Si barbatii..plang.... (?)

De la: preciouss, la data 2009-08-20 23:52:55broder...
aia cu "dac-as fi stiut,dac-as fi stiut"... e a lu' Caragiu,este?!

dap, sis, e din sceneta "Mefisto".

tuthankamon, te cam grabesti cu acuzele si cu concluziile pripite. Presupun ca ai avut insa o zi grea si inchid ochii. Nu trebuie sa ma placi tu, pe de o parte pentru ca are cine, pe de alta pentru ca eu nu cersesc compasiunea nimanui, insa iti recomand putina apa rece si minte limpede.
anakin
Postat pe 21 August 2009 00:11
ooo...

ce-mi place "mefisto"!!!!
cea mai graitoare mimica ever!!!
preciouss
Postat pe 21 August 2009 00:19
Da, pe de alta parte ai vazut sceneta "Nehotaratul"? in care Tomita isi probeaza o gramada de costume in noaptea de Revelion?!?
anakin
Postat pe 21 August 2009 00:30
printeso....mama...esti prea tanara pentru a sti niste lucruri.....da.....comunismul si ceausescu ne-a adus si ne-a facut mult rau......libertatea de exprimare, lipsa mancarii decente, interdictia de a iesi din tara, indoctrinarea pe linia partidului si carnetul rosu, sarbatorile idioate cu defilari si demonstratiile tip-coreean pe stadioane......dar ai sa razi...pe vremea aia aveai servici asigurat, puteai sa-ti cumperi o casa decenta, aveai un salariu conform muncii si pregatirii sociale.....acum le ai pe toate...magazinele gem de produse alimentare si nu numai...totul este plin, full acces si?...multi tineri care locuiesc cu chirie intr-o camaruta amarata ca nu au avansul pentru un apartament amarat de doua camere, serviciul azi il ai, maine nu, pentru ca ciolanul a inceput sa scada si nu mai e destula carne pe el pentru toti....

si mai e o chestie haioasa....23 august nu reprezinta neaparat o sarbatoare ceausista...in aceasta noapte, in anul 1944, regele Mihai a hotarat sa rupa alianta cu nemtii si sa se asocieze cu englezii, americanii si cu armata rosie sovietica.... dupa aceea maresalul antonescu a fost arestat, si inchis de rusi si executat de ei la 1 septembrie.....poate din aceasta cauza comunistii au considerat 23 august sarbatoarea lor.....inceputul erei rosii in romania....dar cel mai important e ca in 23 august 1944 am intors armele impotriva nemtilor....

ca sa nu mai zic ca strabunica mea a fost nascuta pe 23 august...deci pentru mine 23 august va fi mereu motiv de sarbatoare si de aducere aminte a unei batranele calde si bune care mirosea mereu a vanilie de la clatite si gogosi....
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 00:30
any,le-am vazut toate,si toate-mi plac...
da mefisto e delicios de evil!
preciouss
Postat pe 21 August 2009 00:32
tuty,chiar mai exista pastratori de comori istorice si de datini tuty,toata stima si admiratia
LILO
Postat pe 21 August 2009 00:41
Tuthankamon, faci niste mici inadvertente, dar sunt de inteles. .

Corolar: Ziua nationala a Romaniei a fost (incepnad cu 1877) 10 mai pana in 1948, cand, odata cu abolirea monarhiei, s-a stabilit ca ziua nationala sa fie 23 august.
Corectura era legata de doua amanunte: Primul, Antonescu a fost inchis la Gherla, deci in inchisoare romaneasca, judecat de un simulacru de tribunal al poporului, si executat la 1 septembrie 1946, alaturi de Mihai Antonescu, fost ministru de externe. A doua, regele Mihai a fost nevoit sa intoarca armele impotriva puterilor Axei (Germania, Ungaria, Italia si Japonia) intrucat armata sovietica trecuse deja Prutul, cu o zi inainte, si un razboi contra URSS pe teritoriul Romaniei ar fi insemnat ca noi sa fim ocupati, asa cum s-a intamplat cu tarile baltice in 1940, sau cu zona Kaliningrad in 1943.
In rest, informatii corecte.
anakin
Postat pe 21 August 2009 00:46
draga anakin,
iti multumesc sincer pentru grija pe care mi-o porti de a nu te lua de mine...mii de multumiri si temenele, prea-luminate si atot-stiutorule....am avut o zi si o seara, si am o noapte nemaipomenite si chiar la ora asta tarzie, mintea mi-e foarte clara si limpede...paharul de apa rece inca asteapta cuminte in frigider, pentru ca nu am nevoie de el....cu atat mai mult, nu simt nevoia da a ma compatimi tu pe mine si nicidecum nu tin neaparat sa-mi citesti postarile si sa le aprobi cu aplauze sau sa le dezaprobi cu critici...daca iti plac, le citesti, daca nu....mama nu se supara...de ce oare???...nu postez aici, pe acest forum, nici ca sa ma dau mare ca stiu nu stiu ce termeni bombastici si nici nu tin morala despre cum se taie mamaliga cu ata...nu ti-am adus tie, personal, nici o acuza, si nici nu am tras vreo concluzie aiurea la adresa ta....am citit numai o serie de cateva pagini in care apar exprimari mai dure, folosite nu numai de tine....singurul lucru afirmat de mine a fost ca ar fi fost mai intelept din partea ta - daca altii nu pot face asta, da tu un exemplu, daca poti - sa nu te mai invrajbesti atat impotriva unor persoane....ce-ar fi, pur si simplu, sa ignori niste postari ale unor persoane, daca te deranjeaza atat de mult???daca consideri ca te-am jignit sugerandu-ti sa fii mai intelept, scuza-ma....nu a fost cu intentie....

cu stima si consideratiune,
un om care nu se considera perfect
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 01:04
anakin, draga..rectific....nu sunt eu de vina...nu am fost pe acolo in 1944.....am cautat repede si in graba pe google, pentru a da informatii corecte...daca colo sunt date informatii aiurea si necontrolate de nimeni, imi cer scuze....eu nu am nici o vina....am reprodus exact cum e acolo.....

http://www.worldwar2.ro/arr/?article=96 asta e de pe google cu maresalul antonescu...de aici am luat informatiile...citeste si tu si ai sa vezi de ce am zis ca a fost capturat de rusi si dus la ei si apoi ucis pe 1 septembrie....nu am specificat prima oara sau am fost inteleasa gresit.....a fost ucis in romania....googleul spune ca la jilava....in chinuri groaznice, cu gloante succesive in cap, piept si in alte parti ale corpului pentru ca nu vroia sa moara....dar, repet....informatiile sunt luate de pe google....

p.s. nu am sustinut ca 23 august a fost sarbatoare nationala....te rog mai reciteste ce am scris.....daca am scris pe undeva asa ceva...mananc laptopul...
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 01:07
Tuthankamon cherie, dupa cata atentie imi acorzi, banuiesc ca astepti de multa vreme acest moment, in care sa iesi la lupta contra anticristului de anakin care persecuta femeile minunate! Ma si intrebam cat te mai tine... Se pare ca a sosit si clipa cand ai simtit ca Trebuie sa te erijezi in opinia publica si sa arati mocartanului cine e seful!
Ce spui tu acolo?..m-ai jignit cerandu-mi sa fiu mai intelept? cat patetism! cata grija de umila mea persoana.. dar oare ce am facut ca sa merit atata atentie?.. aaa, poate nu pup dosuri, poate nu dau ochii peste spate cand se posteaza ineptii si le declar idei geniale, nu fac parte din persoanele extaziate de aparitia cuiva pe forum? io-te scartz! posibil sa avem o scara diferita a valorilor, pe care fiecare o consideram corecta in felul nostru..
Nu vreau sa ma intind la vorba prea mult, intrucat asta imi repugna. Avand in vedere ce imi propui tu, sa inchid ochii cand cineva imi insulta parintii, ori repeta la nesfarsit ca sunt beat ori alcoolic, fara sa ma cunoasca, crede-ma ca asa ceva nu se trece cu vederea; si nu am sa stau cu bratele incrucisate.
Asa incat mai bine ai indemna la ponderatie pe cele care nu au avut-o azi, iar pe de alta parte, daca tii neaparat, hai sa ne ignoram reciproc existenta ca si pana acuma. Cel putin eu asta am de gand sa faca pana cand cineva din anturajul tau se ia din nou de mine sau de familia mea.

PS - In privinta datelor istorice, te-am completat, nu te-am corectat. Am oferit niste amanunte pe care era normal sa nu le stii, pana la urma nu tu ai studiat istoria, si poate ca ai tai nu au fost afectati de instaurarea regimului comunist pentru ca sa iti suscite vreun interes. Nu sunt atoatestiutor, insa ceea ce stiu este nealterat. Si da, mea-culpa, era vorba de inchisoarea Jilava in cazul maresalului Antonescu.
anakin
Postat pe 21 August 2009 01:35
ca de obicei..gresesti si o dai cu oistea in gard....dar nu ma mai complic...nu e vorba de o scara de valori...ci doar de a percepe totul prin ochi umani si a trece cu vederea niste lucruri....nu cred si refuz sa cred ca cineva de pe acest forum - nu neaparat din anturajul meu, pentru ca si tu esti aici, deci si tu faci parte din anturajul meu - te-a jignit pe tine primul....hai sa nu exageram.....stiu sigur ca tu ai inceput pe alt topic, mai demult...cu niste acuzatii urate si nefondate....nu iau apararea nimanui si nici nu accept greseli de genul celor semnalate de tine la adresa parintilor tai....repet...refuz sa cred ca anumite persoane de pe acest forum s-au luat de cei care te-au adus pe lume, fara ca tu sa fii primul care arunca piatra....asa ca lasa-o mai jos un pic si nu mai exagera, pentru ca stiu absolut toti cei care au citit acel topic cum sta adevarul...din partea mea, ai toata ignoranta posibila....dar nu mai face acest forum un loc in care sa-ti arati muschii in ale jignitului, ca nu tine....hai.. bea paharul ala de apa rece ca te-a cam luat valul si fierbintelile....hai...ignorare totala...nu o sa-mi lipsesti...
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 01:47
Ignorare totala ai demult tu de la mine. Invata-ti lacheii sa nu ma mai muste din dos si toti traim fericiti. Vad ca ai purces cu aratatul muschilor, nu ai decat.
Paharul de apa ti l-am recomandat ca sa te trezesti, nu sa il bei, dar se pare ca iti trebuie mai mult.

ia uite aici:
De la: si_totusi, la data 2009-08-20 18:59:22anakine, lasa ca nu platiti voi, tinerii , pensia. si daca tot a venit vorba de istorie, eu m-am saturat sa tot aud de cei membri de partid care au dus tara de rapa . membri aceia de partid poate au fost si parintii tai, rude, oameni care te-au ajutat.

sau:
De la: LILO, la data 2009-08-20 10:08:45 stai linistit anakine..ca nici tu nu-mi esti f,simpatik,,sentimentul e "recipork"

De la: LILO, la data 2009-08-20 12:47:36 anakin ii mahmur,bre!

De la: LILO, la data 2009-08-20 15:46:26 pe tine.siguuur ca te iarta tuty,dar pe adversarul tau nu pre cred

anakin
Postat pe 21 August 2009 01:52
frumos raspuns....bravo.....demn raspuns de un om integru la vorba si la port.....hai, mai continua....sa vada toata lumea ce fel de om esti si cum faci balta de spume in jurul tau daca cineva nu este de acord cu tine....si sa stii ca nu e nimeni lacheul nimanui...poate asa ai vrea tu ca toti sa iti fim lachei....eh...uite ca nu iti tine cu mine...hai...ia mopul si sterge balta de spume ca inunzi pe aici...adios definitiv....poti sa spui ce mai vrei si sa aduci injurii cate vrei...nu vei face decat sa iti arati adevarata fata hidoasa si rea....patetic....esti demn de mila...nu stii sa fii om.....pacat....la cate cunostinte ai, merita sa ai si niscai bune maniere....
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 01:57
inter arme, ceilalti, muzele, tac...
stiu ce se intampla...ultimul cuvant...
ca si ultima chiftea din castron, cand sunt mai multi la masa...
mi-o lasati mie?
pik_nik
Postat pe 21 August 2009 02:00
pikulane...ia mama chfteaua....dar ai grija sa nu cumva sa fie otravita.....
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 02:05
Tuto, pentru ca esti o persoana deosebita, eu consider ca mopul iti apartine, s-apoi un pic de miscare nu strica, chiar ajuta; pfff, balta aia mare este sub tine si vine de la mai multe chestii greu definibile; cred ca din cauza chiftelelor pikului..
Bunele maniere le am cu cine merita, nu cu cine le cere. Oricum, aparitia ta mirifica si mult-asteptata de argati din seara asta a demonstrat ca ai ucis bunul simt cu ani in urma.
anakin
Postat pe 21 August 2009 02:05
Eu una nu stiu ce sa mai zic, habar nu am.
Anakin tot ceea ce a scris Lilo acolo au fost niste glumite, atat,nimic personal.
Gata nu-ti mai zic nimic.
persidadamian
Postat pe 21 August 2009 02:06
pacat de acest topic!in loc sa discutam,despre subiectul interesant

propus dezbaterilor,din puntul fiecaruia de vedere,noi vb discutii.

s-a ajuns ,sa criticam istoria,prin prisma divergentelor inerente,

dintre generatii.in loc sa preluam,ce a fost bun,de la fiecare

generatie si transmitem,generatiilor viitoare,doar intelepciune,se

disputa aici,ce generatie,detine adevarul absolut.ca sa dam dovada

de cultura si inteligenta,pe care sustinem ca o o avem,hai sa

transmitem generatiilor ce vor veni dupa noi,intelepciunea

acumulata din experientele trecute.fiecare generatie a avut si

lucruri bune,dar si lucruri,rele.jignirile si critica,nu duc la

nimic constructiv.revenind la subiectul acestui topic,sunt curioasa

barbatii,ce au de spus,dar ,sa fie sinceri!

allexanndrra
Postat pe 21 August 2009 05:37
exact diferentele si divergentele dintre generatii s-au "batut" aici! si gata, mostenirea pe care o transmitem s-a stabilit irevocabil, ne-am dus pe copca!
pik_nik
Postat pe 21 August 2009 06:33
Si lacramioarele lui....
Aemulus
Postat pe 21 August 2009 06:48
era ghiunghiureac
pik_nik
Postat pe 21 August 2009 06:51
ghiunghiu...what?????
Aemulus
Postat pe 21 August 2009 06:58
chiar sunt curios daca mai cunoaste cineva termenul asta!
din cate stiu, nu exista in dex, dar in limbajul dintr-o anumita zona a tarii, da
pik_nik
Postat pe 21 August 2009 07:01
pai atunci sa cautam intr-un dictionar de regionalisme!
duh...nu-l am aici , e in Rom.
Aemulus
Postat pe 21 August 2009 07:05
nu voiam sa continui discutia . e neplacut sa vezi ca esti facut lacheu si mai neplacut e sa vezi ca o postare ce se voia de bun simt e pusa pe tapet ca o mare jignire

sa o luam pe rand

istoria asta are lumini si umbre . nu numai a noastra.
ca au fost vremuri tulburi, ca au fost momente de supravetuire, ca am trait ce nu am fi dorit, nu mai tine de noi. marile schimbari ale lumii au fost transate intre marile puteri si sub nici o forma nu s-a tinut cont de parerea popoarelor mici. totul a fost impus. cam asa a fost si cu cel comunism.

la inceput, da. s-au folosit de o mana de omuleti care din prostie, interes sau chiar habotnicie au facut ce au facut; au taiat si spanzurat dupa modelul sovietic. asa zisii comisari ai poporului erau unii din tortionarii de care discuta anakin.

si bunicii mei au facut puscarie pe motiv ca a fost legionari sau chiaburi. n-a contat nimic. tatal bunicului dinspre mama, murise in primul razboi si avea chiar un monument ridicat in urbe. si copiii lor au fost dati afara din scoli, li s-a luat tot si ajunsesera bataia de joc a unor neica nimeni care aveau �origine sanatoasa�si detineau functii de partid. asa ca, stiu despre ce vorbesc

eram mica si am gasit prin casa un fel condica de activitate politica. o luase mama de pe la scoala si a pastrat-o ca sa vedem si noi ce a fost si cum a fost. scria acolo printre altele :

� de vopsit gardul la cutare�.�

am intrebat ce insemna asta . cica, cei ce nu voiau sa se treaca la colectivizare pateau asta rusine . trimetea partidul oameni sa le scrie pe garduri lozinci saltarete cu chiaburii dusmanii poporului. ca sa nu se mai chinuie baietii, bunicul si-a scos gardul. pentru asta, iar a inhatat niste zile de arest, intr-un grajd ,alaturi de popa care spusese nu stiu ce la slujba de duminica. cand a iestit de acolo, primarul satului � un tigan pe care-l prinsese des la furat � ranjea vesel.

iar doua randuri de palme autoritatii politice, iar in grajd vreo 10 zile. si uite asa a tinut asta petrecere saltareata cativa ani.

dupa ce am scapat de armata rosie din tara, lucrurile s-au mai asezat.cei care au fost dati afara de prin scoli au putut sa-si continuie studiile si nu s-a mai prea batut moneda pe cea origine sanatoasa.

cine a fost om, tot om a ramas. cel carnet rosu, pentru multi nu avea o mai mare insemnatate decat are azi un permis de intrare intr-o parcare. era o conditie ca sa poti detine un post. atentie !o slujba si nu o functie. mai tarziu, prin anii 70 nu se mai tinea cont de asa ceva. erai repartizat fara sa ti se impuna carnetul rosu. eu nu am fost membru de partid ca n-am vrut dar nici nu m-au batut la cap sa fiu. se cam terminase planul la facut carnete rosii iti trebuiau doar daca aspirai la vreo functie.

si_totusi
Postat pe 21 August 2009 09:05
ca o concluzie, nu toti membrii de partid nu au fost tortionari si nici oameni de care sa-ti fie rusine. printre ei, ca si azi, au fost ragalii, nenorociti, veleitari, oameni de nimic. o societate are in componenta ei, tot felul de caractere. ce? astazi nu exista oameni de toata isprava si oameni de tot rasul , chiar daca nu mai sunt toti incarteruiti intr-un singur partid?

si_totusi
Postat pe 21 August 2009 09:15
stiam ca maresalul antonescu a fost executat la jilava. nu la gherla. iar mihaita, regele nostru bun si partiot, putea sa nu accepte acest fapt, chiar daca tot acolo se ajungea. soarta lui era demult pecetluita de rusi. insa, lasitatea e lasitate. bine ca nu a fost las cand a fost vorba de retrocedari. aici chiar a fost zglobiu si hotarat
si_totusi
Postat pe 21 August 2009 09:38
Si_totusi, nu este necesar sa iti repet faptul ca iti port un respect deosebit, asa cum ti-am mai spus si ieri, insa nu aveai de unde sa stii faptul ca parintii si rudele mele au fost afectati puternic de opresiunea comunista.
Pe mine personal m-a deranjat doar faptul ca i-ai adus intr-o discutie in care chiar nu isi aveau locul, si este neplacut sa te iei de un cineva, chiar si pe net, incercand sa ii lovesti parintii. Si ca o completare, nu te consider a face parte din tagma lacheilor de curte ai mo(r)bidicului, deci nu am facut nici un fel de aluzie la tine.
Si da, au existat si membri de partid cumsecade, dar din pacate ori nu aveau putere decizionala, ori le era destul de frica sa isi asume deciziile.
anakin
Postat pe 21 August 2009 09:39
imi pun si eu o intrebare fireasca:dc atit de multe citate o folosit anakin,din postarile persoanelor care l-au deranjat,apoi pe ale sale de ce le tine ferecate care o fi TAINA?
LILO
Postat pe 21 August 2009 09:48
Of, Anakinule!
E multa durere stransa acolo la tine ...
pacat ca te racoresti asa . Eu nu cred ca cineva a vrut sa te jicneasca . Poate ai luat-o prea personal .
Pana la urma si perceptia trecutului o avem tot prin prisma cercului in care am crescut asta daca nu apar in timp si alte influente.
Intamplator si in familia mea au fos evenimente de genul ... si salturi inapoi din acest motiv. Dar...asta e viata. Poate ca tot ce traim ne foloseste candva.Chiar daca scopul nu-l realizam imediat .
blanca
Postat pe 21 August 2009 09:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
puterea gandului 100 De la: tymbark 2 Iulie 2010 14:46
cea mai penala intamplare la prima intalnire? 7 De la: quasaria 19 Martie 2011 23:57
Barbati de pe Garbo.ro, 1090 De la: madita 10 Octombrie 2010 18:24
un sfat va rog 96 De la: anakin 15 Octombrie 2009 16:31
cum sa fac sa ma caute 50 De la: quasaria 18 Septembrie 2009 22:34
Setari Cookie-uri