Cafenea de primavara

De la: AndraMicu, la data 2009-03-17 18:36:55Ludy, cred ca trebuie sa ii fim recunoscatoare lui 505 ca si eu am tras cateva portii bune de ras azi. Incepusera sa se intrebe colegii pe ce lume sunt

ziua buna...ce surprize!!!
stie cineva...de unde pot sa ascult si yo...male d`alea pe sistem turbo?
vad ca se intra-n trend...si nu vreau sa creada lumea ca...n-as avea stil!!
o zi frumoasa la toata lumea...
da` vaz ca aveti activitate fratilor ...nu gluma!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 11:02
De la: sisicleo, la data 2009-03-17 19:45:16manele , super
. Mentionez ca analiza nu imi apartine, am primit-o pe mail.

"Trei luni de senza�ii� de Florin Pe�te

Comentariu literar

�nc� din primele versuri, autorul plaseaz� ac�iunea �ntr-un mediu feeric.

�Ce miracol �i ce vraj�
Stau cu gagica pe plaj�

Prin folosirea cuvintelor miracol �i vraj�, poetul ne trimite �ntr-o lume magic�, interzis� muritorilor de r�nd. Efectul este completat de plasarea celor doi protagoni�ti pe plaj� � trimitere direct� la infinitul m�rii, care ar putea sugera �i iubirea nesf�r�it�, dar �i eternitatea. Nisipul ne duce cu g�ndul la scurgerea timpului, autorul reu�ind astfel s� �mbine prin folosirea unui singur cuv�nt, at�t infinitul c�t �i perenul.
�n urm�toarele dou� versuri, poetul dore�te s� �mpace relativa bipolaritate dintre infinit �i peren.

�Am chef de distractie
3 luni de senzatie�

Con�tient de clipa fermecat� pe care o tr�ie�te, autorul �i avertizeaz� ascult�torul (cititorul) c� iubirea nesf�r�it�, dragostea profund�, infinitultul, alfa �i omega, arde intens, asemeni razelor unei zile �nsorite de var�, comprim�ndu-se �n �3 luni de senza�ie�. Necuprinsul este asfel �ncadrat �n limite foarte bine delimitate - trei luni � iar profunzimea sentimentelor umane �mbrac� forma senza�iilor.
Iubirea magic� nu are sui�uri sau cobor�uri. A�a cum spune �i poetul, cuvintele de ordine �n cazul unei asemenea iubiri sunt cheful �i distrac�ia al�turi de gagic�.
Folosirea cuvintelor nu este deloc �nt�mpl�toare. Elementele de argou: gagica, vin s� sugereze faptul c� cel care vorbe�te este un om asemeni nou�, care �ns�, conform preceptului biblic, �i-a pus �n valoare, talan�ii, reu�ind s� p�trund� �ntr-o lume de vis.
A doua strof� a c�ntecului descrie opulen�a de care se bucur� eroul.

�Dau o cheie la mertan
Si am plecat pe litoral
Mi-am pus plinul de benzina
Si in dreapta o blondina�

�Mer�an�-ul face trimitere la stilul de via�� al marilor padi�ahi. Folosirea expresiei �plinul de benzin� nu este deloc �nt�mpl�toare. Ea ilustreaz� verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu opereaz� cu jum�t��i de m�sur�. Totul sau nimic pare a fi deviza dup� care se conduce.
No�iunea plin, are �i un sens metaforic. Ea prezint� maturitatea dragostei dintre cei doi, care tind spre perfec�iune. Acest lucru este confirmat �i de termenii cu care este descris� marea iubirea a personajului nostru. Fata cu care se iubeste eroul principal nu este o fat� oarecare. Ea este o �blondin� - simbol al frumuse�ii feminine, a�ezate la dreapta b�rbatului. Afirma�ia este �nt�rit� �n versul al doilea din cea de a treia strof�.

�Am mertanul de mult timp
Si-o blondina prototip
E a mea numai a mea
Si-mi petrec vara cu ea�

Hiperbola �blondin� prototip� descrie �n profunzime calit��ile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o fiin�� unic�. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-�i descrie iubita � �prototip� � autorul ne reaminte�te c� dragostea lui este asemeni �inuturilor exotice, fascinante dar �nc� neexplorate �n profunzime, afirma�ia fiind �nt�rit� �i de plasarea pove�tii �n anotimpul de var�.
Ultima strof� descrie actul de iubire dintre cei doi. �n primele dou� versuri, ne este prezentat� atmosfera care domne�te �ntre �ndr�gosti�i.

�Marea neagra e calduta
Blonda-i sexy si finuta�

Iubirea se consum� �n apa cald� a m�rii. Cristalinul m�rii descrie sentimentele celor doi iar c�ldura apei descrie rela�ia dintre ei. Dragostea dintre cei doi este imun� la scurgerea timpului.

�Ziua stau cu ea la soare
Noaptea o scot la plïmbare�

Succesiunea zi noapte nu poate perturba tr�irile profunde alte tinerilor �ndr�gosti�i, dar autorul las� o porti�� de ie�ire din aceast� idil� aproape perfect�. Folosirea termenului �noaptea� din ultimul vers avertizeaz� cititorul c� totul poate fi perfectibil, chiar �i iubirea, iar dac� peste iubirea dintre cei doi s-ar l�sa �ntunericul, eroul va trece �i peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distrac�ie.

sisi...cer scuze pt citare...dar se pare ca am ramas in urma!!
se da master pt a ajunge sa gandesti atat de filozofic?
am pierdut multe de cand n-am mai reusit sa mai intru prin cafenea!
sper sa ma pun putin putin la punct si mai apoi sa mai postez!
sa nu cad dreaq in derizoriu fiind in afara trend-ului!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 11:07
lasa ovi manelele , hai sa bei o cafea si bucura-te alaturi de mine de stratul de zapada depus
sisicleo
Postat pe 18 Martie 2009 11:15
De la: susiyama, la data 2009-03-18 10:53:58mneata miau! cu laptic sau fara, cafelutza?

pai ,,,cafea si coffeeta !!!
asta o da dependenta ?? ca de cand am baut prima data asa ,,,,nu o mai pot lasa ...
rasarit
Postat pe 18 Martie 2009 11:16
neata....o cafea mare si tare aveti??????...dar ii puneti si niste picaturi de lamaie va rog?
tutankhamon
Postat pe 18 Martie 2009 11:19
...noi dam cafeaua,,,lamaia ,,,pune-o tu!
rasarit
Postat pe 18 Martie 2009 11:20
De la: tutankhamon, la data 2009-03-18 11:19:13neata....o cafea mare si tare aveti??????...dar ii puneti si niste picaturi de lamaie va rog?

Da uite am facut o cafeluta special pentru tine.
E pe masa serviti va rog.
De care doriti frape, capucino, latte,mocca, naturala, ness,espresso. Toate sunt pe masa serviti.
Si bineinteles un pic de lamaie e pusa deoparte pentru Tutan.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:24
uite va dau si cate o tigara ( pentru fumatori)
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:26
aveti espresso si eu vreau se poate si vreau si
sisicleo
Postat pe 18 Martie 2009 11:27
De la: sisicleo, la data 2009-03-18 11:15:56lasa ovi manelele , hai sa bei o cafea si bucura-te alaturi de mine de stratul de zapada depus

vin...vin la facea...numa sa reusesc sa ma orientez...ca acu`...doar dupa miros...as putea s-o fac!..
pai...si cum merge cafeaua...asa...fara o manea acolo?
hai ca sunteti rele deja...nu vreti si voi...un strop de cultura...asa...!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 11:27
A zis cineva tigari?

Vreau si eu un frappe cu sirop de caramel si ma retrag pe terasa la o tigara
AndraMicu
Postat pe 18 Martie 2009 11:28
un sirop de artzar...ar merge?
sau...inauguram cumva...narghileaua cu aroma de cirese?
o dimineatza frumoasa!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 11:31
De la: AndraMicu, la data 2009-03-18 11:28:38A zis cineva tigari?

Vreau si eu un frappe cu sirop de caramel si ma retrag pe terasa la o tigara

Serviti ce doriti voi. Le-am pus pe toate pe masa. Sunteti invitatele mele.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:32
Frumoasa Beyonce, cica a slabit foarte bine consumand siropul de artar amestecat cu miere si lamaie.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:37
BUNA LUMEEE!,am bagat doar capul pe usa,sa va salut si dispar,o zi buna la toti asa cum va doriti
scrichy
Postat pe 18 Martie 2009 11:39
De la: scrichy, la data 2009-03-18 11:39:54BUNA LUMEEE!,am bagat doar capul pe usa,sa va salut si dispar,o zi buna la toti asa cum va doriti

O zi splendida scrichy
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:41
vad ca lumea e putin ocupata!! dar poate mai baga capu` p`aci...cate cineva...
am pus un bol cu fistic pt cine doreste!
eu...incerc sa ma trezesc ca...vine vremea sa mai muncesc si eu si...inca dormitez pe mine!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 11:48
si eu tot fara energie m-am trezit.
Mai beau o cafeluta poate reusesc sa fiu mai alerta. Multumesc de fistic.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 11:55
mmmmmmm!!!!!!!!la fistic ma bag si eu...pot???dar nu m-ar deranja si o cafeluta....
mariana_alex_69
Postat pe 18 Martie 2009 11:56
buna
aveti cafea de dat?
garbo000505
Postat pe 18 Martie 2009 11:57
fistic si ciocolataaa!!!
susidallyama
Postat pe 18 Martie 2009 12:00
De la: mariana_alex_69, la data 2009-03-18 11:56:23mmmmmmm!!!!!!!!la fistic ma bag si eu...pot???dar nu m-ar deranja si o cafeluta....

ok!!!...pt tine...langa istic..am si o cafea...mare...neagra...tare...si fara zahar!!!
tenteaza?
ovidiu42
iti ofer eu una cu cea mai mare placere....cum sa fie?
mariana_alex_69
ms mult!e mai mult decat ok....inca o data ms
mariana_alex_69
Postat pe 18 Martie 2009 12:02
mutumesc
neagra, dulce si destoinica
garbo000505
Cafeluta e pregatita deja.Nu-i simtiti mirosul? Va rog sa serviti
persidadamian
Dar aspectul cel mai important: pe ce tip de muzica servim astazi aceasta cafea delicioasa???
susidallyama
Postat pe 18 Martie 2009 12:07
Roxette
Spending my time si enigma.
persidadamian
Postat pe 18 Martie 2009 12:12
ce gen de muzica ti-ar placea? ceva de prin cluburi ti-ar placea?....un mix DJ Alexinio, DJ Pity....
mariana_alex_69
Postat pe 18 Martie 2009 12:14
nuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
azi va ofer manele.....ca vreau sa-nchid devreme...
tre sa dam de...mushte...purici...si alte cele!!
ovidiu42
Postat pe 18 Martie 2009 12:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
e normala o asemenea schimbare? de ce baietii ajung la un moment dat pasivi? 13 De la: gmpa 20 Aprilie 2010 01:47
Ati auzit de H10 Sport Lounge? 1 De la: garbo_14501 26 Iunie 2013 12:48
Cafenea ce contine de toate 199 De la: eladaela 21 Martie 2011 10:50
LA MUSTARIE COPIII!!!!!! 164 De la: pik_nik 20 Octombrie 2009 06:53
CAFENEAU DE VARA '' NE MUTAM AFARA '' PE TEREASA 6 De la: michela1 3 August 2009 14:47
Setari Cookie-uri