De-a valma... de Marilena Mihai "hei! unde te duci?" priveam picioarele lui, cu zapada siroindu-i in pragul casei mele... "nu ma duc, in seara asta dantuiesc, in seara asta imi imbrac sufletul in lumina ta, vrei?" baltoaca de pe prag imi dadea fiori... "de ce?" "oare nu-ti ajunge atata lumina sfaramata in singuratatea de asta vara?" "oare nu am baut, destul, din amarul acelei "romante scurte?" un ras clocotit zvacni la mine-n prag... "asa deci!" "te tii de prostii" da... analizam omul care nu putea sa depaseasca limita baltoacei din fata usii... nu-l mai recunosteam, prea multe taceri au prins contur si acum el nu mai era decat umbra unei dorinte fastuase dar mult petrecute dupa taierile de vise... avea parul ravasit asa cum il avea in fiecare zi, in fiece secunda numarata pana la venire, sau plecare, sau aplecare de dor, de speranta, de fulgere nenumarate... "trebuia sa te vad" "eu,nu!" scurt nu mai aveam puterea de a deschide. "eu...nu!" si amestecam lacrima aia fugara in sarea din launtrul gandului adunat de cu trecerea anilor fara vlaga, fara raspunsuri, fara amagiri... "dar...mi-e dor..." "ba nu!" "tu nu ai cum sa inveti ceva atat de banal, cum ar fi... dragostea" "te joci cu umbletul pe ape!" el cauta acum, acolo, in prag, o gura de aer... "am pierdut..." a mai spus... "nu-mi pasa, tu nu stii a juca dupa reguli, nici macar dupa nereguli..." colt gheata, infruntare, a de sferice cerinte in noapte... "leru-i ler si iarasi ler v-aduc stelele din cer..." colindul din casa mea rasuna pe scara inghetata si ingropata in urmele de var proaspat si miros de cozonac... oftez... "tacerea, intre noi, ca sarpele se suie..." imi amintesc dedicatia lui... acum il privesc. atat. e mut. si eu. si intre noi tacerea in fulgi se mai aduna... se suie de-a valma o ruga... .................. |
||
mihaiarilena Postat pe 18 Decembrie 2009 23:26 |
||
---|---|---|
oof...o ruga ne salveaza de cele mai multe ori... (de serpi... sau de noi insine ) | ||
fleurdelis Postat pe 19 Decembrie 2009 06:52 |
||
Imi iau aripile la picior Si dor Din ele insele Ranile noastre Fac o tesere De ploi albastre Pentru d�cor. In ele insele Ranile noastre Dor� Pana la pllangere Pana la nor. Suntem Doar lacrimi Si caste Ucise Pene de aripi In zbor! |
||
|
||
fleurdelis Postat pe 19 Decembrie 2009 17:03 |
||
Continuare... De Marilena Mihai "te-ai intors? nu stii ca aici nu mai este locul tau?" "am venit..." "am venit sa te vad... din nou..." "priveste-ma!" "sunt, cu siguranta, aceeasi..." acum nu mai avea picioarele pline de apa. era atat de uscat de parca ar fi plutit pana la mine-n prag. "esti... esti atat de frumoasa!" zambesc. nu... nu seducator ci asa ca si cum as fi vrut sa alung o umbra, o apasare de tampla ... "de ce faci asta?" am intrebat fara sa-l invit in casa . "nu te-am chemat!" "stiu!" veni raspunsul "tu nu ma chemi niciodata, dar te aud de mult prea departe, te am inca in brate incepand de la apusuri si pana... la rasarituri..." "ma ai?" eu stiu sa rad sarcastic si dureros de adevarat "cand m-ai avut tu?" "poate doar eu am stiut sa croiesc acele aripi de care aveam nevoie cand anotimpurile ne spuneau "buna dimineata.", cand inca mai conta..." "dar acum... acum vrei sa spui ca... nu mai conteaza?' "nu! esti aici pentru ca nimeni nu a mai croit, pana acum, aripi de zapada si matase de nea..." "eu am fost croitorul, eu am fost si femeia invaluita in acea matase ce inca mai cade, in falduri, pe umerii mei. vezi?" ochii lui, care erau acum isasi inserarea ma priveau uimiti. "nu credeam ca vei suferi in timpul tacutelor mele alinieri la viatza ta..." "alinieri,zici?' simt, pana in adancul trupului meu, viforul de afara. el nu stia. nu avea cum sa vada dincolo de albastrul servit in pragul casei. "du-te,copile! umbla din nou pe la usile care stiu a rapi secundele amare..." "du-te... cat mai departe..." ingana sufletul meu fara aripi. Si intre noi o usa ca zidul ne desparte... |
||
mihaiarilena Postat pe 19 Decembrie 2009 22:10 |
||
amintiri in amestec: Imi fac loc in visare cu gandurile! le amestec apoi, Rasfirat! Imi fac loc in visare Cu simturile Si apoi apas Pe un gand decedat! Imi fac loc in visare cu plutirile Tale amestecate cu soaptele Si apoi� Ma intorc Spasit De unde-am plecat In dimineata Iubirii! Imi fac loc, Tu ma lasi Sa adorm Respirand Sacadat! |
||
fleurdelis Postat pe 19 Decembrie 2009 22:49 |
||
Redresorul de vise verzi, perpendicular picate Peste somnul meu in somn� Tacea redresandu-mi Golul durerilor ce dorm. Redresorul de vise Abrupt surpate peste amurg, te duc in somn, te duc din vis departe pe cerul soarelui, in cercuri gri deschis, in triunghiul semnelor de dincolo de pleoape, de dincolo de noapte. de dincolo� de dincolo� de vis. |
||
fleurdelis Postat pe 20 Decembrie 2009 21:02 |
||
culoarea curcubeului nu'mi spune nimic in seara asta cand tu pleci! culorile vanat-caprui ale cerului din privirile tale nu-mi aduc de departe linistea pe care o aduceau altadata! culorile si simturile tale de oras pierdut in renastere demult nu m-au mai invadat asa departe asa deplin asa... privind decapitat spre podul tau... atarnat istoric de peste ape. nicicand nu am fost mai fericita ca pe podul acela atunci. apropos cum te-ai chemat?? cred... ca am uitat! de atata.... lipsa de ploaie pe acel cer.... vanat curbat! (inlocdelamultiani!) |
||
fleurdelis Postat pe 5 Ianuarie 2010 01:22 |
||
11.01.2000. de Marilena Mihai(Caly) unu si unsprezece minute... ningea atunci in sufletul meu dezlegat cu aripi de roua, cu vise interminabile, rugaciuni... ningea cu vanat vant si umezea trecutul de uscatele zile de ieri... stateam intr-un cot pe un cearceaf pictat in culorile trudei si amestecam cuvintele nenascute cu amagirile timpilor de neintoarcere... te aveam in pantec de la inceputurile lumii, te hraneam de dincolo de spatii, te adunam de dincolo de vremi... un ieri uitat, un azi inaripat, un maine alaturat sarutlui de ploaie ganguritului de soare... eram atat de mica, erai atat de asteptare, incat am inceput sa impletesc sperante, dureri, zambete, crispari... la o ora de vis cand brazii albi isi scutura cristalele de gheata eu te-am avut... in brate colorandu-mi causul palmei cu linistea de aur... inca impleteam zambete cu lacrimi ca la vederea minunilor inimaginabile... era acum un nou inceput de ierni desculte pentru doua suflete ingemanate... sa imi traiesti puiul meu drag!!! |
||
mihaiarilena Postat pe 11 Ianuarie 2010 15:42 |
||
sa iti traiasca mai!fericitoooooooooo ! | ||
fleurdelis Postat pe 11 Ianuarie 2010 15:46 |
||
MULTUMESC,FLEUR!!! SANATATE SA AVEM CU TOTII CA DE RESTUL NE PUTEM OCUPA! | ||
mihaiarilena Postat pe 12 Ianuarie 2010 10:17 |
||
io astept satzi schimbi poza mai |
||
fleurdelis Postat pe 12 Ianuarie 2010 11:12 |
||
sa mai bat campii si prin alte topicuri azi, m-am trezit fericita. e o vreme de primavara aici, o primavara'ncruntat-nostalgica cum n-a mai fost de multa vreme. azi, m-am trezit amortita si n-as vrea mai vrea sa ma cobor din patul acesta cu medelenii in mana, toata ziua as sta! azi, mi-as plange zilele cu roua gandurilor de amurg de-odinioara si as stopa tot caruselul asta naucitor si viu al vietii... pentru o zi. si apoi??? om vedea.. ce alta zi de primavara o mai veni... |
||
fleurdelis Postat pe 13 Ianuarie 2010 11:47 |
||
PRIVIRI GHEMUITE de Marilena Mihai(Caly) ghemuiesc privirile absurde printre fulgii maaari si deschisi a de iarana cantand. pasii sunt cocotati in apusul cuvantului, fara dans, fara imnuri, fara trambite... astazi urmaresc, din semilumina, miscarea zapezii... grozav mai iubesc iernile! cand indraznesc sa ratacesc pe drumuri nu am niciodata manusi sau fulare... imi place zapada asa cum este ea, cu nonsensul albului ei si raceala trepidanta a dansului inghetat... iubesc atingerea gerului si vantul sporit la orele pranzului... iubesc singuratatea urmelor, inflorirea geamurilor, sclipirea cotidiana... te iubesc si pe tine ca esti identic inghetat in tacerile de azi, in plecarile de maine... dar, pana atunci, ghemuiesc privirile absurde printre fulgii maaari si deschisi si... |
||
mihaiarilena Postat pe 13 Ianuarie 2010 12:57 |
||
citesc si ma intreb de ce dreacu nu m-oi fi apucat eu sa invatz japoneza ... |
||
zambil Postat pe 13 Ianuarie 2010 13:29 |
||
ma rog.... da io ma-ntreb da cin'te'o fo opriiiiiiiiit | ||
fleurdelis Postat pe 13 Ianuarie 2010 16:40 |
||
Vis de foc de Marilena Mihai | Intr-o seara am visat Mana ce se petrece Prin aer cu dusuri, Nuduri colore Printre jocuri mecanice, Groaza si vaiet si voci, Trup rece de gheata. Frica-nclestata in umerii goi De raul-abis impletit Din sange si foc, Cascada de stropi. Atinga-mi cu sange San mort periferic, Si viata imi da inc-o sansa. Calc pe mormantul patrat Din piatra sarata Simtind iar caldura, Bucuria si pacea, Odihna, doar Raiul. |
||
mihaiarilena Postat pe 14 Ianuarie 2010 11:04 |
||
citescsimagandescoareceloapucatpezambilsasentrebedecenusfiapucateloaresanvetejaponezalatimppunct | ||
fleurdelis Postat pe 14 Ianuarie 2010 20:41 |
||
De la: zambil, la data 2010-01-13 13:29:40citesc poi,chiar ashea : da di ce? |
||
LILO Postat pe 14 Ianuarie 2010 20:44 |
||
nu stiu ca, ma-ntreb si eu... | ||
fleurdelis Postat pe 14 Ianuarie 2010 20:47 |
||
... stau... intre doua secunde incarnate intr-un program suspendat stau... ma simt vinovatia impinsa catre neputinta, ma simt existenta senila... nu vreau sa mai caut cuvinte, de ieri pana azi nu mai tin minte cate orare te vor, cate ganduri iara te dor... stau... in lumina difuza te acuz de intoleranta la gluma, te caut prin spini... sa nu-mi ceri mai mult... ultimul cuvant... la tine voi veni sa imi caut tacerea, e rece si astazi, e veche durerea... doar stau... |
||
mihaiarilena Postat pe 22 Ianuarie 2010 11:08 |
||
Scrisoare tarzie... Desi nu mai esti demult,desi nu te mai simt decat in vise din ce in ce mai rar,desi am invatat sa respir fara aduceri aminte... In ultima instanta te chem ca si cum pamantul s-ar fi plamadit din inima ta si ramanerea mea pe el dupa disparitia ta din viatza mea este o simpla nelegiuire... Alteori te acuz pentru putinele clipe daruite cu liniste si pace mie, pentru multele,prea multele dispute puse in scena de personalitatile noastre� din ce in ce mai afectate de trecerea timpului... Singuratatea anilor si continua grija pentru ce vor spune cei din jur te-au facut si m-au facut sa uitam ca a trai nu inseamna a da socoteala,nu inseamna a determina nefericirea si nici macar a ne uita la timpi nascuti in tipete mute de disperare si neputinte de eliberare , timpi prea obositi sa mai stie a face cu putinta viatza in lumea necredintei si neducerii la gura a bucatii de paine... Te iubesc pentru grija ta� fatza de o femeie� cu un copil de mana si cu o lacrima in suflet... Te acuz pentru neputinta� de a sta drepti in fata plecarilor si venirilor de temeri infernale,dar te iubesc pentru intrarea in� viatza mea cand o a treia frica statea ghemuita cu manutzele la gura asteptand o minune... Te acuz pentru insuficienta aducere de timpi impartiti cu mine,cu noi toti,cu amintirile noastre,cu viatza noastra, cu libertatile sau lipsa acestor libertatzi ale noastre,dar te iubesc pentru leganarea de vise,pentru gesturile cu un imens sens a de rosu aprins in inima mea... Te acuz pentru paharele de nonviatza golite in plina descrestere cu umerii albastri,pentru nedeschiderea drumurilor noastre in plin sezon de asteptare,dar te iubesc pentru tacerea retragerii,pentru admiterea loviturilor asa cum au fost ele,pentru bratele calde in jurul meu,pentru sentimentele� in miez de noapte daca erau dorurile aduse in capat de linie... Te acuz si te iubesc si ma ard amintirile si te caut rascolindu-mi tacerile in pietre si intorcandu-ma din pietre in stanci cu durere a de lacrima pe partea stanga, a de coborare pe partea dreapta,ca drept este totul in viatza dupa spusele unora si descrierile insuficiente adunate in timpi ucisi de la inima la inima si de la stare la stare. Au mai trecut opt luni si...tot nu ai venit... Nu am reusit sa scriu mai nimic pana acum decat fraze scurte lipsite de importanta si de curgere... Au trecut opt luni in care m-am framantat si am ocolit calea catre casa ta sau catre acel pat atat de stingher si mai aproape de cer, mai aproape de dorurile care vin,iara vin,si tot vin,pana ce devin un bulgare imens de foc ,treceri si suieraturi,bulgare pregatit in gadul unui Dumnezeu spre ultima plecare... Nu ai putut veni... Pe langa tine nu am putu trece si ierta si plange...Nici chiar in viata ta...nu am putut intra fara pasii tai... E iarasi iarna,toamna,gand,fereastra ...eu...lasand dorinte peste tot in umbra viselor spulberate in continuarea asemanarilor de ceara... Oare... sunt ingeri? Tu i-ai vazut?...Oare ei au vreun rol in lumea noastra, sau stau numai la o parte si rad pe saturate de sarea adunata la mal? Oare... ai unde privi? Daca da ,de ce nu-ti vad ochii? De ce mute chemari nu vin si nici atunci cand vreau si stau inca in genunchi si plang si... Te acuz si te iubesc si te iert si ma acuz si ma inchid si ma uit in oglinda si simt ca uit serile in care stiam cu desavarsire venirea ta... |
||
mihaiarilena Postat pe 10 Februarie 2010 19:05 |
||
dureros de frumos! | ||
Tylly Postat pe 10 Februarie 2010 19:19 |
||
off..."Nici chiar in viata ta...nu am putut intra fara pasii tai.." astaa mi'a placut tare! pentru ca mereu se intampla asa... bine..eu las mereu pasii mei la usa, si uit sa mai intru, dar... asta's eu |
||
fleurdelis Postat pe 10 Februarie 2010 22:06 |
||
SA AVETI O PRIMAVARA CU SOARE MULT SI CER ALBASTRU...;) | ||
mihaiarilena Postat pe 1 Martie 2010 16:39 |
||
maaii. sa ai o primavara happy si tu deasemeeeeni | ||
fleurdelis Postat pe 2 Martie 2010 21:35 |
||
STIAM... Stiam ca sperantele vor inceta intr-o secunda pliata de atata tristete... Stiam ca focurile vor culmina cand dorurile ajung in capat de linie... Stiam ca pasii se vor intoarce, cu urmele pe dos, in asteptarea drumului fara de rost... Si...totusi...inca mai plange o pasare-n noapte... |
||
mihaiarilena Postat pe 12 Martie 2010 00:25 |
||
pt ca e cu serpi...si mi s-a parut a se potrivi aici eram eu, aerul, si o furtuna de cuvinte printre trupurile noastre istovite, lovinde de serpii uitarii. si am cazut! mortal! devenirrea noastra s-a prabusit dintr-o data cu tot avantul catre ura. eu l-am oprit dar tuuu.... mi-ai muscat cu atata truda privirea, ] obrazul... incat dimineata oprita in genele noastre s-a terminat obosita acceptand ruptura: eu de coasta ta albastra! |
||
fleurdelis Postat pe 31 Martie 2010 21:24 |
||
Special for... "Beautiful Life"... Am crezut ca plang... O lacrimia alba pe obrazul drept... E unicul inger nascut intre ape... O lacrima albastra pe obrazul stang... Un inger fara de aripa plangand... Am crezut ca visez... Ii priveam cu tamplele pulsand in asteptarile verzi... Doi ingeri uniti , doi ingeri ucisi - o singura pata pe cer... As fi vrut sa tot plang...dar m-am oprit...ca sa sper... |
||
mihaiarilena Postat pe 4 Mai 2010 00:59 |
||
ce de iubire si chin si jale si durere si n-am pastile,ca ma sinucideam | ||
estela Postat pe 4 Mai 2010 01:06 |
||
estela tu n-ai alt loc sa iti dai cu parereaa?? te rog... | ||
fleurdelis Postat pe 4 Mai 2010 20:04 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Un sfat, va rog...eu nu mai stiu... | 118 | De la: 12 Aprilie 2015 07:38 |
aceasta este povestea mea de dragoste.. sa arat ca exista si iubire adevarata...sper sa nu ma injurati dupa..:( | 21 | De la: bau 30 Iunie 2010 16:58 |
forum | 1 | De la: narcysa 12 Decembrie 2010 06:06 |
|
||
Vindecarea sufletului | 6 | De la: mia79x 10 Iunie 2009 14:43 |
droguri...ajutor | 12 | De la: quasaria 9 Octombrie 2010 21:47 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară