Intrebare : ce inseamna pentru voi un om... bun? (ne intelegem din start ca e bun si punct; nu 'bun de aruncat la gunoi', 'bun la pat', 'bun spargator de nuci', etc.) ... pe mine ma chinuie intrebarea asta de cateva zile... si incerc sa construiesc un raspuns cu baza mea de 'date'. De fapt raspunsul e "done" partial. ganditi-va... la voi, la intamplari din viata voastra, la oameni pe care ii cunoasteti si spuneti-mi, daca nu sunt prea indiscret, ce reprezinta pentru voi un om bun. pentru voi, daca se poate... nu pentru vecinu' de vizavi, nu pentru iubit/iubita, nu pentru preot. in cazul meu... un inceput de raspuns ar fi ca... un om bun este un om care nu face rau desi ar putea sa faca. sau desi e tentat sa faca. (in rest gandurile-mi sunt prea involburate acum; n-as putea sa dau un raspuns imediat. ar fi probabil prea lung si incarcat cu aiureli |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:45 |
||
---|---|---|
in rest, gandurile tale sunt oricum involburate.... every day. ce inseamna un om bun? un exemplu... irinuca... ea e fiinta cea mai buna de pe pamant (in viziunea ei). |
||
mcrinelam Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:50 |
||
pentru mine: om bun deschide-ne poarta, da-ne o coaja si nu ne goni, noi iti vom alunga tristetea, cu vesele cantece si ghidusii. Venim de departe si mergem departe Tocmai �n zare sus la castel Ne-am oprit aici pe drum ne-a prins noaptea Da adapost unor bieti menestrei. La castel maine va fi sarbatoare Printesa-mplineste ani douazeci Vom bea mult vin, vom goli tavi cu mancare Ce va fi acolo, sa tot petreci! Noi vom canta noaptea intreaga Oaspeti veseli vor dantui Si-n toiul petrecerii, pret de o clipa Om bun si la tine ne vom gandi. Deschide-ne poarta si da-ne o coaja Ai mila de niste bieti menestrei Vesnic pe drum asta ni-i soarta (dc ai intrebat..) |
||
|
||
fleurdelis Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:50 |
||
Un om bun,pentru cine sau pentru ce?in general pentru semeni sau ca termenul"bun pentru mine",asta finnd ceva particularizat,pentru fiecare dintre noi. | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:51 |
||
BU-hu-hu,FLEUR,nu ai somn | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:53 |
||
De la: fleurdelis, la data 2010-01-02 00:50:34pentru mine: om bun deschide-ne poarta, da-ne o coaja si nu ne goni, noi iti vom alunga tristetea... este un punct de vedere,al unui om milos.apoi il putem numi si om bun...da este o parere,a unei persoane cu suflet bun.dar ce te faci daca nu ai sa ii dai o coaja...se mai spune ca omul bun iti da haina de pe el...dar ai incredere sa bagi in casa,un sarman? |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:59 |
||
Nu cred ca IRINUCA,se considera cea mai buna fiinta de pe pamant,e cam un viziunea mea un suflet hartuit dar tenace,nu renunta nici moarta,nu vedeti,are rautati,le recunoaste,in sinea ei,dar vrea totusi,ceva bun de la viata,ce inseamna asta in mintea ei,numai ea poate spune,dar cu o conditie,sa nu faca aluzii,cu conotatii religioase,o discutie libera as vrea din partea ei | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 00:59 |
||
Fleur mi s-a pus si mie intrebarea,eu sincer i-as fi dat o coaja,dar ca sa il bag in casa,parca....nu stiu...daca as fi facut si acest pas....crezi ca acest lucru ne face oameni buni?stau uimit de raspunsul tau....as putea sa fac asa? | ||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:06 |
||
Scrichy,ca si altii .poate ma intreb ,sunt un om bun,dar ce este un om bun,sunt in stare sa dau haina de pe mine? | ||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:09 |
||
da | ||
fleurdelis Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:10 |
||
Eu una ma stiu,sunt si buna si rea si a dracului,nu intorc si cela lalt obraz,adica ,sa fi prost de bun,e chiar,nashpa,in seamna ca nu te iubesti de loc,ma rog intr-o anumita masura,am fost in viata mea de o bunatate iesita din comun,dar mi-a cauzat,a mai ramas ceva din cea de odinioara,lumea m-a schimbat,dar si acum,m-ar impresiona pana la lacrimi,un comportament de exceptie,din partea cuiva,tot respectulsi aprecierea mea l-ar avea | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:17 |
||
De la: fleurdelis, la data 2010-01-02 01:10:32da da ce?ai merge pana la asemenea sacrificii?gandeste-te uneori suntem nervosi,nu prea ne gandim sa nu facem lucruri rele...esti mereu dispusa sa faci numai bine?explica-mi,de ce esti tu un om bun?de ce eu nu merg pana la capat,ca tine?sincer mi-e frica sa dau totul.apoi ma gandesc ,da mie cine imi dadea?....si de ce sa fac acest lucru.sa fiu bun,ce primesc in schimb..... |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:22 |
||
Eu una cand am oferit ceva,nu m-am gandit niciodata,ca mi-e cine imi da,am oferit si gata,fara sa creez obligatii,catre mine din partea cuiva,am fost catalogata de multe ori ca naiva,in tinerete,pe parcurs am vazut ca lumea nu e ca mine,majoritatea chiar,acum sunt mai selectiva. | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:32 |
||
De la: scrichy, la data 2010-01-02 01:17:23Eu una ma stiu,sunt si buna si rea si a dracului,nu intorc si cela lalt obraz,adica ,sa fi prost de bun,e chiar,nashpa,in seamna ca nu te iubesti de loc,ma rog intr-o anumita masura,am fost in viata mea de o bunatate iesita din comun,dar mi-a cauzat,a mai ramas ceva din cea de odinioara,lumea m-a schimbat,dar si acum,m-ar impresiona pana la lacrimi,un comportament de exceptie,din partea cuiva,tot respectulsi aprecierea mea l-ar avea exact ca tine gandesc si eu.si eu am patit-o.si totusi inca mai sar in ajutor.dar acum sunt ,mai circumspect.ca sa intorc obrazul nici eu nu sunt de acord.atentie ,intrebarea era ce inseamna pt.noi un om bun,nu poze pt altii.de aceea incep sa ma recunosc cate putin ,in fiecare.dar oare sunt un om bun daca uneori ,parca ma bate gandul.cu un X nu merita,ca mi-a facut nu stiu ce....atentie,nu intram in religie.... |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:33 |
||
Acelasi om,rau catalogat fata de o anumita persoana,bun,f.bun,cu alta,atentie,e vorba de acelasi om,ce se poate spune in cazul asta,oa menii sunt f.complexi in comportament. | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:43 |
||
De la: scrichy, la data 2010-01-02 01:32:02Eu una cand am oferit ceva,nu m-am gandit niciodata,ca mi-e cine imi da,am oferit si gata,fara sa creez obligatii,catre mine din partea cuiva,am fost catalogata de multe ori ca naiva,in tinerete,pe parcurs am vazut ca lumea nu e ca mine,majoritatea chiar,acum sunt mai selectiva. eu sincer m-am gandit, sa creez obligatii. m-am gandit ca poate intr-un viitor indepartat,va face si pers.ceva pt mine.nimic nu se face pe gratis,eu asa gandesc.dar am si cealalta parte a gandirii(subconstientul)care imi spune repede pe negandite,ca e bine sa fi bun,dar a fi bun nu inseamna milos si ajutator,zic si eu .de aceea va intreb.eu cred ca a fi bun ,inseamna sa nu lezez pe cel de langa mine,sa nu fac rau.... |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:44 |
||
De la: scrichy, la data 2010-01-02 01:43:38Acelasi om,rau catalogat fata de o anumita persoana,bun,f.bun,cu alta,atentie,e vorba de acelasi om,ce se poate spune in cazul asta,oa menii sunt f.complexi in comportament. corect,poate pt mine,o pers.nu e buna,pt ca sunt mai circumspect,dar poate pt altul care nu vrea decat o 'coaja' acea pers,e buna.ai dreptate ce ai spus despre comportamentul uman.intarzii cu scrisul ca ma gandesc....sti esi melodia aceea omulbun si pomul copt,care m-a inspirat mult la acest subiect.cine poate spune cu mana pe inima eu sunt om bun,nu fac rau nimanui,pai asa nu fac rau nici animalelor,desi atentie "poate nu le iubesc',am caine deci nu se pune problema.dar si acela se considera om bun ca nu le face nimic.,,dar nici o coaja nu le da.deci cum e omul bun de fapt,adica nu face rau si atat,caci restul parca intra in altfel decomportament,mila,ajutator,etc.... |
||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 01:59 |
||
Eu cand a oferit ceva sau am putut ajuta o persoana,nu m-am gandit ca o fac,pe motivul ca in timp,el/ea sa aiba obligatii catre mine,dar in timp,am realizat cu stupoare.ca persoanele ajutate,mi-au vrut raul,pur si simplu,asta m-a trezit din "naivitatea"mea,m-a schimbat,la 180 de grade,nu pot ierta,asta e,au trezit si alte sentimente amortite in mine,e bine intodeauna ,sa nu deschizi cutia Pandorei,daca vrei sa fie bine,anumite persoane insa ,au deschis-o. | ||
scrichy Postat pe 2 Ianuarie 2010 02:25 |
||
scrichy,cutia pandorei a fost deschisa si mondial.dar cel mai mult o resimtim individual.deci cred ca voi trage o prima concluzie.viata este grea,si stiinta a avansat.nu imi permit,decat sa nu fac rau altora.restul,sa am grija de mine si de familia mea.restul inseamna alte,sentimente,saritor,naiv,.....nu vreau sa pozez,nu fac rau altuia si cred ca asta inseamna bun.crede-ma nu 2010 va fi cel mai greu,este doar o trecere,intre 2009,care a fost doar un test,2010 este de tranzitie,si urmeaza criza reala in 2011.asa ca vreau sa fiu doar un om bun.adica sa nu fac rau.in rest totul costa. | ||
alexxandra Postat pe 2 Ianuarie 2010 02:48 |
||
nu gindesc in termeni de "bun si rau"... dar am citit o fraza care mi-a placut. In traducere aproximativa, "om bun este acela care poate sa primeasca fara sa uite si care poate sa daruiasca fara sa isi aduca aminte." In special ultima parte mi se pare relevanta. |
||
quasaria Postat pe 2 Ianuarie 2010 03:29 |
||
eu cred ca tratamentul intensiv incepe sa aiba efecte primare. Sa le vedem pe alea secundare. | ||
anakin Postat pe 2 Ianuarie 2010 12:08 |
||
Foarte relevanta, Q ! | ||
Tinkerbell_ Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:20 |
||
De la: iulius_cezar, la data 2010-01-02 01:22:45Nu draga pt ei oamenii buni,,sunt aia care muncesc si dau tot....Si ei sa nu faca nimic...Dar asta nu ar mai insemna bunatatea,,asta ar insemna prostie...De la: fleurdelis, la data 2010-01-02 01:10:32da |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:22 |
||
ce faci, bre, vii dupa mine ? | ||
Tinkerbell_ Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:23 |
||
Om bun inseamna sa ajuti un om,sa ii dai un sfat bun...La un om sanatos sa ii oferi un loc de munca sa isi puna osul la munca...Si pe un om bolnav sa il ajuti,dar cu medicamente nu cu capricii ca sa si-o ia in cap..Multi confunda bunatatea cu prostia,,,de asta multi si sunt luati de fraieri....Pt ca confunda bunatatea cu prostia... | ||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:24 |
||
De la: Tinkerbell_, la data 2010-01-02 22:23:52ce faci, bre, vii dupa mine ?Nu bre eram si eu pe aici prin trecere |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:25 |
||
SUNTEM OAMENI, AVEM CREIER, MAI PUTEM SCHIMBA CEVA, CA AR FI DACA AM FI CU TOTII MAI BUNI , NU MA MAI PACATUI FARA DE LEGE, NU AM MAI URA, NU AM MAI INVIDIA, POATE O SA NE MAI INTALNIM ACOLO UNDE SPUNTETI VOI CA O S AAJUNGA LUMEA BUNA, A SI INCA CEVA..... NU VA LUATI DUPA ORICE OM CE POARTA HAINA LUI DUMNEZEU SI FERITI-VA DE 666!BAFTA SI CU DUMENEZEU INAINTE!!! | ||
LILO Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:27 |
||
ia-l pe cezarica, irinuco, desi nici el nu are ce-ti trebuie tie o chestie din aia roz, sau neagra, sau albastra, de preferat din rasini, cu baterii, sa vibreze |
||
pik_nik Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:28 |
||
De la: pik_nik, la data 2010-01-02 22:28:24ia-l pe cezarica, irinuco, desi nici el nu are ce-ti trebuie tieooo firar sa fie,,iarasi a scapat purcelul din cotet |
||
garbo027119 Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:56 |
||
http://www.youtube.com/watch?v=JOq6jBBdeIc |
||
LILO Postat pe 2 Ianuarie 2010 23:01 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
RELATII INTERZISE......PROFESOR - ELEV | 20 | De la: nazirra 10 Mai 2010 23:05 |
Bulimie? | 3 | De la: Ciresica 7 Martie 2011 05:14 |
SOUND EAGLES suna corect gramatical ? | 1 | De la: MadMax 30 Decembrie 2011 03:12 |
|
||
nunti,botezuri,cumetrii..... | 33 | De la: dor72_ 12 Septembrie 2011 18:44 |
cal | 3 | De la: hermosa20 28 Iunie 2012 15:36 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice