Ce este un prieten? Cum �l poti avea? Cum �l poti pastra? De ce avem nevoie de prieteni? "Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste". Un prieten adevarat este cel care, �n caz de nevoie, te ajuta, este cel care ram�ne l�nga tine c�nd toti te parasesc. Cei mai buni prieteni trebuie sa fie parintii,fratii, rudele apropiate. Dar,...de cele mai multe ori, nu este asa! De ce? Unii tineri nu-si doresc compania celor mai �n v�rsta dec�t ei, nu-si cauta prieteni printre cei vazuti bine �n societate. Mai t�rziu vor culege ce au semanat! "Spune-mi cu cine te �nsotesti, ca sa-ti spun cine esti!" Dur, dar adevarat! Este bine ca adolescentii sa ceara ajutorul parintilor pentru alegerea prietenilor. Unii spun: "M-am saturat de cicaleala de acasa,permanent cineva sa-mi reproseze ca nu ma �mbrac cuviincios, ca nu sunt punctual, ca dau din ce �n ce mai rar pe la scoala etc. Ce tot vor ceilalti de la mine? At�ta "contabilitate", at�ta control! De parca nu pot sa ma descurc si singur...Prietenii mei sunt cei care asculta aceeasi muzica ca si mine, au aceeasi tinuta si se distreaza ca lumea! Asta-i tot!" "Cine-si face multi prieteni, �i face spre nenorocirea lui!" Prietenii sunt cu gramada atunci c�nd ai bani, masina, onoare, faima si �nfatisare de invidiat. Dar este suficient un accident care te mutileaza si esti...singur! Abia atunci vezi cine ti-a fost prieten cu adevarat. Un prieten adevarat �ti poate face observatii asupra comportamentului(dar nu �n public). Daca tii la el, trebuie sa te cercetezi. Relatia are nevoie de un timp suficient pentru consolidare. Exista tineri care sustin ca daca au vazut un baiat sau o fata doar o singura data, s-au si �mprietenit. Dragostea la prima vedere este riscanta.Tinerii ar trebui sa se g�ndeasca mai mult �nainte de a face pasul casatoriei. Doar �nfatisarea fizica nu este de ajuns pentru ca doi tineri sa se placa. Trebuie avut �n vedere si trecutul. Daca s-ar tine cont si de parerea parintilor, nu ne-am confrunta cu at�tea divorturi. Cum �i putem ajuta pe cei �n prag de divort? De ce at�tea prietenii dizolvate? Cu c�t investesti mai mult �ntr-o relatie, cu at�t relatia va dainui! Un prieten adevarat poate sa fie ca un frate. C�nd pierzi un prieten adevarat, parca o particica din tine se pierde. Dar ram�ne amintirea! Amintirea pe care nu ti-o poate lua nimeni, o amintire care te va face sa zambesti si sa-ti doresti mereu alti prieteni........oare am dreptate? |
camelia73 Postat pe 5 Iulie 2009 13:30 |
---|
da, Camelia...tot ce ai spus poate fi valabil. sau nu. dupa mine, prietenia dezinteresata a devenit desueta. acum se mai practica o relationare, strict materiala,daca ma refer la adulti, sau pentru a avea cu cine iesi, la cei tineri. ehei..alt'data era altfel.spiritul prieteniei era inca viu, neatins de interese. |
dune Postat pe 19 Iulie 2009 13:42 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Din cauza ca Dumnezeu interzice practicile necinstite,pofta,minciuna si inselaciunea,oamenii sunt inclinati sa respinga principiile sale,pe care le socotesc o piedica in calea prosperitatii lor pamantesti. | 13 | De la: ingerasulluptator 19 Martie 2012 21:58 |
Povestea unui " A FOST ODATA"... | 4 | De la: elodia 2 Iunie 2010 08:59 |
ROSTUL | 0 | De la: 26 Februarie 2011 12:52 |
|
||
Ce parere aveti despre intrepretarea..Ca romanii sunt un popor necivilizat,,din cauza ca sunt nemultumiti,,fata de nemtii care sunt un popor de ipocriti | 6 | De la: Axl_22 19 Noiembrie 2011 14:46 |
Afemeiat? | 1 | De la: garbo099510 4 Martie 2010 02:48 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice