Si barbatii..plang.... (?)

anakin, nu ti-am pus in discutie parintii. am vorbit la modul generic. scuze daca asa ai inteles

nu discut si nu jignesc familiile nimanui.traim intr-o tara care a avut un trecut. e al nostru si tot ce s-a infaptuit e tot cu ai nostri. ca au fost bune, ca au fost rele trebuie sa existe iertare , nuantare si intelegere in toate, mai ales ca am fost pionii de pe tabla de sah a americanilor si rusilor. ne-au mutat cum au vrut ei si ne-au sacrificat de cate ori gresea nebunul de alb sau negru. mereu ne-au calcat cu cei cai, mereu am fost in fata regilor cand se facea rocada

cu resentimente, ura, inchistare nu se poate construi nimic. ne dam noi noua in cap.iar cei tineri, ar trebui sa invete istoria si prin biblioteci , prin arhive unde exista inca documente ,nu numai de la televizor sau numai din lozincile fluturate de mai stiu eu ce nene ce se da mare istoric si scrie manuale tampite
si_totusi
Postat pe 21 August 2009 10:04
ana ,tot nu inteleg,legatura cu subiectul acestui topic.nu mai fiti

rautaciosi!care e problema ca ai avut sau nu carnet'rosu"?uite eu

am avut,nu imi e frica sa recunosc si nici rusine!cand eu in anul

1987,am fugit din tara,cu copil minor si sot,cand am ajuns aproape

de granita italiana si ne-au prins,am fost dati inapoi.am suferit

intreaga famile,urmarile fugii noastre.am pierdut casa ,scoala

copilului,serviciul,am mancat bataie la militie,imi plangea

sufletul ca fiul minor,manca bataie alaturi de noi,astea nu se vor

uita niciodata,voi unde erati,cei care azi ne criticati?voi ce

atitudine luati astazi ca sa aveti oviata mai buna? ca mine au

destui pe vremea aceea,sa fuga la granita,unii aumurit pe Dunare

calcati de salupa granicerilor,impuscati noaptea,sau parati de

satenii platiti,de militie sa spuna ,daca vad fugari.am dormit pe

pe fuga,mergeam noaptea.ziua ne ascundeam.....voi astazi dati din

gura,dar nu va implicati!noi .unii am avut curajul sa incercam sa

fugim de acel regim.eu cel putin aveam de ce sa ii spun mamei mele

si tatalui meu,ca ei erau de vina,pt ca s-au complacut!eu eram o

paria,o fugara!eu atunci am luat atitudine,impotriva regimului....

voi ce faceti azi sa va fie mai bine?voi vb de istorie?lasati pe

cei care au ce scrie,in cartea de istorie,sa vb de ea!istoria

e ciclica,ce au facut parintii nostrii in trecut(unii),ca nu s-au i

implicat,si au suferit copii lor,faceti voi azi!si copii vostrii va

vor judecala randul lor. fiecare are epopeea vietii lui,de povestit

voi ce aveti azi sa povestiti,despre bunici?dar voi,despre voi

ce vor povesti,copii si nepotii vostri?nu judecatiun trecut citit

din carti!vb prin fapte.....pacat ca azi,ne judeca,unii care

nu stiu,ca istoria nu se citeste,se traieste si apoi se scrie,

asa cum va scriu si eu azi,un paragraf din ea.....
allexanndrra
Postat pe 21 August 2009 10:30
De la: LILO, la data 2009-08-21 09:48:04 imi pun si eu o intrebare fireasca:dc atit de multe citate o folosit anakin,din postarile persoanelor care l-au deranjat,apoi pe ale sale de ce le tine ferecate care o fi TAINA?

tanti LILO, ai inceput cu intrebarile existentiale de la prima ora a diminetii? tu ori nu prea ai dormit bine, ori ti s-au pleostit morcovii.. mai bine i-ai taia marunt sa-i dai la ratze
anakin
Postat pe 21 August 2009 10:53
De la: si_totusi, la data 2009-08-21 10:04:47 scuze daca asa ai inteles

asa am inteles, dar este ok acuma. Poate ca am interpretat si eu un pic gresit.
oricum ramaneam prieteni.
anakin
Postat pe 21 August 2009 10:56
prieteni, anakin. am fost noi dusmani vreodata? daca nici cuibul de viespi nu ne-a invrajbit... si acum imi amintesc ce scantei iesisera vanda, vanda
si_totusi
Postat pe 21 August 2009 11:15
trilogia burgheza, Nunta din Perugia.. si acuma imi vine sa rad

imi vine in minte replica Tamarei Buciuceanu-Botez, care a interpretat magistral rolul vaduvei Duduleanu :"lasa-i sa se certe, frate, ca suntem in familie!"
anakin
Postat pe 21 August 2009 11:21
alexandra,tot respectul pt expunerea ta,eu as adauga doar atit:"cine cu ce masura ii judeca pe altii,cu aceeasi masura va fi judecat".unii insi se cred atit de invincibili si atotstiutori,incit in momentul in care isi desarta " sacul " iti dai seama ca nu ai de a face decit cu un copilas imbibat cu o mentalitate nociva,otravit de parerile altora in realitate virsta biologica nu corespunde adevaratei virste a maturitatii
LILO
Postat pe 21 August 2009 11:34
si...de multe ori, inteligenta si respectul nu se masoara in carti citite, ci in relatiile interumane....si cum stii sa te faci apreciat de cei din jur...
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 11:37
Ohoo, iar avem ce povesti nepotilor...
Lilo, lacheu matusalemic fara astampar, prin tine se probeaza dictonul ca, cu cat inainteaza in varsta, oamenii nu devin mai cinstiti, ci doar mai nesimtiti, si ajung sa creada ca singurul drum spre fericire trece pe la asociatia de locatari, cand isi parasc vecinul ca a udat gradina. ia zii sincer, cam cate reclamatii ai depus in vara asta?
anakin
Postat pe 21 August 2009 11:48
cei care monologheaza si au ashe pareri gresite despre semenii lor(pe care niki nu ii cunosc,macar) este un singur drum..probabil ca asemenea oameni mai au "un singur dor"
LILO
Postat pe 21 August 2009 11:53
Lasa, mamaie, ca si tu mai ai un singur drum de facut.. pana la carciuma, bre, ca bagara palinca proaspata, ton amour.
anakin
Postat pe 21 August 2009 11:56
imi place MATUSALEM si imi plac inteleptii nu clonele lor
LILO
Postat pe 21 August 2009 11:57

Vai, cata rautate!
Adevarat, ca nu-ti mai vine sa deschizi usa pe forumul asta, ca nu stii cum vei fi primit. Unii cred ca ei detin adevarul absolut si dispretuiesc pe cei mai slabi sau mai putin norocosi. Oare astfel de oameni sunt capabili sa iubeasca?
Citesc si ma umplu de dezgst.
Ella_34
Postat pe 21 August 2009 11:57
"cineva" are PRECIS nesthe exemple negative prin preajma sa...si dupa asemenea "etalon" se deruleaza "viata domniei sale"
LILO
Postat pe 21 August 2009 11:59
Mai oameni buni!
Anakine... de toleranta ai auzit?
E treaba ta ce faci pe aici pe forum... Ca faci parada de cunostintele tale pe care poate multi dintre noi le au...!
Sunt curioasa daca si in viata reala la fel faci...
Nu vreau sa ma cert cu tine. Probabil ca.. cu acest mesaj o sa dau drumul duiumului de replici taioase din partea ta...
Dar "desteptaciunea" nu consta in a-ti arata cunostintele de orice natura pe net. Scuza-ma!
E usor sa judeci in stanga si in dreapta.
E o calitate sa accepti oamenii asa cum sunt si sa stii sa alegi ce se spune printre cuvinte.
Eu cred ca aici ar trebui sa te simti bine, sa devii mai relaxat si sa incerci sa devii mai tolerant!
picaturaderoua
Postat pe 21 August 2009 12:01
serenity,lasa maighii,participa si tu la "exorcizari in direct" episodulII
LILO
Postat pe 21 August 2009 12:02
picatura de roua,sincer ca ne simtim excelent.dc nu era o anumita atmosfera de relache,nu ne mai inscriam pe garbo.. acu ce sa facem dc unii forumisti nu stiu de glumite..se pare ca ii deranjaza..si dc ei au o " viata mizerabila",musai sa le-o transmita si altora.presupun ca ii o grea povara sa ai "cugetul innegurat".poate si noi am gasit o modalitate de refugiu pe forumuri.acolo unde poti sa expui liber opiniile,dar "FARA ATAC LA PERSOANA" in rest TOATE BUNE!
LILO
Postat pe 21 August 2009 12:08
Lilule, stai calma, scumpo, nu mai rascoli cenusa...
Ella34
Postat pe 21 August 2009 12:11
dc ella il deranjez pe
LILO
Postat pe 21 August 2009 12:13
lilo si tuta,credeti-ma,ca aceste amintiri,poate nu le-as fi expus niciodata pe forum,daca nu imi dadeam seama,ca multi din tanara generatie,raman cu un gust amar,p cei din vechea generatie.ei nu au de unde sa stie,ca multi au trait tragedii,inca necunoscute,in vechiul regim ,tocmai luptand fiecare dupa puterile si curajul cu care era inzestrat,sa scape din jugul ,mai intai comunist si apoi ceausist.regret ca s-a ajuns la discutii atat de dureroase si pt unii si pt altii.dar cred ,dupa cum se vede ,ca trebuie cunoscute si alte aspecte ale istoriei nescrise,in care fiecare om dint tara asta,are dreptul sa isi scrie pagina lui,in cartea de istorie a vietii reale traite in aceasta tara.eu consider ca,fiecare,are in familie cate o tragedie,cu care vine ca mostenire,bunici ,parinti,frati surori.de aici ar trebui sa tragem o concluzie,ca istoria ar trebui scrisa de popor,nu de coducator,adusa din condei in beneficiul celui din urma.retraiesc si acum momente,pe care le-am crezut ingropate adanc in memorie.imi doresc din tot sufletul ca nepotii nostri,sa nu treaca prin ce am trecut noi!
allexanndrra
Postat pe 21 August 2009 12:35
vad ca aici se trece spre o balacareala generala, generata de rafuieli mai vechi.. pacat de unele replici spumoase, savuroase. Asta e.
blairwitch
Postat pe 21 August 2009 12:46
Lilo, nu te inteleg, zau!
Nu-i vorba pe cine superi...
blanca
Postat pe 21 August 2009 12:53
allex....imi pare rau ca ai trecut prin atatea necazuri...sper ca acuma esti mai bine....ce sa-ti spun?...mama mea a reusit, dupa 12 ani, sa recupereze ce era, de fapt , al nostru.....casa strabunicilor din bv.....he he....o casnica si un subofiter in armata romana - veteran in primul razboi - ulterior paznic la fabrica de papuci din cluj ...au fost "mosieri".....si au ramas pe drumuri dupa ce statul le-a luat casa.....nici nu vreau sa imi imaginez ce a fost in sufletul lor cand au vrut sa se mute in casa lor dupa schimbul de proprietati cluj-brasov si li s-a spus ca nu mai pot ca e propritatea statului roman.....munca lor de o viata...proprietatea statului comunist....
tutankhamon
Postat pe 21 August 2009 12:56
''Problema de capetenie este arta de a invinge amnezia.Trebuie ca

totul sa se plateasca,altfel nu exista viitor.(...)Pierderea

adevaratei memorii echivaleaza cu a pierde simtul realului.(...)

Trecutul nu poate fi falsificat.(...)Fiecare din cei care au fost

exterminati are,mai departe,cuvantul lui de spus".

Nadejda Mandelstam(Fenomenul Pitesti-Virgil Ierunca)

allexanndrra
Postat pe 21 August 2009 12:58
Sincer pe mine ma dezgusta atata intoleranta si manie...
Ma intreb daca nu ne putem trezi ca maine, cineva, de altfel un om cultivat si cu IQ mare, va face o propunere la guvernare:
SA SE STRANGA TOTI (MAI ALES FEMEILE) CARE AU DE LA 50 DE ANI IN SUS, SA FIE PUSI LA ZID, SI IMPUSCATI CA NU MAI AU NICI UN ROST SI NICI UN DREPT PE LUMEA ASTA SI NE ENERVEAZA SI PREZENTA LOR SI CEEA CE AR PUTEA "DEBITA"...
lady_corina
Postat pe 21 August 2009 13:09
Tuth, ai mei n-au mai apucat sa recupereze nimic - si n-au primit nici o reparatie desi au suferit cumplit ca erau "dusmani de clasa" - au "indraznit" sa aiba "sange albastru"...
lady_corina
Postat pe 21 August 2009 13:11
dar dc le vine ideea idioata sa coboare stacheta la 40 de ani(tot pt femei) ca deh valoare au numai puicutele tinere? fara experienta si pe care le pot manevra cum vor ei
LILO
Postat pe 21 August 2009 13:15
AMELYY
Postat pe 21 August 2009 13:17
De la: lady_corina, la data 2009-08-21 13:09:37Sincer pe mine ma dezgusta atata intoleranta si manie...
Ma intreb daca nu ne putem trezi ca maine, cineva, de altfel un om cultivat si cu IQ mare, va face o propunere la guvernare:
SA SE STRANGA TOTI (MAI ALES FEMEILE) CARE AU DE LA 50 DE ANI IN SUS, SA FIE PUSI LA ZID, SI IMPUSCATI CA NU MAI AU NICI UN ROST SI NICI UN DREPT PE LUMEA ASTA SI NE ENERVEAZA SI PREZENTA LOR SI CEEA CE AR PUTEA "DEBITA"...
Corinuto maica,nici chiar toti ca ia io baba am 50 batuti pe dunga,da zau ca alora eu le-oi face bum ca am avut si am de tras din cauza lor.Fieti mila maica si nu ma pune la zid.As zice eu mai mult da nu vreau sa am surprize la usa...
Dalimi
Postat pe 21 August 2009 13:17
Corina nici eu nu inteleg intoleranta ....mania nu-mi place nu ca n-as intelege.
Ce nu mai inteleg insa e cum de nu e clar ca la un moment dat intr-o astfel de disputa e mai bine sa renunti... nici nu mai e important daca si cine are dreptate.
Mai important mi se pare e sa observi ca e distructiv sa continui asa...
blanca
Postat pe 21 August 2009 13:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mi-am luat umbrela noua, nu ma ninge, nu ma ploua... 437 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:48
Buna 2 De la: Sal_a_toi 27 Noiembrie 2011 18:37
Cum ar vrea femeile sa fie barbatul "aproape" ideal ? 328 De la: liaiedera 13 Aprilie 2010 08:34
Am si eu o intrebre 24 De la: pantera_neagra 10 Septembrie 2009 05:40
secretul meu murdar 63 De la: mielutza 17 Iulie 2009 12:16
Setari Cookie-uri