ooooo viataaa taaaaaaaaaaaaaaaa..... | ||
garbo000505 Postat pe 17 Martie 2009 19:44 |
||
---|---|---|
manele , super . Mentionez ca analiza nu imi apartine, am primit-o pe mail. "Trei luni de senza�ii� de Florin Pe�te Comentariu literar �nc� din primele versuri, autorul plaseaz� ac�iunea �ntr-un mediu feeric. �Ce miracol �i ce vraj� Stau cu gagica pe plaj� Prin folosirea cuvintelor miracol �i vraj�, poetul ne trimite �ntr-o lume magic�, interzis� muritorilor de r�nd. Efectul este completat de plasarea celor doi protagoni�ti pe plaj� � trimitere direct� la infinitul m�rii, care ar putea sugera �i iubirea nesf�r�it�, dar �i eternitatea. Nisipul ne duce cu g�ndul la scurgerea timpului, autorul reu�ind astfel s� �mbine prin folosirea unui singur cuv�nt, at�t infinitul c�t �i perenul. �n urm�toarele dou� versuri, poetul dore�te s� �mpace relativa bipolaritate dintre infinit �i peren. �Am chef de distractie 3 luni de senzatie� Con�tient de clipa fermecat� pe care o tr�ie�te, autorul �i avertizeaz� ascult�torul (cititorul) c� iubirea nesf�r�it�, dragostea profund�, infinitultul, alfa �i omega, arde intens, asemeni razelor unei zile �nsorite de var�, comprim�ndu-se �n �3 luni de senza�ie�. Necuprinsul este asfel �ncadrat �n limite foarte bine delimitate - trei luni � iar profunzimea sentimentelor umane �mbrac� forma senza�iilor. Iubirea magic� nu are sui�uri sau cobor�uri. A�a cum spune �i poetul, cuvintele de ordine �n cazul unei asemenea iubiri sunt cheful �i distrac�ia al�turi de gagic�. Folosirea cuvintelor nu este deloc �nt�mpl�toare. Elementele de argou: gagica, vin s� sugereze faptul c� cel care vorbe�te este un om asemeni nou�, care �ns�, conform preceptului biblic, �i-a pus �n valoare, talan�ii, reu�ind s� p�trund� �ntr-o lume de vis. A doua strof� a c�ntecului descrie opulen�a de care se bucur� eroul. �Dau o cheie la mertan Si am plecat pe litoral Mi-am pus plinul de benzina Si in dreapta o blondina� �Mer�an�-ul face trimitere la stilul de via�� al marilor padi�ahi. Folosirea expresiei �plinul de benzin� nu este deloc �nt�mpl�toare. Ea ilustreaz� verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu opereaz� cu jum�t��i de m�sur�. Totul sau nimic pare a fi deviza dup� care se conduce. No�iunea plin, are �i un sens metaforic. Ea prezint� maturitatea dragostei dintre cei doi, care tind spre perfec�iune. Acest lucru este confirmat �i de termenii cu care este descris� marea iubirea a personajului nostru. Fata cu care se iubeste eroul principal nu este o fat� oarecare. Ea este o �blondin� - simbol al frumuse�ii feminine, a�ezate la dreapta b�rbatului. Afirma�ia este �nt�rit� �n versul al doilea din cea de a treia strof�. �Am mertanul de mult timp Si-o blondina prototip E a mea numai a mea Si-mi petrec vara cu ea� Hiperbola �blondin� prototip� descrie �n profunzime calit��ile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o fiin�� unic�. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-�i descrie iubita � �prototip� � autorul ne reaminte�te c� dragostea lui este asemeni �inuturilor exotice, fascinante dar �nc� neexplorate �n profunzime, afirma�ia fiind �nt�rit� �i de plasarea pove�tii �n anotimpul de var�. Ultima strof� descrie actul de iubire dintre cei doi. �n primele dou� versuri, ne este prezentat� atmosfera care domne�te �ntre �ndr�gosti�i. �Marea neagra e calduta Blonda-i sexy si finuta� Iubirea se consum� �n apa cald� a m�rii. Cristalinul m�rii descrie sentimentele celor doi iar c�ldura apei descrie rela�ia dintre ei. Dragostea dintre cei doi este imun� la scurgerea timpului. �Ziua stau cu ea la soare Noaptea o scot la plïmbare� Succesiunea zi noapte nu poate perturba tr�irile profunde alte tinerilor �ndr�gosti�i, dar autorul las� o porti�� de ie�ire din aceast� idil� aproape perfect�. Folosirea termenului �noaptea� din ultimul vers avertizeaz� cititorul c� totul poate fi perfectibil, chiar �i iubirea, iar dac� peste iubirea dintre cei doi s-ar l�sa �ntunericul, eroul va trece �i peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distrac�ie. |
||
sisicleo Postat pe 17 Martie 2009 19:45 |
||
heiiii...seara buna dragilor!!!!Cum va fost ziua???!!! cat optimism degajam dimineata....soare in suflet...caldura...si mi-au stricat astia la lucru ...toata ziua!!!Noroc ca mai exista cate cineva care sa aduca o raza de soare ...printre atatea furtuni!!! |
||
|
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 20:04 |
||
Cum scumpo, te-au obligat sa muncesti..??? Exploatare...!!! |
||
Ella34 Postat pe 17 Martie 2009 20:08 |
||
Asa-i! Asa-i! Aprob pozitiv! Eu zic sa punem de-o greva.. |
||
gabitzza Postat pe 17 Martie 2009 20:11 |
||
Ti-a iesit un porumbel pe gura ! GREVA!!! Deschidem lista de revendicari: 1. Programul de lucru sa inceapa la ora 10 sa se termine la 16, iar pauza de masa sa fie de doua ore... 2........ |
||
Ella34 Postat pe 17 Martie 2009 20:17 |
||
nu vreai sa protestam la o cafea? | ||
garbo000505 Postat pe 17 Martie 2009 20:24 |
||
Suntem la cafenea. Hai sa protestam. Tu pentru ce te revolti? | ||
Ella34 Postat pe 17 Martie 2009 20:27 |
||
De la: Ella34, la data 2009-03-17 20:08:14 Mai rau decat atat!!!Imi dau de facut rapoarte...iar termenul e data de ieri!!! Dar e buna ideea cu greva!!!De joi intru in concediu!!! |
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 20:39 |
||
Mai bine hai sa ne amuzam un pic!!! Un ardelean vine la bar: - Doua sute de votca, in doua pahare. Barmanul intreaba: - De ce in doua pahare, ca esti singur? - Am un prieten plecat in Irak si mi-a spus sa beau si pentru el. A doua zi la fel, a treia zi la fel si tot asa pana intro- zi cand vine si cere o suta de votca intr-un pahar. - Da ce, Doamne fereste ti-a murit prietenul? - Nu, m-am lasat eu de baut. |
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 20:40 |
||
Bula la scoala: - Tovarasa profesoara, daca va spun un banc ... va cad tzatzele! Dar... vad ca-l stiti... |
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 20:45 |
||
PROVERBE STRICT ROMANESTI - Ca romanu' nu-i nici unu', unde-s multi putea fi unu'!! - Fie painea cit de rea, tot ti-o fura cineva. - Cine NE viziteza ne face ONOARE, cine NU, PLACERE. - De urata nu-i frumoasa, da'i desteapta, proasta dracu'. - Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc. - In viata sunt doua cuvinte care deschid multe usi: "trage" si "impinge". - Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc. - Cine fura azi un ou si se lasa prins...e bou!!! - Proverb marinaresc: "Iubeste-ti copilul ca si cum ar fi al tau" - Nicio fapta buna nu scapa nepedepsita! - Cum iti asterni, cum vine altul si se culca in locul tau. |
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 20:48 |
||
De la: Ella34, la data 2009-03-17 20:27:01Suntem la cafenea. Hai sa protestam. Tu pentru ce te revolti? pentru sistematica maltratare a dreptului la libera consacrare si subtierea stratului de ozon |
||
garbo000505 Postat pe 17 Martie 2009 20:52 |
||
maii...eu tot postez continuarea la proverbele astea...si nu stiu unde imi zboara postarile.... | ||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 21:00 |
||
gabitza, gata facem dansul. momentan invatam cum sta treaba cu pocnitul din degete si numaratul imaginar de bani.De la: walkiria, la data 2009-03-17 21:00:00maii...eu tot postez continuarea la proverbele astea...si nu stiu unde imi zboara postarile.... S-a introdus filtru de cuvinte urate si nu mai apar postarile care contin vreunul din cuvintele nepermise. De asemenea, si stiu ca nu e valabil pentru tine, dar sper sa vada si cei vizati, vom introduce pe rand si cateva cuvinte cheie folosite de oamenii aceia draguti care inunda forumul cu afaceri mlm sau alte prostii. |
||
AndraMicu Postat pe 17 Martie 2009 21:48 |
||
De la: walkiria, la data 2009-03-17 21:00:00maii...eu tot postez continuarea la proverbele astea...si nu stiu unde imi zboara postarile.... daca scrii prostii! |
||
geo32 Postat pe 17 Martie 2009 21:50 |
||
Andruta mamii. |
||
gabitzza Postat pe 17 Martie 2009 21:50 |
||
De la: gabitzza11, la data 2009-03-17 21:50:13 Andruta mamii. Eu sunt doar mesager , dar abia astept sa imi bag gherutzele in functiune si sa scriu eu ce site-uri nu mai au voie sa apara pe forum. Atunci chiar o sa fie curatentie |
||
AndraMicu Postat pe 17 Martie 2009 21:58 |
||
Am priceput....o sa fac cateva modificari...sa nu mai spuna lumea ca vb prostii!!! Dar sunt haioase... |
||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 22:26 |
||
Seara buna.. :)) Funny towns' names we have Adunatii Copaceni - Gathered Tree People Afumati - Neversober Baicoi - Youball Buhusi - Boo Buzau - Really Fat Lip Calarasi - Silly-dressed Folks on Horses Ciorogarla - Nigger-River Constanta - The Steadiness Dor Marunt - Miniature Melancholy Husi - Shoo Navodari - Networkers Onesti - The Sincere Pitesti - Youdohide Satu-Mare - The Rather Roomy Rural Community Slatina - Slut Tina Slobozia - A Very Wrong Local Tradition T�rgu Frumos - The Aesthetically Pleasing Bazaar Urlati - Gimme Some Noise .....etc................ |
||
LUDY Postat pe 17 Martie 2009 23:11 |
||
Va doresc o noapte linistita!!!Vise placute si ce visati drag sa strangeti in brate!!! | ||
walkiria Postat pe 17 Martie 2009 23:12 |
||
'NEATZAAA!!!!Cata liniste in cafenea!!! Va fac cafeaua...dar eu am tot uitat sa va spun...ca eu o fac fara zahar!!! Haideti sa ma mai dau cateva proverbe strict romanesti!! - Ai carte, ai cu ce så te stergi la c...r. - Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva. - Mama prostilor e mereu gravida... - Mai bine burtos de la bere decat cocosat de la munca! - Lasa pe maine ce poti face azi ca poate maine nu mai este nevoie. - Nu esti beat atata timp cat poti sta intins pe podea fara sa te sprijini. |
||
walkiria Postat pe 18 Martie 2009 08:13 |
||
NEATAAAAAA walki ce bine ca ai facut cafeluta yumiiiiii ce aroma ,e pe gustul meu e tare tare tare ,sa aprind si o ...........asa acu sa vad si eu ce ati mai scris pe aici |
||
rizzibizzi Postat pe 18 Martie 2009 08:39 |
||
'Neata!!! Am facut cafea pentru toata lumea...!!! Ce faci Walki? Te tii de glume..? Dar ce s-a intamplat ieri seara? Batea vantu-n cafenea... si se planeau unii de plictiseala...! |
||
Ella34 Postat pe 18 Martie 2009 08:40 |
||
neata ella am companie la cafea..... |
||
rizzibizzi Postat pe 18 Martie 2009 08:43 |
||
'neata Rizzi! Astazi sunt pe fuga... raman doar o clipa, cat sa rontaim niste covrigei. Vrei? |
||
Ella34 Postat pe 18 Martie 2009 08:56 |
||
buna dimineata ma gandesc sa beau si eu o cafelutza cu voi am ajuns in pragul disperarii iara ninge a nins toata noaptea si acum continua la voi e soare? a venit primavara? |
||
sisicleo Postat pe 18 Martie 2009 09:06 |
||
ma ce maniere am si eu! multumesc pentru cafea ella , asa trebuia sa incep nu? mii de scuze | ||
sisicleo Postat pe 18 Martie 2009 09:08 |
||
Neata buna si de la mine! Eu am venit cu a mea cafea la pachet... stiu ca nu aveti! Fara covrigei pentru mine! Ludy, esti tare de tot!! Am ras bine de dimineata cu numele de orase!! Neata Ella, stai numai putin??? Dam bataie lui Batman sa te lase mai mult pe la noi? |
||
Verarmy_38 Postat pe 18 Martie 2009 09:19 |
||
'neata !!! cum sunteti azi? eu? somnoroasa.... |
||
rasarit Postat pe 18 Martie 2009 09:22 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
cafeneaua cu miros de primavara | 5395 | De la: oniac22 13 Martie 2011 20:54 |
tchibo | 12 | De la: Helen29 26 Noiembrie 2009 18:53 |
Acesta adorabile PISICI !!!!! | 140 | De la: elisabeta_boia 8 Noiembrie 2012 20:59 |
|
||
Zebra Caffe s�rb�torește ziua b�rbatului | 1 | De la: Veenman 8 Martie 2011 15:55 |
Taratele de grau | 20 | De la: alex2007 18 Mai 2010 07:58 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural