Mihaelaaa ce frumos! Mi-aduc aminte...de o matusa de-a mea(sora buncii)..Locuia sarmana singura (nu avea copii)intr-o casa tare prapadita.Toate vacantele petrecute la ea erau pentru mine minunate!Confectiona papusi din carpe,,Cicirici"le spunea.Erau pretutindeni..era lumea ei..si-a mea!Avea doar o camera ,,buna"unde pe o masa rotunda,,trona" o papusa imbracata in mireasa.Am adorat-o..nu aveam voie sa ma joc cu ea sa nu care cumva s-o stric..mi-a promis ca mi-o da cand implinesc 10 ani.Nu stia carte Nana(asa-i spuneam)si ma asculta fascinata de fiecare data cand ii citeam povesti.Harap-alb in special. Mi-e dor acum de Nana mea :-( |
||
chanty Postat pe 27 Iulie 2011 12:27 |
||
---|---|---|
desi n-ai zice, la ce soare e afara... http://www.youtube.com/watch?v=KqX2WIB3xQE |
||
zambila Postat pe 1 Septembrie 2011 10:15 |
||
Frumos cantec,frumoasa interpretare!! | ||
|
||
elisabeta_boia Postat pe 1 Septembrie 2011 21:26 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=qemWRToNYJY minunat! |
||
zambila Postat pe 2 Septembrie 2011 12:08 |
||
...departe de casa, imi amintesc momente plecute petrecute in compania copiilor mei.... ...am venit odata de la serviciu cu niste prietene si am gasit sufrageria transformata intr-un camping....din cuverturi,scaune, canapea si masuta crescusera o mandrete de corturi ...cred ca nu mai este nevoie sa va mai spun ca ne-am baut cafeaua in bucatarie.... ...dupa ce prietenele au plecat, cei mici mi-au zis : - mami, putem face si un piknic? - adica? le-am raspuns eu zambind cam stramb.... - luam tava de la aragaz si facem un gratar - daca va prind ca faceti gratar in casa, va duc la casa de copii |
||
daria_ Postat pe 1 Noiembrie 2011 16:48 |
||
...mi-e dor de cofetaria de pe Lipscani (se facuse cinematograful Modern - acum nu stiu daca mai exista si ala....) unde mancam savarine si beam mazagram.... ....mi-e dor de bodega de pe Unirii (se construise prin 80 un magazin Elegans) unde un turc vindea baclavale si braga..... ...mi-e dor de timpurile in care stateam la coada pentru prinderea unui bilet la filme indiene.... ...privesc albumele si ma intorc in timp la "Flincher", fotograful de pe Unirii (in apropie de gradina de vara Patria)... ...mi-e dor de teatrul din Craiova unde i-am vazut pentru prima data pe Dana Dogaru ( Valeriu Dogaru imi placea mai mult ) si Tudor Gheorghe in "A treia teapa".... ...niciodata nu am mai simtit acele arome....mazagram - nu mai exista...savarinele nu mai au gust de frisca....turcul a murit demult - de baclavale si de braga lui putini isi mai amintesc... Dana Dogaru a imbatranit si nu mai joaca in filme.... ...doar Tudor Gheorghe a ramas acelasi...de cate ori intru pe net, ascult anotimpurile si cantecul strainatatii |
||
daria_ Postat pe 1 Noiembrie 2011 17:03 |
||
nu mai plange... http://youtu.be/q04jU9d-eNw http://youtu.be/z06uNDD2_Mw |
||
Eugenia69 Postat pe 1 Noiembrie 2011 17:07 |
||
dario... gusturile alea nu o sa le mai simti niciodata,in mare parte,pt ca e gustul tineretii,maica... dana dogaru a imbatranit f misto,e o bogatie de femeie... |
||
iasomia Postat pe 1 Noiembrie 2011 17:39 |
||
mi-amintesc de iernile copilariei cata bucurie , cat omat ......si frigul , vai , nici nu-l simteam |
||
jeanette40 Postat pe 1 Februarie 2012 09:08 |
||
...mancand zilnic spaghete, imi vine in minte misorul de paine coapta in test de bunica cu parul nins, puiul fript pe langa test si facut, mai apoi, saramura, in ulcica de pamant si paharul de socata... ...ce timpuri fericite.... ...aici sunt 8 grade si toata lumea se plange de frig...in tara e omatul cat casa... ...imi amintesc de prima sanie facuta de bunicu din niste scanduri ramase de cine stie cand.... ,,,de dealul din spatele case plin de rasete de copii... ...imi amintesc de obraj rosii si nas inghetat... ,,,,imi amintesc...imi amintesc.... |
||
daria_ Postat pe 1 Februarie 2012 16:32 |
||
lasa dario ca intraram in femartie,parca te vaz maine-poimaine cu gandu' n alta parte... nici puiu' langa test nu mai e ce a fost,tragi de el ca de cauciuc...mai se rupe Doamne feri! si vreun dintz de portelan,de-acu'... |
||
iasomia Postat pe 1 Februarie 2012 16:41 |
||
...iaso, trecu femarte si veni cuptor...cand ma coc la 39 de grade, ma gandesc la oraselul meu de munte unde vara, dimineata si seara, iti pui ciorapi in picioare si baibarac in spinare ...de Pasti am vrut sa fac drob si nu am gasit decat ficat de miel - nu tu ceapa verde (astia arunca foliile), nu tu prapure, nu tu inima sau rinichi.... - drak stie ce fac cu ele ....asa ca l-am facut si asa - mi s-a parut bunatatea de pe lume... ...as fi facut si ciorba de burta, dar, dupa ce am vazut modul in care am fost privita cand am cautat celelalte ingrediente, nu am intrebat de intestine de miel.... |
||
daria_ Postat pe 21 Iunie 2012 22:39 |
||
De la: zambila, la data 2009-11-12 12:57:48 Cred ca pentru majoritatea dintre noi, copilaria a fost cea mai frumoasa perioada din viata si fiecare avem cate ceva de povestit .... Inocenta acelor ani ... pe care o regasesc si acum in privirea unui copil . Cred ca acest gand imi fura un suspin si un zambet nostalgic ... |
||
AngeloBluLdy Postat pe 25 Iunie 2012 19:04 |
||
fii si tu mai sigura pe tine nitel,chestiile astea sunt pretioase... | ||
iasomia Postat pe 28 Iunie 2012 21:23 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
gradinita si afer school | 3 | De la: ilincaianovici 6 Septembrie 2012 11:38 |
Mamici din Sibiu | 1 | De la: diana_maria_kidz 28 Februarie 2012 13:38 |
unde gasesc echilibru mamicile singure? | 14 | De la: Blue_Tattoo 23 Aprilie 2010 15:10 |
|
||
Voi stiți sa z�mbiți ? | 54 | De la: VOIAJOR 8 Iulie 2012 21:39 |
cartea de vizita a unei femei....... | 9 | De la: m_ada 24 August 2010 00:01 |
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural