paranormal

vreau o beuta cu irinaa ce nu te tot priceeepi??ioiii vioata mea
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:00
lasa tut ca a mai plecat de cateva ori,...
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:00
pai lasa
k stiu eu k vreti sa papati torttuul fara minee....
gat'am plekat
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:01
tuth, ce zici de un tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel?
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru chec�200 gr zahar pudra�200 gr unt sau margarina Rama Maestro, moale�4 oua, batute�150 gr faina�100 gr fistic, macinat�1 lingurita praf de copt�2 linguri laptePentru crema de vanilie�250 gr branza grasa de vaca�100 gr zahar pudra�semintele rase de la 1 pastaie de vanilie�2 lingurite esenta de vaniliePentru topping�2 linguri apa�100 gr zahar pudra�o mana plina de fistic tocat mare

Mod de preparare: 1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.2.Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.3.Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.4.Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul.
.
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 23:01
lasa ca iti spunem maine cum a fost tortu si cate kile am pus pe noi
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:02
pik! IO-I spun lui montiniac sa te raportezeee, nu ma mai juock
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:03
auzi pik, te superi daca iti furam retetele,....
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:03
bineeeeeeeeee pleeeeeeeeeeeeck
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:04
nuuuuuu plecaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:05
nu, mai deci clar e ceva in aer! io siimt!
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:06
esteeeee, sigur......ninge afara,... si mai este ceva.....vrajitoarele sau intalnit la cluj, sa dezlege flacara violeta,....si-o face simtita vraja
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:08
immm da!
sa-i transmiteti lui Q k mi-am schimbat campiile bine??
am ales altele decat spre cernobal....astea's spre uzbeksitan. akolooo
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:10
pikuleeee...reteta e fumata....am facut insa doua creme...una de vanilie si una de trufe.....si am pus jumate jumate...adica pe foaia de blat am pus jumate crema de vanilie, pe jumatatea ailalta de trufe......pe blatul de desupra invers....unde dedesubt era vanilie, deasupra am pus trufe....si tot asa.....iar sus am batut frisca si am ornat cu cornetul si am presarat fistic macinat......si am facut pe role de carton flori de zahar ars.....un fir de zahar rasucit si imbarligat - l-am lasat pana s-a intarit si le-am scos de pe carton....si le-am pus in picioare pe tort..ca niste impletituri ciudate....
tutankhamon
Postat pe 8 Februarie 2010 23:11
mai mami, da vraja din avatarul meu se vedee....
tuth m-ai inebunit cu trufele1
mey pe voi cin' v'aude zice ca sigur mancati cu totii la capsa zilnic...sau la carul cu bere! ce naiba nene...io-mi amintesc si-acum cea mai fantastica praji din viata mea a fost una in noaptea de rev cd eram prin clasa a 9-a....si care avea vreo 2milimetri! cu glazura cu tot! si a fost delicioasaaaaaaaaaa....(numai eu amm mancat )
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:15
fleur.....cum mami numai 2 mm?????pai ce prajitura era aia mama????caramel in strat subtire cu glazura?
tutankhamon
Postat pe 8 Februarie 2010 23:20
De la: kyrra, la data 2010-02-07 17:27:38
Ce-aveti, bre, cu mine ? Io poci sa plec iar daca e mai bine pentru unii. Nu-i bai. Sau sa ne intersectam mai rar. Sunt carari pentru tot poporul..


Bre mamicule, cine ce are cu tine? Poastarea era in ton cu topicul si se referea la "dependenta" pe care o provoaca forumu' aista
E drept, amu vazui si io ca uitai sa pun emoticoanele alea de hlizeala,,,

PS: Welcome back!
ready_vivus
Postat pe 8 Februarie 2010 23:21
tuth ala era tot farmecul...n0-ai inteles!
eh...grele
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 23:22
iar dulciuri paranormale?!
m-ati omorat...de doua zile inghit in sec...
sora_ilsi
Postat pe 8 Februarie 2010 23:24
Briose cu visine si ciocolata
Ingrediente:


80 g. ciocolata, 75 g. unt moale, 120 g. zahar, 4 oua, 30 g. faina, 2 lingurite praf de copt, 3 linguri lapte, 200 g. nuci sau alune macinate, 200 g. visine proaspete sau congelate, sare, 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Mod de preparare:

1. Se bate untul cu 100 g. zahar. Separati ouale,galbenusurile le puneti pe rand in unt apoi puneti faina amestecata cu praf de copt.

2. Adaugati laptele, nucile si alunele.

3. Omogenizati totul si pregatiti visinile. Incinge-ti cuptorul la 175 grade C. Albusul se bate cu un praf de sare si se inglobeaza in aluat.

4. Tapetati formele de briose cu 12 suporturi mici de hartie. Se introduce aluatul si se repartizeaza deasupra visinele.

5. Se coc 25 minute.

pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 23:29
nu soro... sunt doar paranormale....is cahhhh ....nu-s buneeeee,..
ladyDY
Postat pe 8 Februarie 2010 23:29
Choux-uri cu capsune
Ingrediente:

30 g de unt, 1 priza de sare, 75 g de faina, 2 oua, 1/2 lingurita de praf de copt

Pentru umplutura:

300 g de capsune, 300 ml de frisca, 2 pliculete de intaritor de frisca, 1 pliculet de zahar vanilat, 5 linguri de lichior de oua, zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

1. Se pun la fiert 125 ml de apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot, se adauga toata faina dintr-odata si se amesteca pana cand se desprinde ca un tot de pe oala si pe fundul oalei se formeaza un strat alb

2. Aluatul se pune intr-un castron si se incorporeaza pe rand ouale. La sfarsit se adauga zaharul pudra.

3. Aluatul se pune apoi intr-un cornet cu varful instelat si se formeaza rozete pe o tava de cuptor tapetata cu hartie pergament. Acestea se coc apoi timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C. Se scot si li se taie imediat capace si se lasa sa se raceasca.

4. Capsunele se spala, se usuca cu un servetel de bucatarie si, in functie de marime, se taie in doua sau in patru. Frisca se bate cu intaritor si se amesteca cu zaharul vanilat si lichiorul de oua.

5. Frisca cu lichior de oua se pune intr-un cornet cu varful instelat si se pune pe partea de jos a choxurilor.

6. Peste frisca se adauga capsunele si apoi se pun capacele la loc. Se pudreaza cu zahar si se servesc imediat.
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 23:31
lasa fleur ca prajituri ca ale mele nu faceai tu in clasa a noua...talpa iadului erau.... beton.
Puteau sa astupe astia gropile de pe sosele.

quasaria
Postat pe 8 Februarie 2010 23:33
Tort de biscuiti si fructe confiate
Ingrediente:

750 g biscuiti, 50 g nuci taiate fin , 1 paharel rom sau lichior, fructe confiate ,3/4 pahar zahar, 2 pahare apa, 200 g unt, 3 linguri faina, 3 linguri kko, 1 pahar lapte, 1 pahar zahar, galbenus.

Mod de preparare:

1. Se leaga nu prea tare un sirop din zahar, kko, apa si se lasa sa se raceasca. Se piseaza biscuitii, se amesteca cu nucile, fructe confiate taiate marunt , cu romul si siropul rece.

2. Crema se obtine din faina, kko, zahar si lapte si se aseaza pe foc mestecand in continuu pana ce devine ca o smantana groasa, cand se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

3. Separat se freaca spuma untul cu galbenusul, apoi se adauga treptat crema rece. Din aceasta crema se scot 3-4 linguri care se amesteca in compozitia cu biscuiti.

4. Se aseaza aceasta compozitie pe o farfurie lunga si se da forma unui tort dreptunghiular, cu ajutorul cutitului.

5. Cu restul de crema se imbraca tortul care se garniseste deasupra cu fructe confiate.
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 23:36
Oooo! Forum de pofticiosi! Ce de paranormale... cand sunt dulci, cand acre! Bune toate! Stai sa aleg... dulci? No, acre! Ce pofta am de niste muraturi!!!!
KrisLa
Postat pe 9 Februarie 2010 00:57
si tu ai cinat palinca?
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 01:00
pik nik dar ce cauta reteta ta pe topicul paranormal? :-)
reyya
Postat pe 9 Februarie 2010 01:01
daca a ,,cinat" sau nu palinca tot merge cu solo-ul asta de chitara
http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc
reyya
Postat pe 9 Februarie 2010 01:02
mey dar ce de bunataturi ati postat aici.
reyya
Postat pe 9 Februarie 2010 01:05
reyya, asculta asta!

http://www.youtube.com/watch?v=w8LL1x6J2rU&feature=related
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 01:05
Super !!! Multumesc pik nik...e de exceptie .
reyya
Postat pe 9 Februarie 2010 01:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Caut prietena ( posibila iubita ) 9 De la: Bogdan06 31 Iulie 2019 00:56
Mamici din orasul Sibiu 6 De la: garbo224188 22 Februarie 2012 13:16
conteaza virsta 8 De la: cri_cat 7 Februarie 2012 22:08
DEMISIE - asta vreau azi, sa demisionez 38 De la: cristina322 13 August 2010 16:24
noni 10 De la: Alexxandra 14 Martie 2010 17:04
Setari Cookie-uri