Sa mai si zambim

TUTA SI BANCOMATUL

"S�mb�t� la pr�nz, �n fa�a unui bancomat de la �incai. Ajung cam �n acela�i timp cu o domni�oar� �i, politicos dup� cum �mi place s� m� laud c� mi-e felul, �i dau �nt�ietate, de�i m� gr�beam s� spulber cei 60 de km care m� desp�r�eau de supa cu g�lu�te preg�tit� de mama . Domni�oara �ncepe s� butoneze fabrica de cash, eu m� uit la ceas: 12.36, deja simt �n n�ri aburii supei. Repet gestul, e 12. 43. Pun stop reveriei gastronomice �i arunc un ochi indiscret c�tre domni�oara cea molcom�.
Apas� u�or nedumerit� butoanele, caut� prin geant�, scoate h�rtia cu codul PIN (da, cea pe care banca ne recomand� s� o distrugem), o analizeaz� cu o r�bdare de arheolog, apas� din nou butoanele, de data aceasta le ia la r�nd, ofteaz�, schimb� strategia-acum butoneaz� cu ambele m�ini, pare c� interpreteaz� o sonat� pentru violoncel �i ATM, se scarpin� �n cap, reia recitalul mut. Are succes, �n spatele ei st�m acum vreo cinci oameni, ba nu, �ase, privind-o �nc� �ng�duitori. A� pleca, dar �mi pare prea tare r�u pentru timpul oricum pierdut. F�r� nici un avertisment, c�nd m� preg�team s� aduc b���itul de pe un picior pe altul pe culmile perfec�iunii, se �ntoarce �i spune candid: "S-a stricat. Nu mai vrea s�-mi dea cardul". Publicul prim�te vestea cu o exaltare stranie, epxrimat� printr-un murmur care numai la bis nu �ndeamn�. Eu, de�i rezonez cu restul, r�m�n politicos. �Probabil a�i b�gat PIN-ul gre�it. Ar trebui s� suna�i la num�rul lor de urgen�e". Stupoare. �L�sa�i, mai �ncerc pu�in".
Spectatorii se �mpr�tie, r�m�n singur, mai mult din curiozitate dec�t din consecven��, deja timpul pierdut nu mai conteaz�. E 12.49 c�nd, cu speran��, m� redescoper�. �Nu mi-l d� �napoi. Ce fac acum?". �i ma spun o dat� cum devine treaba cu num�rul pentru urgen�e, iar ea g�se�te �n amabilitatea mea o invita�ie la familiaritate. ��tii, mi-am uitat telefonul acas�. Mi-l po�i da pe al t�u?" Da, arat� ca un om care �i-ar putea uita telefonul acas�, de fapt, ochii ei �mi spun c� s-ar putea uita �i pe sine undeva, a�� c� i-l �ntind.
Cre�tini suntem, dar de la o r�utate mic� �i amuzant� nu m-am putut ab�ine: nu i-am dat �i instruc�iunile de folosire. S-a f�st�cit, a butonat, deh, avea experien�� de la bancomat, apoi mi-l �napoiaz� z�mbind ca o tut� dr�gu�� ce era. �i deblochez tastatura, formez num�rul (luat de pe cardul meu, ar fi fost distractiv s� o las s� s�-l caute pe bancomat, dar nu �mi place sa servesc supa la cin�). E 12.51. Urmeaz� o conversa�ie halucinant�, din care redau doar cele spuse de domni�oara (ideile principale), c� doar pe ea o auzeam:
-Bun� ziua. Mi s-a blocat cardul.
-�
-Andreea ****, Bucure�ti, str.****** Seria ***** Num�rul****
-�
-P�i, un domn de l�ng� mine (eu eram �la, de�i blugii rup�i �n genunchi nu m� recomandau a fi chiar un domn) spune c� am b�gat codul PIN gre�it, dar nu �tiu dac� e a�a. V� spun �i pinurile? (Pinuri? Plural? Devine �i mai interesant, �mi zic)
-�
-De vreo cinci-�ase ori.
-�
Cum nu puteam s�-l bag gre�it de at�tea ori? P�i, dac� au fost trei carduri??? (sunt gata s� plesnesc de r�s, acum �n�eleg de unde pluralul)
-�
Bine, bine, �i acum ce fac?
-�
Nu e nici o sucursal� aici, e doar un bancomat. (asta de�i bancomatul era plasat exact l�ng� u�a b�ncii, pe care st�tea scris mare cum se cheam� sucursala, fix deasupra orarului. Sar s� o ajut: e sucursala �incai) Auzi�i, e sucursala �incai.
-�
-Bun, dar nu poate s� vin� cineva sa-mi dea cardurile �npoi?
-�
-Eu nu cred ca e un efort at�t de mare s� trimite�i pe cineva s� le scoat�.
-�
-Dar eu nu pot sa a�tept p�n� luni. V� rog s� trimite�i pe cineva acum!
-�
-Mi se pare culmea! O s� m� mut la alt� banc�.
-�
-Dar nu vreau s� scot bani direct de la ghi�eu, �mi vreau cardurile �npoi.
-�
-Ok, dar de ce sunt eu vinovat� c� face�i coduri PIN at�t de complicate?
Nu mai conteaz� continuarea discu�iei �care, apropo, a durat fix 13 minute �i 42 de secunde- replica asta mi s-a p�rut genial�, m-a f�cut s� m� g�ndesc c� ori consumatorul rom�n �ncepe s� se americanizeze, ori eu am �nt�lnit tuta absolut�."
Nirvana
Postat pe 20 Ianuarie 2010 16:18
ba chiar am ras,ce titlu' bagasi si tu....
iasomia
Postat pe 20 Ianuarie 2010 16:21
'mda...cam banuiesc cum arata "tuta" : cu unghiile lungi si aplicate, trasnind a cel mai bun si recent parfum , gene rimelate la maxim, si privirea inocenta! daca avea treeei carduuuuuri
fleurdelis
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:23
Dap...mi-a placut ...tuta ...sunt multe neica...multe...

Si eu am vazut una...nu aveai cum sa nu o vezi caci isi rupeau gatul saraci barbati dupa ea...era in gara si isi suna prietenul ca nu gaseste trenul...intr-o gara cu trei linii...saraca il cauta prin parcare in spatele garii...
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:35
da, eu zic k ne-ar trebui un curs...d'ala...
"cum sa fii femeie"
fleurdelis
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:38
m-ai facut sa "ma" rad de dimineata
da' acum mi-am amintit...trebuia sa merg sa-mi ridic cardul anul trecut si nici pin-ul nu mi-l amintesc
am avut si probleme odata cu bancomatu
si nu era nici cardul meu, si eram sigura ca nimerisem pin-ul, decat ca nu mi-o dat toti banii, i-o papat el...bine, pana la urma s-a rezolvat si persoana respectiva si-a primit banii inapoi, desi se uita cam stramb la mine cand i-am zis ca astia-s toti banii
zambila
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:46
Recent am patit si eu o faza draguta cu bancomatu'...ma roaga unul, cam beat dragutu'de el, sa il ajut sa scoata banii ca el saracu' vedea dublu...si butonez tot ce a cerut bancomatu'si surpriza imi comunica ca din "motive tehnice nu functioneaza,bla,bla..."...incerc sa ii explic, cam greu ca nu prea se tinea pe picioare...cat ii explicam la om...de ce nu ia dat banii...vine altul la bancomat si introduce cardul, scoate banii si pleaca...noi am ramas cu gurile cascate...
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 09:55
Nirvana...imi place cum scrii...te-ai gandit la jurnalism sau chiar mai mult
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 10:07
...vad aici ca unii..."stie"...cum e cu cardurile...pe mine,vorba zambilei...inca ma tot cheama aia pe la banca...sa mi-l ridic...
problema e ca daca-l ridic...s-au dus banii...deh,femeie...
da,am citit eu undeva ca cel mai bine e sa-l tii inghetat la propriu,intr-o punga cu apa in congelator...atunci cand ai fii tentat sa scoti bani nu il ai la tine...pana ajungi si il dezgheti...te razgandesti...
interesant indemnul...
DORI_
Postat pe 21 Ianuarie 2010 10:12
al draq bancomat,ce frica imi era ca-mi inghite cardu'...acum umblu pe el ca pe pc...

ma apucau nervii la stomac, cand scoteam banii,tampiti suntem pana ne obisnuim...cu ceva...

sau poate trebuia sa traiesc eu in alte timpuri...

iasomia
Postat pe 21 Ianuarie 2010 11:31
Alta faza...coboara omul in gara sa scoata banii repede ca trenul pleca in 5 minute...dar surpriza baga cardul si se opreste curentul...suna omul la nr.de urgenta si-i comunica ca a doua zi la ora 9.00 il recupereaza...si era saracul din celalalt capat de tara...si voia si el o cafea, un ziar...tot cashul e mai bun...
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 11:39
daaaa....sunt criminale fazele cu bancomatu' si cardurile....stiu de la sotul meu o gramada de povestioare cu tute si tuti......dar cea mai dura faza mi se pare sa scoti bani de la bancomat si sa pleci, uitand cardul inauntru.....asta e ceva peste putinta mea de a intelege...si sunt intelegatoare cu cei a-tehnici, mai ales ca si eu am patit-o acum 8 ani.... imi daduse sotul meu cardul sa scot niste bani si eu nu stiam cum sa=l bag in bancomat - cu banda inscriptoare in sus sau in jos....
tutankhamon
Postat pe 21 Ianuarie 2010 11:51
Eu aveam petrecere mare la restaurant duminica...totul aranjat, inchiriata sala, comandat meniul, musafirii prezenti...si fug repede la bancomat ca deh...plateam nota dupa petrecere...si surpriza cardul expirat...ma uit pe data si era expirat de 2 zile...
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 11:59
si, din pacate, imi povesteste sotul meu ca sunt angajati in banci care habar nu au de normele bancii respective....si mai sunt pusi si directori de sucursale.....adica de ex, un client recalcitrant vroia sa scoata o suma mult mai mare decat avea limita maxima de extragere la un card de credit.....si pentru ca sotul meu nu i-a onorat cererea, clientul s-a dus, normal, la director...cu gura mare....si este sunat sotul meu si facut cu ou si cu otet ca de ce alunga clientii....iar sotul meu ii explica normele bancii si directorul ramane masca.....daaa? nu-i putem da atatia bani????

NO COMMENT...
tutankhamon
Postat pe 21 Ianuarie 2010 12:05
Tuth...pe dnul director nu trebe sa-l contrazici...ca deh "a muncit mult" pt.postul ala...a golit contul personal...si de unde sa stie el atatea...
lala_cri
Postat pe 21 Ianuarie 2010 12:15
ori eu am �nt�lnit tuta absolut�."

grozav final...
LILO
Postat pe 1 Februarie 2010 04:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
UNDE AS VREA SA MERG DUPA MOARTE!??/ 270 De la: persidadamian 20 Februarie 2010 00:35
am nevoie de sfaturi 236 De la: garbo087494 14 Noiembrie 2010 19:45
Ce inseamna sinceritatea? 165 De la: vuvuzela 23 August 2010 01:46
SA NU RIDETI CA SE IA ....! 8 De la: VOIAJOR 1 Octombrie 2012 11:42
In lipsa mamei 22 De la: Jojolin 30 Decembrie 2010 08:10
Setari Cookie-uri