Aperitive care imi plac!

Si asta! Da-i belea..e afrodisiac, hi, hi! 8-12 fire..
gabitzza
Postat pe 15 Martie 2009 18:26
puneti cel putin 3-4 legaturi!!

eu...cand simt miros de patrunjel...deja...vad platouri cu...chiftelutze!!!

si asta...de multa vreme...
de aceea...mananc patrunjel...precum capra!!!
ovidiu42
Postat pe 15 Martie 2009 18:31
Mie nu-mi plac clatitele.
Micass
Postat pe 15 Martie 2009 19:23
indiferent de umplutura?
geo32
Postat pe 15 Martie 2009 19:25
Indiferent. Nu-mi place coca aia prajita. Eu le fac doar sa le manance altii. Le-am gustat, sunt bune intr-un fel, dar nu le doresc si nici nu-mi fac pofta. Mai mult de 2 nu pot manca. Daca la un restaurant singurul desert e clatita, considera ca nu au desert.
Micass
Postat pe 15 Martie 2009 19:32
Pentru tine Micass facem eclere, vrei?
gabitzza
Postat pe 15 Martie 2009 22:31
Nuuuu, garlic bread este cu unt, cascaval si usturoi.
Cea cu rosii se numeste altfel nu-mi amintesc acum.Bruschetta parca.
Aemulus
Postat pe 16 Martie 2009 04:47
mai fetelor, voi vreti sa-mi faceti pofta!!!
inca n-am fost la masa si salivez cand citesc retetele voastre....face vecina niste clatite cu ciuperci, o minune, azi ma duc s-o intreb reteta!!
zambila
Postat pe 16 Martie 2009 13:15
eu va propun o reteta s-o gustati cànd va va fi pofta de fructe de mare:
* vol-au-vent cu creveti - e un antreu rece, simplu de preparat si rapid. Vol-au-vent se pot cumpara deja copti, fara sa ne chinuim acasa cu foietajul; se face un sos compus in egala masura din maioneza si ketchup (de exemplu 100ml maioneza+100ml ketchup) rezultànd astfel "Salsa rosa" cu care umpli partial fiecare vol-au-vent; crevetii curatati si fierti pe abur se adauga la urma ornànd astfel aceasta gustare. Imbinarea dintre sosul dulce-acrisor si creveti este optima.
susidallyama
Postat pe 16 Martie 2009 17:46
sa fiu iertata de intrebare proasta:"ce este vol-au-vent"
Aemulus
Postat pe 16 Martie 2009 17:56
sunt niste "cuibulete" de foietaj le poti vedea pe google, eu am o imagine dar aici nu stiu cum sa o incarc
susidallyama
Postat pe 16 Martie 2009 18:02
Aha, dar daca in loc sa fierbi crevetii ii prajesti?
Aemulus
Postat pe 16 Martie 2009 18:10
De la: micabis, la data 2009-03-16 18:10:13Aha, dar daca in loc sa fierbi crevetii ii prajesti?


prajindu-i, crevetii absorb ulei, in schimb fierti, ramàn mai pufosi si fara grasimi. Fiecare dupa preferinte .
susidallyama
Postat pe 16 Martie 2009 18:14
De la: gabitzza11, la data 2009-03-15 22:31:01Pentru tine Micass facem eclere, vrei?

Daca mai sunt si cu ciocolata, nu te pot refuza
Micass
Postat pe 16 Martie 2009 20:10
Mie cel mai mult imi plac crevetii la cuptor cu sos de unt si usturoi sau dati prin cocos ras si prajiti.Altfel nu pot sa-i maninc de asta am intrebat.Dar sosul ala de maioneza cu ketchup e bun pentru creveti prajiti (dupa cum am spus mai devreme) sa-l folosesti asa, ca un dip, in loc de mustar.
Aemulus
Postat pe 21 Martie 2009 17:45
Bineinteles Micabis, poti folosi salsa roza cu crevetii asa cum iti plac tie. Uite, iti mai dau o idee cum sa-i pregatesti:
*creveti gratinati - pt 500g creveti curatati, prepara din 5linguri de pesmet fin, càteva fire de patrunjel tocate, un catel de usturoi maruntit, 3linguri de ulei de masline, un sfert de ceapa tocata marunt, zeama de la o jumatate de lamàie, sare si piper dupa gust o compozitie pe care trebuie sa o lasi la macerat in frigider timp de 3ore, dupa care amesteca crevetii bine in aceasta compozitie, pune-i pe o tava de teflon si la urma acopera-i cu ceea ce ramàne din pesmetul folosit. Incalzeste cuptorul la 180� si lasa-i sa se coaca timp de 25'-30'.
susidallyama
Postat pe 22 Martie 2009 15:24
Susy, ce spui tu suna taaare delicios.
Ce alte perversitati culinare ma stii?
Aemulus
Postat pe 23 Martie 2009 21:32
De la: micabis, la data 2009-03-23 21:32:12Susy, ce spui tu suna taaare delicios.
Ce alte perversitati culinare ma stii?



Mica, propune un ingredient de baza si voi vedea ce pot face pt tine
susidallyama
Postat pe 24 Martie 2009 16:57
"3. kaiser tocat la masina amestecat cu ardei gras si ceapa rasa"

bai mico,

pai..te vaiti de ficatu' ala si iote ce grozavie aici,hai ca de asa ceva nu am auzit.
sa va dau pasta mea de peste:

doua cutii de peste(orice peste) dar obligatoriu in ulei!
o juma'
pachet unt
doua oua fierte tari
ceapa taiata marunt-una mica
patrujjel-cateva fire
mustar un varf de lingura

se scurge pestele de ulei,da' bine de tot,se freaca toate ingredientele bine ..dar nu insistam ca sa nu se faca prea fina,e misto sa se vada ce e p-acolo..

eu mananc d-asta pana pocnesc...


a! uleiul se arunca!!!

iasomia
Postat pe 24 Martie 2009 17:08
iasomia, incerca sa inlocuiesti untul cu brànza philadelphia
susidallyama
Postat pe 24 Martie 2009 17:15
susi,

daca tot te-am prins aici..

cred ca pana acum ai aflat din presa,stii tu...raspunsul la intrebarea aia...scuze...

nu-mi place cu branzica...
iasomia
Postat pe 24 Martie 2009 17:19
ok fara brànzica
scuza-ma tu, nu vroiam sa fiu invadenta, dar nu sunt in romania, insa am vazut alte topicuri si cred ca am inteles despre ce e vorba, merçi oricum.
susidallyama
Postat pe 24 Martie 2009 17:27
Susy, zi-mi ceva cu peste la cuptor.Ador pestele!

Si Jasmine darling, kaiserul meu cu ardei gras si ceapa e la fel de "toxic" (sau chiar mai putin) ca pestele tau din ulei frecat cu 1/2 pachet unt si 2 oua.Adica vrei sa ne "batem" in calorii?
Aemulus
Postat pe 25 Martie 2009 17:53
Oooh, draga mica, ai atins un punct sensibil: pestele.
alege tu un peste (cu tot cu cap) de dimensiune medie, cel care-ti place cel mai mult, curata-l de maruntaie, pune-i in interior felii de lamàie si o ramurica de rozmarin, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu presara un strat gros de sare pune pestele intreg, dupa care il acoperi bine cu un alt strat gros de sare. Dupa cum vezi, nu am scris sa-l cureti de solzi pt ca acestia vor fi eliminati impreuna cu pielitza la sfàrsit. Dai tava la cuptorul incins la 180° timp de 30'-40' in functie de greutatea pestelui (1kg circa 30'). Dupa ce se coace, crusta de sare se va elimina intreaga foarte usor. Il dezosezi, faci filéurile si le poti servi cu un sos verde preparat din: usturoi pisat + rozmarin si patrunjel in cantitati egale tocate f.fin si amalgamate cu ulei de masline. Nu-mi ramàne decàt sa iti urez pofta buna!
susidallyama
Postat pe 25 Martie 2009 18:10
Susy, m-ai omorit! Si eu care tocmai am avut peste la cuptor dar de asta gata file cu legume congelate (mazare, morcovi, fasole verde) multa lamiie si mamaliga.Si eu care spuneam ca al meu a fost bun...
Am sa fac un peste asa cum spui tu precis!
Aemulus
Postat pe 26 Martie 2009 04:34
Rulada festiva




oua � 4 buc
faina� 2 linguri
amidon � 2 linguri
maioneza� 100 g
sare
piper negru
peste � 250 g
lamaie � 1
unt � 70 g
masline rondele � 100 g
verdeata


mixam ouale cu sare, maioneza, faina, amidon si piper negru.

verdeata taiata marunt si adaugam putin din masa pregatita mai devreme

partea ramasa o intindem pe hartia de copt cu o spatula, apoi luam cu lingurita si punem picaturi de verdeata si rondelele de masline. Punem la copt la 200 С pentru 7-10 minute, dar nu mai mult. Rulada trebuie sa fie de culoarea omletei, nu arsa.

scoatem si umplem rulada imediat ce s-a racit puntin cu umplutura pregatita din timp (peste, unt, cornison, verdeata, branzica, lamaie etc.), rulam cu grija si o lasam la rece pentru 2 ore.


Servim rulada feliute si .. musafirii vor fi incantati


garbo000861
Postat pe 1 Aprilie 2009 17:22
La 500 gr branza ( cascaval)
2 oua
4 linguri faina
1 vf de cutit praf de copt

Se amesteca ingrendientele bine, se formeaza bile de marimea unei cirese mai mari ( se umfla mult in timpul prajitului ) , se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin, se scot pe hartie absorbanta, respectiv servetel.
sau alta varianta


500 gr branza de vaca
2-3 catei de usturoi zdrobiti
sare
2-3 linguri de maioneza
cascaval dat prin razatoarea mica

Se amesteca branza de vaca cu sare, usturoi si maioneza cat sa se lege, se fac bile care se dau prin cascaval ras. Ca idee , arata ca si rafaelo,

eu am incercat si au iesit
yavrum
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:14
daca pui faina amidon de ce mai trebe
feliciaboar
Postat pe 18 Septembrie 2009 09:45
crez ca tre' sa stea batz rau...
iasomia
Postat pe 18 Septembrie 2009 09:59
lasa bre, ca dupa ce-i dai cu amidon d-ala, sau cum ii ziceti voi, mai repede se blegeste...
zambil
Postat pe 18 Septembrie 2009 10:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Placinta dobrogeana rapida 61 De la: rcc 11 Mai 2016 20:15
Tarte sarate 1 De la: susiyama 17 Aprilie 2009 18:37
Aperitive care imi plac! 65 De la: icecream 24 Martie 2010 13:53
Setari Cookie-uri