E ilegal sa scrii fictiune daca seamana cu realitatea?

asa e in carti, picaturico...tot felul de personaje...
sora_ilsi
Postat pe 25 Mai 2011 00:44
ilsi,ti-am promis ....

Venturia... practic se arunca sub tei ,fara sa-si dea seama ultima parte a drumului o strabatuse in fuga,se intinse pe pamantul jilav straduindu-se sa nu se mai gandeasca la nimic:
Ce spun astia ca se numara in gand cand simti ca-ti pierzi cumpatul?Oi!Da,da,da...o oaie,doua oi,trei oi,patru oi,cinci oi.....
Draci! Ma apuca si mai tare bazdacu'!
Inciudata Venturia se ridica si incepu sa alerge spre ciutura lu' Pestritu'...
Iar o sa beau apa de la broaste ,d-acolo...lasa,da-le dracu' ,inseamna ca nu-i spurcata apa...
Tot timpul s-a mandrit cu faptul ca neamurile ei au avut puterea de-a trece peste orice necaz,ca si-au infruntat demonii cu curaj si c-au avut pofta de viata,cuvintele lu' tata Marita ii rasunau in cap:

Fanel s-a spanzurat! nu stiai?

Cum sa se spanzure?nu se poate asa ceva,pe Fanel a cazut un copac imens,asa si-a gasit sfarsitul,trebuie sa caut,trebuie sa cercetez,trebuie sa aflu! urla in ea Venturia,isi duse degetele tremurande la tample,tipau ca toaca manastirii,asurzitor....
Fereasca-ma sfantu' de rele,fereasca Dumnezeu pe toata lumea!
Batu o cruce pe furis,infrigurata, si baga caucul in apa unde ocaia o broscuta ,privind-o-n ochi...
iasomia
Postat pe 14 Iunie 2011 18:40
no...

sorela se duse la fazan,nu dadu p-acasa..
pai ce?
te pomeni ca trebuia sa bag ceva roz,cu hatza-hatza,hai?
sa mai scriu?sa nu mai scriu?hmm lasa ca vaz io...viatza nu-i facuta numa' din bucurii,deh...
iasomia
Postat pe 15 Iunie 2011 10:49
scuze, iubito, nu eram pe faza...si mie nu-mi mai apare topicul...

te rog sa continui...sunt ochi si urechi

sora_ilsi
Postat pe 15 Iunie 2011 23:45
scuza-ma tu,pisi..
nu trebuia sa bomban....

nu-sh ce sa zic,sorela...
am ramas cam singura care da din ea,stii ce se spune:numa' dementii nu se plictisesc.
da' cand o sa ma apuce,acilea vin,am recitit topicu' ....
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2011 17:11
la dracu' - isi spuse broasca vazand aratarea ciudata aplecata deasupra apei - apoi se scufunda in adanc si-si gasi ascunzis sub un bocanc putrezit, aruncat acolo cine-stie-cand...

prin prisma apei stravezii aratarea-i parea si mai infricosatoare, cum se legana acolo cu miscari ciudate, asa ca clipi de cateva ori si apoi isi schimba iute ascunzatoare sub unul din bolovanii de pe margine... privi din nou spre deschizatura cerului si cand fu sigura ca aratarea disparuse, se lasa sa pluteasca spre suprafata aproape fara sa se miste...

oac... oac... ecoul ii repeta chemarea pe peretii umezi ai fantanii, apoi se pierdu in vazduh...
zambil
Postat pe 16 Iunie 2011 20:16
venturia clipi mirata,broasca disparuse ,ia-o de unde nu-i...
unde esti broscuto?te pomenesti ca erai printul din poveste,hei!unde ai plecat?
si cata nevoie aveam d-un suflet al meu , care sa nu ma contrazica,isi spuse tanara femeie,am inceput sa vorbesc cu broastele ,sa ma vaza buna acu',m-ar duce la popa sa-mi citeasca...

oftand se ridica in picioare,ma duc intai la mos culita,el stia sufletu' lu' fanica,musai trebuie sa aflu ce s-a intamplat...
flutura degetele spre ciutura,a ramas bun...

poate o sa mai vin,broscoiule...
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2011 20:35
cand nici o vibratie nu mai patrunse in adancul fantanii, broasca vasli lenes fara nicio noima, lasand in urma unduiri molcome...

nici n-avea unde sa se duca, era captiva unei aventuri de-o ploaie de vara, cand in entuziasmul ei nestavilit sarise peste ghizdul fantanii si plonjase fara voie in ochiul adanc de apa... act a ramas acolo, nu-si mai aducea aminte, in alternanta de lumini si umbre a inchisorii acvatice... la inceput explorase adancul nisipos, acolo unde simtea un curent usor mangaindu-i pielea lucioasa... in zadar insa, curentul venea din adanc si se pierdea spre suprafata, fara nicio iesire...

au fost vremuri, mai apoi, cand unduia agitat de la un obiect la altul aflate pe fundul fantanii, fara sa le inteleaga menirea si nici cum ajunsesera acolo... apoi, intr-un tarziu, abandonase lupta si nu facea decat sa pluteasca, dand chemari fara raspuns spre lumina, in zilele ploioase... doar rarele dihanii - care apareau brusc in ochiul de cer, agitau apa si apoi dispareau la fel de brusc precum venisera - ii mai tulburau plutirea...

un print al captivitatii, asta sunt - isi spuse broasca umflandu-si ritmic obrajii...
zambil
Postat pe 16 Iunie 2011 20:52
cu mainile obosite,grele ca de plumb... incepu sa-si desfaca cataramele de la sandalele albe,ii era dor sa mearga desculta prin iarba verde ...

verde ca un brotac,sopti venturia,si zambi asa.. fara noima la un gand indepartat,isi cuprinse obrajii in palme,realiza ca are nevoie de mangaieri,de ocrotire..
poate unde am ramas de atatia ani fara parinti, poate d-aia sunt atat de disperata dupa mangaieri...

o lua agale spre nucu' ei batran..
o sa-l iau in brate si o sa-mi dea putere,asa cum a facut-o intotdeauna...
iasomia
Postat pe 16 Iunie 2011 21:08
Mai vreauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sora_ilsi
Postat pe 18 Iunie 2011 23:06
pai doar noi,sorela?
tu ce faci acolo,gimnastica?
iasomia
Postat pe 20 Iunie 2011 10:51
Jasmine

pup o fata talentata
jeanette40
Postat pe 20 Iunie 2011 11:22
e grele, iaso...junele tot imi da tarcoale, la "telefon", cat de rau ii pare...vrea sa repare greselile trecutului, cica...i-am zis sa le repare, daca poate, dar singur, nu cu mine...eu am alte ganduri acum...lucrez la al doilea volum de proza scurta (dar ceva mai lunga) pe care vreau sa-l dau gata pana la sfarsitul anului...si mai am si alte proiecte...deocamdata ma lupt cu caldurile si nu ma simt prea bine...
sora_ilsi
Postat pe 20 Iunie 2011 23:20
fii blanda cu tine,sorela...
asta-i secretu'....

in rest ,nu-mi permit eu sa te invat cum sa te porti cu ala micu',ca esti fata mare d-acu'...
auzi! da' de ce i-ai mai raspuns la tel. avand in vedere nesimtirea crasa de care a dat dovada?intreb si eu...

hai indreapta spatele!nu uita ca nu ai voie sa te superi...si ca viatza este de multe ori exact cum ne-o facem,de ce sa alegi tristetea?....

jenelu'

hai ba mami,tu ma rasfeti...
iasomia
Postat pe 21 Iunie 2011 11:02
m-a sunat de pe alt numar de tel. si n-am stiut ca e el...ma sunase prin februarie zicand ca e in Spania(numarul era de Spania, dar putea sa sune si din Romania) si eu am crezut ca n-o sa mai sune niciodata, fiindca i-am spus clar ca noi nu mai avem ce discuta...acu' cica regreta enorm, alea-alea...isi face si el numarul...m-a sunat si ieri cu acelasi text...dar eu mi-am invatat lectia( neincrederii), sper...

oricum eu am altele pe cap: fiica mea cea mare trebuie sa faca o operatie in SUA...trebuie bani: vreo 10 mii de dolari...prietena mea de acolo se ocupa de toate demersurile...numai sa-i dea americanii viza...
sora_ilsi
Postat pe 21 Iunie 2011 19:55
pai uite, sorela.. daca tot il bagasi la index pe matze-fripte, atuncea bag-acilea o fictiune care seamana cu realitatea, in care tu si el sunteti personajele principale... ok, schimbi numele, ca sa nu ne prindem despre cine-i vorba, si zici la prefata ca orice-asemanare alea-alea...

pui tu de la tine, mai adaugam si noi la fictiune si gata povestirea... da' parca vaz c-o sa iasa asa misto c-o sa-ti para rau dupa el, pana la urma...
zambil
Postat pe 21 Iunie 2011 20:41

nu eram pe faza...ma uitam la un film si venii in pauza publicitara...esti mortal, zambil...ar fi o chestie, dar nu cred ca " neica nimeni" asta merita atata atentie...si-asa i-am acordat prea multa si i-au crescut actiunile...
sora_ilsi
Postat pe 21 Iunie 2011 21:24
noroc cu reclamele astea, sorela, ca asa ce mai socializeaza omu' p-un net, ceva...
zambil
Postat pe 21 Iunie 2011 21:36

oricum n-as strica tandemul tau cu iaso pentru nimic in lume...aveti o inspiratie debordanta si va completati reciproc de minune...
sora_ilsi
Postat pe 21 Iunie 2011 22:18
pai ce facusi sorela?
zambilu' zise una si tu ma bagasi la inaintare...
tandem zici?i-auzi zambilu'...

adevaru' e ca avem sange in instalatii,cine are tupeu' pe prafu' asta sa vorbeasca despre femei anxioase si broscoi egocentrici?

toata lumea e cu gandu' la matze...si la credite,draq i-a pus?deh...
iasomia
Postat pe 22 Iunie 2011 10:37
Era sigura ca are obrazul taiat de la cat de tare isi presase fata de scoarta batrana,habar nu avea cat a stat asa...cu ochii stransi,cu dintii inclestati,plangand...
Se lasa usor in jos pe trunchiul copacului cautand cu varfurile degetelor pamantul,i se parea ca aluneca pe un tobogan nesfarsit,vroia sa se smulga de acolo si nu putea,umbra nucului,da,da....mereu o certa buna ca sta sub nuc...
Avea un singur gand,o singura dorinta pentru seara aia:sa se odihneasca..
Trebuie sa ajung acasa,ofta Venturia,nu mai cercetez nimic,fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui,si daca Fanica asta a vrut,e dreptul lui...alegerea lui...

O lua pe poteca Morii cu inima mai usoara,parca a inceput sa-mi fie si foame,si sete ,bomban ca o batrana ,daca m-ar vedea cine stiu eu acu',zambi strengareste la soare...
Iar simtea cum o inunda sentimentele ciudate si atat de rascolitoare din copilarie,o sa ploua sigur! am emotia aia in mine ...intinse mainile spre cer si spuse cu o voce guturala :

Hai cerule! ploua-ma! spala-ma de necazuri! hai ploaie-ma,hai,hai...
Nori grabiti se buluceau sa-i indeplineasca dorinta,se oprira deasupra ei si ii daruira cea mai stralucitoare ploaie ...

Asa nu ai fost niciodata!
tipa Venturia,si se intinse pe pamant ,s-o simta, sa stie ca acolo ,candva, va fi si ea,in bratele lui...
Lut...
iasomia
Postat pe 22 Iunie 2011 22:09
nuti_vio
Postat pe 22 Iunie 2011 22:17
bravo!

astept continuarea...
sora_ilsi
Postat pe 22 Iunie 2011 22:48
nutisor...

sorela
stai mami asa. nitzel...
nu vezi ca acu' sunt pe jos ,p-acolo....vorbesc cu mama terra?....
iasomia
Postat pe 23 Iunie 2011 11:00
io nu stiu cu cine vorbesti, dar da lutul ala mai incolo si zi-i...
sora_ilsi
Postat pe 25 Iunie 2011 22:50
ilsuca...

hai sa si tu ceva aciulea,nu fi chetroasa....
sau poate vrea dansa,sau dansu'...
iasomia
Postat pe 30 Iunie 2011 10:51
jasmine, crede-ma, nu sunt chitroasa...dar trec printr-o perioada critica, din toate punctele de vedere cu fiica-mea cea mare...chestiune de viata si de moarte...

lucrez la al doilea volum de proza ca sa mai uit, dar nu ma pot concentra pe alte povesti, decat pe ce am acumulat deja...scuze...

toate cele bune...
sora_ilsi
Postat pe 30 Iunie 2011 16:38
Gandurile noastre bune( si cred ca sunt in asentimentul forumistilor) se indreapta catre voi.
Bunul Dumnezeu sa va ajute sa depasiti aceasta perioada critica din viata voastra.
Daca va putem ajuta cu ceva....te rog, nu ezita sa ne spui.
va dorim din suflet...sa gasiti puterea de-a lupta cu boala... si sa o invingeti...

nuti_vio
Postat pe 30 Iunie 2011 17:27
multumesc mult, nutico...nu stii cat de mult conteaza...
sora_ilsi
Postat pe 30 Iunie 2011 17:50
Nu ai pt. ce sa-mi multumesti...oameni suntem.... si avem nevoie unii de altii...
bunicul meu imi spunea:,,foloseste cuvintele pt. a incuraja, mangaia, alina, pt. a-ti exprima iubirea.....chiar daca oamenii te vor dezamagi, rani....si viata te va supune incercarilor de tot felul si nu va fi intotdeauna asa cum iti doresti......nu lasa amaraciunea, ura, neputinta sa iti cuprinda sufletul...pt. ca bucuria, fericirea, nu va mai avea loc in sufletul tau..."
Daca ai nevoie de ajutor...nu ezita sa-l ceri...sunt multe pers. care te apreciaza pe acest forum.
nuti_vio
Postat pe 30 Iunie 2011 18:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Relatia dintre un barbat varsator si o femeie scorpion ar merge? 18 De la: eladaela 27 Octombrie 2009 09:56
buna! 20 De la: hermosa20 24 August 2012 20:11
Traim o viata de om, cum se spune!...insa vreau sa cunosc si parerile voastre in legatura cu satisfactia cea mai importanta a vietii voastre, care e aceea? 64 De la: caleidoscop 24 August 2013 10:59
Ce ati face......... 6 De la: reyya 18 Mai 2010 22:31
Premiile de la dr.Oetker 3 De la: Mihaela_Tudora_1 5 Iunie 2013 19:03
Setari Cookie-uri