Amintiri din copilarie...

ooo, da!
si mergeam cu colindu in tot blocul, si pe la rude

si impodobeam bradul cu o saptamana inainte si-l mai tineam o luna, dupa, de-i cadeau toate frunzele
si ne bucuram de orice cadouri,
si mirosul de scortisoara...
zambila
Postat pe 18 Decembrie 2009 15:17
imi era dor de topicul acesta..dar HM nu stiu de ce este zambila induiosata pana la lacrimi de mirosul de scortisoara,ca doar si acum mai EXISTA scortisoara
LILO
Postat pe 5 Februarie 2010 04:42
da mai lilo, da' e mai placut cand gateste mama sau bunica, nu crezi?
zambila
Postat pe 5 Februarie 2010 10:15
da merele coapte cu zahar vau facut bunicile voastre ca eu am mai cumparat dar nu is asa de bune ca cele facute de ia
hadassa
Postat pe 5 Februarie 2010 10:21
acum 2 zile am mancat la o matusa
buneeee
zambila
Postat pe 5 Februarie 2010 10:29
iar vorbim despre papica la amintiri...

a naibii foame, cata satisfactie ne da.

vreau paine calda,scoasa din cuptorul bunei....
iasomia
Postat pe 5 Februarie 2010 11:16
si mama face ffff buna
hadassa
Postat pe 5 Februarie 2010 11:18
iaso, ai dreptate
despre mancare, ce altceva?? altfel, as fi incaput aseara in blugi
cred ca mai putin si ma alatur si io fetelor vesele de la dietele acelea ciudate
hell no!
am sa fiu doar putin mai atenta, o sa mananc mai putin si o sa renunt la rafaelo
sunt dependenta, recunosc!
zambila
Postat pe 5 Februarie 2010 11:21
cornulete...nuci umplute...
lala_cri
Postat pe 5 Februarie 2010 11:24
iasomio, imi aduci aminte de mama.cand prepara painea ii punea cartofi fierti, era o nebunie....
ladyDY
Postat pe 5 Februarie 2010 11:25
da..fetele...
oricum am da-o,gustul de atunci nu o sa-l mai reintalnim niciodata...pt simplu fapt ca nu mai suntem copii....

desi,la draq...uneori mai dau in mintea copiilor ...
iasomia
Postat pe 5 Februarie 2010 11:34
da ma iaso, dar trebuie sa ne aducem aminte din ce grau se facea painea.la prepararea painii, ma refer cea de cumparat nu se adaugau afanatori si alte chimicale,era grau curat.eram cat un nod, si cand ma trimiteau sa cumpar paine mai mereu incurcam painea alba cu cea intermediara,.....
ladyDY
Postat pe 5 Februarie 2010 11:42
cand mergeam sa cumpar paine, plateam, luam restul, si plecam fara paine, evident
nu mai stiu cati ani aveam, da' deja ma stia vanzatoarea
zambila
Postat pe 5 Februarie 2010 11:47
fain sa fi copil nu te int nimic mananci ce apuci si depe unde vrei ex mere verzi , cirese din gradina vecinului ca anoastre nu erau asa bune ca a lui
hadassa
Postat pe 5 Februarie 2010 11:49
da zambiluto..ca la mama acasa
LILO
Postat pe 5 Februarie 2010 11:49
mai zambii hai ca esti haioasa,....pe mine m-au trimis sa cumpar paine pe timp de iarna,...pana sa ajung acasa, am inghetat pe drum.culmea stii care a foast? ca nu era o distanta prea mare, si cu toate astea,....am ajuns acasa bocna plangand cu painea in brate,...
ladyDY
Postat pe 5 Februarie 2010 11:53
eu plecam sa cumpar 3 paini si ajungeam acasa doar cu doua...
una o imparteam cu cateii intalniti pe drum.
daca mai era si calda...
Tylly
Postat pe 5 Februarie 2010 11:57
eu am ajuns si vremurile cand se dadea paine pe cartela
un sfert de paine pt o persoana
tin minte ca era paine neagra cu cartofi si calda/
ni se cuvenea o paine fara un sfert
si taia biata vanzatoare acel sfert...
painica arata asa cam ciudat fara sfertul ei ,iar pana acasa il terminam pe sfertul care arata asa"obraznic "(impreuna cu prietena mea..
LILO
Postat pe 5 Februarie 2010 12:05

cell, mi-am amintit, am un catzel pe la bloc, tot se tine dupa mine dimineata, ii mai dau sa pape, intr-o dimineata m-am dus sa-i cumpar cremvusti, ca nu mai scapam de el, crezi ca i-a mancat??
neeee, el vroia sa ma joc cu el

apropo, mama fura painea facuta de bunica si o impartea bebelor de pe strada
si-o fura apoi, da' te mai uiti!?
zambila
Postat pe 5 Februarie 2010 12:05
mie imi goleau golanii sifoanele pana ajungeam acasa,asta cand eram mai mica,ca p-orma am crescut.. si ma luau la un cico ehe,he,he...
iasomia
Postat pe 5 Februarie 2010 12:07
ma bucur sa citesc acest topic...caci in rest e jale...chiar ma gandeam sa renunt la Garbo...prea multe porcarii...
lala_cri
Postat pe 5 Februarie 2010 12:09
ioi, cu golanii la cico, iasomico?!
Tylly
Postat pe 5 Februarie 2010 12:09
Celleste ..desteapta miscarea...decat golani sa goleasca sifoanele mai bine protectori care-ti ofera si cico si ajungi si cu sifoanele intregi acasa
reyya
Postat pe 5 Februarie 2010 12:12
stiu cum e ..ca si eu am copilarit tot printre baieti , mie la un moment dat nu numai ca nu mi le mai goleau dar le si carau pana la usa la mama
reyya
Postat pe 5 Februarie 2010 12:13
am copilarit in cartier,de cartier,bre...da' crez ca stiti asta,am mai spus-o....

aflati ca daca nu existau golanii aia ,nu stiu
daca ma maritam fata mare,aveau o grija de noi ceva de speriat.. sa fim cuminti.
cel putin eu eram "fata din gasca de baieti",ma luau in echipa cand jucau fotbal.

veneau baieti din alte cartiere..ne pazeau baietii nostri ca pe sfintele moaste...
iasomia
Postat pe 5 Februarie 2010 12:17
cand mama facea gogosi, minte de copil... muscam dintr-o gogoasa, saream gardul si o duceam bunicii.una doua, binenteles ca mama se prinsese de nazbatiile mele.dupa ce termina de copt, punea pe o farfurie gogosile si ma trimitea cu ele la bunica. sunt atat de multe amintiri din copilarie,......

si una si mai si,..... fiind cea mai mica din grupul de copii, m-a pus naiba sa urc intr-un dud dupa ei.cand sa cobor am ramas spanzurata in dud,....
ladyDY
Postat pe 5 Februarie 2010 12:21
io veneam cu painea jumulita la ambele colturi...si nu rupeam din ea...muscam direct din coaja crocanta si miezul din care ieseau aburi....

cu sifoanele nu ma prea duceam, ca eu caram si tata le consuma....si atunci sa se deplaseze el.....dar stateam cateva ore la coada la capsule de autosifon...stiu ca veneau babele cu scaunelele si cu andrelele...mai o vorba, mai o barfa, mai un ciorap....si era o nebunie si o isterie generala cu capsulele alea ca trebuia sa iesi cu cutiile si sa le bati pe caldaram, ca sa scoti din cutie capsulele-rebut, ca se mai intampla sa nu se incarce unele.....ce ramanea in urmaaaa....numai panglici albe cum erau lipite cutiile incarcate.....
tutankhamon
Postat pe 5 Februarie 2010 13:49
imm..io stiti ce faceam?? era o sasoaica faina de tot, ireneni, de la care ma trimetea bunica-mea sa iau laptele proaspat muls si strecurat...si sa'l aduc acasa la fiert! ei..e.xceptand serile in care nu'l varsam pe jos, pt ca mi-o luam in freza dela vreun dusman de'a lui frate'miu, il cam beam pe tot....sau ma rog pe'aproapee....si apoi iar suplimenta biata bunica-mea cererea catre ireneni...
fleurdelis
Postat pe 6 Februarie 2010 13:27
iote-l si pe nica,folosind "computerul" vremurilor sale
http://video.google.com/videoplay?docid=-446354998660475751#docid=8335786722069995451
LILO
Postat pe 17 Februarie 2010 21:37
sunt atat de multe amintiri frumoase, ca nu stiu pe care sa o scriu, dar mi-as dorii ca si copilul meu sa poata spuna asta peste 15-20 de ani, sper sa fie asa pt ca noi, ca si parinti, ne dam toata silinta
nelly05
Postat pe 17 Februarie 2010 22:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
luna se aseaza in leagan de cristal 187 De la: heartbit 11 Septembrie 2015 18:30
haine 1 De la: garbo172159 30 Ianuarie 2011 13:38
Prin casatorie ti se mareste cercul de prieteni nedoriti si rude barfitoare 67 De la: dede 11 August 2010 19:02
Fericirea,stare de spirit? 79 De la: jeanette40 27 Noiembrie 2011 10:38
Urgent!! 10 De la: chanty 25 Iulie 2011 16:36
Setari Cookie-uri