fratelo, asa mami...tu spune acilea ca noi citim,mai bag capu'..mai vin,mai plec.. hai ca ma intorc, si spun ce am inteles.... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 11:12 |
||
---|---|---|
Daca ai semne de intrebare, am sa te rog sa le pui.Uitasem sa mentionez inca un domeniu sau fenomen care are legatura cu Zburatorul, desi il intalnim as putea spune chiar destul de des.Este cunoscutul fenomen al Farfuriilor zburatoare, UFO sau OZN.Cred ca ai citit articole in care pamanteni sau pamantence de-ale noastre s-au "iubit" in conditii neelucidate inca cu omuleti verzi, sau fetite cosmice sexi.Dincolo de tendinta de a face ironii pe aceasta tema, pot sa spun ca astfel de intamplari nu sunt chiar atat de fantastice asa cum par la prima vedere, ele facand parte din peisajul nostru terestru. | ||
Ioana007 Postat pe 6 Ianuarie 2010 11:38 |
||
http://civilizatiadaca.dap.ro/Zamolxis.htm aici am gasit eu ceva interesant privind subiectul discutiei |
||
|
||
si_totusi Postat pe 6 Ianuarie 2010 13:37 |
||
aham.. la mine chestia e atat de simpla,falfaie nitel perdeaua,ma apuca fierbinteala....mai departe nu mai spun,e o chestie mult prea personala. da' imi placu' de Incubus si Succubus ,simpatici foc.... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:11 |
||
ei am cautat si am gasit Credințele și superstițiile populare rom�nești abund� �n legende și mituri despre ființe supranaturale, care influențeaz� �n mod pozitiv sau negativ viețile oamenilor. Un astfel de mit este și cel al Zbur�torului sau Sbur�torului, o ființ� considerat� ca fiind malefic�, �n toate reprezent�rile sale, indiferent de regiune, și care are la origini cultul focului și reprezent�rile sale. Credințele populare �l descriu ca fiind un spirit r�u c�ruia �i place s� b�ntuie, de la miezul nopții p�n� la c�nt�tori, furiș�ndu-se �n casele fecioarelor, ale femeilor �ns�rcinate sau ale v�duvelor, sub form� de limbi de foc sau de șarpe pentru a le chinui. �n unele regiuni se spune c� acest Zbur�tor este trimis de c�tre cineva, pentru a chinui femeia �ns�rcinat� p�n� c�nd pierde copilul. Singurul remediu pentru a sc�pa de posedarea ființei supranaturale este dezlegarea prin desc�ntece, f�cute �n zilele de Marți și Vineri, cu ap� ne�nceput� și un amestec din nou� plante. Alte mituri �l prezint� ca pe un t�n�r respins de femeia pe care o iubea, �n viața sa p�m�ntean�, și care dup� moarte a devenit un demon ce chinuie toate femeile lipsite de ap�rare, prin posedare. Reprezent�rile imagistice ni-l arat� sub forma unei n�luci, a unui balaur cu solzi si de cele mai multe ori ca un diavol �naripat ce p�trunde prin horn sau prin coș și tortureaz� femeia p�n� �n zori, l�s�ndu-i o paloare cadaveric� pe faț�, cearc�ne �n jurul ochilor și o stare de melancolie de-a dreptul boln�vicioas�. Dac� femeia �ndr�znește s� se ascund� sau s� fug� de el, atunci demonul �i chinuie familia, �n chip de r�zbunare. Antropologii v�d �n el un fel de semizeu, personific�nd erotismul și drumul inițiatic pe care fata trebuie s� �l parcurg� pentru a ajunge la maturitate, de cele mai multe ori pe calea visului. Dubletul lui feminin este Zbur�toroaica, o entitate de sex feminin care �i inițiaz� oniric pe fl�c�i �n tainele iubirii. |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:16 |
||
dezlegarea prin desc�ntece, f�cute �n zilele de Marți și Vineri, cu ap� ne�nceput� și un amestec din nou� plante. aceasta practica poarta denumirea de DEZBURATORIT |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:18 |
||
"tortureaz� femeia p�n� �n zori, l�s�ndu-i o paloare cadaveric� pe faț�, cearc�ne �n jurul ochilor și o stare de melancolie de-a dreptul boln�vicioas�. Dac� femeia �ndr�znește s� se ascund� sau s� fug� de el, atunci demonul �i chinuie familia, �n chip de r�zbunare." "Dubletul lui feminin este Zbur�toroaica, o entitate de sex feminin care �i inițiaz� oniric pe fl�c�i �n tainele iubirii." cat m-ai desfatat... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:21 |
||
alte cuvinte n-am pt tot ce s-a scris p-aici |
||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:23 |
||
las ca stim noi iaso..ca la tine falfaie perdeaua...ii clar ca se ascunde un zbrator vrei sau nu dezburatorire? |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:25 |
||
ce aplauzi fleur? vezi ca acu'iti facem un dezburatorit.... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:25 |
||
nope,lilo... imi place de mine trasa la fata asa.... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:26 |
||
mey..care sunteti in mana,faceti niste "verse" din alea... ca eu nu ma incumet..nu inca |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:27 |
||
maimutico, tu esti cam ciudata astazi,vrei sa ma faci bine? |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:29 |
||
aha...vreau sa te faci bine.. dar esti bolnavioara? |
||
LILO Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:32 |
||
foarte,stii cum zac? rau de tot... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:34 |
||
mie imi faceti un dezburatorit?? NU vreauuuuuuuuu! eu fara...falfairi de perdele peste suflet, nu pooooot respira (sau ma rog pot, dar n'are "sensuri", k sa zic asa!) |
||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:38 |
||
nici eu...e bucuria mea in viata.... ehe,he,he... | ||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:39 |
||
zburatorul asta ... ziceti ca e rau??? si actioneaza in somn? |
||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 15:41 |
||
nope, uneori apare si cand faci alte chestii... si nu e rau de loc,este perfect.... o adevarata bunaciune |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:46 |
||
io crez ca...ma depaseste putin ce sa fac! | ||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:50 |
||
lasa ca vorbesc eu cu el sa vina si la tine la noapte.... baga veselie fleur, ca imaginatie..ai..slava Domnului.. |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:56 |
||
�n lirica romneasc�, zbur�torul este simbolul dragostei ne�mp�rt�ite. | ||
daria_ Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:58 |
||
maaai, nu ma speria! | ||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:58 |
||
...de ce s� vin� noaptea? mai bine ziua, ca s�-l vezi la coloare... ...s� aiba �i o floare cu multe petale ca s� po� num�ra : m� iube�te...nu m� iube�te.. |
||
daria_ Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:00 |
||
dario, nu le ai ...treci la chestiune,baga politica... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:01 |
||
ba eu zic de ce sa plece?!! auziti, voi adicatelea vreti sa ziceti ca luceafarul, ii sburatoor?? eu pe el il vreau! |
||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:02 |
||
...iasomico, m� duc mintena� acolo, c� ram�s�i �n urm� cu chestiunile...se perimar� r�u d� tot... | ||
daria_ Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:03 |
||
ala e guritza..nu te lua dupa lumea rea.... | ||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:04 |
||
dario, treci acasa... |
||
iasomia Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:05 |
||
mai nu ma faceti sa dau din casa...atata zic! | ||
fleurdelis Postat pe 6 Ianuarie 2010 17:06 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
concurs dormitorul de vis | 1 | De la: lebada24 28 Iunie 2010 08:56 |
concurs | 1 | De la: reverie 9 Februarie 2009 20:44 |
buna | 38 | De la: stella_andre 10 Mai 2010 00:37 |
|
||
Rochia Princess, tinuta perfecta pentru ocazii speciale | 2 | De la: IrisLibbra 28 Februarie 2017 10:26 |
Baieti cum v-ar placea ca sa fie partenera voastra de viata,ca sa nu o inselati si sa o mintiti? | 141 | De la: moment31 17 Octombrie 2009 16:51 |
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară