printre gradini si intre stele. Cand cred o clipa ca mi te-am gasit, Se pierde totul intr-o fictiune, Orasu-n amintiri s-a prabusit Iar soarele peste moloz apune. Urmeaza seara prins-acum in turn In limba orologiului sa sune, Si nesfarsite zilele se-adun� In colbul spulberandu-se pe rune. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:02 |
||
Cu iluzii prinse-n haina, Am trecut prin ziua ieri, Inca fulguit de iarna, Si batut de primaveri, Lacrimile seci sunt toate, Ma saruta cu argint, Vantul care-n nouri scoate, Luna alba tremurand. Iedera se-ntinde viata, Zidurile le cuprind Si m-apuca dimineata Stelelor din cer cantand. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:03 |
||
fleurdelis Postat pe 25 Februarie 2010 21:03 |
||
Te-nchid in ratacirea mea de-o clipa, Cu stelele din noapte te presar Si tot ce simti usor ca se-nfiripa, E doar un infinit fara hotar Prin care ne alearga vesnicia Crucificati pe un amurg uitat, Cand vrand ca sa-si arate harnicia, Tacute-n stoluri, pasari au plecat� |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:04 |
||
Diminetile-s frumoase, Trec prin floare sangerand, E albastru peste case, Doruri fluturii zburand Camera unde faci focul, Vatra flacari isi despoaie, Vantul sufla in ghiocul, Pus pe raftul din odaie, Si mai ninge si mai ploua, Cu parfum de levantica, Ce ne pas-acuma noua Ca avem de-o galetica. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:04 |
||
piratule! "o bolta suparata"... "Si ingerii care se duc plangand." imi place!!! da...suna a regret cu gust discret... SUPERB! |
||
keks Postat pe 25 Februarie 2010 21:05 |
||
In golul care ma-nconjoara, Pe insula ce e pustie, Te-am asteptat sa vii o vara, Sa-mi tii in timp tovarasie. Dar luna s-a lovit in spate, Si soarele facut-a ulcer, Ce ai promis, s-au dus cu toate, Si-au inflorit cu flori de sanger, Alearga vantul in pustie, Si tipa dorul in inaltul, Asa e scris in noi sa fie, Sa nu fiu eu, sa fie altul. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:05 |
||
vaii ce-i aiciaaa! | ||
fleurdelis Postat pe 25 Februarie 2010 21:06 |
||
Hristos nu vrea sa mai invie Si lasa-n pace liliacul, Sa creasca intr-o nebunie, Cantat poetic de tot veacul. In somnul lui el ne primeste, Cu toti stramosii laolalta Si-n vesnicie patimeste In rastignirea-i sangerata. Mai bat tacerile la porti Pe dealul zis al Capatanii, Umbre cu ochii vii si morti Urla sub luna alba cainii. Nu vrea nimic sa ne arate, Istoriile se repeta, Se-aduna-n sunetele moarte Tanguitoare de flasneta. Ne indreptam apocaliptic, Spre-aceeasi mare disperare, Inscrisa in destine criptic, Cu val de cer, cu val de mare. |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:06 |
||
vai bietul liliac... | ||
fleurdelis Postat pe 25 Februarie 2010 21:08 |
||
Sunt poeziile care le-am scris astazi.Ele aspartin cu toata dragostea, fetelor si doamnelor in aceasta zi superba de Dragobete. | ||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:09 |
||
pai cand e azi? no fost ieri?? | ||
fleurdelis Postat pe 25 Februarie 2010 21:10 |
||
Poezia cu Hristos, este o poezie replica la una dintre poeziile lui Adrian Paunescu. | ||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:10 |
||
Tu nevenind O vreme talhara ma jefuieste de Mine Tu Nevenind..... trupul ma tot strange-n arc cu nostalgia unor sageti venin de tine |
||
ladyDY Postat pe 25 Februarie 2010 21:12 |
||
Ziua de Dragobete este mereu, la fel ca si 1 Martie si ziua de 8 Martie.Oamenii nu se iubesc si se respecta numai o zi. | ||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:12 |
||
DA,...o replica...ca si exemplu...luam aminte! si multumim piratule | ||
keks Postat pe 25 Februarie 2010 21:12 |
||
frumos Ioana | ||
lala_cri Postat pe 25 Februarie 2010 21:14 |
||
frumos gest Ioana | ||
ladyDY Postat pe 25 Februarie 2010 21:15 |
||
Eu te astept in timpul dinspre seara Cu ghioceii adunati pe brate Si stau uitat in umbra de pe scara, Sa te aduca noile sperante. Dar daca pleci a ta este plecarea, Ne jefuim intotdeauna singuri, Si ne inchidem iar incrancenarea Sub timbre,in hartie si in plicuri. Gonim pe drum iluzii indraznete, Cu martisoare puse marturie, Sperand ca vremea sa ne mai rasfete, Dar lucru-acesta cand o sa mai fie? |
||
Ioana007 Postat pe 25 Februarie 2010 21:19 |
||
fleurdelis Postat pe 26 Februarie 2010 11:03 |
||
Poet al Tristelor, te-ajung din urma, Desi nu am sa scriu aici de Geti, Nici despre-a Pontului trecuta spuma Ce ne-a marcat alunecand prin vieti. Pot spune doar ca s-a schimbat orasul, Si-aratra mult mai bine si frumos Sunt alte ziduri, altul e fagasul, Pana si vinul este mai spumos, Iar Tomi-tencele arata bine, Ca niste flori crescand pe langa dig, Cand pastelate zilele senine, Cu soare in cetate se infig. Masini ciudate, luneca asfaltul, Doar vremea a ramas parca la fel, Cand ninge sau cand ploua din inaltul, Prin care zboara pasari de otel, Aceleasi sentimente ne anima, Iubim, uram mai facem si copii, Iar la servici se-ntampla cate-o prima, Sa-mparta viii intre ceilalti vii, Se moare inca de singuratate, Si oamenii sunt tineri sau batrani, Si vanturile rascolesc prin noapte, Cu iernile atator saptamani, Mai plang in noi iubirile uscate, Cu aripile albe ce s-au frant, De-aceea astazi, eu trecand prin toate, Pe ramurile timpului le cant. |
||
Ioana007 Postat pe 26 Februarie 2010 14:39 |
||
Felicitari IOANA ! Superbe poezii, in lumea cuvintelor noastre romanesti. | ||
garbo058987 Postat pe 26 Februarie 2010 17:01 |
||
slovele..strofele ,ioanei MERITA sa fie puse pe NOTE ele chiar au o muzicalitete aparte |
||
LILO Postat pe 26 Februarie 2010 17:10 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Conflicte de idei si comportamente... | 14 | De la: valentino 31 Mai 2009 16:40 |
Invitatie la studiu - dezvoltarea in firme | 1 | De la: Ander 14 Februarie 2012 23:45 |
Bulimie? | 3 | De la: Ciresica 7 Martie 2011 05:14 |
|
||
Vorbeam cu mama mea | 19 | De la: m_ada 9 Iulie 2010 19:41 |
Cum treci mai departe? | 36 | De la: dor72_ 25 August 2011 07:47 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară