Cartea lui Rudolf Stainer "manifestarile karmei"o sa va faca sa intelegeti f bine notiunea de karma.Exista o karma a universului,a pamantului si o karma individuala.Religia budista,hinduista o sa va ajute,daca va documentati.Pe scurt karma.este cauza si efect.Dupa moarte fizioa,constienta individului merge intr-un loc numit de Steiner,kamaloca, acolo unde se deruleaza un film al vietii persoanei respective,toata suferinta produsa cuiva,se va inradacina in el in urmatoarea incarnare.Karma este constienta cuiva ce se deruleaza pe parcursul mai multor vieti.Ar mai fi multe de spus,dar va las pe voi sa aflati.Va doresc lectura placuta!Intr-adevar,teoria karmei este fondata pe existenta unei legi de la cauza la efect,ce guverneaza toate fenomenele Evenimentele si intamplarile actuale determina conditiile si evenimentele viitoare."Cum ne asternem,asa vom dormi",spune un vechi proverb romanesc.Faptele ,gandurile,sentimentele vorbele noastre constitue cauza ce determina aparitia unei karme personale.E destinul pe care ni l-am modelat prin ceea ce am gandit,simtit si infaptuit in vietile anterioare si pe care le construim in continuare.Consecintele actiunilor nu survin imediat,ele sunt mai mult sau mai putin amanate si pot aparea pe planuri diferite de planul initial.De ex: consecinta karmica a unui furt sau tendinta de a-ti insusi bunul altuia,nu inseamna ca in viitor vei fi si tu insuti furat.Este posibil sa ai de suferit datorita unei insuficiente energii vitale sau a unei constitutii fizice mai slabe.Pe de alta parte,fondul este mai important decat forma.Emotia ce insoteste aceasta actiune,este preponderenta in calitatea karmei.Uciderea cuiva va avea consecinte diferite;daca aceasta actiune s-a datorat furiei sau daca s-a ucis pt.asalva alte persoane,ori in legitima aparare.Orice actiune anterioara clipei prezente,poate genera o karma care in intregime sau in parte,se poate exprima chiar in aceasta viata.Karma personala este raspunzatoare de esecurile , neimplinirile,bolile,etc...dar si pt.ce ni se intampla pozitiv.Important este sa constientizam tot ce am gresit (cu gandul,cu fapta,cu vorba,emotional),sa ne cerem iertare de la cei pecare i-am lezat,sa-i iertam si noi pe cei care ne-au determinat sa gresim si sa facem faptele(sa gandim sa vorbim,sa simtim) total opuse celor ce au provocat prejudicii altora.(preluare) |
||
allexanndrra Postat pe 30 August 2009 09:53 |
||
---|---|---|
Allex draga, eu sunt crestina 100% si nu pot sa cred in Karma si alte teorii de reincarnare etc, etc, etc. Dar e bine sa fii informat, recunosc. |
||
Ciresica Postat pe 30 August 2009 20:18 |
||
De la: Ciresica, la data 2009-08-30 20:18:07Allex draga, eu sunt crestina 100% si nu pot sa cred in Karma si alte teorii de reincarnare etc, etc, etc. asa e ciresica,libertatea credintei,nu este ingradita ca in trecut.pot spune ca se ascund multe adevaruri azi.ii respect credinta ,indiferent ca eu am alta,si maturitatea noastra ,ne duce la un dialog decent.tot deauna sa pastram respect,pt decizia fiecaruia.iti multumesc pt ca esti luminata spiritual.si ai avut mare dreptate in raspunsul tau.ignoranta naste mostrii.e bine sa te informezi ,chiar daca ai alt punct de vedere.dar sa sti ,ca religii sau alte forme stiintifice de 'crez"au aceeasi finalitate:evolutie spirituala!trairea in iubire si lumina,cu credinta intr-o divinitate vazuta in f multe feluri,dar simtita la fel.nimeni dintre noi nu detine adevarul absolut.numai divinul.cu drag alexa |
||
|
||
allexanndrra Postat pe 1 Septembrie 2009 05:09 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
leii la putere | 36 | De la: yram 10 Iunie 2013 16:07 |
compatibilitate barbat capricorn si femeia sagetator | 53 | De la: garbo089305 15 Decembrie 2010 18:43 |
eu zodia gemeni - el gemeni...aceiasi zi de nastere | 15 | De la: garbo_11706 7 Mai 2013 20:25 |
|
||
Plantatia mea! | 1 | De la: l_erika 29 Martie 2010 21:43 |
eu balanta el capricon | 1 | De la: garbo031957 7 Mai 2011 00:47 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară