Subiectul meu

irina?! irinuca noastra?!
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 19:40
scuze,acum vad ca m-am exprimat gresit...deci dragul meu...
marianela
Postat pe 8 Februarie 2010 19:40
mmmmmmmmmmmm........
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 19:41
IRINA REISSLER cea cu emisiunile medicale...nu stiu daca e Irinuca noastra
marianela
Postat pe 8 Februarie 2010 19:41
irinuca noastra e cu toate, de la zidarie la inginerie genetica si fizica submoleculara!
pik_nik
Postat pe 8 Februarie 2010 19:42
nu prea inteleg ce-mi zici dar tot asa sunt si algele.....bune la toate...
marianela
Postat pe 8 Februarie 2010 19:44
bai o dat vro molima'n site-ul asta nene???
mie nu-mi vine sa cred ce citesc pe bune nene....
deci iarasi mi-e rau...si-mi curg lacrimile pe bunee...
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 21:22
domnu' piku, ai inchiriat spatiu pentru reclame, ha?
pe cand o portie de alge si pentru noi?

Tylly
Postat pe 8 Februarie 2010 21:29
da mai zi si tuu....cum era sa mor eu de ras, de la algele lui marilena...
fleurdelis
Postat pe 8 Februarie 2010 21:30
"deci azi e miercuri..."
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 08:23
.ahaaa.........
ne grabim???...
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 08:25
da, dar cu calm
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 08:29
..stiam eu de ce nu ma grabesc!...
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 08:32
zambila
Postat pe 9 Februarie 2010 08:42
deseara e fotbal, nu? deci e miercuri
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 08:43
...... marti ...toata ziua ...poate fi meci si marti, nu???
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 08:46
nu prea. da' e miercuri
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 08:49
ba-i joi
zambila
Postat pe 9 Februarie 2010 08:50
miercuri zici.. pik eu zic ca salata de beuf a foooost fffff buna,.....afrosidiace ceva ? pai daca zici ca astazi este miercuri..........esti convins deci !
ladyDY
Postat pe 9 Februarie 2010 08:50
ba cred ca ...de la...muraturile alea!
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 08:52
salata a fost aseara, acum am capsuni in sirop cu zahar
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 08:52
.sau de la retetele de prajituri? ..
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 08:53
faci alergie de la capsiuni
ladyDY
Postat pe 9 Februarie 2010 08:56
ia uitati!

Pentru aluat:

270g faina

2 linguri de miere

120g unt

30ml lapte

4 galbenusuri

1 plic praf de copt

Un praf de sare



Pentru bezeaua cu capsuni:

4 albusuri

Un praf de sare

300g capsuni

200g zahar tos



Mod de preparare:

Intr-un bol punem faina, adaugam praful de copt, untul � (pe care il scoatem din frigider cu 2 ore inainte de a incepe sa pregatim prajitura), galbenusurile, mierea, laptele, un praf de sare si framantam pana obtinem o bila de aluat
Aluatul obtinut il punem pe planseta de lucru si il intindem intr-o foaie de marimea tavii in care coacem prajitura
Rulam aluatul pe sucitor.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina
Derulam in tava tapetata aluatul luat pe sucitor si il punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la foc mic spre mediu
Intre timp pana se coace aluatul, curatam si spalam capsunile, le lasam la scurs si le taiem cubulete mici
Punem intr-un castron albusurile si le batem cu mixerul, adaugand si un praf de sare, pana obtinem o spuma. Cand deja s-a format spuma adaugam in ploaie zaharul tos si mixam in continuare pana devine o spuma vartoasa, tare.
Peste spuma obtinuta adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor cu o spatula, cu grija pentru a nu zdrobi fructele, pana la omogenizare
Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, scoatem aluatul din cuptor
Intindem peste aluat spuma cu fructe, ne miscam repede
Folosindu-ne de o furculita, brazdam suprafata spumei, si dam prajitura la cuptor pentru inca 15 minute, la foc mic spre mediu
Peste 15 minute, dupa ce bezeaua a devenit aurie, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi.
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:02
De la: pik_nik, la data 2010-02-09 08:52:49salata a fost aseara, acum am capsuni in sirop cu zahar [/quote
.ai si frisca?...
ultramoava
Postat pe 9 Februarie 2010 09:02
sau tortul diplomat

1 blat vanilie pandispan pentru tort


Pentru ornat

5 kiwi pentru ornat

15 capsuni

1 pliculet de jeleu rosu pentru ornat torturile

2 linguri zahar

250ml apa


Crema cu piersici

400g piersici din compot

6 linguri zahar tos

150ml suc compot de piersici

2 pliculete gelatina

2 plicuri frisca

300ml lapte

1 plic zahar vanilinat


Crema cu capsuni

700g capsuni

10 linguri zahar tos

250g mascarpone

2 pliculete gelatina

2 plicuri frisca

300ml lapte


Mod de preparare:



Crema cu piersici

Se pun la scurs piersicile din compot, dupa care se taie cubulete. Gelatina se pune la inmuiat in sucul de compot timp de 10 minute, apoi se toarna peste piersicile din compot si se amesteca la cald 2 minute, apoi se lasa la racit.

Se bate praful de frisca cu 6 linguri de zahar tos si cu laptele pana ce se intareste bine. Frisca obtinuta se amesteca cu gelatina cu piersici � racita in prealabil � pana obtinem o crema, pe care o vom pune la frigider pana pregatim cea de a doua crema � insa nu foarte mult timp.
Crema de capsuni

Se spala capsunile si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs capsunile se pun intr-un bol si se paseaza cu blender-ul pana obtinem un piure
Punem un pliculet de gelatina la dizolvat in 150ml apa pe baie de aburi, dupa ce sa dizolvat adaugam gelatina peste pireul de capsuni amestecam pana la omogenizare, dupa care lasam la racit.

Peste pireul de capsuni cu gelatina adaugam zaharul tos si branza mascarpone si amestecam.
Batem praful de frisca cu laptele pana devine tare si adaugam frisca obtinuta peste pireul de capsuni cu mascarpone amestecand pana obtinem o crema omogena.
Luam blatul de tort care este impartit in trei nivele, in cazul nostru � insa pentru acest tort vom folosi doar 2 nivele, punem primul strat de blat intr-o tava de tort cu margine mobila, il insiropam in prealabil si punem peste crema de piersici.
Peste crema de piersici punem 85% din crema de capsuni, apoi acoperim cu cel de al doilea nivel al blatului. Deasupra punem crema de capsuni ramasa si ornam cu rondele de kiwi si feliute de capsuni.
In final dizolvam un pliculet de jeleu pentru ornat torturile amestecat cu 2 linguri de zahar in 250ml apa. Amestecul obtinut se pune la fiert 1 min. Jeleul rezultat se toarna peste fructe.
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:08
Tort de mere, pere sau caise

Timp de preparare: aprox. 90
Ingrediente: mere 1,5 kg (pere sau caise), 1 lingura unt/margarina, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6
linguri apa, 100g frisca
Mod de preparare:
Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun in scobitura samburilor un pic de unt. Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa.Se amesteca pana se omogenizeza.
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada).
La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca cu o lingura foarte usor.(Daca va grabiti la amestecat, aluatul va cadea cand il scoateti din cuptor).
Cand totul e gata, adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava. Dati tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de minute. Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, introduceti in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci tortul e gata.
Scoateti tava din cuptor, puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa se raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca sau orice altceva doriti sau aveti prin casa.
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:17
Tort Diplomat Excelent

Timp de preparare: 45 min
Ingrediente: 20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca Delikatla, 2 oua,
un compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece. 1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur. O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina. Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:17
Tort cu sm�nt�na ca la Bucovina

Ingrediente: Foi. 3 pahare faina, 200 g. unt, 100 g. zahar (se poate folosi zaharina), 50 g. nuci rasnite, 1 ou
intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Mod de preparare:
Din asta se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: 300 g. smantana proaspata, 300 g. nuci rasnite, 1 pahar zahar, si vanilie. Se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Nota bene: gustul cel mai bun il capata abea dupa vreo 5 zile. Pentru cine are vointa. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile...
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:18
Tort de ciocolata a la Cris

Timp de preparare: 1h 30min
Ingrediente: Pentru blat: Unt -160 gr, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, ciocolata 100 gr, oua - 6 buc, zahar - 200gr,
pesmet - 4 linguri, rom, zahar vanilat
Pentru crema: oua - 3 buc, zahar - 200 gr, unt - 200 gr, ciocolata - 100 gr, vanilie
Mod de preparare:
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
Crema. Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul. Peste crema se poate orna cu martipan, kko etc.
pik_nik
Postat pe 9 Februarie 2010 09:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat adevar...despre femei!!! 52 De la: racovus 18 Iulie 2010 14:33
Indragostita de chirurg...cat poate fii de rau? 38 De la: LadyLove 16 August 2015 16:17
indemnizatie dupa indemnizatie 1 De la: garbo265515 22 Februarie 2012 12:43
O iubesc pe mama logodnicei mele 87 De la: garbo_1341 6 Mai 2012 15:54
party 21 De la: si_totusi 6 Septembrie 2009 19:09
Setari Cookie-uri