Menstruatie...

Buna am o problema mare.am 19 ani si o menstruatie neregulata,adica se intampla sa imi vina o luna da si una nu,si niciodata in aceeasi zi ca la alte fete.Problema mea e ca de data aceasta mi-a intarziat mai mult,ultima data fiind pe 9 octombrie.Relatii sexuale am cu prietenul meu dar neprotejate insa e atent.Oare de ce mi-a intarziat atat?Ma gandesc sa iau antibebe ... ce parere aveti despre aceste pastile? Sper sa-mi raspunda cineva va rog.
Ralu_Garbo
Postat pe 13 Decembrie 2009 01:21
poi la ora asta vii tu la consultatzii...?medicu e plecat..
am ramas doar eu (asistenta) si femeia de servici (irinuca)..

da stai linstita ca medicului nostru ai plac fetele de 19 ani ...si vei primi un raspuns exact de la el ...dar asta dimineatza..
l_flory
Postat pe 13 Decembrie 2009 01:27
mey eu nu sunt ginecolog ..sunt psiholog dar banuiesc ca se accepta la ora asta
Deci..eu zic sa te duci la un control,daca nu ti-a venit din octombrie e posibil sa fi insarcinata sau sa ai o dereglare hormonala.Fa-ti un test de sarcina, il gasesti in orice farmacie , costa in jur de 5 RON, ala nu prea da gres(DACA-L FACI CORECT), trebuie sa-l faci dimineata.Pastilele anitbebe cum le spui tu , se iau doar in primele 72 de ore de cand ai avut actul sexual, deci le iei degeaba acum.
reyya
Postat pe 13 Decembrie 2009 01:51
Depinde cat de ,,atent" a fost prietenul..daca tu erai in perioada fertila , respectiv intre ziua 12 si ziua 19 , e posibil sa fi insarcinata.
Daca insa ai ciclu neregulat, in egala masura poate fi o problema hormonala sau o intarziere cauzata pe fond psihic( stres , spre ex)
Testul de sarcina facut dimineata la prima urina te va lamuri , e sigur , daca il faci corect.Citeste atent ce scrie pe ambalaj , si apoi il faci.
reyya
Postat pe 13 Decembrie 2009 01:57
reyya...n-am stiu ca mai esti in cabi net...

noapte buna reyya...
l_flory
Postat pe 13 Decembrie 2009 02:02
imi incarcam poze si videoclipuri Flory. Noapte buna!
reyya
Postat pe 13 Decembrie 2009 02:10
sunt medic si confirm cele spuse de reyya.....fa-ti urgent un test de sarcina....din 9 octombrie si pana acuma a cam trecut ceva timp...indiferent de rezultat, programeaza-te la ginecologie.....daca e sarcina, sa-ti spuna medicul ce sa faci in continuare sau sa te programeze pentru intrerupere...daca nu e, sa-ti comande un set de analize pentru determinarea nivelului de hormoni si aplicarea unui tratament pentru reglarea menstrei...hai, succes si nu fii timida...
tutankhamon
Postat pe 13 Decembrie 2009 05:21
Ms ca mi-ati raspuns.Maine dimineata fac testul.Sper sa nu fie bebe..acum un an am mai fost la medicul de familie si i-am spus ca am neregulat si mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca multe femei sunt in situatia mea si e normal.cred ca sapt viitoare o sa merg la un control ca sa fiu eu linistita si .Va scriu maine dupa ce fac testul pup
Ralu_Garbo
Postat pe 13 Decembrie 2009 13:01
In primul rand testul de sarcina facut si apoi te programezi la ginecologie , daca ai dereglare hormonala iti va prescie medicul ce sa iei , daca ai sarcina ..e decizia ta, oricum intreruperea de sarcina se face pana in 2 luni si jumatate( maxim), tu cum spui ca ultima menstruatie a fost pe 9 oct. asta ar insemna cam 2 luni aproape , presupunand ca ai fi insarcinata.Cele bune!
reyya
Postat pe 13 Decembrie 2009 14:30
buna! vezi ca problemele cu ciclu neregulat nu dispar niciodata si nici nu sunt tocmai normale, se reglementeaza cu anticonceptionale. numai ca anticonceptionalele e bine sa ti le dea un doctor si aici vb din experienta . daca esti din bucuresti era pe vremuri la facultatea de drept un cabinet de planing familial pentru studenti, unde puteai sa iei anticonceptionale gratis. nu mai stiu daca inca mai e. daca nu, vb cu medicul tau de familie legat de asta. daca sunt anticonceptionalele potrivite iti pot regla si ciclul, daca nu iti pot provoca dereglari hormonale destul de nasoale... bafta!
snowflake
Postat pe 13 Decembrie 2009 15:47
CE �NSEAMN� AVORTUL.
M�RTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU F�CUT SAU CARE NU AU F�CUT AVORT
SOLU�II ALTERNATIVE DE SPRIJIN PENTRU A NU FACE AVORT
CONSECIN�E FIZICE �I EMO�IONALE ALE AVORTULUI

DAC� AI R�MAS �NS�RCINAT� S� NU FACI AVORT, PENTRU C� ESTE UCIDERE DE OM, �N ORICE STADIU S-AR FACE! DAC� FACI AVORT ��I VA P�REA FOARTE R�U ! AVORTUL ESTE CRIM�, DECI P�CAT FOARTE MARE ! ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, AT�T DE BIOLOGIE C�T �I DE RELIGIE C� OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEP�IEI, AT�T TRUPE�TE, C�T �I SUFLETE�TE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORIC�ND S-AR FACE AVORTUL !
Via�a uman� este sacr� �i inviolabil�! Copilul este darul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este st�p�nul vie�ii. Nu avem dreptul s� ne atingem de via�� �n nici un fel. Faptul c� s-a conceput copilul nu e din �nt�mplare. Nici un copil nu se concepe din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea s� tr�iasc� �i El te va ajuta s�-l cre�ti, prin posibilit��ile pe care �i le va scoate �n cale. Ai �ncredere �n Dumnezeu �i se vor rezolva �i situa�iile dificile sau care par de netrecut! �n plus, te ajut� �i statul �i numeroase funda�ii �i asocia�ii pentru via�� (multe adrese, numere de telefon �i site-uri ale asocia�iilor de acest fel le g�se�ti �n cadrul acestui text, precum �i pe cele dou� bloguri pe care le voi indica pe parcurs).

NU F� AVORT !

FII MAM� !

RECENT A FOST ADOPTAT� �I O NOU� LEGE PRIN CARE SE ACORD� INDEMNIZA�IE AT�T MAMELOR CARE LUCREAZ�, C�T �I MAMELOR ELEVE �I STUDENTE.
Prin Legea 240 / 2009 publicat� �n MONITORUL OFICIAL nr. 403 din 15/06/2009, toate m�micile care urmeaz� cursurile de zi ale �nv���m�ntului preuniversitar �i universitar PRIMESC BANI (800 RON) �N FIECARE LUN� PENTRU CRE�TEREA COPILULUI, pe o perioad� de 2 sau 3 ani, dup� caz. CEI 800 RON LUNAR SUNT COMPU�I DIN: 600 RON LUNAR INDEMNIZA�IA PENTRU MAME PLUS 200 RON LUNAR ALOCA�IA DE STAT PENTRU COPIL.
Mamele care lucreaz� pot opta s� primeasc� 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, tot pe aceea�i perioad� de 2 sau 3 ani, dup� caz.

Pentru detalii pute�i vizita urm�toarele adrese de internet:

http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-09-10/precizari-referitoare-l a-indemnizatiile-pentru-gemeni-si-tripleti-1376-articol.html

http://www.provitabucuresti.ro/Legislatie/indemnizatie-maternitate-c oncediu-maternitate-alocatie.html

sau pute�i scrie la urm�toarele adrese de e-mail:

[email protected]

[email protected]

PENTRU SPRIJIN �N SCOPUL EVIT�RII UCIDERII COPILULUI, C�T �I PENTRU INFORMA�II �N LEG�TUR� CU LEGEA DE MAI SUS, PO�I S� SUNI LA NUM�RUL DE TELEFON 0744 798 610 SAU 0749 860 545 SAU 0746 175 340 SAU PO�I S� SCRII LA ADRESA DE E-MAIL [email protected]

�I EU COLABOREZ CU MAI MULTE ASOCIA�II PENTRU VIA�� �I POT S� TE PUN �N LEG�TUR� CU MULTE ASEMENEA ASOCIA�II CARE TE SPRIJIN� �I TE AJUT� MATERIAL S�-�I CRE�TI COPILA�UL SAU, DAC� DORE�TI O ALT� VARIANT�, TE AJUT� S�-L DAI �N ASISTEN�� MATERNAL� LA O FAMILIE PENTRU C�T TIMP DORE�TI (C�TEVA LUNI, UN AN SAU MAI MUL�I ANI) �I APOI �L PO�I LUA �NAPOI C�ND VREI !
DE ASEMENEA, EXIST� POSIBILITATEA DE A FI G�ZDUIT� LA CENTRE MATERNALE, CU MASA �I CAZAREA GRATUITE.
PENTRU A TE PUNE �N LEG�TUR� CU ASOCIA�II PENTRU VIA�� CARE ��I OFER� DIFERITE SOLU�II ALTERNATIVE DE SPRIJIN, PO�I SUNA LA NUM�RUL DE TELEFON 0747 436 201 SAU PO�I SCRIE LA ADRESA DE E-MAIL [email protected] SAU PE MESSENGER LA ID-UL vieru_cezar_iasi

O alt� solu�ie este s�-l dai spre adop�ie dac� vei dori acest lucru.

Acceseaz� te rog �i urm�toarele linkuri pentru a vedea c�teva videoclipuri foarte interesante:

1) http://www.youtube.com/watch?v=VpCZjKPYgrg&feature=related

2) http://www.youtube.com/watch?v=UeUfSvIARqE&feature=related

3) http://www.youtube.com/watch?v=FQ_EoyVy2ic&feature=related

4) http://www.youtube.com/watch?v=yBwZZYlqbEI&feature=related

A�A CUM AM SPUS LA �NCEPUT, ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, AT�T DE �TIIN�� C�T �I DE RELIGIE, C� OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEP�IEI, AT�T TRUPE�TE, C�T �I SUFLETE�TE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORIC�ND S-AR FACE AVORTUL.
Trupe�te, din momentul concep�iei, adic� din momentul fecunda�iei, copilul are un cod genetic uman �i propriu, diferit de codul genetic al mamei �i de cel al tat�lui, deci chiar de la concep�ie este fiin�� uman� unic�. �n acel cod genetic sunt programate toate tr�s�turile sale trupe�ti : culoarea ochilor, culoarea p�rului, �n�l�imea la care va ajunge, nuan�a tenului, forma fe�ei, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul concep�iei. Iar suflete�te, Dumnezeu creaz� sufletul copilului tot �n acel moment al concep�iei. Deci avortul, �n orice stadiu s-ar face, este crim�, p�cat foarte mare ! S� nu te lase inima s�-l ucizi! �n plus, avortul aduce �i numeroase consecin�e fizice �i emo�ionale foarte grave! Nu-�i ucide copila�ul! Iube�te-�i copila�ul �i las�-l s� tr�iasc� �i nu-�i va p�rea r�u ! Nu-�i ucide copilul, na�te-l �i, dac� nu-l po�i cre�te, po�i s� alegi una sau mai multe dintre solu�iile alternative descrise mai jos. Adresele asocia�iilor pentru via�� le g�se�ti �n cadrul acestui text �i pe blogurile de mai jos. �n plus, te pot pune �n leg�tur� cu doi preo�i, care au locuin�e pentru fetele �ns�rcinate, dac� vrei s� locuie�ti acolo o perioad�.
Via�a omului nu vine de la p�rin�i, ci de la Dumnezeu PRIN p�rin�i. Oamenii nu au nici un drept s� ucid�. ��i amintesc c� o porunc� a lui Dumnezeu spune: S� NU UCIZI! Voin�a lui Dumnezeu este de a primi �i ocroti via�a! Dup� c�tva timp, te vei obi�nui cu faptul c� por�i copilul �i �l vei iubi.

Un videoclip interesant, intitulat Stiinta medicala demonstreaza ca avortul inseamna crima
http://www.youtube.com/watch?v=jdqIPWlwd-s&feature=related

Iat� c�teva cuvinte ca �i cum ar fi spuse de un copil nen�scut, extrase dintr-un material intitulat �Jurnalul unui copil care nu s-a n�scut�:
�5 octombrie: Ast�zi a �nceput via�a mea. M�mica �i t�ticul nu �tiu �nc� aceasta. Sunt mai mic� dec�t o g�m�lie de ac, cu toate acestea sunt o persoan�. Un alt lucru s-a stabilit: voi fi feti��. Voi avea p�rul blond �i ochii alba�tri.
19 octombrie: Apare primul meu s�nge, primele mele vene.
25 octombrie: Azi a �nceput s�-mi bat� inima. De acum �ncolo ea va bate �nceti�or pentru tot restul vie�ii.
2 noiembrie: Cresc c�te pu�in �n fiecare zi. Mi se formeaz� m�inile �i picioarele. Dar trebuie s� mai a�tept un timp p�n� c�nd aceste picioru�e m� vor �n�l�a spre bra�ele mamei �i p�n� c�nd aceste m�nu�e vor putea culege flori �i �l vor putea �mbr��i�a pe tata.
12 noiembrie: La m�ini mi se formeaz� dege�elele. Cu ele voi putea m�ng�ia p�rul mamei.
20 noiembrie: Abia ast�zi doctorul i-a spus mamei c� eu exist aici �n p�ntecele ei. Ce fericit� trebuie s� fie!
13 decembrie: Acum aproape c� pot s� v�d. �n jurul meu este �ntuneric. C�nd mami m� va scoate �n lume, �n jur vor fi pretutindeni soare �i flori. Dar, mai mult dec�t orice, vreau s-o v�d pe mami. Cum ar��i, mami?
28 decembrie: Ast�zi mama mea m-a ucis.�

Te rog acceseaz� �i acest videoclip interesant:
http://www.youtube.com/watch?v=hWG8ZXdb50I&feature=player_embedded

C�teva versuri impresionante, scrise de un preot:
�n �sanctuarul� lor umbros / Se-ascund de uciga�a arm�.
E dureros c� sunt ur��i / De �ns�i propria lor mam�.
Suspin� Cerul pentru ei / �i sfin�ii protesteaz�-n cor,
N-avem urechi c� suntem surzi / S� le venim �n ajutor.
(Preot Petru B�g�cian)

Dar �n primul r�nd te invit pe blogul urm�tor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog con�ine : Argumente �tiin�ifice �i religioase c� omul este om din momentul concep�iei. Noua lege prin care se acord� indemniza�ie �i pentru mamele eleve �i studente. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative pentru a nu face avort. M�rturii publice ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�n�toare.

Te rog intr� �i pe blogul urm�tor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog g�se�ti: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritabile.

Te rog intr� pe aceste bloguri. Chiar merit�.

Mi-am dat licen�a �n bioetic�, iar acum fac doctoratul. Nu ca s� m� laud spun ce studii am, ci pentru a ar�ta c� sunt foarte bine documentat �n domeniu.

II. IAT� �I C�TEVA M�RTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU F�CUT SAU CARE NU AU F�CUT AVORT :

Femeile care au f�cut avort regret� foarte mult, mai devreme sau mai t�rziu (asta pe l�ng� faptul c� r�m�n �i cu sechele fizice). Despre consecin�ele emo�ionale, dou� femei m�rturisesc urm�toarele : (Din revista pentru elevi �Schreibenkleister�, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):

�To�i cei care m-au sf�tuit s� fac avortul �n urm� cu doi ani � doctorul, consilierul, p�rin�ii, prietenii, prietenele �i so�ul meu � m-au asigurat c� a�a e cel mai bine pentru mine �i pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperat�! Nu mai pot s� dorm noaptea, nu mai pot s� r�d. Nimeni nu m� �n�elege! V� rog, spune�i tuturor oamenilor c�t de groaznic este un avort! Dureri cumplite �mi chinuie trupul �i sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?� (Jutta)

�Mi-am avortat copilul. Ast�zi nu a� mai lua o asemenea hot�r�re, indiferent ce ar spune cei din jur. Tr�iesc cu o fric� �n mine de care nu mai pot sc�pa. Am co�maruri �n care �mi apare o feti�� care fuge spre mine cu bra�ele �ntinse �i �ntreab� mereu: �De ce m�mico? De ce?� Apoi m� trezesc ud� de transpira�ie. Acest vis �i privirea feti�ei m� urm�resc continuu de c�nd am avut acea interven�ie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor �i tinerelor fete care se afl� �n aceea�i situa�ie. G�ndi�i-v� foarte bine ce face�i, pentru c� v� vor chinui visele �i v� vor urm�ri privirile copiilor avorta�i. Ve�i sim�i o singur�tate cople�itoare, durere �i jale, c�nd ve�i vedea o mam� cu copilul ei. Voi ve�i suporta consecin�ele acestei interven�ii, nu partenerul vostru. El nu v� poate lua teama, regretul sau �nsingurarea. De aceea g�ndi�i-v� bine �nainte de a alege avortul �i nu permite�i nim�nui s� v� constr�ng�, pentru c� via�a voastr� va fi distrus�. Exist� numeroase organiza�ii care v� pot ajuta. Nu face�i aceea�i gre�eal� ca �i mine!� (Judith)

Iat� �i c�teva m�rturii din Rom�nia, ale unor femei care au f�cut sau care nu au f�cut avort, preluate de pe site-ul http://www.avort.ro/marturii.php

- Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort
Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort... Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil... Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima... Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare! Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta? Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala... I-am cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol... M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat... Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna... Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort! Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic... Ilona In sufletul meu e un mare gol ... am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu... Adriana

- Marturie dupa un avort ...
Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni. NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda! Loredana

�i m�rturii ale unor femei care NU au f�cut avort :

- Sint bucuroasa ca nu am facut avort
Dragii mei Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu. Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie. Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac. Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu. Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort. Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi. Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului. Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit. Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi. Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul. Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra. Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment. Dumnezeu sa va ajute!

-"Lumina e importanta!"
Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca.

Vis cu multumesc ...
As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi. Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans... Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat... Sper sa ma ajute Dumnezeu!

III. ALTE SOLU�II ALTERNATIVE DE SPRIJIN PENTRU A NU FACE AVORT :

A�a cum am prezentat la �nceput, una dintre solu�ii este indemniza�ia �i aloca�ia care prin noua lege adoptat� anul acesta, se acord� at�t mamelor care lucreaz�, c�t �i mamelor eleve �i studente, despre care am vorbit la �nceput.

Exist� �i solu�ii alternative la avort propuse de asocia�ii pentru ap�rarea vie�ii. Patru asocia�ii de acest fel sunt �n Ia�i:

1) Asocia�ia de caritate �Primul Pas�, Ia�i, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; e-mail: [email protected]
adresa web:
http://www.primulpas.org/

Serviciile asocia�iei sunt oferite de c�tre speciali�ti �n domeniu: asisten�i sociali, medici, psihologi. Asocia�ia �Primul Pas� ofer� GRATUIT urm�toarele servicii:

- Teste de sarcin�;
- Trimiteri pentru consulta�ii ginecologice �i ecografii gratuite;
- Consiliere direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implica�iile �i alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgen��, at�t �nainte, c�t �i dup� na�tere;
- G�zduire;
- Grup de suport pentru m�mici;
- Informare despre alte servicii de �ngrijire.

Iat� unele dintre solu�iile alternative la avort oferite de asocia�iile pentru via�� :
- Ajutor material at�t �nainte, c�t �i dup� na�tere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele �i adolescentele �ns�rcinate. Ele pot ram�ne �n aceste centre maternale cu masa �i cazarea gratuite, p�n� la un anumit timp dup� na�tere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-�i putea cre�te mai u�or copilul;
- Asisten�� maternal� a copilului (�ncredin�area lui pentru un timp unei familii care vrea s� ia un copil �n �ngrijire). Aceasta �nseamn� c� mama real� are dreptul legal s�-�i ia copilul �napoi oric�nd dore�te acest lucru (c�nd se simte �n stare s�-l creasc�);
- �ncredin�area copilului spre adop�ie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor s� �i adopte. Dec�t s�-l ucid� prin avort, este clar c� e preferabil ca mama s�-l nasc� pe copil �i s�-l a�eze �n bra�ele unor p�rin�i adoptivi, care �l vor �ngriji cu dragoste. Adop�iile, dup� cum se �tie, se fac pe cale legal�. Mama poate s�-�i viziteze copilul oric�nd, dac� dore�te. �n fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceat� alegere. Iat� ce spunea o femeie: �Datorit� faptului c� nu am putut s�-i ofer minimul necesar, cea mai bun� decizie pe care am luat-o vreodat� a fost s�-i g�sesc fiicei mele o familie adoptiv� care s� o iubeasc� �i s� o creasc�. �n prezent �i iube�te familia adoptiv� �i m� iube�te �i pe mine. F�r� s� renun� la ea, i-am oferit mult mai mult.�
- �i alte solu�ii.

2) Funda�ia Solidaritate �i Speran�� � Centrul InfoAdolescent, Ia�i, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0744.798.610 ; 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: [email protected] site : http://www.fundatia.mmb.ro/
Serviciile sunt acelea�i ca �i la Asocia�ia Primul Pas �i sunt tot gratuite.

3) Centrul de formare �i consiliere � Sfin�ii Arhangheli Mihail �i Gavriil � - Ia�i 0751.214.017 ; 0232.215.157 http://www.sfintiiarhangheli.ro

4) SITE-ul ASCOR � Ia�i : http://www.dreptul-la-viata.ro
tel. 0741.750.624, 0765.449.730 id messenger �i e-mail: [email protected]

ALTE ASOCIA�II PENTRU VIA�� DIN ALTE ORA�E, PRECUM �I SITE-URI PENTRU VIA��, FOARTE INTERESANTE:

5) P�rintele T�nase Nicolae, a �nfiin�at Asocia�ia Pro Vita Pentru N�scu�i �i Nen�scu�i �i a construit mai multe a�ez�minte unde prime�te copii spre cre�tere, �n satele Valea Plopului �i Valea Screzii, comuna Pose�ti, jude�ul Prahova. Adresa : Preot T�nase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, V�lenii de Munte, jude�ul Prahova, Rom�nia sau : Parohia Valea Plopului, Comuna Pose�ti, Jude�ul Prahova, cod cod. 107440, Rom�nia Telefoane : 0244 / 280.600 0244 / 421.208 0746 / 014.605 Fax : 0244 280.695 e-mail: [email protected] [email protected] Site-ul Asocia�iei: http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asocia�iei sunt gratuite. P�rintele T�nase prime�te, de asemenea, �i copii ai str�zii. �n cre�terea copiilor este ajutat �i de oamenii din sat. Multe femei care au renun�at la avort �i au n�scut copiii, i-au �ncredin�at p�rintelui T�nase Nicolae pentru un timp sau definitiv. Iat� un link cu prezentarea Asocia�iei �i fotografii de acolo : http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crest ine-22-21847.html

6) Asocia�ia Pro Vita Pentru N�scu�i �i Nen�scu�i are filial� �i �n Bucure�ti, precum �i �n alte ora�e din �ar�. Site-ul Asocia�iei Pro Vita pentru n�scu�i �i nen�scu�i � Filiala Bucure�ti (de aici pute�i primi �i CD-uri gratuite cu filme �i alte materiale pentru via��) http://www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0728.673.673 fax: 031/815.27.80 e-mail: [email protected]

7) SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php
CON�INE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREG�TIRE (MAICA SOFRONIA �I MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE �I LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE �I CONSILIERE "SFIN�II ARHANGHELI MIHAIL �I GAVRIIL ", PRECUM �I ARTICOLE, DOCUMENTARE, M�RTURII �I SFATURI : http://www.avort.ro/

8) SITE CARE CON�INE M�RTURII PUBLICE ALE FEMEILOR http://www.avort.ro/marturii.php

9) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT. CON�INE FILME DOCUMENTARE, M�RTURII �I SFATURI: http://www.adevaruldespreavort.ro/

10) SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/
CON�INE �NREGISTR�RI VIDEO �I DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIA�� http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

11) Site-ul Asocia�iei Darul Vie�ii http://www.darulvietii.cnet.ro/

12) Alte �nregistr�ri video �i audio foarte interesante pentru via��. Cele mai multe dintre ele sunt �n limba rom�n�: http://www.provita.org.ro/

13) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Media http://www.provita.ro/

14) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Craiova http://www.provitacraiova.ro/

15) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Gala�i http://www.provitagalati.ro/

16) Site-ul avort.info cu multe informa�ii pentru via�� : http://www.avort.info/

17) Site-ul Asocia�iei FAMILIA �I VIA�A, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

18) Acces�nd linkul urm�tor, g�si�i o colec�ie foarte interesant� de �nregistr�ri video �i documentare pentru via��: http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

19) Acces�nd urm�torul link, pute�i citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioetic�: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

20) Pute�i citi direct pe internet cartea intititulat� �Manual de bioetic�, �n care se vorbe�te foarte pe larg despre avort, dac� accesa�i urm�torul link: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

21) Site-ul Asocia�iei Ortodoxe Fr��ia Franco-Rom�n� despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

22) Un site foarte interesant al Mi�c�rii Pentru Via��, poate fi accesat pe linkul urm�tor: http://pentru-viata.org/

23) Un alt site pentru via�� : http://www.avort.net/

24) Informa�ii foarte interesante pentru via��, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/ 25) Un site deosebit de interesant care con�ine multe c�r�i (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre c�s�torie, ap�rarea vie�ii, familie, adolescen��, s�n�tate, recenzii de filme, jocuri, precum �i leg�turi cu alte site-uri http://www.profamilia.ro/

26) Exist� organiza�ii pentru ap�rarea vie�ii umane �i la nivel interna�ional, cum ar fi organiza�ia Human Life International, cu site-ul urm�tor: http://www.hli.org/

27) Un site despre Sf�nta Gianna Beretta Molla, o martir� a ap�r�rii vie�ii umane http://www.hli.org/gianna_molla/

28) Despre Mar�ul vie�ii, manifestare public� �mpotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la -marsul-vietii-la-iasi/

Pe un afi� erau fotografia�i copii t�ia�i �n buc��i �n urma avortului, iar l�ng� ei era reprezentat un copil �n uterul unei femei care se preg�tea pentru avort. L�ng� acel copil din uter scria simbolic, ca �i cum ar spune el: �V� rog, v� implor, nu-mi face�i aceasta! Sunt alte solu�ii!�

Sunt foarte multe fete �n situa�ia ta care au p�strat copilul. Sunt atatea fete care au facut sacrificii, UNELE AU F�CUT CHIAR SACRIFICII ENORME, NUMAI S� NU AVORTEZE ! UNELE �I-AU DAT �I VIA�A, NUMAI S� NU AVORTEZE ! �N COMPARA�IE CU SACRIFICIUL VIE�II, SACRIFICIUL CARE L-AI FACE TU AR FI CU MULT MAI MIC !
O doctori�� din Italia, Gianna Beretta Molla a preferat s� moar� ea numai s� nu avorteze !
Ea a tr�it �ntre anii 1922 �i 1962 �n Italia. A acceptat s�-�i ri�te via�a, la numai 39 de ani, refuz�nd s�-�i avorteze feti�a. A refuzat s� urmeze tratamentul care i-ar fi putut salva via�a, dar care i-ar fi provocat avortul. �nainte de na�terea grea �i repeta so�ului ei: �Dac� trebuie s� alege�i �ntre mine �i copil, nici o ezitare: alege�i, o cer hot�r�t, alege�i copilul. Pe el s�-l salva�i.� �n fa�a obliga�iilor pentru familie a trebuit s� aib� �nt�ietate obliga�ia de a nu-�i ucide copilul. A n�scut feti�a care era al patrulea copil, dar ea a murit pentru via�a copilului �i a fost beatificat� (declarat� fericit�) la 24 aprilie 1995. La beatificare au participat �i so�ul �mpreun� cu copiii ei. Beatificarea este o etap� premerg�toare canoniz�rii . Pe data de 21 decembrie 2003, Biserica Catolic� a recunoscut un miracol ob�inut prin mijlocirea ei, iar pe 16 mai 2004 a fost canonizat�. Multe mame �n a�teptarea na�terii se �ndreapt� c�tre Sf�nta Gianna pentru a-i cere ajutorul, iar altele pentru a-i cere curajul de a spune �nu� avortului. Biserica Catolic� spune despre Sf�nta Gianna �i despre alte mame ca ea: �Acestea sunt mamele care, �ntr-o lume at�t de cufundat� �n �ntuneric, aprind lumini de speran��. �ntr-o lume �n care prea u�or se poate ucide, aceste mame radical cre�tine, au curajul s� primeasc� �i s� apere via�a. Cu orice pre�, pl�tind chiar pre�ul vie�ii. Fiindc� via�a vine de la Dumnezeu �i trebuie primit� ca un dar al S�u�. �Cine nu ar fi cuprins de cea mai autentic� admira�ie la v�zul acelei mame care, �n pericolul aproape sigur al mor�ii, se sacrific� �n mod eroic pentru a putea salva via�a copilului ei? Ceea ce sufer� ea pentru a se achita de obliga�ia sa natural�, �i poate r�spl�ti numai Dumnezeu �i o va �i r�spl�ti nu numai cu o m�sur� bun�, ci cu una care se revars�.� (�Casti connubiis� � �Cununia curat�).
Informa�ii despre Sf�nta Gianna se g�sesc �i pe site-ul urmator:
http://www.hli.org/gianna_molla/

IV. CONSECIN�E FIZICE �I EMO�IONALE ALE AVORTULUI :

Pe l�ng� faptul c� este uciderea unui copil f�r� ap�rare, avortul are �i numeroase consecin�e asupra s�n�t��ii �i uneori asupra vie�ii femeii, chiar dac� este f�cut de medic, cu aparatur� medical�, oric�t ar fi aceasta de steril�. Dup� un avort, cele mai multe femei se confrunt� cu una sau mai multe dintre urm�toarele consecin�e (unele dintre aceste consecin�e sunt imediate, iar altele pot ap�rea �i dup� c��iva ani):

1) Consecin�e fizice

- Hemoragii - complica�ii hemoragice - de multe ori at�t de greu de st�p�nit, �nc�t necesit� extirparea chirurgical� a uterului �i permanentizarea unei infirmit��i serioase pentru femeie;

- Infec�ii ale aparatului genital feminin, cu reducerea p�n� la dispari�ie a capacit��ii de procreare;

- Infec�ii pelviene acute �i cronice;

- Perfora�ii uterine �nso�ite uneori �i de lezarea organelor din vecin�tate: vezic�, rect, intestin sub�ire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecin�ele sunt catastrofale, chiar dac� nu sunt constatate de la �nceput. Perfora�iile mici, neobservate, evolueaz� lent �i pot produce infec�ii grave, cangren� uterin�;

- Sterilitate;

- Complica�ii particulare legate de diverse manevre;

- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;

- Tetanus post-avort (�nc� prezent, �n ciuda profilaxiei);

- Dureri abdominale acute �i prelungite (mai ales dup� dispari�ia anesteziei), ame�eli, dureri de cap;

- R�ni cervicale (t�ierea sau ruperea colului uterin de c�tre instrumentele folosite pentru avort);

- R�ni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;

- Inflamarea trompelor uterine;

- Infec�ii datorate r�m�nerii �n uter a unor resturi ale f�tului sau ale placentei;

- Sinechii uterine ;

- Conflicte serologice Rh ;

- Infectarea cu virus hepatic datorit� transfuziei din cauza hemoragiei dup� avort;
- Cancer la s�n. O leg�tur� �ntre cancerul de s�n �i avort a fost precizat� de medici �nc� din anul 1957. Pornindu-se de la faptul c� hormonii produ�i �n timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia c� avortul induce o schimbare hormonal� brusc�. Efectul acestei violen�e afectez� celulele s�nului, schimbare care, p�n� la urm�, provoac� apari�ia cancerului. Un studiu publicat �n 1994 �n �Jurnalul Institutului Na�ional de Cercetare a Cancerului� constata: �Riscul cancerului de s�n pentru femeile care au f�cut un avort este cu 50% mai mare dec�t �n cazul altor femei�.

- Cre�terea inciden�ei hipertensiunii. Un studiu efectuat �n California (S.U.A.) a ar�tat c� ��n compara�ie cu femeile care au n�scut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro � vascular. Aceasta este o dovad� c� avortul provocat cre�te inciden�a de hipertensiune la femei.� (�A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women�, �n �Clinical Medicine & Health Research�, 25 aprilie 2001).

- Cre�terea frecven�ei avorturilor spontane;

- Cre�terea frecven�ei sarcinilor extrauterine ;

- Na�teri premature, na�teri de copii mor�i;
- Deregl�ri menstruale;

- Atac de cord �i convulsii datorit� reac�iei alergice fa�� de anestezie;

- Embolismul lichidului amniotic : este o boal� catastrofal� �i �nseamn� o infectare a s�ngelui femeii cu lichid amniotic din con�inutul placentei sau cu fragmente din �esuturile f�tului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.

- Febr� ridicat�, blocaj renal , convulsii, �oc septic , com�;

- Moarte.
Nimeni nu va �ti exact num�rul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul t�cerii este �reputa�ia�, at�t a medicului, c�t �i a familiei �n care are loc decesul. �n general, drept cauz� a decesului nu se trece cea real�, adic� avortul, ci complica�iile care rezult� din avort, de exemplu hemoragie, hepatit�, etc. Se consider� c� num�rul real al deceselor provenite din avort este cel pu�in de zece ori mai mare dec�t cel indicat oficial de statistici. �n publica�ia �The Scotsman�, la 9 martie 1970, s-au scris urm�toarele cuvinte: �Putem s� consider�m c� avortul legal este cauza principal� a mor�ii femeilor tinere� (�i nu numai a celor tinere � n. n.) Exist� o coresponden�� aproape matematic� �ntre rata avorturilor �i rata mortalit��ii materne. Rom�nia a fost mai mul�i ani pe primul loc �n Europa la rata avorturilor (�i �n primii ani de dup� 1989 chiar pe primul loc �n lume) �i a ajuns pe locul doi �n Europa la rata mortalit��ii materne. Se poate muri �i de la primul avort, chiar dac� e f�cut de medic cu aparate oric�t de sterile.

De asemenea, vaccinurile avortive �i pilula avortiv� RU486, prezint� consecin�e fizice foarte grave. Dou� exemple:
- Injec�ia intrauterin� a diverselor lichide �n scop avortiv (�nc� extrem de frecvent�) are risc foarte mare de apari�ie a a�a-numitului avort toxico-septic cu evolu�ie rapid� �i violent� �i cu sf�r�it �n general mortal;

- Ingestia diverselor substan�e avortive afecteaz� �n special ficatul �i rinichii, iar doza avortiv� este foarte apropiat� de cea mortal�.

�n ceea ce prive�te sterilitatea femeilor �n urma avortului, un material ap�rut �n 20 noiembrie 1997 �n �Evenimentul Zilei� �ncepea cu titlul �Alarm� de gradul zero�, ar�t�nd c� fertilitatea rom�ncelor cunoa�te o sc�dere evident�. Avortul determin� consecin�e grave, iar statisticile eviden�iaz� c� �morbiditatea cauzat� de complica�iile avortului a devenit semnificativ� (Dr. Barto� Daniela, �S�n�tatea femeii �i a copilului �i protec�ia familiei �n viziunea Ministerului S�n�t��ii �i Familiei din Rom�nia� �n Congresul Interna�ional �Familia �i via�a la �nceputul unui nou mileniu cre�tin�, Bucure�ti, 2002).

2) Consecin�e emo�ionale (sindromul post � avort care poate ap�rea imediat sau la c��iva ani dup� avort �i care const� �n emo�ii negative)

- Sentimente de vinov��ie, m�nie, team�;

- Triste�e, m�hnire, depresie;

- Pl�ns frecvent;

- Tulbur�ri ale somnului (insomnii, co�maruri) ;

- Teama de sarcini viitoare;

- Pierderea respectului de sine;

- Dificult��i de rela�ionare cu ceilal�i;

- Comportament agresiv fa�� de sine �ns�i, fa�� de tat�l copilului �i fa�� de cei implica�i �n avort;

- Incapacitatea / diminuarea implic�rii �n activitatea sexual�;

- Abuz de alcool, consum de droguri;

-G�ndul de suicid. Precizez c� cine se sinucide ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului, pentru c� moare cu acest p�cat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, �n viclenia lui, dup� ce �i introduce femeii g�ndul avortului, dac� ea face avort �ncearc� s� o �mping� la descurajare �i sinucidere, pentru a ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului.

Avortul nu �nl�tur� nelini�tea, angoasa femeii �n dificultate, ci i-o spore�te �i i-o prelunge�te. Sunt dou� forme de angoas�: una pe termen scurt care dureaz� p�n� la avort, alta pe termen lung, care �ncepe la avort sau dup� avort. Toate greut��ile �i durerile maternit��ii se uit�, dar angoasa provocat� de avort dureaz� la multe femei chiar �i toat� via�a. Dac� �i tat�l a fost de acord cu avortul, pot ap�rea �i la el consecin�e emo�ionale, precum �i la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au �ndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afecta�i de consecin�e emo�ionale. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicin� legal� la Facultatea de Medicin� �i directorul Institutului Medico-Legal din Bucure�ti, �n �Tratat complet de medicin� legal� arat� la r�ndul s�u urm�rile dezastruoase ale avortului.

ANEX�:

ADRESE, TELEFOANE �I SITE-URI ALE ASOCIA�IILOR PENTRU AP�RAREA VIE�II DIN ROM�NIA (site-urile unora dintre ele le-am amintit deja �n cadrul textului)

I. Asocia�ii din Ia�i pentru ap�rarea ve�ii

1. Asocia�ia de caritate PRIMUL PAS, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, parter, ap.2, Ia�i, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; ; persoan� de contact: Geanina Ungurianu �i Ramona Zapali, responsabile
e-mail: [email protected]
adresa web: http://www.primulpas.org/

2. Centrul Medical Providen�a (M.M.B), Bd. �tefan cel Mare �i Sf�nt nr. 14, Tel. 0232 / 215940

3. Asocia�ia Cre�tin-Umanitar� SLUJIREA VIE�II, str. Brate� nr. 6, bl. 513, sc. B, ap. 3, Tel. 0232 / 456793

4. Funda�ia HOLT Rom�nia � Filiala Ia�i, str. Bistri�a nr. 7, bl. B 13, ap. 3, Tel. 0232 / 278143

5. Direc�ia General� de Asisten�� Social� Social� �i Protec�ia Copilului, str. Vasile Lupu nr. 57A, Tel. 0232 / 477731

6. Funda�ia Iosif, Calea Chi�in�ului, nr. 21, Tel. 0232 / 230469 �i 0232 / 223053

7. Funda�ia STAR OF HOPE Rom�nia � Ia�i, str. Arcu nr. 24, bl. Y 15, tr. 1, et. 1, ap. 4, Tel. 0232 / 216253 �i 0232 / 215261

8. Asocia�ia FAMILIA NOSTRA � Centrul de Primire Copiii Str�zii � �Sf. Andrei�, Tel. 0232 / 270344

9. Funda�ia Serviciilor Sociale BETHANY � Ia�i, str. Sm�rdan nr. 76 C, Tel. 0232 / 229554 �i 0232 / 279856

10. Organiza�ia SALVA�I COPIII � Ia�i, str. Canta nr. 3 (Cre�a nr. 25), Tel. 0232 / 219986

11. Organiza�ia WORLD VISION Rom�nia � Ia�i, str. Armean� nr. 7, Tel. 0232 / 233906 �i 0232 / 254637

12. Asocia�ia ALTERNATIVE SOCIALE Ia�i, str. Cuza Vod� nr. 8, Tel. 0232 / 218232 �i 0232 / 219382

13. Funda�ia CENTRUL DE MEDIERE �I SECURITATE COMUNITAR� (CMSC), str. Moara de Foc nr. 35, et. 7-8, Tel. 0232 / 252920 �i 0232 / 252926

II. Asocia�ii din alte ora�e pentru ap�rarea vie�ii

1. Asocia�ia PRO-VITA, Bucure�ti, Tel. 021 / 223.58.55
persoan� de contact: Lavinia Calot�, psiholog

2. Asocia�ia PROVITA MEDIA, Bucure�ti, Calea Mo�ilor, nr. 245-249, bl. 49, sc. A, et.5, ap.15, Sector 2, Tel. 021 / 210.33.56; persoan� de contact: Larisa Ciochin�, pre�edinte;
adresa web: http://www.provita.ro/

3. Centrul pentru via�� �i familie BUNAVESTIRE, Bucure�ti, Aleea R�mnicu S�rat nr. 3-5, Sector 3, 74542, Tel. 021 / 321.05.27 ; persoan� de contact : Marina Fara, director

4. Asocia�ia Medicilor Catolici din Rom�nia, str. General Berthelot nr. 19, Sector 1, Bucure�ti; dr. Rozalia D�nila, pre�edinte

5. Asocia�ia filantropic� medical-cre�tin� CHRISTIANA, Bucure�ti, �os. Pantelimon nr.27, Sector 2, Tel. 021 / 252.05.17 6. Asocia�ia CARITAS, Bucure�ti, str. Gheorghe Misail nr. 83, Sector 1, Bucure�ti, Tel. 021 / 224.30.36
persoan� de contact: pr. Alexandru Cobzaru, director general

7.Asocia�ia PROVITA, V�lenii de Munte,
persoan� de contact : Pr. Mihai T�nase, consilier

8. Asocia�ia CHRISTIANA, Timi�oara, str. Gh. �incai nr. 9, Tel. 0256 / 217.096; persoan� de contact: pr. Vasile Secheres

9. Asocia�ia filantropic� cre�tin-ortodox� SF�NTUL VASILE CEL MARE, str. Domneasc� nr. 104, Gala�i, Tel. 0236 / 410.197; persoan� decontact: pr. Gelu Aron

10. Asocia�ia filantropic� medical-cre�tin� CHRISTIANA, Cluj-Napoca, Tel. 0264 / 421038;
persoan� de contact: dr. Cristea Todea-Gross, coordonator de proiect

11. Asocia�ia filantropic� medical-cre�tin� CHRISTIANA � filiala Cluj, Pia�a Avram Iancu nr. 18, Tel. 0264 / 431.004; persoan� de contact: Carmen B�rsan

12. Asocia�ia Medicilor Cre�tini Timi�oara
persoan� de contact: Dr. Ileana Radu, vicepre�edinte

13. Asocia�ia PA�I SPRE VIA��, T�rgu Jiu, Tel. 0253 / 223.495, e-mail: [email protected]
persoan� de contact: Sandal� Hudulin, consilier

14. Asocia�ia PROVITA Bra�ov, Tel. 0268 / 251.173
persoan� de contact: Mariana Tache, asistent social

15. Asocia�ia PRO-VITA Sibiu
persoan� de contact: Sebastian Moldovan

16. Asocia�ia RIVER OF LIFE, Corne�ti, Tel. 0740.790.995
persoan� de contact: Ileana Olaru, pre�edinte

17. Funda�ia AGAPE pentru Ocrotirea Vie�ii, Cluj-Napoca, Str. Mo�ilor, nr. 16, ap. 4, Tel./fax: 0254 / 430.382
persoan� de contact: dr. Agnes Konya

18. Funda�ia Clinica PRO-VITA, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 93, bl. L3, ap. 14, Tel. 0264 / 196.049
[email protected]
persoane de contact: Carmen Nistor, coordonator; dr. David Ille

19. Funda�ia CONFIDENT, Cluj � Napoca
persoan� de contact: Daniel Popa

20. Funda�ia ESTERA, Timi�oara, Tel / Fax 0256 / 192.862
persoan� de contact: Rodica Paul-Falina, pre�edinte

21. Funda�ia GUADALUPE Timi�oara
email: [email protected]
persoan� de contact: Gerda Ci��r�u, pre�edinte

22. Funda�ia IOCHEBED Oradea, Tel. 0259 / 20129
persoan� de contact: Damaris Ungurean, psiholog

24. Funda�ia IOCHEBED Suceava, Tel. 0230 / 523.380
persoan� de contact: Mihaela Pintilei, coordonator

25. Funda�ia IOCHEBED Alba Iulia, Tel. 0258 / 832.483
persoan� de contact: Dana Ujvari

26. Asocia�ia PRO-VITA MEDICA Timi�oara, Tel. 0723 / 440.393
persoan� de contact: Daniela Giuglea, coordonator

III. Asocia�ii pentru ap�rarea vie�ii din strin�tate
Sunt foarte multe, dar amintesc aici doar HUMAN LIFE INTERNATIONAL, cu site-ul http://www.hli.org/

Amintesc cele dou� bloguri foarte interesante pe care le-am recomandat �n cadrul textului :

Acest blog con�ine : Argumente �tiin�ifice �i religioase c� omul este om din momentul concep�iei. Noua lege prin care se acord� indemniza�ie �i pentru mamele eleve �i studente. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative pentru a nu face avort. M�rturii publice ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�n�toare.

V� rog intra�i �i pe blogul urm�tor:
Pe acest blog g�se�ti: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritabile.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 16 Decembrie 2009 02:10
vierule.... cine crezi ca are rabdare sa citeasca pomelnicul postat? tu ai citit? sau te-ai multumit cu copy/paste? du-te maica de te culca ca e 2.
mcrinelam
Postat pe 16 Decembrie 2009 02:21
Nea Vieru iar o da pe religie si pe mareata ,,institutie a Bisericii" aici nu e forum religios, fiecare e liber sa faca alegerile dorite..iar ,,pomelnciul" asta chiar nu o sa-l citeasca nimeni :-)
reyya
Postat pe 16 Decembrie 2009 02:24
In primul rand s-a precizat ca ar putea fi o dereglare hormonala si nu sarcina..iar in privinta avortului este STRICT alegerea celei care a deschis topicul.
reyya
Postat pe 16 Decembrie 2009 02:28
Pentru reyya

1. M-am adresat �n primul r�nd persoanei �n cauz� (dar nu numai ei), pentru a-i ar�ta ce �nseamn� avortul �i pentru a-i da solu�ii de sprijin �n scopul evit�rii avortului. Aceste solu�ii de sprijin pentru femeile �ns�rcinate sunt de dou� feluri: din partea statului �i din partea asocia�iilor pentru via��.
Are cel pu�in dreptul s� cunoasc� aceste lucruri. �n unele ��ri democrate exist� chiar obligativitatea prin lege a consilierii femeii �ns�rcinate, iar �n alte ��ri, tot democrate, avortul este chiar interzis prin lege.

2. Via�a uman� este SACR� �I INVIOLABIL�. Deci are VALOARE ABSOLUT�, care nu depinde de opinii �i st�ri relative �i subiective. E vorba de legea lui Dumnezeu �nscris� �i �n fire de a respecta via�a uman�. Autorul legii morale este �nsu�i Dumnezeu. Biserica nu este autoarea legii morale, ci depozitara �i propov�duitoarea ei.

3. Datoria omului este s� aleag� binele, nu r�ul. Dintre site-urile pe care le-am recomandat �n postarea de mai sus, ��i recomand mai ales dou�:

- site-ul ADEVARUL DESPRE AVORT, pe sigla c�ruia scrie: AVORTUL � O ALEGERE PERSONAL� SAU O CRIM�?
Este foarte interesant. Con�ine multe informa�ii, filme documentare, m�rturii publice ale femeilor care au f�cut sau care nu au f�cut avort, solu�ii de sprijin pentru femeile �ns�rcinate, articole medicale �i sfaturi
http://www.adevaruldespreavort.ro/

- SITE-UL http://www.avort.ro/marturii.php
CON�INE M�RTURII PUBLICE ALE FEMEILOR CARE AU F�CUT SAU CARE NU AU F�CUT AVORT, DOCUMENTARE, ARTICOLE MEDICALE �I SFATURI.

4. Sunt cre�tin �i am dreptul �i datoria moral� s� promovez binele. Binele se promoveaz� oriunde, nu numai pe forumuri religioase. Neutralitatea fa�� de r�u ar �nsemna complicitate cu r�ul. Am �i preg�tire �n domeniu �i colaborez cu asocia�ii pentru via��, dar, chiar dac� nu a� avea preg�tire, chiar �i ca simplu cre�tin, tot a� avea datoria moral� s� nu fiu neutru (complice) fa�� de r�u.

5. ��i amintesc �i dreptul la liber� exprimare. Oricine este liber s� se exprime �i s� comunice informa�ii constructive, benefice.

6. Nu vorbi �n numele altora. Dac� tu nu cite�ti, asta nu �nseamn� c� nici al�ii nu citesc. De�i postarea mea e lung�, con�ine informa�ii esen�iale, valoroase �i foarte importante.

7. Amintesc cele dou� bloguri foarte interesante pe care le-am recomandat �n cadrul post�rii de mai sus:

V� rog intra�i �i pe blogul urm�tor:

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 16 Decembrie 2009 03:26
cezar,te/as lua de mana cu teoriile tale cu tot intr/o maternitate sa vezi niste copii abandonati tocmai pentru ca mamele n/au facut avort si le/au sprijinit asa de tare politicile statului incat nu stiau in ce sa investeasca prestatiile primite dupa nastere
si sa nu/ti mai spun cat le/a sprijinit biserica
da' ce de ONGuri le/au felicitat
elodia
Postat pe 16 Decembrie 2009 08:40
nea vierule, iti doresc din tot sufletul, ca intr-o viata viitoare sa fii femeie!

mai discutam atunci...

garbo_C
Postat pe 16 Decembrie 2009 08:45
DA!...interesant!...s-a gasit un stimabil posesor de bilutze...sa faca instructaj doamnelor...ha ha ha...eu zic sa povestesti mai bine cum e sa primesti un sut in bilutze...ca despre problemele femeiesti ne sfatuim noi intre noi (fetele)...ce-ar fi sa m-apuc eu sa dau sfaturi despre cum sa utitlizezi echipamentul din dotare?
Ines
Postat pe 16 Decembrie 2009 08:52
unii, ca nea vieru, parca nu traiesc pe pamant.
si_totusi
Postat pe 16 Decembrie 2009 08:53
vierule ai sarit calu' .... rau de tot!
clippy
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:02
Fetelor...pana la urma...orice postare trebuie tratata ca un punct de vedere...nu ca un atac la persoana...Citirea e optionala...ca si avortul...
rodyk
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:02
bai, despre ce e vorba aici? ca nu mi-am baut cafeaua inca
zambila
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:04
exact asa sunt si postarile noastre...cu citire optionala...
elodia
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:07
da, bine, rodik!

atunci, putea sa isi exprime pe scurt opinia si sa atraga atentia asupra hotararii de a aduce pe lume un copil! sa dea cateva link-uri in sprijinul parerii lui, daca simtea nevoia si ...gata! nu i-a spus nimanui ralucai sa avorteze. nici nu stim ce e cu ea. nu si-a facut testul de sarcina inca ....
clippy
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:08
ralu ... la ginecolog! si daca nu esti multumita cu ce iti spune un medic, te duci la urmatorul ...

cere si tu un nume, doua .... sa-ti recomande cineva un ginecolog de incredere .... si vezi despre ce e vorba!
clippy
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:11
asa-i Clippy! ...mai avem putin si o sa intzelegem ca a nascut deja...iar eu sunt mare amatoare sa botez...putem trimite invitatiile?
Ines
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:12
Probabil omul isi face meseria...Ma rog...cu exces de zel
rodyk
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:12
e preot? ca eu nu am avut rabdare sa-i citesc "predica"!
clippy
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:15
rodik,daca mi/as face eu meseria pe topicul asta...
elodia
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:15
ines, si mie imi plac petrecerile !
clippy
Postat pe 16 Decembrie 2009 09:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
BORN AND LIVE-o oportunitate pentru sanatate fizica si financiara 1 De la: garbo185740 8 Februarie 2011 17:34
pete pe cerul gurii 6 De la: iulyana_91 6 Iunie 2012 17:03
Concediu medical pentru 1 zi 11 De la: zambila 4 Noiembrie 2010 09:26
vedetele recolteaza celule stem pt copii lor 2 De la: zina03 5 Aprilie 2017 15:38
Apa imbuteliata 23 De la: Yenu 8 August 2016 07:00
Setari Cookie-uri