Cele mai frumoase amintiri le am din vremea copilariei. Daca ar fii sa le iau pe rand, nu cred ca mi-ar ajunge nici timpul, nici rabdarea voastra de a le citi. Aveam obiceiul de stateam afara iarna, pana cand nu-mi mai simteam nici varful nasului. Apoi veneam in casa, ma lua bunicul meu in brate si ma baga sub bluza lui, iar bunica ma astepta cu turte calde, dupa ce mancam, mama imi facea o baie, iar bunicul ma ducea la pat, ne jucam cate o ora, apoi incepea si-mi zicea povesti inventate de el cu printese si zane pe care le chema "persida". Dimineata ma trezea mama, cu privirea ei blanda, sa-mi arate ce surpriza avea pentru mine. In fiecare dimineata primeam cate ceva, o papusa, o rochita etc, Nu cred sa fii avut o dimineata in care sa nu primesc nimic. Ufffffffff, mai bine nu mai zic, ca o sa ma apuc de bocit. Frumoase vremuri. Sarbatorile de Craciun erau un vis, daca stau mai bine sa ma gandesc, fiecare zi din copilaria mea a fost un vis. Pana la 19 ani am trait un vis. Poate ca este greu de crezut, dar asa a fost. Si acum tot copilul mic am ramas pentru ei, inca mai sunt alintata. De cate ori ma intalnesc cu bunicul meu ma ia pe genunchi si-mi spune "printesuca lu' mosu. Din maturitate, singurul lucru pe care mi-l amintesc cu foarte mare placere, a fost cand am dat nastere fetitei mele si tot ceea ce sa leagat mai departe de viata ei. Nu puteam nici sa dorm, desi a fost un bebelusi foarte linistit, toata noaptea o priveam, mi se parea cel mai perfect copil. Dupa cateva luni, tot ii repetam, mama,mama, mama, , pana intr-un final cand a zis si ea mama. Fericire pe care nu pot sa o exprim in cuvinte. Dar banuiesc ca astea sunt etapele vietii, prin care trecem. Acum singurul meu vis este sa-i pot oferii fetitei mele, macar jumatete din cat am avut eu. La urma urmei, cand va creste mare, singurul lucru cu care ea va putea sa depaseasca greutatiile vietii, de care eu nu am sa o pot apara, pentru ca fiecare are crucea lui/ei de dus, vor fii amintirile copilariei, parerea mea. Eu cu asta m-am hranit in cele mai dificile faze ale vietii mele, asa mi-am gasit energia de a merge mai departe. Frumos topic Tuta, felicitarile mele. |
||
persidadamian Postat pe 12 August 2009 17:04 |
||
---|---|---|
Buna dimineata ! Azi este sambata ,m-am trezit cam devreme si pentru ca ,ai mei inca dorm-m-am asezat la calculator. Am gasit acest topic si mi s-a parut interesant . Amintiri frumoase pana acum au fost destule -casatoria ,nastereA copiilor etc.insa cea mai noua si foarte placuta amintire este ziua in care mi-am revazut copiii ,dupa o sedere de 10 saptamani in Bucuresti ,timp in care am vorbit doar de cateva ori la telefon . Am participat la o emisiune -Frumusete pe muchie de cutit-iar una din reguli era sa nu-ti contactezi familia decat cu acordul organizatorilor. Am acceptat pentu ca imi doream foarte mult sa-mi fac acea schimbare -care la mine era o necesitate si nu o operatie estetica. Mi-aduc cu drag aminte de momentul acela -de fiecare data ,cand ma uit la filmare ma incearca aceleasi emotii pe care le-am avut atunci va pup ,si aveti grija de sanatatea voastra ,pentru ca este cea mai importanta. |
||
carmita Postat pe 22 August 2009 07:22 |
||
Pana acum cea mai frumoasa amintire este legata de admiterea la facultate, am fost pregatita de mama mea si promovarea examenului cu nota mare a fost...poate ultima dorinta pe care i-am indeplinit-o ! | ||
|
||
Summer_ Postat pe 22 August 2009 07:35 |
||
pentru mine nu a existat amintire mai frumoasa decit nasterea fiicei mele...si asta pina de curind,la nasterea nepotului meu ! | ||
garbo013977 Postat pe 22 August 2009 08:54 |
||
Ptr mine cea mai frumoasa amintire este cand mi-am tinut fetita in brate eram tanara si cand am auzit ca este fetita eram ft fericita ca o sa o port eleganta cu fustite,... de mica le faceam rochii papusilor acum fiicei mele care sunt ft mandra de ea. La cat mai multe amintiri frumoase...cele rele sa se spele. | ||
garbo008875 Postat pe 22 August 2009 09:02 |
||
...cand mi-a fost sarutata glezna stanga ( asta e recenta amintire frumoasa) | ||
garbo025040 Postat pe 22 August 2009 09:53 |
||
au fost f multe zile insorite in viata mea..dar cele speciale au fost in acele clipe cind mi-am tinut in brate copiii.sunt clipe unice...aproape ca il atingi pe dumnezeu...prima zi a fost o superba zi de iarna.nu a nins pina in clipa venirii pe lume a copilului...si apoi a inceput sa ninga cu FULGI MARI iar o alta zi speciala a fost cind a venit pe lume copila mea...era o zi calduroasa de vara.... |
||
LILO Postat pe 22 August 2009 11:08 |
||
Amintiri??? Multe si toate foarte frumoase... Cand eram la sfarsitul clasei a treia, in primavara, o zi insorita si dupa mine si prietena mea au venit sa ne ia de la scoala si trasura si docarul de la IAS, dar cu intarziere, noi ajunsesem la doi kilometri de casa, drept care ne-am luat la intrecere care ajunge prima la poarta. Noi luasem fraiele cailor si birjarii au intrat in jocul nostru . Eu am pierdut cursa pentru ca prietena mea a luat-o pe scurtatura spre grajduri... Asta e, nu intotdeauna primul castiga... Dar trapul cailor pursange pe asfalt era ceve de vis.... |
||
anca_53 Postat pe 22 August 2009 11:47 |
||
ha ha ha ha ha ha ,da ce este aici frate?casa de nebuni? berarie? fiecare are in viatza lui momente placute dar si neplacute ca deh asa este viatza,ca daca nu ar fi nu s-ar mai povesti,nu? | ||
ileana1959 Postat pe 22 August 2009 12:17 |
||
Si ce este rau Ileana in a le povestii? tu iti aduci aminte de ele doar cand esti la berarie? | ||
persidadamian Postat pe 22 August 2009 12:34 |
||
cea mai frumoasa? cea mai frumoasa??/ o astept inca sa vie | ||
fleur_de_lis Postat pe 22 August 2009 12:45 |
||
pai sa recapitulez:hmmmmmm......in viatza mea: -in copilarie si adolescentza:cel mai frumos moment erau sarbatorile de iarna si sarbatorile sfintelui paste!de ce?fiindca atunci in casa erau cele mai faine mirosuri si nu exista ca mama mea,dumnezeu sa o odihneasca acolo unde este,sa nu-mi cumpere papuci noi si ceva haine noi dupa putere,va marturisesc ca de atunci,eu nu am fost in stare sa-mi fac un ritual in viatza mea,ca la paste si la craciun, sa imi cumpar haine si incaltzaminte noua,de ce? fiindca intotdeauna sunt alte prioritatzi!iar eu nu mai incap intre acestea!nu mai ajung banii,arde-i-ar focul!toate scumpe! -in viatza de familist in tineretze adica pana la 50 ani:sa fi avut vreo 28 de ani asa,eram tineri...doamne cate momente de fara minte au mai fost.....dar cel mai frumos a fost cand am plecat in concediu totzi trei cu cortul la mare si in delta,fara masina ca nu aveam de unde,eram saraci lipitzi pamantului,am carat cu bratzele toate alea de parca eram la evacuare,noroc cu trenul si vaporul mijloace cu care am calatorit,noi doi si copilul de 2,5 ani,ineditul situatziei,viatza primitiva,ne hraneam din ceea ce prindem la pescuit,cumparam painea ,zarzavatul si uleiul,ne spalam in mediul natural cu apa marii si a dunarii in delta,este mirific,au fost experientze unice,tot ce trebuie este sa fii "un pic nebun" sa te rupi de toate si de tot si sa devii salbatec 2 saptamani; -viatza de dupa 50 de ani,hmmmmmm...admir fiecare rasarit de soare,fiecare apus de soare,noptzile cu luna plina a carui mister nu o sa le pot intzelege vreodata cum se apropie luna mare mare ca o minge de foc vazuta pe o zare,...noi,ramanem cu acelasi suflet insa invelisul este traversat de tot ce a fost peste noi...oare acum ce este mai frumos?ca am ramas iar ca in tineretze dar cu povara anilor de acum,au trecut multe insa sufletul a ramas acelasi,ce sa spun ,imi este rusine de oamenii din jur ...insa tot imprevizibili am ramas atat ca am devenit foarte carcotashi |
||
ileana1959 Postat pe 22 August 2009 12:49 |
||
cand eram mica la vreo 3-4 ani si tataie dormea.si eu ma duceam si ii faceam pedichiura si manechiura(doar la o mana) si nu avea acetona si ramanea cu unghiile facute ft mult timp | ||
garbo011131 Postat pe 22 August 2009 12:57 |
||
fleur_de_lis Postat pe 22 August 2009 12:58 |
||
Cind i-am dat profei cadou, un buchet de flori, presarat cu piper...cind l-am tuns pe tata, far-a sti ca io-s frizerul...cind l-am imbatat pe proful de fizica, de a ajuns descult la scoala...ehe, Creanga, vino-aici sa-nveti dracarii. | ||
iar_eu Postat pe 22 August 2009 13:04 |
||
Astea suna a nazbatii copilaresti. |
||
persidadamian Postat pe 22 August 2009 13:10 |
||
Dar ce, copilaria nu face parte tot din viata???, sau pt unii e rusine sa se uite in trecut...si, cum noi, sintem ramasi tot la faza de copii...cu par, se poate, nu? | ||
iar_eu Postat pe 22 August 2009 13:14 |
||
De la: ileana1959, la data 2009-08-22 12:49:07pai sa recapitulez:hmmmmmm......in viatza mea: Ce dragut, foarte dragut, pana la urma asta luam cu noi, amintirile frumoase si e bine sa avem de unde alege. |
||
persidadamian Postat pe 22 August 2009 13:17 |
||
De la: garbo025040, la data 2009-08-22 09:53:07...cand mi-a fost sarutata glezna stanga ( asta e recenta amintire frumoasa) Stai sa vezi cum e cand ti-o saruta pe cea dreapta. |
||
Micass Postat pe 22 August 2009 13:19 |
||
kyra Postat pe 22 August 2009 13:21 |
||
iar-eu Pai fara nazbatii, nu ar fii existat copilarie. Nazbatiile deosebesc maturitatea de inocentul univers copilaresc. |
||
persidadamian Postat pe 22 August 2009 13:21 |
||
De la: Micass, la data 2009-08-22 13:19:27De la: garbo025040, la data 2009-08-22 09:53:07...cand mi-a fost sarutata glezna stanga ( asta e recenta amintire frumoasa) |
||
lady_corina Postat pe 22 August 2009 13:24 |
||
De la: garbo025040, la data 2009-08-22 09:53:07...cand mi-a fost sarutata glezna stanga ( asta e recenta amintire frumoasa) Bine, de acolo a-nceput, dar unde s-a oprit, cind ne spui? |
||
iar_eu Postat pe 22 August 2009 13:44 |
||
Buna ziua ,dragilor, de ce va place voua sa traiti doar din amintitiri si in trecut?Asta inseamna ca nu sinteti deloc in ptrezent si nici nu va ginditi sa va creati niste imagini mult mai frumoase in viitor.Ar fi mai bine sa incercati sa treceti de aceasta bariera- TRECUTUL-Oricum nu mai putem schimba nimic din trecut,dar putem schimba prezentul si viitorul.Zile minunate la toti. | ||
garbo024814 Postat pe 22 August 2009 14:26 |
||
De la: iar_eu, la data 2009-08-22 13:44:17De la: garbo025040, la data 2009-08-22 09:53:07...cand mi-a fost sarutata glezna stanga ( asta e recenta amintire frumoasa) Rabdare! Poate inca nu a terminat omu`. |
||
AMELYY Postat pe 22 August 2009 15:44 |
||
Bine,cand sa va spun si eu,a-ti inchis topicul,ca de ,ajung intotdeauna ultima!Am o amintire.,asa printre altele:nu stiu ce varsta aveam,dar am participat la o serbare de sfarsit de an scolar.Afost atat de nou totul pentru mine ,m-a captivat total,invatatoarea il chiama pe fratele meu pe scena,pt premiu;era mai mare decat mine|fratele meu|.Eu n-am stat deloc pe ganduri,am urcat pe scena ,parca eu as fii fost in cauza.In fine ,atunci am primit primul leu din viata mea,dar sa vedeti urmarea:m-am dus la magazinul din comuna ,sa cumpar cirese.In magazin numai cirese nu avea iar vanzatorul nu stiu prin ce imprejurare mi-a dat tigari"Nationale'".,i-au fost bune lui taica-mi-o..... | ||
Flor60 Postat pe 22 August 2009 15:52 |
||
De la: garbo024814, la data 2009-08-22 14:26:37Buna ziua ,dragilor, de ce va place voua sa traiti doar din amintitiri si in trecut?Asta inseamna ca nu sinteti deloc in ptrezent si nici nu va ginditi sa va creati niste imagini mult mai frumoase in viitor.Ar fi mai bine sa incercati sa treceti de aceasta bariera- TRECUTUL-Oricum nu mai putem schimba nimic din trecut,dar putem schimba prezentul si viitorul.Zile minunate la toti. Nu ne place neaparat sa traim in trecut... dar ce sa facem daca amintirile fericite ne fac sa ne simtim bine? Eu nu voi uita vreodata clipa cand mi-am vazut copilul dupa nastere... simteam ca-mi iese sufletul de fericire! De atunci, mi se intampla des sa merg pe strada si, pentru o clipa, sa-mi amintesc ochisorii lui mari si frumosi, zambetul care ma face sa rad de una singura (se uita lumea la mine cateodata ca la o nebuna)! Si ce? Vreau sa ma bucur de fiecare clipa petrecuta in viata asta scurta! Iar clipele linistite si lipsite de griji ale copilariei nu avem cu le uita... sunt prea pretioase! Amintiri frumoase, va urez! |
||
KrisLa Postat pe 22 August 2009 16:11 |
||
buna ziua si bine v-am gasit; cred ca sunt ... o norocoasa; toata viata mea e ... o amintire frumoasa, si cu cele bune (care mi-au mingiiat sufletul) si cu cele mai putin bune, dar care mi-au fost de-nvatatura (de minte cum se zice) caci orice lucru rau daca nu te omoara te face mai puternic; am constatat pe propria-mi piele; iar faptul ca inveti/capeti experienta (chiar si in urma unui eveniment rau/urit) nu poate fii, privind retroactiv, decit tot o amintire frumoasa, dupa parerea mea; va urez tuturor ... amintiri frumoase ! | ||
RadYKisarta Postat pe 22 August 2009 18:35 |
||
Cea mai frumoasa amintire:Concertul DEPECHE MODE - Paris - Stade de France - un vis devenit realitate. Trairi unice!!!!!! Unde mai pui ca am stat la doi metri de obsesia vietii mele: Dave Gahan!!!Magic!! Divin!!! Magnific!!! Greu de descris in cuvinte!!!! |
||
ciuriburi2004 Postat pe 22 August 2009 21:58 |
||
sunt geloasa | ||
kyra Postat pe 22 August 2009 22:00 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
CAMERA DE GARD� | 790 | De la: Axl_22 16 Ianuarie 2016 21:31 |
Ce înțelegem prin zicala, Prietenul la nevoie se cunoaște | 9 | De la: ingerasulluptor1 28 August 2016 20:05 |
stii sa minti? | 27 | De la: ulygarbo 10 Martie 2017 06:58 |
|
||
:D | 10 | De la: Jojolin 24 August 2010 16:30 |
"Religia, o fraza de dansii, inventata..." | 852 | De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:38 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice