Bine ai venit, Lelia Mossora!

pik_nik
Postat pe 1 August 2009 00:00
De la: loveactually, la data 2009-07-31 23:54:47mie mi se face pielea de gaina cand ma gandesc ca noi postam aicia ...niste poezuci!

Cuv�ntul "poezuci" nu a fost g�sit. Nu exist� niciun cuv�nt similar. Sursa: DEX online - Dicționar al limbii rom�ne.

Banuiesc ca asa e mai trendy, sa ne dam rotunzi cu cuvinte ce nu exista doar asa, sa epatam, nu?
anakin
Postat pe 1 August 2009 00:02
am si eu o mica mare mirare.....cine e tanti poetesa????...nu dati...sunt blondaaa...
tutankhamon
Postat pe 1 August 2009 00:03
anakine...

era licentza poetica, nene... te bagi la arta?... vezi c-acu-ti da loveta un extemporal din euripide, de nu te vezi...
zambil
Postat pe 1 August 2009 00:03
tutanko...

e duneta la bal mascat... prietena ta...
zambil
Postat pe 1 August 2009 00:04
de unde si pana unde numai a mea???? toti cei care sunt in lista mea sunt prietenii mei....tu nu ai acceptat invitatia de a fi in lista de prieteni.....te oftici???
tutankhamon
Postat pe 1 August 2009 00:06
http://reteaualiterara.ning.com/video/lelia-mossora-ma-doare-dorul
Aemulus
Postat pe 1 August 2009 00:08
tutanko...

cum adica nene?... eu n-am acceptat si tot eu ma oftic?... hai ca va las sa va pupati pe gingii...

pupici, cum ar zice clubu' cel mai numeros de pe garbo...

duneto, loveto...

hai ca mi-ati facut seara... ia vedeti, poate maine il inviati si pa stanescu, sa ne traga si ala neshte emoticoni din adancu simtirii...
zambil
Postat pe 1 August 2009 00:10
Amintiri despre ceea ce inca nu s-a intamplat

Trenuri de noapte...
O gara pustie...
Peronul luminat difuz...

Undeva, la capatul lui,
TU,
care aduci cu tine
tot parfumul
vechilor cavaleri
ratacitori,
misterul unei iubiri infinite.

Buze de maci
infloresc sub saruturi fierbinti.
Mainile se cauta
jinduind arome de trupuri
neatinse...

Ochii
cersesc in adancul fiintei
eternitatea privirii...

Ne regasim acolo
in oglinda sufletului nostru...
TU,
EU,
o entitate atat de bizar
recompusa
din farame de gand,
aripi de dor,
lava si sange desteptat
dintr-un lung somn,
atingeri de inger....

Esti aici
mai devreme
decat gandurile mele
au putut percepe...

Te-am chemat...
M-ai gasit �
domnita din alte veacuri
inchisa in turnul iubirii
neimplinite.

Ma dezbraci de cuvinte...
Ma imbraci apoi
in haina trupului tau...
Bratele tale sunt liane
care serpuiesc pe fiecare fibra
din mine
preschimbandu-ma in
coarda de harfa
pe care tu
canti
imnul dragostei,
imnul sarutului
prelins pe tampla mea
ca o aripa de fluture noptatec...
imnul adancului din noi
dezvaluit
pentru
o vesnicie...

Lelia Mossora
19 X 2004
dune
Postat pe 1 August 2009 00:10
Gestul e ca raspuns pentru domnul caruia nu-i place "moaca" mea .
Poate asta ii va placea mai mult. Are dreptate OMUL: Daca nu se potriveste si figura pe versuri parca nu prea merge.
Dar "DE GUSTIBUS...NON DISCUTANDUM ".
Sper ca nu vreti si varianta romaneasca la aceasta sintagma :)))))
lelia_mossora
Postat pe 1 August 2009 00:13
zambile....nu vezi ca esti gelos pe unii ca sunt prieteni....??? vad ca te-ai cam atacat.....tot tu....
tutankhamon
Postat pe 1 August 2009 00:14
pai..ce sa spun? credeti ce vreti voi,
lelia v-a raspuns.
a spus ca mai vine,
chiar nu pot sa sustin ceea ce nu vedeti,

cum sa fiu eu lelia?

ce nu inteleg este de ce vi se pare imposibil?

calmati-va...

da?

pot avea pt voi surprize artistice deosebite.
vreti?
sa mai aveti musafiri deosebiti?

dune
Postat pe 1 August 2009 00:16
nu era asa:
"DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON DISPUTANDUM" (Seneca)?
lady_corina
Postat pe 1 August 2009 00:16
tuth
vino un pic in privat
pls
dune
Postat pe 1 August 2009 00:17
tuth, nu stiu daca e locul potrivit, dar si pe mine m-a refuzat
lady_corina
Postat pe 1 August 2009 00:17
De la: lelia_mossora, la data 2009-08-01 00:13:57Dar "DE GUSTIBUS...NON DISCUTANDUM ".
Sper ca nu vreti si varianta romaneasca la aceasta sintagma :)))))

In realitate, citatul lui Seneca este "DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON DISPUTANDUM", si se traduce prin "Gusturile si culorile nu se discuta".
DISCUTANDUM spunem atunci cand facem scoala cu profesori care proununta FURCULISSION si FARFURISSION.
anakin
Postat pe 1 August 2009 00:19
Gust de �Cire�e amare� �i parfum de ro�u �i de singur�tate �ntr-un dialog cu poeta Lelia Mossora

Interview aparut in statul Carolina de Nord (SUA): www.saltmin.com

http://www.saltmin.com/pentru-poeta-lelia-mossora-painea-cea-de-toate-zilele-este-nici-mai-mult-nici-mai-putin-decat-bucuria-sufleteasca-pe-care-o-simt-cei-ce-ii-citesc-versurile/#more-329

by Octavian Curpas
Phoenix, Arizona

Exist� printre noi, semeni ce au fost parc� predestina�i s� �mbr��i�eze �n via��, o anumit� profesie. Este �i cazul poetei Lelia Mossora, care afirm� despre sine c� s-a n�scut pentru a fi dasc�l. Pentru c� �tia de la tat�l ei c� oric�rui om trebuie s�-i descoperi mai �nt�i, coarda sensibil�, dac� vrei s� �l modelezi �i s� ai o comunicare perfect� cu el, ea a aplicat acest principiu �nc� din primul moment c�nd s-a urcat la catedr�.

Lelia Mossora s-a n�scut pe 26 iunie 1951 la H�rl�u, �n jude�ul Ia�i. Devine cadru didactic imediat dup� absolvirea Facult��ii de Litere, la Universitatea �Al. Ioan Cuza� din Ia�i �i pred� limba �i literatura rom�n� �n diferite �coli din jude�, inclusiv la o cas� de copii. Nimic nu se compar� pentru ea, cu recuno�tin�a fo�tilor discipoli, care �i mul�umesc �i azi doamnei profesoare pentru c� i-a �nv��at NU doar limb� rom�n�, ci �i o conduit� de via�� irepro�abil�. Nu demult, Lelia Mossora a avut bucuria s� descopere c� unii din micu�ii pe care �i formeaz� �n prezent, sunt chiar copiii fo�tilor ei �colari, ajun�i la r�ndul lor, p�rin�i. De altfel, anii lucra�i �n �nv���m�nt au ajutat-o pe Lelia Mossora s� �i men�in� intact� tinere�ea moral� �i �ntr-o oarecare m�sur�, �i pe cea fizic�. De aceea, poeta are �i acum acela�i suflet �nfometat de frumos, ca �n copil�rie, �n care d�inuie cele mai de pre� momente tr�ite de-a lungul timpului. Vacan�ele patriarhale, petrecute la �ar�, �n casa bunicilor, �ntr-un sat de l�ng� Cotnari, dar �i icoana p�rin�ilor, am�ndoi pleca�i de ani buni, din lumea noastr�, sunt tot at�tea amintiri de neuitat pentru poet�. De la cea care a adus-o pe lume, o moldoveanc� foarte frumoas� �i harnic�, Lelia Mossora a mo�tenit perseveren�a, hot�r�rea �i rapiditatea de a trece la fapte. �n schimb, de la tat�l ei, marinar de curs� lung� �i ardelean din S�li�tea Sibiului, aceasta a dob�ndit dorul �i dragostea de necunoscut, de mare, dar �i de cuvinte alese �i �mbinate cu m�iestrie. Lelia Mossora locuie�te �i munce�te �n prezent, la Ia�i. Are dou� fete, �n v�rst� de 26 �i 24 de ani �i este deja, bunic�.
- �Alergãm�/ Alergãm�/ Sã ne descoperim pe noi/ �n noi �n�ine�� (�Alerg�torul de curs� lung�). C�nd �i cum �i-a �nceput �n mod serios, Lelia Mossora alergarea �n lumea poeziei? Ce a urmat?
- Alergarea ( incon�tient� poate ) a �nceput �nc� de c�nd eram mic� �i m� plimbam cu tat�l meu care �mi povestea ( cum numai el �tia ) ce v�zuse prin lumea larg�. �mi amintesc c� �l ascultam uimit� c�t de frumos reu�ea o �mbinare ciudat� a cuvintelor, f�r� s� �tiu c� �ntr-o zi voi putea face la fel �i eu. Mai t�rziu, prin clas� a X-a, am �nceput s� scriu timid, dar destul de frumos, �n revista licelui unde eram elev�. De acolo, am ajuns la un interviu la revista �Cronica� de pe atunci , apoi la �Ia�ul literar� - actualmente �Convorbiri literare�, unde am �i debutat �n 1968, sub �ndrumarea atent� a maestrului Horia Zilieru, mult timp mentorul meu artistic. Au mai urmat alte publica�ii �n revistele timpului din �ar�...�i apoi,..........lini�te total�. N-am mai scris mult timp, dec�t rar. Am adunat totul scris la o ma�in� veche pe care mi-am dorit-o enorm, dar care a devenit inutil� c�nd am putut s�-mi cump�r un PC. Oricum ma�ina aceea mai exist�, ca amintire a orelor de veghe t�rzie. Redescoperirea mea de c�tre mine �ns�mi s-a produs abia �n 2003-2004, c�nd am �nceput s� scriu foarte mult , inspira�ia curg�nd �n valuri.
Apoi, iar o pauz�, �ntre 2005 - 2008. Din toamna lui 2008, am �nceput s� scriu din nou. Se pare c� este esen�a poeziei mele. Mi-au ap�rut �n foarte scurt timp, poezii �n dou� antologii trilingve, �n vara �i toamna lui 2008: �Doamnele poeziei� - Editura Anamarol - Bucure�ti, ��ansele poeziei� - Editura Anamarol - Bucure�ti si in antologia de versuri �Toamna� - Editura AS�S - Ia�i.
- C�te poezii ai compus p�n� acum?

- Cine mai �ine minte ? Foarte multe. Unele nu sunt �nc� �n calculator. Doar �n manuscris.

- Ai o poezie preferat�?

- Nu cred. Dac� scriu ceva , �nseamn� c� �mi place, dar... s� dau totu�i c�teva titluri : �Fluture de noapte�, ciclul de poezii �De ce ?�, �Toamnele de alt� dat�, �Timp�, �Dac�, �Cire�e amare�, �Zodia fecioarei�, �Dor�, �Vr�jitorul cuvintelor�...

- Ce fel de poezie scrii?

- Poezie cu tent� retoric� , existen�ial�, de dragoste n�scut� din suferin��. �mi pare r�u, dar c�nd sunt fericit�, nu pot s� scriu. De unde �i pauza de aproape patru ani, din ultimul timp.

- Cum se reflect� propria ta experien�� de via�� �n ceea ce scrii?

- Tot ce scriu e sim�it, tr�it, pip�it, gustat, respirat. Nimic nu e scris doar ca s� fie... scris. Poate de accea �i cititorii, femei �i b�rba�i deopotriv�, se reg�sesc �n versurile mele. Cei care m� apreciaz� nu sunt critici literari, dar mie �mi este suficient s� mi se spun� : � m� reg�sesc �n tot ce scrii aici�. Nu pot s�-mi doresc mai mult. �nseamn� c� poezia mea a ajuns unde mi-am dorit.

- Cine sunt "Doamnele poeziei" al�turi de care ai ap�rut?

- Cristina Andrei, Anne Marie Bejliu, Loredana Cristea, Evelyne Maria Croitoru, Elena Glodean, Mariana Eftimie Kabout, Rodica Elena Lupu, editorul volumului, Georgeta Oana Musc�, Dona Tudor.

- Care din stihurile Leliei Mossora au sporit "�ansele poeziei" ?
- Cred c� � Vr�jitorul cuvintelor�, poezie ale c�rei versuri m� caracterizeaz�. Sunt convins�, �i ...convingerea, pe l�ng� c� exista deja, mi-a fost �nt�rit� de c�tre cititori.
- �Eu sunt vr�jitorul cuvintelor,/ cel care fram�nta silabele cu s�ngele lui� afirmi �n poemul �Vr�jitorul cuvintelor�. Te rug�m s� ne vorbe�ti despre alchimia versurilor tale.
- Alchimie ? Sigur c� da. O combina�ie destul de ciudat� a cuvintelor, a�a �nc�t s� ob�in finalitatea c�utat�: cititorul s� �n�eleag�, s� se reg�seasc� �n ce scriu, s� devin� mai sensibil �i... mai bun.
- De ce pentru Lelia Mossora fericirea r�m�ne �un ve�nic semn de �ntrebare.../ f�r� r�spuns... (�Trec zilele�)? Nu crezi �n fericire?
- Nu prea. Z�u, NU! C��i poe�i ferici�i ai v�zut sau ai descoperit tu ? Nefericirea, ne�n�elegerea multor lcruri care altora le par normale, pun multe �ntreb�ri unui suflet b�ntuit de muze.
- �Vine �m�ine�.../ De s-ar �ntoarce/ca un c�ine/ la u�a care e �nchis�/ cer�nd din nou/ un col� de...p�ine.../ De-ar fi un M�INE.../ chiar de-i c�ine ...(�Cerul meu�). Aceste versuri m� trimit cu g�ndul la poemul lui Tudor Arghezi �O zi� � �Ziua de ieri s-a �inut dup� mine, crez�nd,/ Ca un c�ine fl�m�nd,/ C� e legat� cu ceva, cu vre o curea,/ Cu vreo fr�nghie de via�a mea.� Care este dup� p�rerea ta, diferen�a dintre ieri al lui Tudor Arghezi �i m�ine al Leliei Mossora?
- �ntrebare de baraj ! Niciodat� nu m-am g�ndit s� sem�n cu cineva sau s� reiau ceva ce l-a preocupat pe un alt scriitor. Este pur� �nt�mplare. P�n� la urm�, �i poezia este o combina�ie de N luate c�te N (de�i n-am fost prea bun� la mate), la fel �i muzica. Se pot reg�si pe glob doi autori , compozitori care... la un moment dat , au sim�it la fel. Dar... recitind azi, poezia m� g�ndesc c� sunt mai mult dec�t oric�nd de acord cu versurile argheziene : � Cine �i-a pierdut o zi c�t o via�� / S-o caute repede. Se �nnopteaz�.Se las� cea�a�. Se face t�rziu �i vreau s� recuperez timpul pierdut �n zadar.
- Tudor Arghezi, �Arheologie� � �T�cerea vocile �i le-a pierdut,/ Care-o f�ceau pe vremuri s� r�sune�. Dac� ziua de ieri a lui Arghezi la Lelia Mossora devine m�ine, t�cerea mut� a acestuia se transform� la tine �ntr-o acalmie cu rezonan�� - �Universul s-a �nchis �n jurul t�u/ �ntr-un cerc concentric/ �n care t�cerea devine sonor�...� (�T�cere sonor�). Cum este s� auzi vocile t�cerii?
- Mai bine nu afli cum este. Dureros de trist �i de ne�n�eles pentru mul�i. Poate doar cei ce au � auzit � sau � au sim�it � t�cerea s� �n�eleag�.
- �ntr-unul dintre poemele tale, �Fluture de noapte�, afirmi c� e�ti �femeia/ care aduce �ntreb�ri eterne �n suflete �. ��i cerem prea mult dac� te rug�m s� le dezv�lui cititorilor no�tri m�car c�teva din aceste �ntreb�ri eterne ce te preocup�?
- Nu! Ar fi :� De ce te ard to�i pomii / Pe l�ng� care treci ? �, �De ce r�storni pe-apus / Tot cerul gol �i rece ? �, �De ce avem nevoie de cuvinte / c�nd exista g�ndurile ? � , � De ce avem nevoie de lumin� / c�nd ochii no�tri / lumineaz� �n noapte ? �, � De ce avem nevoie / de �oapte de iubire / c�nd / �tim �i f�r� cuvinte / c�t de �nalt este cerul sufletului nostru ? �, �De ce / nu po�i avea mereu / tot ? � , � De ce trebuie s� doar� / fiecare clip� / care a trecut /f�r� noi ? � �
- � Tu e�ti zorii/ �i amurgul meu!/ Tu e�ti tot/ ce-a� vrea s� fiu,/ ce g�ndesc,/ ce spun,/ ce simt,/ ce cred� � (� Trandafir nins � puritatea �). Dac� nu ai fi poet�, ce altceva ai vrea s� fii, s� g�nde�ti, s� spui, s� sim�i, s� crezi ?
- Medic veterinar. Aceasta a fost prima mea dorin�� din copil�rie, dar� n-a fost s� fie. Patrupedele au ceva ce n-au oamenii : privirea care te face s� sim�i c� vrei s� fii mereu l�ng� ele, o durere ascuns� c� nu pot vorbi, dorin�a s� faci mereu bine , s� fii aproape de cel care sufer� �i s� dai mai mult dec�t po�i da. A� vrea s� cred c� oamenii pot �i, asemenea c�inilor, c� nu te vor dezam�gi niciodat�, c� nu te vor p�r�si. � Orice �n lumea asta poate fi cump�rat cu bani, �n afar� de mi�carea cozii unui c�ine � (� Doamna si vagabondul �).
- �Ce bine c� e�ti, ce mirare c� sunt!�, afirm� Nichita St�nescu, �n timp ce Lelia Mossora se �ntreab� �Sunt.../ E�ti..../ Oare mai suntem ?� (�Sunt... E�ti�). De ce o asemenea nesiguran��?
- De ce ? Pare c� dintr-o experien�� nefast� de via��, dintr-un timp nu prea �ndep�rtat.
- � M� mai �ntreb de ce se trec/ culorile de toamn� azi/ c� doar parfumuri mai petrec/ c�nd te ridici �i c�nd iar cazi...� (�C�l�tor�) . Ce culori �i ce parfumuri are toamna �n poezia cu acela�i titlu?
- Culori de must negustat, de frunze r�v�ite de pa�i vinova�i, de amurguri petrecute f�r� sens, parfum de ro�u �i de singur�tate.

- �n � Fluture de noapte�, spui : � Sunt un fluture de noapte/ care �i arde mereu aripile de c�ntec� � Care a fost cea mai mare provocare de p�n� acum, ca autor de c�ntec?
- A fost �i...n-a fost. Mi s-au cerut versuri de c�tre unii compozitori, dar.., se pare c� poezia mea e foarte dificil s� fie pus� pe note. Are... propria ei muzic� �i versuri destul de lungi.
- Cum arat� prezentul Leliei Mossora, la ce lucrezi?
- Eu nu �lucrez�. Nu-mi propun nimic �n acest sens. Dac� e s� fie..., va fi un nou volum, care se va chema : � Cire�e amare�. C�nd va fi complet, �l ve�i cunoa�te. El con�ine deja c�teva poezii. �i... ceva ce n-am spus �i pentru care mul�i dintre cititorii - critici literari m� vor blama desigur, e c� eu nu corectez nimic, niciodat�, din ceea ce scriu. Scriu pur �i simplu, ce simt �ntr-un anumit moment al vie�ii. Nimic �lucrat� s� sune mai bine . Poate gre�esc, poate.... nu. R�m�ne de v�zut ce va spune posteritatea, pe care sper s� n-o sup�r intr�nd �n vreun manual de liceu, �n a�a fel �nc�t elevii s� fie obliga�i s� simt� altceva dec�t am vrut s� exprim eu. (Glumesc desigur).
- Dar viitoru cum arat�, ce planuri ai?
- S� scriu �i iar s� scriu, s� fac oamenii s� simt� ce redau �n versuri , s� r�d� sau s� pl�ng� de fericire, m�car c�teva clipe. Este suficient. M� hr�nesc cu bucuria lor.

- Ce hobby-uri ai?

- De�i ar p�rea ciudat, pe primul loc st� muzica de bun� calitate �i... apoi poezia, pictura ( am �i pictat c�ndva ).

- Cum ��i petreci timpul liber?
- Scriind, vis�nd c� �ntr-o zi va fi mai bine, c� �mi voi r�spunde la multele �ntreb�ri, ascult�nd muzic�..., sper�nd c� oamenii vor deveni mai... oameni.
- A� vrea s� �ncheiem acest interviu tot cu versurile tale. ���i dau m�na,/ lini�tea/ �i puritatea sufletului meu�� (�Visul�). Ce ai dori s� le transmi�i cititorilor, �mpreun� cu lini�tea �i puritatea sufletului t�u?
- Fi�i mai buni, cu fiecare secund�! Nu irosi�i via�a pe ceea ce nu merit�! Pre�ui�i clipa! Ea nu se va �ntoarce nicic�nd. �nv��a�i s� visa�i! Visul poate deveni realitate.

http://octavian.intercer.org/

http://www.valcea-turism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=1853:arizona-octavian-cinterviu-cu-lelia-mossora-&catid=19:poezie&Itemid=35

lelia_mossora
Postat pe 1 August 2009 00:19
"De gustibus non disputandum est"
Aemulus
Postat pe 1 August 2009 00:21
ma scuzi, lelia....dar nu am auzit de tine, mama......
tutankhamon
Postat pe 1 August 2009 00:23
daaaa dune vreem ! desigur ca mai vrem! surprize poetice

si...draga zambil, noapte bunaaa, si sa visezi frumos! si poate totusi ai grija,si te gandesti sa nu mai strici poezia aia a lui eminescu,....cel putin nu pana mor io!
fleur_de_lis
Postat pe 1 August 2009 00:23
se pare ca si pe aici e tot degustibus non diputandum...dar nu stiu de ce nu putem fi toleranti
lady_corina
Postat pe 1 August 2009 00:25
Cand vii si imi spui ca �de gustibus non discutandum�, este ca si cum te uiti la telenovele si imi povestesti ca nu ti-a placut �Brazil�. O tempora! viata era mult mai simpla atunci, cand plebeii nu isi plimbau picioarele murdare prin senat.
anakin
Postat pe 1 August 2009 00:29
sper ca v-am convins.daca nu..asta este.
zambil nu-si va cere scuze vreodata.
dune
Postat pe 1 August 2009 00:29
si cel mai bine ar fi sa va convinga versurile ei.

Dragoste de noi...

Ne vom preface in arome
si ne vom respira reciproc
pana
ne vom volatiliza de dragoste.

Ne vom preface
in stele
si ne vom agata
cu visele
de cer
sa adormim acolo sfintii
cu vorbele noastre .

Ne vom preface in frunze
si ne vom legana
pe aceleasi ganduri
ca sa intelegem de ce
dor toate clipele
pierdute departe de NOI.

Ne vom preface in cantec
ca sa intram
in sufletele celor singuri
si goi,
ca sa implinim
tot ce era neimplinit.

Ne vom preface in sarutari
ca sa pipaim roua
diminetilor de vara
cand soare se ineaca in zori.

Ne vom preface
in NOI INSINE
ca sa iubim
tot
ce inca nu am iubit,
ca sa cantam
tot
ce nu am cantat,
ca sa atingem
tot
ce nu am atins,

ca sa ne atingem
sufletele
cu
DRAGOSTE.

Lelia Mossora

dune
Postat pe 1 August 2009 00:49
am zis sa mai invat si eu ceva... dar "discutandum" nu invat nici fripta. dune, mai recomanzi din astea?!!!!
gianiblue
Postat pe 1 August 2009 00:54
oameni buni, eu nu am nica cu versurile astea albe-spital. dar sa nu zica nica-nica... nu pot duce.
acum inteleg de ce nu-ti placea poezia mea, dune: ca avea substanta.
gianiblue
Postat pe 1 August 2009 00:56
si stiti ce nu inteleg eu? de ce nu da lumea - care vrea sa se afirme- mai intai cautare pe google. ca ar invata forma corecta a sintagmelor. in orice limba. de ce tine lumea sa se fuduleasca? si de ce nu o face cum trebuie?!!!!!! documentat, etc.
de ce trebuie sa fie unul mai destept decat celalalt (cand - de fapt - nici nu este...).
habar nu am. dar nici nu-mi bat capul. "discutati" - in loc de disputandum, cat doriti. apa trece si pietrele...
gianiblue
Postat pe 1 August 2009 01:02
e urat ce faceti.

lelia mossora e o poeta recunoscuta in lume.

nu e cazul, zau!

o gasiti pe internet . a publicat foarte mult.

e jenant, giani.

nu e musai sa postezi daca ai alte gusturi.
dune
Postat pe 1 August 2009 01:03
lelia, cum sa vrem varianta romaneasca? tu nici pe aia in latina nu ai stiut-o... Doamne fereste-ne!
gianiblue
Postat pe 1 August 2009 01:04
"dispudandum".

ok !
lelia_mossora
Postat pe 1 August 2009 01:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce ar trebui sa faca o femeie cand ea este sotie de weekend iar fetita ei are tatik de weekend? 15 De la: garbo109225 30 Martie 2010 19:33
Casatoria in romania este un risc?La cat de rai sunt vecinii si rudele?Mai ales parintii baiatului...Ca vor ca nora sa il slugareasca si pe barbat dar si pe ei 19 De la: luptatoareacurajoasa 15 Iulie 2010 19:47
O problema imposibila de rezolvat ca amant 35 De la: garbo_420133 3 Ianuarie 2016 21:48
Menage a trois 14 De la: jeanette40 28 Decembrie 2010 17:14
Femeia 13 De la: ratuscaceaurata 30 Mai 2012 23:56
Setari Cookie-uri