ce e distractiv pentru unii, poate fi amuzant sau cinic pentru altii-depinde de scara valorilor si linia normalitatii | ||
anisoaraf Postat pe 16 Ianuarie 2010 20:25 |
||
---|---|---|
De la: andre24, la data 2009-05-12 12:50:15hello!! |
||
garbo080233 Postat pe 16 Ianuarie 2010 21:59 |
||
stiu cum e ma aflu in aceeqas situatie ce ne ramane ...speranta moare ultima,nu-i poti dicta inimi p cine sa iubeasca si cand sa se indragosteasca.....nu sunt o persoana capabila sa-ti dau un sfat pt k eu nu le urmez p ale nimanui ...dar i-ti pot spune doar:fa ceea c simti si c crezi k e mai bn pt time ....pup si incredere!!!!!!!!! | ||
|
||
garbo080233 Postat pe 16 Ianuarie 2010 22:03 |
||
Iata ce e de facut : Pune capat chiar acum acestei relatii pacatoase, pentru ca te faci partasa la adulter ! Arata-i si lui urmatoarele randuri: Adulterul este o tradare a fidelitatii pe care si-o datoreaza sotul si sotia si este pacat. In adulter se comit urmatoarele pacate: pacat de necuratie (desfrau), pacat impotriva dreptatii si impotriva legaturii matrimoniale sacre. Casatoria este sfanta. Gresesc cei care considera casatoria ca un simplu contract facut pe baza unor acte. Casatoria este in primul rand un sacrament si un legamant sacru facut in fata lui Dumnezeu si a Bisericii. Nici un motiv nu da unei persoane dreptul moral sa comita adulter: nici impotenta sotului sau frigiditatea sotiei, nici alte disfunctii sexuale, nici vreo alta boala sau infirmitate a unuia dintre soti, nici absenta mai mult sau mai putin indelungata din familie a unuia dintre ei, nici adulterul celuilalt si nici un alt motiv. Divor�ul este o mare dezordine �i o v�t�mare a c�s�toriei. Domnul Cristos a spus: �� Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul s� nu despart�. � �n cas�, ucenicii L-au �ntrebat iar�i despre aceasta. �i El le-a zis: � Oricine �i va l�sa so�ia �i se va c�s�tori cu alta, comite adulter �mpotriva ei; �i dac� o femeie �i las� so�ul �i se c�s�tore�te cu un altul, comite adulter. �� (Marcu, 10,9-12). �n prima scrisoare a Sf�ntului Apostol Pavel c�tre Corinteni, citim: �Celor c�s�tori�i nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca so�ia s� nu se despart� de so�. Dac� este desp�r�it�, s� r�m�n� nec�s�torit� sau s� se �mpace cu so�ul ei. �i nici so�ul s� nu-�i lase so�ia.� (1Cor. 7,10-11). Iar �n scrisoarea c�tre Romani citim: �C�ci femeia m�ritat� este legat� prin lege de so�ul ei c�t timp tr�ie�te el; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de legea so�ului ei. Dac�, deci, c�nd �i tr�ie�te so�ul, ea este a altuia, se va numi adulter�; dar dac�-i moare so�ul, este dezlegat� de lege, a�a c� nu mai este adulter�, dac� este a altuia (dac� se c�s�tore�te cu altul � n. n.).� (Rom. 7, 2-3). Deci refuzul rec�s�toririi dup� divor� c�t timp tr�ie�te so�ul / so�ia nu este un capriciu al Bisericii Catolice, ci, dup� cum am exemplificat, este bazat pe Cuv�ntul lui Dumnezeu. Pentru cazuri grave, Biserica Catolic� poate �ng�dui celor c�s�tori�i s� tr�iasc� desp�r�i�i (o a�a numit� �separare de la pat �i mas�), dar ei r�m�n tot c�s�tori�i �i nici unul dintre ei nu se poate c�s�tori din nou c�t� vreme tr�ie�te cel�lalt so� (numai dup� trecerea so�ului / so�iei la cele ve�nice). Nici Biserica Ortodox� nu consider� a doua oar� ca fiind c�s�torie, ci un fel de "pogor�m�nt", adic� un fel de binecuv�ntare, cu alte cuvinte, tot �n dezordine sunt cei care fac aceste "pogor�minte", crez�nd �n mod gre�it c� prin acestea ar fi �n ordine. Dezordinea provocat� de divor� aduce dup� sine prejudicii grave: pentru cel�lalt so�, care se vede p�r�sit �i pentru copii, traumatiza�i de desp�r�irea p�rin�ilor �i adesea tra�i de ambele p�r�i. Exist� un refren al unui c�ntec: �Sunt copii neferici�i, / Inima �i doare/ C�-s p�rin�ii desp�r�i�i / N-au �n cas� soare.� Iat� un articol interesant despre indisolubilitatea c�s�toriei: http://lumea.catholica.ro/2009/05/pentru-o-pastoratie-a-casatoriei-indisolubile/ Pe acest site pute�i g�si �i multe alte articole interesante. Mai multe pute�i citi �i vedea pe blogul urm�tor : http://www.cezar-iasi.blogspot.com/ Pe blog g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole; videoclipuri ; filme documentare ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator); articole; adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritabile. V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. |
||
vieru_cezar_iasi Postat pe 17 Ianuarie 2010 05:52 |
||
De la: andre24, la data 2009-05-12 12:50:15hello!! |
||
tauroaica Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:28 |
||
buna. uite parerea mea. poarta te fff frumos cu el nu il bate la cap fii draguta si amabila o perioada sa zicem de o luna . dupa care spune i sa ia o decizie roaga l sa nu te mai caute pana se lamureste ce are de gand. ti am spus sa te porti fff frumos pt ca daca e un tip cerebral o sa se gandeasca ca nu meriat sa te piarda pt ca nu are ce sa iti reproseze. nu te teme sa fii un pic distanat si sa ii pui conditii ai sa fii surprinsa de reactie. uneori e bine sa fim mai categorice. barbatii apreciaza mai mult independenta, maturitatea, hotararea la o femeie. |
||
tauroaica Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:34 |
||
De la: garbo080233, la data 2010-01-16 21:59:36De la: andre24, la data 2009-05-12 12:50:15hello!! apropos,daca nu se mai intelege cu sotia lui de ce nu divorteaza ca sa fiti impreuna "pe bune?" |
||
sophia1971 Postat pe 17 Ianuarie 2010 18:34 |
||
cauta pe altu cu asta nu ai nici o sansa te amagesti singura iati inima in dinti si pune capat la toata mascarada asta...asta e un rasuns din partea unui barbat | ||
klaus77 Postat pe 17 Ianuarie 2010 22:13 |
||
Nedivortat?Nu ti'a spus sa nu te superi? Aloo...banuiesc ca esti destul de in varsta pt a realiza ca omul acesta nu va renunta la camin pt o "aventura" de durata.... Atata timp cat te are si pe tn si sotie....ce ii mai trebuie?De la tn are ce nu are de la ea,iar la ea nu va renunta pt ca na... Si totusi..gandeste'te..poate femeia nici nsht ca dansul "vrea" sa divorteze...te gandesti ca poate minte? Nu vb degeaba...te rog ia in seama ceea ce zic...si daca vrei sa te convingi....de ce nu te duci sa discuti cu sotia domnului?Asa scapi de orice dubiu.. | ||
MiSt3rOuS_GiRl Postat pe 18 Ianuarie 2010 13:50 |
||
sigur....de ce nu te duci????? | ||
nazirra Postat pe 18 Ianuarie 2010 13:52 |
||
Am mai auzit eu pe una care zicea celeilalte..."daca tot il impartim,hai sa ne cunoastem,sa ne intalnim la o cafea!"... ca vezi tu dupa aia...paruiala...asta nu a mai zis-o...dar se subintelegea... |
||
DORI_ Postat pe 18 Ianuarie 2010 14:19 |
||
ei da....iti zic io....se aduna sa l birfeasca....saracu.... | ||
nazirra Postat pe 18 Ianuarie 2010 14:22 |
||
neah` s`au intalnit doar sa se ciufuleasca putsin numai s`al barfeasca n`aveau chef |
||
wwwww Postat pe 18 Ianuarie 2010 14:26 |
||
De la: amaimu, la data 2009-05-10 14:27:44Sa va expun si problema mea. Anul trecut am inceput o relatie cu un prieten, la scurt timp dupa ce el se despartise de sotia lui. La momentul respectiv mi-a zis k deja intentase actiune de divort. Relatia noastra a evoluat incetul cu incetul fara ca nimeni sa stie ca noi suntem impreuna (in cercurile noastre de prieteni toti stiu ca suntem doar colegi si foarte buni prieteni). Avem deja cateva luni bune de cand "ne ascundem" relatia. Locuim impreuna in cea mai mare parte a timpului si totul merge perfect. Acum 2 luni am aflat insa ca el nu a intentat actiune de divort si cand l-am intrebat mi-a zis ca nu a vrut sa-mi spuna ca sa nu ma supar, iar actiune nu intentase intrucat avusese niste probleme mult mai importante - ce-i drept chiar asa si fusese. Cu inca actuala sotie nu mai are niciun fel de relatie, insa tot amana divortul, lucru pe care nu-l inteleg. Acum glumim si-i zic ca macar am si eu un statut, chiar daca de "amanta" , dar nu stiu cat o sa mai pot glumi pe tema asta. fetita ,imi pare nespus de rau pentru tine ca ai intrat in asa ceva. fugi si lasa-l,sunt o multime de barbati liberi iar dragostea=atractia va trece. fugi! nu fi naiva! |
||
cricri2000 Postat pe 21 Ianuarie 2010 18:32 |
||
daca el nu stie ce vrea...sigur stii tu ce este de facut...bn..asta daca te respecti..stii ce ai de facut...multa bfta:* |
||
Miss_L Postat pe 16 Februarie 2010 22:43 |
||
La cite se intampla in zilele noastre , asta cu barbatul alteia e de rasul curcii.......... sau a cui doriti dv.Este solutie pt fiecare inselator ,inselatoare .......dar trebuie sa stie sa se foloseasca. | ||
ghelene_06 Postat pe 24 Februarie 2010 10:05 |
||
ASTEAPTA PANA DIVORTEZA, DEOARECE EL NU TE IUBESTE , NUMAI TINE LA TINE.TE FOLOSESTE PE POST DE SALTEA LA NEVOIE,SI ATAT. NU VA DIVORTA NICIODATA. AI GRESIT CA AI CEDAT LA PAT, INAINTE DE DIVORT. ACM ESTI ORICUM,VREI NU VREI, DOAMNA IN TOATA REGULE. URMEAZA SA DEVII MAMICA IN CURAND. DOAMNA, ACEST OM PE CARE-L IUBESTI, NU TE IUBESTE. TE VREA NUMAI CA AVE-TURA(TAUR) = O = MINCIUNA = VIATA(BEBE) = NADA(MOMEALA) = SOARELE =SPIRITUL AVENTURII =ROATA VIETII. | ||
alexandru_revnic_yahoo_com Postat pe 24 Februarie 2010 18:11 |
||
GASESTE-TI UN BARBAT LIBER LASA-L SA SE INTOARCA LA FAMILIA LUI | ||
acudud Postat pe 25 Februarie 2010 09:35 |
||
De la: alexandru_revnic_yahoo_com, la data 2010-02-24 18:11:19 TE VREA NUMAI CA AVE-TURA(TAUR) = O = MINCIUNA = VIATA(BEBE) = NADA(MOMEALA) = SOARELE =SPIRITUL AVENTURII =ROATA VIETII. ha? |
||
Tylly Postat pe 25 Februarie 2010 09:50 |
||
Paraseste-l oricat l-ai iubi,daca nu da divort in urmatoarea saptamana. Poti si sa i-o spui.daca nu divortezi,te parasesc.Are de gand,dupa cum se vede,sa profite.Relatia va iesi la iveala,oricat v-ati ascunde,mai devreme sau mai tarziu,si atunci,cine va suferi? Iti pierzi timpul,timp in care ai putea cunoaste pe cineva,care sa iti apartina in totalitate,cu care sa poti intemeia o famile,cu care sa iesi fara sa te ascunzi. Cum e de sarbatori? prietena mea cea mai buna,si nu numai,s-a fript in asemenea poveste,intotdeauna ele au de pierdut si de suferit. Meriti mai mult,doar ca nu realizezi asta. cea mai rea combinatie posibila,este colegi si amanti. Gandeste-te ce castigi din relatia asta,iesi din ea inainte de a te indragosti lulea,de a ramane accidental insarcinata,de a suferi cand totul se va afla. trebuie sa fii puternica,si sa renunti.Asta este sfatul meu,din experientele prietenelor mele,care au fost toate cam la fel,si s-au sfarsit la fel. Chestia ca va ascundeti,si nu se poate afla,e departe de realitate,in afara ei,este un vis,nu e realitatea.In realitate,se afla,dupa cum spune si proverbul,adevarul iese intotdeauna la suprafata.Esti pregatita ptr asa ceva,si ce va fi cu serviciul? mai bine gandeste in interesul tau,ca el asa face,este in interesul lui sa nu divorteze,si sa te aiba si pe tine o vreme. |
||
daniilia Postat pe 25 Februarie 2010 18:41 |
||
Oricat de rau s-ar intelege cu sotia,nu o va parasi. cat timp,cati ani esti dispusa sa pierzi? |
||
daniilia Postat pe 25 Februarie 2010 18:44 |
||
Am avut si eu parte de asa ceva ,sfatul meu ;renunta cat mai repede cu cat mai repede cu atat mai bine.Stiu ca este greu dar trebuie sa ai mandria TA si nu te lasa injosita Eu am rupt legatura brusc ,nu a fost usor ,dar stiu ca asa este mai bine ptr mine.FII TARE. | ||
nyna Postat pe 28 Februarie 2010 09:43 |
||
offfffffffffff ,fetelor cred ca e molipseala.Si eu iubesc un "barbat" casatorit,dar naspa suntem cu familie si el si eu ma inebuneste situatia asta .Si mai grav am aflat ca a aparut o atreia persoana ce tare!!!!!!!!!!!! aia a si sunat de ia stricat si sarbatorile .O scirba ce mi-a fost de am zacut o saptamana . | ||
rasfat_alint7 Postat pe 13 Martie 2010 16:24 |
||
wooow ! devine contagios?! ingraditi si scrieti carantina!!!!!!!!!!! |
||
keks Postat pe 13 Martie 2010 16:29 |
||
nu-i ok!... da ... lumea e rea! si noi suntem lumea! pacat...si totusi atat de adevarat! |
||
keks Postat pe 13 Martie 2010 16:29 |
||
Mai femeilor, lamuriti-ma si pe mine ca nu inteleg in ruptul capului! Acesti barbati pe care ziceti ca-i iubiti, nu va fac decat rau... Va rog sa-mi explicati si mie cum este posibil ca cineva sa iubeasca o fiinta care-i face rau... pt ca, firesc este ca atunci cand cineva iti face rau, sa-l azvarli din viata ta fara mila sau parere de rau, ar fi mai degraba o usurare... Deci, cum puteti sa-i iubiti???? Poate reuseste cineva sa ma faca sa pricep si eu chestia asta, ca pana acum n-am reusit... | ||
Darksukkubus69 Postat pe 13 Martie 2010 16:47 |
||
AUTODISTRUGERE?! |
||
keks Postat pe 13 Martie 2010 16:52 |
||
mama,ce rele sunteti o sa divorteze,dar nu acum,data viitoare |
||
elodia Postat pe 13 Martie 2010 16:55 |
||
da, da...sigur..."data viitoare" kinul continua, pentru unii placerea...de partea "opusa"?! |
||
keks Postat pe 13 Martie 2010 17:00 |
||
Tot nu m-ati lamurit... | ||
Darksukkubus69 Postat pe 13 Martie 2010 17:02 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Dragoste sincera sau prefecatorie? | 512 | De la: erjike60 16 Ianuarie 2010 21:06 |
ce ma fac? | 14 | De la: garbo015979 21 Ianuarie 2010 18:36 |
De ce mă ignoră dacă mi a arătat că mă place? | 15 | De la: garbo_408862 31 Octombrie 2018 21:54 |
|
||
este gresit sau cat de rau vi se pare faptul de a face amor online? | 150 | De la: quasaria 20 Martie 2010 16:51 |
A reintoarce un barbat sau nu? | 2 | De la: Melanie 19 Octombrie 2009 16:45 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară