Uite la Tuth, mi-a descoperit secretul sarmalelor perfecte! Tuth, asa e mami |
||
ready_vivus Postat pe 23 Decembrie 2009 23:33 |
||
---|---|---|
posibil sa fie foarte bune sarmalele cu afumatura insa, mosii si stramosii mei, de craciun, le faceau mumai cu carne proaspata la sarmale, focul e foarte important. sa fie molcom. adica, dat la mic si in oala de lut daca se poate sarmalele cele mai gustoase se fac in jar. insa, acum ,cine mai face asa ceva? |
||
si_totusi Postat pe 23 Decembrie 2009 23:34 |
||
Sis, exista mancaruri in care se pune coniac, dupa cum exista mancaruri in care se pune tuica... asa cum se pune si vin. E imposibil sa te imbeti pentru ca alcoolul prelucrat la cald dispare Adica raman doar aromele din bauturi, nu si alcoolul |
||
|
||
ready_vivus Postat pe 23 Decembrie 2009 23:35 |
||
Totushico, da' de sarmale in dovleac ce zici? Da' de alea in cuib? Ha? Aud? Adica alea in cuib, ca la Bucovina, cinci sarmalute din compozitii diferite (inclusiv din ciuperci in loc de carnitza) si bagate toate intr-o foaie mai mare de varza... |
||
ready_vivus Postat pe 23 Decembrie 2009 23:37 |
||
de fapt, eu nu pun IN sarmale ci printre sarmale.. mai dai de cate-o bucatica d-aia..moamaaa !! |
||
Tinkerbell_ Postat pe 23 Decembrie 2009 23:37 |
||
totushel, in banat se pune musai afumatura, de la nemtzi cetire... mai, am sa incerc si io faza cu vinul in sarme...cam cat vin sa pun ? 2 litri ajunge ? |
||
Anouk Postat pe 23 Decembrie 2009 23:40 |
||
uneori, smantana face totul | ||
pik_nik Postat pe 23 Decembrie 2009 23:41 |
||
Rece, peste sarmalele fierbinti..ioi, ce bune-s alea in foi de vita..miam! mie imi plac si cu iaurt! | ||
Tinkerbell_ Postat pe 23 Decembrie 2009 23:43 |
||
Siiissss, nu fi nebuna!!! Bagi doi litri de vin daca faci sarmale pentru nunta Ma mir ca nu stii de vin rosu sec in sarme... eu o stiu de la Valcani, de la sarboaica la care am stat in gazda... Baga si matale un pahar-doua maxim, in functie de cat de mare si de plina e oala Da' vezi sa fie pahar de vin rosu, nu halba... si vezi unde il bagi, in oala, nu in gura |
||
ready_vivus Postat pe 23 Decembrie 2009 23:44 |
||
LILO Postat pe 23 Decembrie 2009 23:45 |
||
la noi nu se pune vin la sarmale. cand aproape sunt fierte, se pune borsh de putina. daca-s facute din foi de vita. la cele cu foi de vita merge smantana sau iaurd. la cele cu foi de varza se poate pune si hrean vivus, facem si cu dovleac si cu urda in cuib |
||
si_totusi Postat pe 23 Decembrie 2009 23:46 |
||
bro, bine dreaq ca mi-ai spus...puneam tata sticla ioi, ishtenem...pai io la friptura pun juma de litru de vin rosu, da' la ditai cratita cu sarme ? |
||
Anouk Postat pe 23 Decembrie 2009 23:47 |
||
na, ca iar nu m-am potrivit cu banatenii. la friptura, pun vin alb | ||
si_totusi Postat pe 23 Decembrie 2009 23:49 |
||
io la friptana de porc pun vin rosu sec... stii cum se zice totushel...cate bordeie atatea obicee da' mie im i place sa aud chestii noi, mai invat cate ceva, ca nu le stiu bash pe toate |
||
Anouk Postat pe 23 Decembrie 2009 23:52 |
||
anouko...nu te imbeti mama...parol!!! pe cuvant de onoare!!!!......pentru ca alcoolul se evapora la fiert......daca si cindy mananca sarmale fierte in vin si nu are nimic, iti dai seama....dar capata gustuol ala de strugure, de vin.....miiiam.... anoukooo. la o oala de 60 de sarmale io am pus 2 cani mari...cam 500 ml....vin de tara ..... |
||
tutankhamon Postat pe 23 Decembrie 2009 23:53 |
||
Ei,da,acum am studiat...retetele voastre ...cam noi...cei drept pt.noi astia din Banat...dar incercam...si de nu ies bune pregatiti-va de strigaturi...pe toate toapicele... si...apropopo...sarmalutele sunt bune fierte cu o zi innainte de consumare...asa stim noi pe aici... spor la gatit si de maine la petrecut... |
||
DORI_ Postat pe 23 Decembrie 2009 23:54 |
||
deci aici sunteti ,, si eu va catam disperata | ||
bestia Postat pe 23 Decembrie 2009 23:55 |
||
aniule....vinul diluat cu apa....... iar ka friptura fa un amestec de un paharel rachiu, unu de vin, si unu de coca-cola.....si presara niste menta uscata...cam o lingurita....la o bucata de carne de un kil... |
||
tutankhamon Postat pe 23 Decembrie 2009 23:57 |
||
oalio rachie ????!!! io nu-i suport nici mirosu', bre... |
||
Anouk Postat pe 23 Decembrie 2009 23:58 |
||
anoule...stii ce e misto??? nici eu...si prima oara m-am strambat.....am zis...bleah....tuica la friptura.......mooooama da ce o fragezeste...iar cola o face si mai si.... | ||
tutankhamon Postat pe 24 Decembrie 2009 00:00 |
||
Anouk...n-auziii ca se ievaporaa....adica o sa miroasa "doar" in toata casa...ca la distilarie...dar ce nu face omul pentru o friptura buna... | ||
DORI_ Postat pe 24 Decembrie 2009 00:01 |
||
da, menta la friptura merge ca unsa... tot asa merge si un pic de scortisoara pisata la friptura de pui la porc puteti sa mai taiati si un mar-doua in tava ... |
||
ready_vivus Postat pe 24 Decembrie 2009 00:02 |
||
da moldovenii mei dragi - mi-s si io jumatea aia mai mica moldoveanca - sarmale cu crupe/crumpe ati mancat vreodata???sau de post cu ciuperci??? | ||
tutankhamon Postat pe 24 Decembrie 2009 00:02 |
||
Un pic de coniac, merge. Si mar..ii da o aroma aparte | ||
Tinkerbell_ Postat pe 24 Decembrie 2009 00:03 |
||
cu tuica, bre .. nu am auzit asa ceva | ||
bestia Postat pe 24 Decembrie 2009 00:03 |
||
cahh...mie tocmai mirosu' ala imi face rau...si nu glumesc deloc, ma ia de la stomac, de la fiere, dreaq stie... menta pun si eu la carnea de porc...si la chifetele pun menta salbatica mar pun la salata boeuf, un truc frantuzesc cica... |
||
Anouk Postat pe 24 Decembrie 2009 00:04 |
||
Tinkerbell_ Postat pe 24 Decembrie 2009 00:05 |
||
sarmale cu ciumperci?miam...da' de curcan n-aveti? ca io nu pap porc... | ||
sora_ilsi Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07 |
||
anouk, terminasi, bre sarmalele ? | ||
bestia Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07 |
||
bre, fetelor, auziti acilishea la moshu', ca daca nea zambilu doarme, ce sa fac? va invat eu tuica merge la anumite fripturi, cum ar fi costita de porc, dar atentie: se amesteca cu miere de albine. doua lingurite de miere la 50 ml de tuica sau palinka |
||
ready_vivus Postat pe 24 Decembrie 2009 00:07 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Unde mergem de 8 martie? | 1 | De la: floryflory 19 Februarie 2010 16:28 |
Legalizarea consumului de droguri usoare si a prostitutiei - prioritate nationala? | 15 | De la: lela 2 Noiembrie 2009 21:22 |
Clarviziune, cartomantie | 37 | De la: garbo042213 24 Ianuarie 2011 14:03 |
|
||
Menage a trois | 32 | De la: garbo_411444 23 Aprilie 2015 14:12 |
despre job | 35 | De la: fleurdelis 7 Ianuarie 2010 21:30 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară