vreau o beuta cu irinaa ce nu te tot priceeepi??ioiii vioata mea | ||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:00 |
||
---|---|---|
lasa tut ca a mai plecat de cateva ori,... | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:00 |
||
pai lasa k stiu eu k vreti sa papati torttuul fara minee.... gat'am plekat |
||
|
||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:01 |
||
tuth, ce zici de un tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel? Timp de preparare: 40 minute (complexitate redusa) Ingrediente: Pentru chec�200 gr zahar pudra�200 gr unt sau margarina Rama Maestro, moale�4 oua, batute�150 gr faina�100 gr fistic, macinat�1 lingurita praf de copt�2 linguri laptePentru crema de vanilie�250 gr branza grasa de vaca�100 gr zahar pudra�semintele rase de la 1 pastaie de vanilie�2 lingurite esenta de vaniliePentru topping�2 linguri apa�100 gr zahar pudra�o mana plina de fistic tocat mare Mod de preparare: 1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.2.Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.3.Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.4.Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul. . |
||
pik_nik Postat pe 8 Februarie 2010 23:01 |
||
lasa ca iti spunem maine cum a fost tortu si cate kile am pus pe noi | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:02 |
||
pik! IO-I spun lui montiniac sa te raportezeee, nu ma mai juock | ||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:03 |
||
auzi pik, te superi daca iti furam retetele,.... | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:03 |
||
bineeeeeeeeee pleeeeeeeeeeeeck | ||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:04 |
||
nuuuuuu plecaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:05 |
||
nu, mai deci clar e ceva in aer! io siimt! | ||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:06 |
||
esteeeee, sigur......ninge afara,... si mai este ceva.....vrajitoarele sau intalnit la cluj, sa dezlege flacara violeta,....si-o face simtita vraja | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:08 |
||
immm da! sa-i transmiteti lui Q k mi-am schimbat campiile bine?? am ales altele decat spre cernobal....astea's spre uzbeksitan. akolooo |
||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:10 |
||
pikuleeee...reteta e fumata....am facut insa doua creme...una de vanilie si una de trufe.....si am pus jumate jumate...adica pe foaia de blat am pus jumate crema de vanilie, pe jumatatea ailalta de trufe......pe blatul de desupra invers....unde dedesubt era vanilie, deasupra am pus trufe....si tot asa.....iar sus am batut frisca si am ornat cu cornetul si am presarat fistic macinat......si am facut pe role de carton flori de zahar ars.....un fir de zahar rasucit si imbarligat - l-am lasat pana s-a intarit si le-am scos de pe carton....si le-am pus in picioare pe tort..ca niste impletituri ciudate.... | ||
tutankhamon Postat pe 8 Februarie 2010 23:11 |
||
mai mami, da vraja din avatarul meu se vedee.... tuth m-ai inebunit cu trufele1 mey pe voi cin' v'aude zice ca sigur mancati cu totii la capsa zilnic...sau la carul cu bere! ce naiba nene...io-mi amintesc si-acum cea mai fantastica praji din viata mea a fost una in noaptea de rev cd eram prin clasa a 9-a....si care avea vreo 2milimetri! cu glazura cu tot! si a fost delicioasaaaaaaaaaa....(numai eu amm mancat ) |
||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:15 |
||
fleur.....cum mami numai 2 mm?????pai ce prajitura era aia mama????caramel in strat subtire cu glazura? | ||
tutankhamon Postat pe 8 Februarie 2010 23:20 |
||
De la: kyrra, la data 2010-02-07 17:27:38 Bre mamicule, cine ce are cu tine? Poastarea era in ton cu topicul si se referea la "dependenta" pe care o provoaca forumu' aista E drept, amu vazui si io ca uitai sa pun emoticoanele alea de hlizeala,,, PS: Welcome back! |
||
ready_vivus Postat pe 8 Februarie 2010 23:21 |
||
tuth ala era tot farmecul...n0-ai inteles! eh...grele |
||
fleurdelis Postat pe 8 Februarie 2010 23:22 |
||
iar dulciuri paranormale?! m-ati omorat...de doua zile inghit in sec... |
||
sora_ilsi Postat pe 8 Februarie 2010 23:24 |
||
Briose cu visine si ciocolata Ingrediente: 80 g. ciocolata, 75 g. unt moale, 120 g. zahar, 4 oua, 30 g. faina, 2 lingurite praf de copt, 3 linguri lapte, 200 g. nuci sau alune macinate, 200 g. visine proaspete sau congelate, sare, 1/2 lingurita scortisoara (optional) Mod de preparare: 1. Se bate untul cu 100 g. zahar. Separati ouale,galbenusurile le puneti pe rand in unt apoi puneti faina amestecata cu praf de copt. 2. Adaugati laptele, nucile si alunele. 3. Omogenizati totul si pregatiti visinile. Incinge-ti cuptorul la 175 grade C. Albusul se bate cu un praf de sare si se inglobeaza in aluat. 4. Tapetati formele de briose cu 12 suporturi mici de hartie. Se introduce aluatul si se repartizeaza deasupra visinele. 5. Se coc 25 minute. |
||
pik_nik Postat pe 8 Februarie 2010 23:29 |
||
nu soro... sunt doar paranormale....is cahhhh ....nu-s buneeeee,.. | ||
ladyDY Postat pe 8 Februarie 2010 23:29 |
||
Choux-uri cu capsune Ingrediente: 30 g de unt, 1 priza de sare, 75 g de faina, 2 oua, 1/2 lingurita de praf de copt Pentru umplutura: 300 g de capsune, 300 ml de frisca, 2 pliculete de intaritor de frisca, 1 pliculet de zahar vanilat, 5 linguri de lichior de oua, zahar pudra pentru ornat Mod de preparare: 1. Se pun la fiert 125 ml de apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot, se adauga toata faina dintr-odata si se amesteca pana cand se desprinde ca un tot de pe oala si pe fundul oalei se formeaza un strat alb 2. Aluatul se pune intr-un castron si se incorporeaza pe rand ouale. La sfarsit se adauga zaharul pudra. 3. Aluatul se pune apoi intr-un cornet cu varful instelat si se formeaza rozete pe o tava de cuptor tapetata cu hartie pergament. Acestea se coc apoi timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C. Se scot si li se taie imediat capace si se lasa sa se raceasca. 4. Capsunele se spala, se usuca cu un servetel de bucatarie si, in functie de marime, se taie in doua sau in patru. Frisca se bate cu intaritor si se amesteca cu zaharul vanilat si lichiorul de oua. 5. Frisca cu lichior de oua se pune intr-un cornet cu varful instelat si se pune pe partea de jos a choxurilor. 6. Peste frisca se adauga capsunele si apoi se pun capacele la loc. Se pudreaza cu zahar si se servesc imediat. |
||
pik_nik Postat pe 8 Februarie 2010 23:31 |
||
lasa fleur ca prajituri ca ale mele nu faceai tu in clasa a noua...talpa iadului erau.... beton. Puteau sa astupe astia gropile de pe sosele. |
||
quasaria Postat pe 8 Februarie 2010 23:33 |
||
Tort de biscuiti si fructe confiate Ingrediente: 750 g biscuiti, 50 g nuci taiate fin , 1 paharel rom sau lichior, fructe confiate ,3/4 pahar zahar, 2 pahare apa, 200 g unt, 3 linguri faina, 3 linguri kko, 1 pahar lapte, 1 pahar zahar, galbenus. Mod de preparare: 1. Se leaga nu prea tare un sirop din zahar, kko, apa si se lasa sa se raceasca. Se piseaza biscuitii, se amesteca cu nucile, fructe confiate taiate marunt , cu romul si siropul rece. 2. Crema se obtine din faina, kko, zahar si lapte si se aseaza pe foc mestecand in continuu pana ce devine ca o smantana groasa, cand se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. 3. Separat se freaca spuma untul cu galbenusul, apoi se adauga treptat crema rece. Din aceasta crema se scot 3-4 linguri care se amesteca in compozitia cu biscuiti. 4. Se aseaza aceasta compozitie pe o farfurie lunga si se da forma unui tort dreptunghiular, cu ajutorul cutitului. 5. Cu restul de crema se imbraca tortul care se garniseste deasupra cu fructe confiate. |
||
pik_nik Postat pe 8 Februarie 2010 23:36 |
||
Oooo! Forum de pofticiosi! Ce de paranormale... cand sunt dulci, cand acre! Bune toate! Stai sa aleg... dulci? No, acre! Ce pofta am de niste muraturi!!!! | ||
KrisLa Postat pe 9 Februarie 2010 00:57 |
||
si tu ai cinat palinca? | ||
pik_nik Postat pe 9 Februarie 2010 01:00 |
||
pik nik dar ce cauta reteta ta pe topicul paranormal? :-) | ||
reyya Postat pe 9 Februarie 2010 01:01 |
||
daca a ,,cinat" sau nu palinca tot merge cu solo-ul asta de chitara http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc |
||
reyya Postat pe 9 Februarie 2010 01:02 |
||
mey dar ce de bunataturi ati postat aici. | ||
reyya Postat pe 9 Februarie 2010 01:05 |
||
reyya, asculta asta! http://www.youtube.com/watch?v=w8LL1x6J2rU&feature=related |
||
pik_nik Postat pe 9 Februarie 2010 01:05 |
||
Super !!! Multumesc pik nik...e de exceptie . | ||
reyya Postat pe 9 Februarie 2010 01:08 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
bai ....vedeti imi caut si yo un amic de 12 ani exista paici ? | 8 | De la: Helen29 10 Decembrie 2009 12:25 |
Boala care nu ma lasa sa ami traiesc viata | 142 | De la: garbo207334 8 Februarie 2015 20:54 |
buna toturor! | 14 | De la: garbo106264 23 Martie 2010 21:59 |
|
||
Caut iubita in Dej | 4 | De la: Anonimus007 13 Ianuarie 2018 09:40 |
cum se mai poate extinde grupul de prieteni? | 180 | De la: monic_mtne 13 Ianuarie 2015 20:29 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri