Cafenea de primavara

De la: daria_pet, la data 2009-10-07 23:34:55..pik, cred ca tu o sa fii cel mai fericit..sa-ti explicitez de ce: duduia blonda de la drept are pregatit un proiect referitor la legea piknicului.....
...cand o auzai, crezui ca nu vad bine cu urechile....
...iote, deasta io dat doua ministere: sa-i dea lui pik de lucru


daria, am promis ca nu mai scriu, da' nu pot pentru ca sa ma abtin!!
ce m-a mai distrat badea!! e dus cu pluta! am crezut ca n-aud bine!!
zambila
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:45
he-heeeeeeee.........miroase deja...a slavina...si-a fum de gratare...
vreti sa ramana topicele...goale?
si...mai miroase-a party...sau...doar mi se pare mie?
ovidiu42
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:45
unde-s lautarii?
ovi, toarna bre!
pik_nik
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:47
asa, ovi, nu ne lasa singuri, hai tati sa combatem aici. Vezi de ia niste legume sa le grataruim si pe ele, acolo, o vanata, o rosie, un ardei capia..
anakin
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:48
de capra????? ioi io vreau de oaie.....!!!!da incerc na asiiia ca s pohticioasa!!!!!!ia de aciiia...muuustu....ca l am tirit pi jos.....am dat cu dimigiana i irinuca...zisa secretoasa.....se ducea la gara ia trenu catre doamne doamne ...da i am schimbat beletu...are halta la iad....o lasa la poarta ii pre rea pentru innauntru!!!!!!scuza ti scrisu ...ii de la vin...adica must....adica io totusi crez ca s o facut vin.....adica ...ia si tu.....
nazirra
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:49
..zambilico, din pacate este adevarat...as fi vrut eu sa fie cioaca....blonda chiar o asemenea lege vrea sa ne dea ca sa vedem ca are activitate....eu cred ca, dupa ce ca e blonda mai are si neuronii pe moate
daria_
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:50
neshte...mujdei...de usturoi...o merge?
ca...mai am d`ala verde...
ovidiu42
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:50
..pik, nu te face ca nu percepi....sari la interval cu mancarurile alea delicioase ca sa o iei inaintea madamei cu neuronii pemoate...
daria_
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:51
despre ce lege vorbiti?? caci nu pot credee!! k e real!
fleur_de_lis
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:52
Nazziro, asculta pe nenea anakin, carnea de capra este cea mai buna pentru pastrama, se apropie de carnea de vanat; chestie verificata.

ovi, merge si mujdeiul la capra, ca apoi aluneca mai usor molanul.
anakin
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:52


si cat eram eu de trista azi...na, ca mi-am revenit!
zambila
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:53
cu legea mujdeiului?
pik_nik
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:54
nu, cu legea picnicului
zambila
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:55
...face pe niznaiul ca sa nu sara cu ceva la interval....
daria_
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:55
pikule, dar niste palinca de bihor nu scoti si tu la interval?... hai, ca uite, plange masa.
anakin
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:56
De la: ovidiu42, la data 2009-10-07 23:50:40neshte...mujdei...de usturoi...o merge?
ca...mai am d`ala verde...



ioooi da .....da ca l pisez io.....
nazirra
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:56
anakin...las` ca...uneori...merge si de berbecutz....asa...sa vezi cum sfaraie...seu` ala...pe jar....
ovidiu42
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:58
poate k blonda o stat pe garbo...si o vazut ce-o fo' mai in trend si mai trend in vara asta! si ce si-o zis fumeia?? se poarta picnicul?? toata lumea vb despre el, si-i cere parerea?? fie el scris si pe silabe?? okaaay...ia sa dam noi o lege!
fleur_de_lis
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:58
palinca face margele prin uiaga si ospataru' se tine de mujdeie acum
oviiiiiiiiiiiii!!!
pik_nik
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:59
bre, nu am nimica, putem face si o noatina, ca nu-i bai.. dar in nici un caz pastrama, o facem la protap, sa curga seul cand tai fleica.
anakin
Postat pe 7 Octombrie 2009 23:59

Un ceai, un pahar de lapte cald, gasesc si eu aici?
Sunt moarta de oboseala, dar nu ma ia somnul...
garbo_C
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:00
zambilutza, se cuvine sa studiem noi doi legea aia asa pe indelete, in liniste...
pik_nik
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:00
...iote amu ma dumiresc si io de ce si-o umanizat fata pik....ca sa poata da duduia legea..
daria_
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:01
De la: pik_nik, la data 2009-10-07 23:54:06cu legea mujdeiului?

baga mai tati reteta la caracatita aia cu picioarili multe de o bulbucit in oala mea si ii s o lichit chiciorusili alea multe di oala ...si ,na o luat foc oala si de la oala si perdiaua si...na ca am si interdictie in buvcatarie....acuma asa o zis consortul.....ca cica am vrutt sa dau foc la vila ...ca ieri i am lovit jepuu...ca miine ca o sa i mai fac...si io n am putu ca sa tac si am zis ca ...surpriza ......
nazirra
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:02
...se gaseste aici si laptic si ceiut chinezesc..da sa stii ca nu am zahar...fa rost de a pik...
daria_
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:02
asa...anakine....vad ca stii cam cum sta treaba!!!
si-apoi...un bulz...cu burduf...asa..
ovidiu42
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:04
pik, tu de fapt vrei sa te sustragi de la gratar!!las ca stiu eu, vrei sa-l lasi pe anakin sa se chinuie singur
zambila
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:05
uite ceva mai bun, zambilutz, si o multumesc si pe nazi

Ingredientes (4 personas)
2 sepias.
2 dientes de ajo.
Unas ramitas de perejil.
1 lim�n.
8 cucharadas de aceite de oliva.
Sal.
Guarnici�n de puntas de esp�rragos verdes y tomatitos.



C�mo se elabora:
Limpiamos de v�sceras y de piel las sepia, vaciamos y limpiamos bajo el agua fr�a.
Una vez limpias las sepias y si son muy gruesas las cortamos en dos mitades longitudinales, es decir, se divide longitudinalmente en dos filetes empezando por la �ltima.
Luego con un cuchillo, marcamos por la parte exterior haciendo unas incisiones superficiales, primero paralelas en un sentido y luego otras paralelas transversales oblicuas en el otro sentido. Estos cortes se hacen para facilitar el cocinado de la sepia y que no se doble por efecto del calor.
Una vez tengamos preparada la sepia de esta forma se lleva a la plancha y tostamos por los dos lados empezando por la parte cuadriculada de los cortes.
Una vez cocinada ponemos a la sepia a punto de sal.
En una sart�n hacemos un sofrito con el ajo cortado en brounoisse (cuadradito muy pequeño) y una vez dorado el ajo sacamos la sart�n del fuego y añadimos el zumo de lim�n y el perejil picado
Este refrito de ajo con lim�n y perejil es con el que aliñaremos la sepia en el momento de servir.
Podemos acompañar con unas puntas de esp�rragos verdes y tomatitos tipo cocktail ligeramente pasados por la plancha y sazonados con un poco de sal.

Comentario diet�tico
La sepia es un marisco que apenas tiene grasa pero que es muy rica en prote�nas de alta calidad biol�gica, en hierro, magnesio, sodio, f�sforo y vitaminas -del grupo B, A y E-. La forma de elaboraci�n combina perfectamente con la sepia para realzarle el sabor y darle un toque de acidez muy agradable. Como guarnici�n se proponen hortalizas que no aumentan el valor cal�rico del plato, pero si que lo complementan en nutrientes -vitaminas y minerales- y le aportan un toque de color a la receta. Esta receta est� adecuada para todos los grupos de edad, y en especial para quienes deben llevar a cabo una dieta baja en calor�as y grasas, sin excederse en la cantidad de aceite.
pik_nik
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:07
Ovi, bulzul e pentru dimineata bre... dupa ce ne dregem cu o ciorba de potroace.
Zambilo, avantajul celui care face gratarul este ca gusta din toate, permanent asa, ca sa stiti ce pierdeti...
anakin
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:08
mai bine mor de foame

sau ma bag la pastrama aia de capra
zambila
Postat pe 8 Octombrie 2009 00:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
comorile sufletului? 8 De la: UEL 7 Decembrie 2009 08:58
Hartuire 32 De la: Bianca17 11 Februarie 2015 11:49
Buna Romanie... 14 De la: LILO 3 Septembrie 2009 10:11
Terasa de vara 4534 De la: silfida 4 Iunie 2013 19:46
Iodul e aici ! 75 De la: garbo_13807 17 Mai 2016 21:01
Setari Cookie-uri