Testamentul meu Scris dupa o noapte de cosmar-am visat ca mai am de trait doar o zi. Si am atatea de lasat, Sa ma grabesc! Imi las copiii in Mainile Domnului, tot asa cum El le-a lasat in pantecul meu, cu incredere. Imi las parintii sa se odihneasca in pace. Nu-i mai chinui cu judecatile mele relative, si le cer iertare! Las visele mele sa le implineasca altii, iubirile le impart fara rest si fara preferinta , dorul il omor eu, ca sa nu mai chinuie, toata ura mi-o prefac urgent in scrum. Ce am invatat donez neinvatatilor, Ce am scris arunc in foc de pe acum, Ce am cantat vreau sa uit, si uit! Imi las toate cartile, bibliotecilor. Si tablourile si plantele. Si totusi o carte, un tablou si o planta As lua cu mine dincolo. Tot ceea ce nu am scris, las cu inima cu tot, scriitorilor. Ce nu am pictat, compus, sculptat, Sa ramana artistilor lumii, indiferent de nationalitate. Imi las corpul oamenilor, animalelor si plantelor. La ochi ma mai gandesc, nu vreau sa vada si altcineva ceea ce am vazut eu in lumea aceasta. Bijuteriile as vrea sa mi le poarte sora mea mai mica, hainele, cea mijlocie. Fratelui meu nu am nimic sa-i las. Las nepotului meu, in schimb, o parte din suflet. Averi nu am , proprietati, etc, Nimic nu e pe numele meu. Tot ce am e trecut pe prenume, au avut grija Arhanghelii. Sa ma mai gandesc... Icoanele ortodoxe, credinciosilor ortodoxi. Cele catolice le duc personal in biserica catolica vecina. Simbolurile romanesti, comunitatii de romani din Italia. Papusile le las fetitei care nu a putut fi, intimitatea o las uitarii. Amintirile! Era sa uit! Cele mai multe sa plece urgent de la mine... Putinele sa se transforme in picaturi de aer Si sa hraneasca umanitatea. Pixurile de care m-am atasat cand am scris, pc-ul, le-as lasa baietilor mei, ca sa ma recunoasca uneori. Caietele mazgalite de singuratate, singuratatea insasi, plansul vazut si cel nevazut, sunt lucruri absolut fara importanta. Pe acestea le las, pur si simplu. Firimiturile de suflet le las porumbeilor, sa se hraneasca la nesfarsit- nu vreau sa aiba grija zilei de maine- Paianjenului, aroganta semenilor. Cam atat! Numai atat??? Nu� Greselile, minciunile mai mici sau mai mari, celor care nu judeca. Zambetele, celor care plang. Mangaierile, nemangaiatilor. Tandretea, ei, tandretea, As pastra-o in mine, daca se poate... Credinta! Acest dar mi-a fost de mare folos , il restituì Creatorului, El stie ce sa faca mai departe. Probabil am ajuns la sfarsit, totusi, de testament zic� Mai ramane sa scriu data Si sa ma semnez! Data si semnatura le las destinului, daca exista, desigur. De destin, zic, daca exista� |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 22:11 |
||
---|---|---|
lunache, mi se-ntepeni degetu' de la dat scroll acilea, bre... si nici nu fu actiune, pana la urma... | ||
zambil Postat pe 6 August 2010 22:19 |
||
femeie fa un rezumat numai consuma atatea pagini | ||
|
||
tusi_Oli Postat pe 6 August 2010 22:22 |
||
mai, zambil, il omori degeaba, mai si-ti faci pacate uite asa se trezeste vanghele cu un glont in cap de tu-i pomana, doar pentru ca nu a fost atent si a iesit din apele internationale daca-l apuca fiorul poetic ,asa-i trebuie |
||
si_totusi Postat pe 6 August 2010 22:23 |
||
Pikamarul musca din piatra bolnava Si cantecul se-ntinde in mine otrava Vagoanele urca coboara si mor Adancul ne soarbe zeflemitor Ne cheama iar cerul purtandu-ne-n carca Funerare octave ne sap la porunca Ramane tacerea cu chipu-mi de lut Si urma-n noroiul prin care-am trecut Acasa asteapta prea plansa nevasta De Domnul se roaga sa nu vina napasta Infernul sa lase ca mortii sa iasa La cina ce-asteapta fumeganda pe masa. Mi-e fatza ucisa acum de carbune Amar este gustul de lacrimi din paine Un popa slujeste ca o pasare neagra Iar cerul incearca-n taceri sa ne stearga. |
||
Ioana007 Postat pe 6 August 2010 22:24 |
||
De la: zambil, la data 2010-08-06 22:19:36lunache, mi se-ntepeni degetu' de la dat scroll acilea, bre... si nici nu fu actiune, pana la urma... Sorry! Pai nu-i cu actiune... |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 22:31 |
||
De la: tusi_Oli, la data 2010-08-06 22:22:40femeie fa un rezumat numai consuma atatea pagini Rezumatul e ca mi-am facut testamentul. :) Nu mai am nici o grija... |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 22:33 |
||
deci batusi apa-n piua, carevasazica... next, nene... | ||
zambil Postat pe 6 August 2010 22:34 |
||
De la: zambil, la data 2010-08-06 22:34:21deci batusi apa-n piua, carevasazica... next, nene... Pai ceva tre sa bat si eu sau nu? Next adica sa mai pun una? |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 22:46 |
||
La cererea publicului...:D Marturisire Ma marturisesc. Doamne, am pacatuit. Am baut toate mintile pe care mi le-ai dat, Mi-am mancat sufletul intreg pe painea cea de toate zilele, M-am vandut pe putini arginti, in piata, Si am aruncat in vant toate cuvintele Tale, fara acestea: Doamne, De ce nu m-ai parasit? |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 22:50 |
||
pune taica, daca zici ca te bantuie cosmarele... c-asa-i in poezie, pe unii-i bantuie-nainte, si pe altii dupa ce posteaza... he,he,he... | ||
zambil Postat pe 6 August 2010 22:50 |
||
Testament Ne stingem printre vremuri cate unul Pe vatra moarta o sa-nghete fumul Si balariile iar au sa creasca, In locul nostru viata sa cerseasca. Murim pe rand de-atata neputinta Cand timpul ne tot sangera-n fiinta Si ne transforma-n umbrele umile Abandonati de nopti si-apoi de zile Ne calca luna vesteda pustie Si-n inima-nfloreste-o balarie Un mac ce-si plimba ochiul lui de sange Intr-un amurg de veac care ne plange. De voi muri pe mine sa nu pui Pamantul tau, pamantul orisicui Din gluga mea sa-mi faceti iconita S-o planga fluierul din poienita Pe trupul meu sa nu puneti pamant Lasati-mi cerul doar acum vesmant Mireasa lumii sa ma recunoasca Si-n umbra nucului sa ma iubeasca. Sa-mi dea iubita numai un sarut De lacrimi si de cer si-apoi de lut Aripile spre ceruri sa-mi intind Pe tine vesnic dor sa te cuprind |
||
Ioana007 Postat pe 6 August 2010 22:53 |
||
Traiesc in si pentru tine Respir pentru a inghiti tot aerul si toata departarea dintre noi Pasesc pt a acoperi toata distanta ce ne desparte pentru a-ti urma pasii pana la capatul drumului, acolo unde te vei opri o clipa si te vei intoarce sa ma vezi Privesc pentru a darui tuturor lucrurilor si oamenilor din jur stralucirea ta, armonia formelor tale Ma las purtata de vant pentru a-ti simti din nou mireasma,parfumurile si pentru a-ti raspandi aromele peste intreaga natura, sa te am aproape oricand Visez pentru a-ti aduna sperantele ratacite in somn, pentru a-ti fugarii ingerii, pentru a ramane singura la capataiul tau de veghe Traiesc... traiesc aceasta viata in pretul unui sarut, al unei declaratii si vanez moartea pentru a-ti aduce ofranda la capatul zilelor mele, sa ma poti intelege asa cum am fost, asa cum as fi vrut sa fiu, cum urasc,cum iubesc.. toata pentru tine, toata pentru dragostea ta.[/quote] o mai bag o data p'asta mai veche,ca nu ma duce capu' mai mul azi... oboseala,deh... |
||
preci Postat pe 6 August 2010 22:54 |
||
iertare, nea zambilu', da' de data asta nu mai poci pen' ca sa articulez nimic cu pretentie de fraza inteligibila, din motive de hohote pana la dureri in burta... |
||
Thor_again Postat pe 6 August 2010 22:55 |
||
mda... se buli pagina... mishto... |
||
preci Postat pe 6 August 2010 22:55 |
||
ce aveti, bre cu testamentele? ati auzit ca e in crestere TVA-ul si va grabiti sa le scrieti moca? pai ,e frumos? | ||
si_totusi Postat pe 6 August 2010 22:56 |
||
De la: Thor_again, la data 2010-08-06 22:55:02 Adica, domnul Thor, razi de testamentul meu? |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 23:00 |
||
totusoaico, asta a lu' vanghele, cu testamentu', crez ca fuse comanda speciala, si daca omu' nu livra la timp, ramase cu ea pe stoc... bre, pe mine ma bantuie poezeaua lu' preci, acuma... aruncai ochiu-n spate de cateva ori, dupa ce-o cetii... |
||
zambil Postat pe 6 August 2010 23:02 |
||
De la: si_totusi, la data 2010-08-06 22:56:57ce aveti, bre cu testamentele? ati auzit ca e in crestere TVA-ul si va grabiti sa le scrieti moca? pai ,e frumos? Pai nu-i frumos dar e sanatos, nu? Eu de cand m-am nascut, o singura grija am avut: sa-mi scriu testamentul! |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 23:03 |
||
Daca va doare burtica, domnule Thor, cred ca ati gresit topicul. | ||
Ioana007 Postat pe 6 August 2010 23:03 |
||
luno, nu raz de testamentu' lu' matale raz de cosmarele lu' zambilu' Vanghi, cre' ca ai dreptate, iote ca mi-ai dat o idee, sa deschid o farmacie... sau un topic farmaceutic mai bine. ca mare nevoie e de asa ceva pe aici |
||
Thor_again Postat pe 6 August 2010 23:08 |
||
luna, fiecare cu prioritatile lui | ||
si_totusi Postat pe 6 August 2010 23:14 |
||
Thor, m-ai linistit mult...Eu si asa sufar de neliniste cronica... | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 23:15 |
||
De la: si_totusi, la data 2010-08-06 23:14:52luna, fiecare cu prioritatile lui Dap! A mea e sa mor...in camp de mohor...Nu ma baga in seama, ca-s putintel dusa. |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 23:18 |
||
"putintel"? |
||
Thor_again Postat pe 6 August 2010 23:22 |
||
lunache...dusa-dusa, da' vaz ca nu te mai dai plecata... | ||
zambil Postat pe 6 August 2010 23:27 |
||
Rai mai, rai! | ||
AMELYY Postat pe 6 August 2010 23:28 |
||
Ma rog...mai mult decat putintel... | ||
Luna_in_capricorn Postat pe 6 August 2010 23:35 |
||
Luna.... | ||
nuti_vio Postat pe 6 August 2010 23:39 |
||
De la: nuti_vio, la data 2010-08-06 23:39:53 Luna.... |
||
Luna_in_capricorn Postat pe 7 August 2010 00:00 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Relatie de 4 ani... | 58 | De la: joanna22 27 Mai 2011 19:33 |
Cuvantul care demoleaza. | 57 | De la: zambil 2 Decembrie 2010 08:42 |
Singuratatea in....DOI !!!! | 126 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:39 |
|
||
Ce e cu mine? | 10 | De la: garbo_3867 15 Iunie 2012 23:55 |
PENTRU TOATE NEVESTELE DIN LUME ȘI NEVASTA MEA | 56 | De la: VOIAJOR 15 Septembrie 2012 10:56 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri