Amintiri din copilarie...

mie mi-e dor de aromele altor timpuri..
par exemple: ciocolata fina cu un gust special...tinerii nu au cum sa stie despre ce vorbesc...
ar mai fi minunatele dulciuri si siropuri servite de turcaletii veniti pe malul marii de pe minunata insula ADAKALEH(nu stiu dc asa se scrie-imi cer scuze)...

si inghetata la bulina de diferite sortimente...

mai vreauuu...sa gustam rafinamentul acelor dulciuri

probabil ca toate aceste minunatii au "hegirat" in cofetarii de lux de pe alte meleaguri...
cum ar fi cofetaria aida din viena
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:08
ca mi-ai amintit de masina

ce desene animate? aveam alta treaba. uite, pusesera masina spre oras. pentru prima data. cursa - cum o numeam toti

avea statie in centrul satului. langa bufet. coborau calatorii si pana soferul mai tragea un paharel de vorba la "club", noi plodurile ne hincoteam prin cursa . jucam fugarita.

ne-a venit in cap sa ne udam. care avea pistoale din plastic era tatic. cine era mai putin dotat, venea cu o punga . o luasem rau pe cocoasa . asa ca, nemaiavand munitie ma duc repede, bag punga intr-un butoi si apar la bataie.

ce sa mai stau eu la fantana? gasisem sursa sigura . ud in dreapta, ud in stanga, veselie. numai ca, de la un timp, toti eram albi din cap pana in picioare. in butoi avea mama zeama de var

sa va mai povestesc cum arata cursa a doua zi dimineata cand trebuia sa incarce calatorii?
si_totusi
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:10
mai...da ce imi amintesc de un serial..."ROCAMBOLE"...ce-mi placea melodia de generic...
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:16
seriale? genericul de la "Ambulanta", era serial cehoslovac parca... si imi placea mult Arabella, ma indragostisem de ea
de actrita, bre, nu de film...
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:19
LILO, insula aia, din amonte de barajul de la Portile de fier 1 era o minune a naturii. Locuitorii ei, la fel. pacat ca au inundat-o. Da, Ada Kaleh ii zicea...

Avea clima mult mai apropiata de cea mediteraneana, cresteau curmali si smochini pe ea... Smochini mai vezi si in Orsova, dar mai rar. Au niste flori superbe, mari, alb cu roz... parca sunt orhidee.
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:19
readyyyyy....te balbai de emotie???.....

daaaaa.....uitasem...eram innebunita dupa Ambulanta...ani de zile m-a torturat melodia......Tineri in lupta(era serialul american cu razboiul de independenta, cu locotenentul LaFayette - valabil baiat), Arrabella, Ciresarii ....he heeeee

copii va pup pe tati ca m,a car la servici...o zi faina sa aveti...
tutankhamon
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:23
daaaa , "ambulanta" si "tineri in lupta" .
tare-mi placeau si mie.
si-mi placea inghetata de ciocolata cu care ne rasfata bunicul dupa cinema. de-atunci n-am gasit una la fel
bluelight
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:30
da,redy..era un taram de basm...oare mai are cineva fotografii cu
ADA KALEH?
poate mai sunt ilustrate...
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:54
LILO, da-i un search pe google, pe imagini. E plin
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 14:57
cei ce nu si-au terminat copilaria, pot sa posteze?
sau pentru "fapte" de genul incendiat scoala, incarcat o soba de teracota cu cartuse de vanatoare, si evident, facuta gramada de moloz, sau incuiat invatatoarea in pod ca sa plece clasa la film, trebuie sa astept topicul cu grozaviile copilariei
pik_nik
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:01

bad pik!
preciouss
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:03
pik!!!

grija mare ce spui, ca poate mai intra si copiii mei pe aici si le dai idei!
nu ca ei nu ar avea, dar astea ar fi noi...
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:04
MA ERA SI NU PAGADIII ALA CU LUPU SI IEPURILA
De la: anakin, la data 2009-11-12 13:24:07Aaaa, am uitat de "Laku noci, detza!" de pe bulgari..
cinezee
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:04
he he, cinezoaico, ia uita-te matale mai sus un pic. o sa dai de iepurila si de lupul boulangiu, ai si un link de vreo 10 minute pe youtube.
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:08
acu cateva zile tocmai ma uitam pe tube si mi-am adus aminte

Mai era Lolek si bolek
cinezee
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:15
da' pe Miaunel si Balanel unde-i lasi, ha?
'tu-i inul si canepa, acul si barosul si celelalte!
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:18
ioi, pikule, ce copil obraznic esti!!! .

.
garbo_C
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:19
ei, ash! a fost!
amu-i foarte cuminte, nu mai darama biserici, doar le da foc
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:22
am gasit insulitza pierduta...imediat...multumesc ready pt indrumare
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:24
ioi,pik!
piromanule!
you set my heart on fire!
preciouss
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:24
a de desene era vb p acilea...
da si mihaela era acceptabila nu?
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:25
LILO, nu numai de desene... iar Mihaela cu jigodia sunt date deja

apropos de Ada Kaleh: in Slatina traiau ceva albanezi care "aveau" o cofetarie, se zice ca ceausestii adorau inghetata alora. Albanezii erau stramutati de pe Ada Kaleh...
ready_vivus
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:28
s-or dat? da?is in urma cu "stirile"?
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:31
De la: ready_vivus, la data 2009-11-12 16:28:03 apropos de Ada Kaleh: in Slatina traiau ceva albanezi care "aveau" o cofetarie, se zice ca ceausestii adorau inghetata alora. Albanezii erau stramutati de pe Ada Kaleh...

redi, in Slatina inca mai traiesc albanezii respectivi, acuma au doua magazine, unul in orasul nou care este al copiilor lor si celalalt in piata din orasul vechi. Sincer, il prefer pe cel din orasul vechi, iar inghetata lor este buna, ca si nuga, baclavalele, braga ori limonada.
anakin
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:42
da-i cu braga si alea-alea...
preciouss
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:45
cloaneto, ai ramas fara tort ?
Anouk
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:48
mami,azi iaurt si pofta mare la miscare!
...ca nu-i frumos sa ma destrabalez in fiecare zi..
preciouss
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:51
anouko....da-i o retzeta ca ea imediat o vezi ca merge la bucatarie si face tort....si eu dau...
l_flory
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:52
preci...io mai am retete...s-o intrebi pe blue cum e aia "scufita rosie"...
Anouk
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:53
iooaaii nu vorbiti de TORTURI...
vedeti pe unde plasati accentele
LILO
Postat pe 12 Noiembrie 2009 16:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce ziceti de un film la racoare cu un Mountain Dew? 1 De la: garbo_4810 20 Iulie 2012 16:29
dragoste fara banii??? 123 De la: alyy77 24 Iulie 2016 22:38
ღ♥O picatura de suflet♥ღღ 32 De la: fleurdelis 17 Decembrie 2010 16:48
Accidete de srviciu 8 De la: VOIAJOR 10 Ianuarie 2013 22:19
VREAU SA MANINC SANATOS SA FIU FRUMOASA 42 De la: garbo261156MADALINA 15 Martie 2012 18:49
Setari Cookie-uri