CALAMAR CU SALATA:400 gr calamar;1 salata verde;2 ardei capia;2 morcovi;1 telina;un fir de praz;2 rosii;1 leg.patrunjel;sare;piper;ulei de masline;suc de lamaie.:se pune calamarul la fiert in apa clocotita cu sare.salata verde se desface frunza cu frunza,se spala si se taie in fasii.ardeii capia se spala ,se curata de cotoare si de seminte si se taie rondele.morcovii si telina se curata,se spala si se dau prin razatoare mare.prazul si rosiile se spala si se taie rondele.legumele se sareaza,se pipereaza,se stropesc cu ulei de masline si suc de lamaie,se presara patrunjel verde tocat marunt si se amesteca bine.calamarul se scoate din apa,se lasa sa se raceasca si apoi se taie fasii sau cerculete.se pune salata pe farfurii si deasupra se aseaza calamarul stropit cu ulei de masline si suc de lamaie.SFAT:se serveste cu patrunjel tocat.BAUTURA:VOTCA.POFTA BUNA!...........nascocitorul gustarii sandwicheste un nobil englez-John Montagu,al patrulea conte de Sandwich{1718-1792},ministru al afacerilor externe si ministru de razboi al Marii Britanii.care este povestea?se spune ca acest conte era un impatimit cartofor.intr-o seara, intr-un club londonez cand norocul era de partea lui,a stat la masa de joc 24 de ore.binenteles ca i se facuse foame,dar nu putea risca sa intrerupa jocul nici un minut.de aceea ,contele-cartofor a solicitat sa i se aduca o bucata de carne prajita pusa intre 2 felii de paine,ca sa poata manca fara sa se ridice de la masa de joc.ideea lui Montagu a placut atat de mult,incat si ceilalti jucatori si-au comandat gustarea"a la Sandwich.dupa o alta versiune ,contele ar fi fost o persoana cu o capacitate de munca extraordinara.aproape tot timpul statea in biroul sau si rareori isi permitea sa ia masa in sufragerie.de cele mai multe ori manca pe fuga cate o bucata de carne intre felii de paine.cine stie cum a fost cu adevarat?un lucru e cert:in curand sandvisul a devenit o "vedeta" culinara.forma si marimea sa difera in functie de locul si ocazia cu care este oferit. | ||
allexanndrra Postat pe 27 Iulie 2009 09:58 |
||
---|---|---|
femeieee...mai e un topic de retete straine.....cate mai deschizi si tu????....iti place sa iti vezi numele in dreptul unor topice deschise aiurea, in loc sa fie un singur topic si bun? nu vezi ca tot ce ai deschis pana acuma si te-ai strofocat sa o faci, repet, toate topicele deschise pana acuma au cazut in neagra dizgratie??? nu mai scrie nici dreaq pe ele???ce dreaq mai femeie...si te mai plangi ca ne luam de tine.....ia fii mai cerebrala si pune-ti un pic rotitele in miscare..... | ||
tutankhamon Postat pe 27 Iulie 2009 11:14 |
||
am inteles tutankamon ,esti stresata?ok maine iti dau o reteta pt stress.pe mine draga mea nu ma atinge nimic din uratenia sufletelor ,unora.fiecare pasare pe limba ei....... | ||
|
||
allexanndrra Postat pe 28 Iulie 2009 02:22 |
||
pui in crusta de mac:2buc.de piept de pui mari-2 ardei grasi-2 dovlecei-patrunjel uscat-gogosari murati-2 oua-mac-sare-piper-ulei de floarea soarelui-sos alb picant;preparare;pieptul de pui se dezoseaza,se taie in felii si se bate un pic cu ciocanul pt.snitele.dovleceii se spala,se indeparteaza codita si se fierb in apa timp de 10 min.se scot,se scurg,se taie felii,se condimenteaza cu sare si piper si se prajescin ulei incins.oale se bat bine cu un praf de sare si unul de piper,pana cand isi maresc volumul.pe o farfurie se pune macul amestecat cu putin piper si patrunjel uscat.se incinge bine uleiul intr-o cratita,se dau feliile decarne prin ou,apoi prin mac si se prajesc,avand grija sa nu se desprinda macul de carne.se scot feliile de carne pe un servet de hartie,ca sa absoarba un pic uleiul.se pune carnea pe o farfurie si se serveste alaturi de gogosari murati,dovlecei si ardei grasi.se pot servi cu sos alb picant.bautura traminer pofta buna! | ||
allexanndrra Postat pe 30 Iulie 2009 16:35 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
BIO nu e un moft! | 2 | De la: Eugenia69 19 Iunie 2011 21:05 |
Unde gasesc program si rezultate la campionatul de fotbal 2014? | 7 | De la: garbo_395055 2 Iulie 2014 10:05 |
Ma poate ajuta cineva cu un LIKE? | 1 | De la: selladeal 24 Aprilie 2012 20:24 |
|
||
Din suflet cu suflet, pentru suflet! | 1 | De la: garbo085400 6 Iulie 2010 12:24 |
Urare. | 29 | De la: garbo_466560 24 Iulie 2020 13:55 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice