Cafenea de primavara

wifo...ma abtin de la pizza...am ramas in gura cu gustul prea bun de rosii cu branza....azi e zi de asa ceva....
tutankhamon
Postat pe 26 Iunie 2009 01:05
nu pot sa cred !!! refuzi tu pizza ?

ioi, esti mai tare decat credeam

copii, va zic noapte buna...dom pik se evapora, crez ca se indoapa cu pizza aia...

somnic pufos
wife_de_zmeu
Postat pe 26 Iunie 2009 01:07
piku`...hai dom`le...chiar trebe sa aibe doua picioare...neaparat?
si...din pamant...cam pana unde?
ca...ma facusi curios!
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:08
nu mai pic in plasa wifo...imi doresc atat de mult sa mai dau jos din formele prea rubensiene.....si vad ca merge...incet si sigur....dar fii tu sigura ca la un moment dat ma voi razbuna....fac o pizza in casa monstruoasa.....
tutankhamon
n-o deranja, a fugit la cuptor
pik_nik
ne, ne, ne...dom pik...mie imi place sa mananc pizza facuta de altii...

wife_de_zmeu
Postat pe 26 Iunie 2009 01:10
sa va zic de ciuperci?
imi plac alea cu palarie mare, peste 20 cm diametru. le pun pe plita, iar pe lamele adaug branza, bucatele mici de bacon, eventual usturoi zdrobit, sare, piper, eventual si o bucatica mica de rosie. se topeste totul si intra printre lamele, impreuna cu gustul de ciuperca coapta...
se pot pune alaturi si niste ardei copti, preparati cu otet, ulei, putin zahar...
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:11
pikule....io umplu palarii de ciumperci cu coditele tocate, amestecate cu cascaval afumat razaluit, smantana si ou batut, mult piper si un fir de cimbru.....umplu palariile, apoi peste ele pun la syctyr o felie de bacon sau infig o feliuta de carnat din-ala ardelenesc, taiat din satar....iar pentru al meu ii trantesc deasupra, peste ele, fierbinti, un strat de patrunjel tocat...eu sunt mai modesta...mujdei cu smantana si ardei iute tocat marunt ca pentru furnici....
tutankhamon
Postat pe 26 Iunie 2009 01:14
da, aia-i altceva, se numesc ciuperci umplute.
mai stiu o reteta buna cu vinete umplute, la cuptor.
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:16
piku`...da mai simple asa...?
adica...pe plita...cu putin unt...si ceva usturoi...si langa ele...tot ciuperci...dar la otet cu usturoi...
merge la o adica...si ceva sos de ardei...cu putina friptura la gratar...iar intr-un coltz acolo...putin cash de oaie...mmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:17
a fost greu sa va dau startul
apropos de casul de oaie - macinat si pus sare. se prepara o mamaliguta. se taie mamaligutza aia in felii subtiri, cu un fir de atza. intr-un castron, se unde fundul cu putin unt(fundul castronului), apoi se pune un strat de branza. peste, o felie de mamaligutza, alt strat de branza, altul de mamaliguta, si tot asa pana te tin puterile sau se termina branza. se mai pot intercala bucati subtiri de carnatzi de porc, afumat, si altele, dupa fantezia fiecaruia.
se da totul la cuptor pana se topeste branza iar deasupra face crusta aurie.
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:21
asa ceva...sa mananci la stana...piku`...
si...nu sa pui carnati ci...sa tai dintr-un berbece la protap...ce-si incalzeste oscioarele deasupra unei gropi cu jeratec...
si...sa tai asa...cand vezi ca sfaraie seu` ala...si mai arde cate-o pala...unde curge...
si...sa dai cu vin alb...apoi...
si...sa adormi in fan cosit...
ha??????...........
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:26
ai uitat ceva. cine-ti canta sa adormi?
daca tot esti la stana, bei si o carafa de jintitza. stii ce-i aia?
cand se fierbe laptele pentru urda(branza dulce, aia care se face cu marar pentru clatite), ramane masa lichida, dulce, calduta, odata urda strecurata.
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:29
hei, cei lesinati in accident de citit sa ridice mana! cand ne facem norma, mergem la somn si noi
(norma de lesinati, evident)
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:31
din partea mea puteti continua...cam stiu retetele astea....mi-s jumate ardeleanca.....am si cartea de gastronomie a regretatului radu anton roman....
tutankhamon
Postat pe 26 Iunie 2009 01:33
pai stimata doamna, dimineata nu e loc de discutii serioase din cauza dietelor, mai pe la pranz se dau sfaturi despre cum sa-ti inseli sotul, spre seara apar femeile batute, parasite si inselate.
noi cand mai mancam???
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:35
stiu ce-i aia!!!
am facut pe vremuri un asemenea ospatz...
pe vremea aia deh!!! numa ca...eram destul de tinerel si...nu prea stiam yo cam ce si cum!!
da`...aveam cu noi oameni de staf...si ei stiau ce si cum!
ei au cerut protzape si...toate cele!
apoi...am mai fost cu amicii si...am facut ceva similar!
sincer...cred ca nimic nu se compara cu un asemenea festin!!!
indiferent cine ce ar zice de...restauraNTE de fitze...sau exotice!!
vb acum...de cum sa-ti ptreci vremea...aici in tara!
afara...alta treaba alte alea...
revenind...sincer...greu de gasit altceva cu care sa compari o asa escapada!!
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:38
mami...io nu am nimic impotriva cu papa bun.....al meu roade si papa orice....masina de tocat.....m-am specializat in tot felul de retete, gen supa-tocana si ghiveciul indesat.....imi e insa ciuda de mor ca el e slab si nu pune pe el si eu ma ingras si cu aer....
tutankhamon
Postat pe 26 Iunie 2009 01:38
noapte buna dragilor...sa va jucati frumos...vorba iasomicai...
tutankhamon
Postat pe 26 Iunie 2009 01:39
De la: pik_nik, la data 2009-06-26 01:35:52pai stimata doamna, dimineata nu e loc de discutii serioase din cauza dietelor, mai pe la pranz se dau sfaturi despre cum sa-ti inseli sotul, spre seara apar femeile batute, parasite si inselate.
noi cand mai mancam???

pik....deja ai si invatzat programu`? (programu` desfasurari actiunilor pr net)
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:40
domnu ovidiu, stanele serioase acum se gasesc mai greu, desi numarul ciobanilor a explodat. iti recomand stana turistica din poiana brasov. o minune, din toate punctele de vedere, chiar daca unele maruntisuri sunt kitchoase
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:41
l-am invatat, da, desi asta mi-a atras suspiciuni din partea unora
pai de cand am dat de lumea asta nici la job n-am mai fost. zi si noapte pe net
pik_nik
Postat pe 26 Iunie 2009 01:43
multumesc!!!...yo am fost undeva pe langa manastirea neamtz...si mai stiu inca ceva...prin apuseni...aproape de sambra oilor!!
e adevarat...niciuna nu e pt publicu` larg!!
dar...maniul...e autentic si...demn de respecte!!
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:47
De la: pik_nik, la data 2009-06-26 01:43:41l-am invatat, da, desi asta mi-a atras suspiciuni din partea unora
pai de cand am dat de lumea asta nici la job n-am mai fost. zi si noapte pe net

ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 01:47
pt o dimineatza...ca de weekend!

http://www.viatalaserviciu.ro/view_video.php?viewkey=df8f385bdac3e9f8be20
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 02:47
si...tot pt dimineatza asa!!

http://www.viatalaserviciu.ro/view_video.php?viewkey=ee600116ffc6b2d87d83
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 03:06
Na belea ca au intrat ginerii in blide!
Discutia voastra mi- amintit de oala mea de lut luata de la Cheile Bicazului acum vreo 17 ani.....Mama ce bulz mai faceam la ea ea...si sarmale, si fasole....
Acuma ma uit la oalele de lut ale chinezilor si ma gindesc daca or fi la fel de bune ca aia a mea de demult...Intr-o buna zi am sa cumpar una sa vad cum este.
Si vorbind de ciuperci, azi tocmai am luat niste ciuperci Portabella ca sa le fac la gratar cu usturoi si atita tot ca tare sunt bune....

Mai ziceti baieti ca-mi dati idei de bucatareala.
Aemulus
Postat pe 26 Iunie 2009 03:55
Picnice, la pizza aia arunca si citeva bucatele de ananas.
Sau mai bine fa una fara carne de loc, doar cu ceapa, ardei gras, masline, ciuperci, rosii, ananas, artichoke si foloseste briza mozzarella pe deasupra. Super!!!!
Aemulus
Postat pe 26 Iunie 2009 04:01
hai sa mai fac un ceaun de cafea pana se coace pitza aia lu` don` pik!!!
si...nitica inghetzata...acolo...ca cine stie...
o dimineatza frumoasa!!
ovidiu42
Postat pe 26 Iunie 2009 05:32
Ella, tu de ce stai asa tacuta, mami ?

iar e batman in dushi rai ?

hai ca dau o cafa...de-aia strong...
wife_de_zmeu
Postat pe 26 Iunie 2009 11:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cafeneaua trei cirese, doua piersici si un gratar..... 11457 De la: SAL 27 Ianuarie 2012 14:39
Dentist? 4 De la: tutankhamon 1 Octombrie 2009 14:13
Regretele voastre((: 204 De la: zambila 10 Noiembrie 2009 12:41
Bataie cu zapadaaaaaaaaa! 136 De la: arco_iris 29 Decembrie 2014 15:17
Snack Bar cu program: LA TREI TzATzE NATAFLETzE! 74 De la: clippy 23 Decembrie 2009 19:49
Setari Cookie-uri