Bate v�ntul seara prin r�saduri, Stelele privesc cu ochii reci, Numai tu iubito peste vaduri Ai uitat spre mine ca s� treci. Drumurile lunec�-n pustie, Bolovani �i pietre m� lovesc, Ploile se scutur� o mie, Pa�ii t�i corolele strivesc, �ngerii stau cremene-n ferestre Doar mu�catele mai pl�ng pu�in, Visele alearg�-n noi ecvestre Scutur�ndu-�i dulcele venin, Peste pa�ii t�i umbra se las�, Cerbii-alearg� serile-n delir, St� molatic noaptea peste cas�, Ca un c�ntec dulce de clavir. |
||
Ioana007 Postat pe 27 Aprilie 2010 07:28 |
||
---|---|---|
...Superbe poezii!!!!!!!!...neatza! | ||
ultramoava Postat pe 27 Aprilie 2010 07:31 |
||
Mereu murim �ns�ngera�i �n talp�, Mu�ca�i de timp �i s�geta�i hain, Durerile mereu �n suflet sap�, N�scute din otrava unui spin. Doar vraja poate c� acum te cheam�, La pieptul t�u ca s� m� ocrote�ti, �i s� te strig , vino la mine mam�, Dar toate astea sunt ... numai pove�ti. Ne s�nger� �n seri ro�ii amurguri, Iubirile, ne vat�m� �i ele R�m�n pe str�zile uitate-n burguri Singur�t��i de floare �i de stele. �i mamele au ostenit �n suflet, Au obosit �n timp s� ne fereasc� Ne las� r�t�cindu-ne �n umblet Durerea vie�ii ca s� ne loveasc�. �i v�ntul sufl�-n florile de cear�, Iar nop�ile la r�ndul lor le-ngroap�, �ip�m �n p�s�ri c�nd o s� ne doar� �n antiprim�vara ce ne sap�. �ngeri bolnavi cu aripile fr�nte Gust�nd apusu-n r�stigniri regale Sirenele pe plaje-au s� ne-asculte �ntr-o risip� alb� de petale Ne vor �nchide �n b�tr�ne case Iluzii ale somnului de piatr� �i v�ntul va c�nta trec�nd prin oase, T�cerea unui foc ce-a ars pe vatr�. |
||
|
||
Ioana007 Postat pe 27 Aprilie 2010 11:36 |
||
In ochiul de femeie stai patruns Si-ai devenit in sunete balada, Cuvant, in timpul ei, ascuns, Sa rataciti doar amandoi pe strada, Si cafeneaua isi inchide usa, De frunzele tacerii rascolita, Un chelner slab, mai matura cenusa Tacerilor, de veacuri priponita. In labirintul ce se-ntoarce-n sine, Care se pierde pe carari incet, Iubita mea tu m-ai purtat cu tine, Ca pe-o poema scrisa de poet. Sperantele aripile-si inmoaie, In lacul lebedelor care au murit, Si ploua cu miresme in odaie, Cu trandafiri acum pe asfintit. Imaginea de pasare subtire Se leagana usor zburand spre cer, Te-mbratisez in doruri cu iubire, In iarna florii tremurand de ger. |
||
Ioana007 Postat pe 27 Aprilie 2010 22:31 |
||
citesc cu placere poeziile postate si constat ca fiecare are aceeasi tema,...IUBIREA ! | ||
ladyDY Postat pe 27 Aprilie 2010 22:38 |
||
Poti sa faci si alte propuneri daca vrei. | ||
Ioana007 Postat pe 28 Aprilie 2010 11:35 |
||
Iubirea eterna poveste,un mister al tuturor timpurilor | ||
scrichy Postat pe 28 Aprilie 2010 11:38 |
||
Ioana o poti face fara sa fac vreo propunere, si o faci bine...cred ca fiecare care iti citeste poeziile se regaseste,.... si, vorba lu Scrichy..."Iubirea eterna poveste,un mister al tuturor timpurilor" |
||
ladyDY Postat pe 28 Aprilie 2010 12:06 |
||
fratelo.. asa ,mami... macar tu sa tii stagu' sus, pana una-alta... |
||
iasomia Postat pe 28 Aprilie 2010 17:06 |
||
M-am rispit in vremea care-nseala, Si sunt padurea ce-a fugit in cerbi, In somnul noptii prinse in cerneala, Sunt fosnetul de vant gonind prin ierbi, M-am risipit ca un torent de apa, In rastigniri cantate-n ciocarlii, Cu sarutari insangerand pe pleoapa, Apusuri rosii sau portocalii. In ramurisul salciei pletoase, Iubirea mea de umbra o rastorn, In visele cu fosnet de matase, In vesnicia carora adorm, Si nu ma duce iarasi in ispita, Nu vreau s-ajung in veacul tau cenusi, De dragoste ce plange otravita, Batand in intuneric pe la usi. |
||
Ioana007 Postat pe 28 Aprilie 2010 22:41 |
||
Iubirea ta eu in genunchi o pasc, In scuturarea noptilor de ceara, Si florile timid in primavara, Pe ramurile veacului renasc. Cu gura, trupul tau eu il cutreier, Cuprins de patima si sfiiciuni, Pe-un fir de iarba cant-un glas de greier, O noapte ratacita prin carbuni. Tacerea-n tine prinde sa respire, Cu trestii si cu albe flori de nufar, In insomnia orei de iubire, Cu-mbratisarea vreau ca sa te supar. Saruturile mele stau de veghe, Pe gura ta sa iti desfete raiul, Si-n cerul ce se-ntinde mii de leghe, Un curcubeu isi arde evantaiul. |
||
Ioana007 Postat pe 28 Aprilie 2010 22:52 |
||
Mor sfintii-n cenusiile icoane, In umbrele adanci ei dorm perechi, Iar vesnicia-ncearca sa-i rastoarne, In amintiri ca niste ingeri vechi. E catedrala somnoland batrana, O luna alba plange luminis, Si umbrele lumina o aduna Intr-un Exod sus pe acoperis, Cu aripi negre timpul se desface, Si ingerii in noi incaruntesc, Nemarginire ce-ai venit incoace, Adancii ochi de salcii ma vrajesc, Din tot ce am sau am pierdut intr-una, Pe ea as lua-o catre infinit, Sa arda-n sange prabusita luna, Iubirile care m-au otravit. |
||
Ioana007 Postat pe 28 Aprilie 2010 22:53 |
||
fratelo, da' e batz steagu' ala.. iti multumim frumos pt picturi... ia de la surioara ta,cu dedicatie speciala. http://www.videonews.ro/action/viewvideo/43926/Mona-Lisa-din-pistolul-de-cuie/ |
||
iasomia Postat pe 29 Aprilie 2010 09:53 |
||
Forme cu umbre ratacim prin lume, Natura-n noi mereu isi schimba forma, Lasam in haos,doar un joc de urme, Un veac zgarcit ce-si implineste norma, Pe marginea iubirii parasite, Alunecam cu colorit de vorbe, Melancolii de staze ipocrite, In sunete de surle si de tobe. O tragedie tainic se revarsa, Aversa ei, ne praduie cu totul, O lume ce traieste intr-o farsa, De martori ce semneaza-n noi complotul. Si peste vreme singur mai raman, Sorbind pedeapsa mea de vesnicie, Intr-un Exod al corbului batran, Aripa franta, plansa pe hartie. |
||
Ioana007 Postat pe 29 Aprilie 2010 10:07 |
||
cam tristutza, dar frumoasa | ||
zambila Postat pe 29 Aprilie 2010 10:15 |
||
zambila, asa e codano cand ai varsta noastra,te apuca cateun dor,cand mai greu,cand mai usor..c-asa-i omu' trecator... of,of,mai,mai... |
||
iasomia Postat pe 29 Aprilie 2010 10:23 |
||
ehe...ia sa-mi sumet io poalile... Diforme forme ratacim prin lume Grasimea-n noi mereu isi schimba forma Bagam la aerobic de nebune Si-al dreaq de-si implineste una norma! Pe marginea shaormei parasite Noi cantarim doar calorii in vorbe Si ne curg ochii tristi,de ipocrite, Dupa ciolanul cufundat in ciorbe. O tragedie tainic se revarsa, Aversa ei ne praduie cu totul! Cand ne-asem sagalnice la masa Si-apoi papam cu pofta tot compotu'! Si peste vreme singura raman Sorbind din ciorba mea o vesnicie Caci ospataru' ala,hot batran, Mi-aduse felu' doi doar pe hartie! |
||
preciouss Postat pe 29 Aprilie 2010 20:51 |
||
hmm concluzia??? traiti-va viata!!!clipa de fata conteaza |
||
LILO Postat pe 29 Aprilie 2010 20:54 |
||
Iubirea este ca o-njunghiere O ipocrita moarte in exil, Paharul otravit si plin cu miere A lunii inflorite de april. Starnita-i seara-n leganari de boare, Cu sarutari in mine care fierb, Cand dorul tau alearga pe carare Ca mugetul abandonat in cerb Neobosite orele ne calca Ca niste manji uitati de Dumnezeu, Si-n tine urca glasul de rusalca Plangand in umbra sufletului meu. Trec ingerii cu aripile frante, Necheaza noaptea-n codrul de arama, Ce este scris in cer o sa se-ntample, Si caii fug cu fluturari de coama. |
||
Ioana007 Postat pe 29 Aprilie 2010 22:27 |
||
Preci, mai flutura-ti si tu coama aia...si lasa ciorba... | ||
sora_ilsi Postat pe 29 Aprilie 2010 22:31 |
||
Iubiri p�r�site ca ni�te case goale, �n curte cresc haotic, bolnave b�l�rii, Ne scutur� cu febre t�ceri autumnale, Cu violete aripi cresc�nd prin insomnii. �n jur lumea se duce pe drumul ei surpat, Aripile-s �ntoarse c�tre apocalips�, Mai num�r�m �n goluri pe cei care-au plecat, C�t c�nt�re�te-n suflet, iubirea noastr� lips�. A� da orice acuma la mine s� te-ntorc, Prin labirint de umbre s� mergem �nainte, Dar v�ntul este rece �i a �nchis �n port Dorin�ele uitate �ntre noi doi fierbinte. |
||
Ioana007 Postat pe 30 Aprilie 2010 07:33 |
||
Ma-ntreb cine acuma dintre noi doi e viu Atuncea cand lovita, carnea in mine tipa, Cand vorbele rostite se mistuie-n pustiu Si flori- iluzii rosii- gradinii fac risipa. Atatea ganduri scrise tasnesc izvor din tample, Si transformate-n vorbe, la poala ta se-nchin Iar ce-i vorbit in pasari, in dor sa se intample In noi curgand izvorul, sa insetam putin. Se-ntinde gura moale, sa iti atinga geana, Din somnorosul suflet sa-si puna cantareti Cu sarutari sa urce in sufletu-mi vicleana Ducand impartasita, dulceata-n dimineti. Peste tacere striga o pasare ranita, Si cerul o ingroapa in pumnii de petale, Prin care calca noaptea in tine istovita, Cu sarutari grabite si cu picioare goale. |
||
Ioana007 Postat pe 30 Aprilie 2010 07:45 |
||
Urc� zorii, cerul e aprins Florile de m�r �n mai se scutur R�t�cirea mea cu-aripi de flutur, Pe la geamul t�u cu alb a nins. C�nt� greierii pierdu�i �n foi, Sunetele-s pline de r�coare L�ng� tine sau l�ng� noi doi, C�l�re�te-ntins o �ntrebare. �ngerii te cheam� mov �i alb Te privesc din cer cu ochi alba�tri Dragostea ne-mbr��i�eaz� cald �n t�cerea noastr� de siha�tri |
||
Ioana007 Postat pe 30 Aprilie 2010 08:21 |
||
preci, tu judecand dupa masura pe care o porti esti ok,ce te-a apucat? adica,bine ca te-a apucat!! da' chiar asa,sufletel? fratelo, mamoanta,pe asta n-am mai auzit-o: L�ng� tine sau l�ng� noi doi, C�l�re�te-ntins o �ntrebare. faci progrese cu metaforele astea,ionica... |
||
iasomia Postat pe 30 Aprilie 2010 15:56 |
||
Sa dea Dumnezeu.Ideea este sa nu schimb metafora sau calutul. | ||
Ioana007 Postat pe 30 Aprilie 2010 17:02 |
||
io decat il persiflam pe vanghelis,maica... dupa modelul de mai sus.. |
||
preciouss Postat pe 30 Aprilie 2010 21:29 |
||
Imi plac oamenii spirituali, Preci... Iar cand oamenii sunt si femei, le iubesc de-a dreptul.( De stangul nu stiu ce sa iti spun ca s-a dus pana la piata sa cumpere spanac.) | ||
Ioana007 Postat pe 1 Mai 2010 07:38 |
||
Hipnotizat de ochii tai- o luna Ce-si cerne alb dorinta prin feresti, Te caut la sfarsit de saptamana Icoana-n inima acum sa cresti. Si sfaraie iubirea mea in noapte, De mirodenii rupte in vazduh, Sa ne-mbatam acum daca se poate Cu trupul tau, al meu si sfantul Duh. Cu caii noptii toata te-oi strabate, De la amurg catre un alt amurg, Si ploua-atat de roz cu parfumate Dorinte care insa, nu ne-ajung, In zori frustrarea-mi este permanenta, Si ploua sarutarile marunt, Iar clipa cade-n tine decadenta� Si eu imbatranind, incet te uit. |
||
Ioana007 Postat pe 1 Mai 2010 23:03 |
||
Sunt condamnat ca tu sa-mi fii o cruce, Imbratisarea mea sa o suporti, Si pasii sa ma urce la rascruce, Pe o Golgot-a celor vii si morti, Sunt vinovat de ultima ta jale, De faptul ca purtandu-ma, ti-e frig, De-aceea ranile facute-n cale, Pe Dumnezeul Noptilor, il strig, Si sangera apusurile-n floare, Si plange-n noi, iar ingerul damnat, O pasare e cerul care moare In lebada cantand pe inserat. |
||
Ioana007 Postat pe 1 Mai 2010 23:04 |
||
Primaverile miros subtire Dulce-n pomii infloriti acum Dragostea in noi e desfrunzire Pumnul tau si-al meu ramas de scrum. Viata noastra prin iubire trece, Cu poveri atat de omenesti, Intr-o toamna ca sa se inece In tacerile pline cu vesti, A murit iubirea lui cutare, Umbra i-am vazut-o cand trecea, Vantul pretutindeni sufla tare, Chiar si-n arsitele dintr-o stea, Strada-n noi coboar-acum pustia, Lumea luneca spre nicaieri, Rosii maci impurpura hartia, Cu apusul zilelor de ieri, As mai vrea sa te-ntalnesc odata, Si sa ne iubim ca doi nebuni, Vantul sa iti miste dantelata, Rochia usoara pe sub pruni, As mai vrea sa te inchid in mine, In iubirea de-nceput de veac Cand buchetele de flori in tine, Ingeri albi, aripile-si desfac. |
||
Ioana007 Postat pe 2 Mai 2010 07:35 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
MOMENT DE CUMPANA | 53 | De la: Ana_Cata_1 19 Decembrie 2013 14:46 |
Pocainta | 252 | De la: xenaluptatoareainimoasa 5 Octombrie 2010 17:22 |
Un apel catre Dvs. | 18 | De la: nathalie 2 Decembrie 2011 22:58 |
|
||
cresa si gradinita din iasi | 1 | De la: garbo087162 12 Ianuarie 2011 15:44 |
MINUNILE Parintelui Arsenie Boca ! | 59 | De la: sandy_bel 12 Iunie 2015 08:45 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri