paranormal

babane caramelizate:
Timp de preparare:
25 min (complexitate medie)

Ingrediente:
3 banane, zahar, ulei, faina

Mod de preparare: Se amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa. Se prajesc in ulei incins pina se auresc, apoi se scurg de ulei. Se caramelizeaza 3 linguri de zahar. In zaharul caramelizat se tavalesc bananele, se scot repede si se trec printr-un vas cu apa rece apoi se servesc.
La fel se pot carameliza pere, mere.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 17:51
banane paranormale
LILO
Postat pe 7 Februarie 2010 17:53
sau

Ingrediente
2 banane,
2 linguri de zahar,
1 lingura unt sau margarina,

Mod de preparare
Bananele se taie rondele. Untul si zaharul se pun intr-o craticioara. Cand zaharul a inceput sa se topeasca se adauga rondelele de banane, se lasa 5 minute, pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 17:53
notat !
ex_
Postat pe 7 Februarie 2010 17:54
sau

Bananele caramelizate sunt un desert delicios si usor de preparat. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 4 banane, doua linguri de unt, trei linguri de zahar si 100 gr migdale. Bananele se taie in rondele de aproximativ 3 centimetri grasime. Untul se topeste cu zaharul intr-o tigaie, iar cand zaharul s-a caramelizat suficient se pun bucatile de banane la prajit, intorcandu-le pe ambele parti. Cand au luat o culoare aramie se scot pe o farfurie si se presara cu migdale sau alune rase. Bananele se pot orna cu frisca, in functie de gustul fiecareia dintre voi.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 17:54
nu mai vorbesc cu voi!
dati acilea toate alea,bunatatzuri...
si io ma strofoc de o saptamana la motignac aia....
railor!
preciouss
Postat pe 7 Februarie 2010 17:57

pot sa plang pe toate topicele???
fleurdelis
Postat pe 7 Februarie 2010 17:59
haoleu...te-apucasi de aia ?

io tin cura in legea mea, salate la greu, oua fierte tari, gratar si dupa 6 nu mai mananc nimic..mi-e foame intr-una
ex_
Postat pe 7 Februarie 2010 18:00
bre, baga o banana si doo zile foame de voie. nu zicem nimic lu'nenea montignac
bluelight
Postat pe 7 Februarie 2010 18:00
of, da' eu vreau acu ceva dulce, ca salivez aici pe tastatura...banane n-am, nici pere...mere?!
sora_ilsi
Postat pe 7 Februarie 2010 18:00
ridicati glicemia la paranormale aicia mai??
fleurdelis
Postat pe 7 Februarie 2010 18:01
kyrra cu 2 de r...pofta buna!
LILO
Postat pe 7 Februarie 2010 18:01
ex_
Postat pe 7 Februarie 2010 18:04
portocaleeeeeeee!!!

Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 portocale, 200 g zahar, 50 ml lichior de portocale, la alegere: gem de visine, capsuni sau cirese.

Mod de preparare: Portocalele se spala foarte bine, apoi se iau trei si se curata de coaja. Se indeparteaza pielita alba, pulpa se lasa deoparte iar coaja se taie fasii subtiri.

Intr-o tigaie teflonata se pune zaharul si se topeste pe foc mic. Se adauga cojile de portocale si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop dens.

Intre timp se curata de coaja si celelalte portocale, se indeparteaza si de pe acestea pielita alba, iar pulpa se aseaza pe un platou langa celelalte trei lasate deoparte. Peste se toarna siropul fierbinte luat de pe foc.
Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce in frigider timp de 15 minute, dupa care se scoate si se serveste cu gem diluat cu lichior de portocale.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:04
kyro,e buna,pre legea mea!
nu mi-e foame deloc,manc precum o boieresa!
doo kile intr-o saptamana,sa mor io!
mai am 4 de dat jos,da' nu foamea-i problema...ci pofta!!!
preciouss
Postat pe 7 Februarie 2010 18:04
Ha ? ia sopteste-mi la ureche..
ex_
Postat pe 7 Februarie 2010 18:06
aoleo, mor de pofta!!!
sora_ilsi
Postat pe 7 Februarie 2010 18:06
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 portocale, 5 linguri rase de zahar, 50 ml brandy, ciocolata fondant.



Mod de preparare: Fructele se curata de coaja, de la doua portocale se pastreaza, restul se arunca. Pulpa se scoate complet din pielita alba, se elimina semintele si se taie bucati mai mici. Se pun intr-un castron, se stropesc cu brandy si se presara cu 4 linguri zahar. Apoi se amesteca si castronul cu portocale se pune in frigider cel putin 1 ora.

Intre timp cojile pastrate se taie fasii subtiri, dupa care se pun la fiert in putina apa in care s-a dizolvat o lingura de zahar. Se lasa pe foc aproximativ 30 minute, apoi siropul se raceste.

Se pregatesc 6 cupe, in care se imparte uniform siropul si portocalele, deasupra se rade ciocolata fondant si se serveste imediat.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:07
pikane,sabotor nerushinat ce esti!!!
preciouss
Postat pe 7 Februarie 2010 18:08
sau cu mere:

Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 mere rosii, 2 linguri margarina, 2 linguri miere, scortisoara, 100 ml frisca, zahar, fulgi de migdale.

Mod de preparare: Merele se spala bine, si se taie cubulete cu tot cu coaja.

Intr-o tigaie se topeste margarina, se pun merele, putina apa, si se presara cu scortisoara.

Dupa aproximativ 3 minute se adauga mierea si se lasa sa se inabuse pe foc mic pana cand merele se inmoaie.

In acest timp migdalele se prajesc intr-o tigaie teflonata. Se presara cu putin zahar si se lasa sa se caramelizeze amestecand des.

Apoi tigaia se ia de pe foc si migdalele se lasa sa se raceasca complet.

Dupa ce merele sunt gata, se mixeaza impreuna cu sosul de miere, cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Se adauga frisca si se mixeaza in continuare pana cand crema devine spumoasa.

Se serveste rece, in cupe, presarata cu fulgi de migdale caramelizate.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:09
aoleo, gata, ca mor!!!

mai bine ma duc io sa mananc un mar de-ala rosu, necaramelizat, asea ca la mamica lui...ca e bun si-ala, nah...
sora_ilsi
Postat pe 7 Februarie 2010 18:12
un frape rapid:

Ingrediente (pentru 1 persoana): 50 ml lapte proaspat, 4 cuburi de gheata, 1 lingurita cafea solubila fara cofeina, 2 linguri ca.ca.o, 2 lingurite zahar brun, 1 lingurita esenta de vanilie, frisca din tub, ciocolata menaj.

Mod de preparare: Paharul in care se va servi frappe-ul de ciocolata se introduce in frigider cu 30 minute inainte de pregatirea retetei.

Cu ajutorul unui blender se mixeaza laptele cu gheata timp de 1 minut. Se adauga cafeaua, zaharul, ca.ca.oa, esenta de vanilie, cateva bucatele mici de ciocolata si se amesteca la viteza maxima timp de 2 minute sau pana cand se constata ca ingredientele s-au amestecat bine si compozitia este spumoasa.

Cand este gata se scoate paharul din frigider, se toarna frappe-ul de ciocolata, se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa. Se serveste imediat.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:12
cine mai doreste?cine mai pofteste?
LILO
Postat pe 7 Februarie 2010 18:13
buey, ce facurati aici? vreti sa murim draq de pofta
nelly05
Postat pe 7 Februarie 2010 18:16
eu am murit deja..
sora_ilsi
Postat pe 7 Februarie 2010 18:18
asta-i pretenu'-to,nelyco...pupa-l,fitz-ar a dreaq retzetili!
preciouss
Postat pe 7 Februarie 2010 18:18
bine preci il pup si pe tine
nelly05
Postat pe 7 Februarie 2010 18:20
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g mere verzi, 100 ml suc de mere, 1 lamaie, 2 linguri fistic decojit, 125 g zahar tos, 100 g zahar pudra, 200 ml frisca lichida, cateva frunze de menta.



Mod de preparare: Merele se curata de coaja, se elimina cotorul cu seminte, iar pulpa se taie cubulete. Apoi se pun la fiert impreuna cu sucul de mere, pe foc mic timp de 10 minute, dupa care se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Lamaia se spala bine, se usuca, se taie cateva fasii din coaja, iar sucul se stoarce. Merele cu tot cu siropul din tigaie se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie, zaharul tos, 1 lingura fistic, zaharul pudra pana se obtine un piure fin.

Frisca se bate spuma tare, coaja de lamaie se toaca marunt, la fel se procedeaza si cu fisticul ramas. Toate aceste ingrediente se incorporeaza in piureul de mere.

Compozitia pufoasa se toarna intr-un vas metalic sau de plastic rezistent la inghet si se introduce in congelator. Din cand in cand se amesteca, iar dupa ce s-a inghetat bine se serveste in cupe decorate cu frunze de menta.
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:21
mai eu tocmai am bagat un pui la cuptor, in punga magica deaia si tot fac ture pe la bucatarie ca mi-e si foame si pofta
nelly05
Postat pe 7 Februarie 2010 18:22
spuma de ciocolata alba cu sos de capsuni!

Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g ciocolata alba, 120 g unt, 6 galbenusuri, 100 g zahar, 800 ml frisca lichida, 1 pliculet zahar vanilat. Pentru sos: 200 g capsuni proaspete, sucul de la 1 lamaie, 1 lingura zahar. Pentru servire: cosulete de napolitana din comert.

Mod de preparare: Se topeste ciocolata si untul pe bain marie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Frisca se bate spuma tare.

Dupa ce untul si ciocolata s-au topit, se adauga galbenusurile si se amesteca energic. Cand a devenit cremoasa se incorporeaza cu grija frisca. Spuma obtinuta se depoziteaza in frigider intr-un castron inchis ermetic.

Capsunile se spala, cateva bucati se pun deoparte, restul se taie bucatele. Se presara cu zahar si se amesteca cu sucul de lamaie. Se lasa la macerat o ora si jumatate, dupa care se mixeaza pana devine un sos.
La servire sosul se toarna in farfurii, in mijloc se aseaza cosuletul de napolitana care se umple din abundenta cu spuma de ciocolata alba. Se decoreaza cu capsunile puse deoparte si eventual cu frunze de menta
pik_nik
Postat pe 7 Februarie 2010 18:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
am ales cu inima.am ales bine? 16 De la: garbo_2178 3 Iunie 2012 10:31
ajutati'ma:( 3 De la: krystyna17 9 Ianuarie 2012 15:30
Ce va amuza??? 117 De la: elisabeta_boia 2 Martie 2013 13:50
cu sufletul zdrobit ce sa fac 31 De la: caleidoscop 20 Ianuarie 2012 08:23
Dilema! 14 De la: garbo_461448 23 Ianuarie 2017 15:38
Setari Cookie-uri