Balenele cu cocoasa produc cele mai lungi si mai variate cantece din regnul animal, folosind o serie complicata de sunete. Pocniturile dureaza mai putin de 1/100 de secunda si au o frecventa de 30 kHz. Cantecul poate dura pana la 30 de minute. Vizibilitatea este redusa in adancurile oceanelor, iar sunetul se transmite, astfel incat cantecul este o cale buna de comunicare. Strigatele pot parcurge sute de kilometri, astfel populatia se poate organiza social. Cele mai "cantarete" balene cu cocoasa , sunt masculii solitari aflati in cautarea unei perechi. Cantecul este vesel- balenele cu cocoasa nu canta daca in apropiere se afla pradatori si nu isi folosesc cantecul pentru ecolactie sau pentru hranirea hranei. |
||
alexxandra Postat pe 28 Februarie 2010 09:12 |
||
---|---|---|
"...nu isi folosesc cantecul pentru ecolactie sau pentru hranirea hranei..." | ||
pik_nik Postat pe 28 Februarie 2010 09:24 |
||
Tu chiar vrei sa intelegi toate elucubratiile? | ||
|
||
Doara Postat pe 28 Februarie 2010 09:26 |
||
n-am voie sa-mi spun parerea, e situl femeilor si al sefei supreme din forum, dar indraznesc timid sa-mi exprim cum pot nedumerirea. sau mai exact, incultura, cea care m-a facut sa devin vulgar |
||
pik_nik Postat pe 28 Februarie 2010 09:37 |
||
Lasa, nu mai lua etalon doar o parere. Mai tine cont si de altele. . http://www.youtube.com/watch?v=RmNTAvnSais |
||
Doara Postat pe 28 Februarie 2010 10:03 |
||
vezi Pikule ?! nu esti tu cel mai iubit dintre pamanteni, dar ... nici departe |
||
keks Postat pe 1 Martie 2010 00:36 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Scoala de Vara Boem Club 2015 | 1 | De la: garbo_382040 9 Iunie 2015 12:51 |
cum sa-mi dau seama daca si-a revenit dupa fosta relatie??.... | 1 | De la: marinyka___sweet_september 3 Mai 2010 15:17 |
Videoclip facut de amatori! | 1 | De la: mikalla 20 Iunie 2010 18:36 |
|
||
cantecul balenelor cucocoasa | 6 | De la: keks 1 Martie 2010 00:36 |
Lectii de canto pentru toate varstele Boem Club | 1 | De la: garbo_382040 10 Ianuarie 2015 20:06 |
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri